Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNieukowa wrote:Nie wiem czy gryzienie w przyrodzenie lekarza nie podpada pod jakiś paragraf
Ale wal śmiało! Będzie ubaw
USG 3d, ale miałam też gratisowo 2 minuty 4D bo doktorek się zawziął żeby małemu zrobić dobre ujęcie. No i na tym 4d było tarcie oczu i łykanie owodniowego także fajno
Misia bilet za 30zł masz na całe zoo, do pawilonu nie płaci się nic ekstra.
Ps. polecam żarełko z Afrykanarium, niedrogo jak na miejsce gdzie sie znajduje, a naprawdę dobre (frytki z prawdziwych ziemniaków, cepeliny też chyba na miejscu robią, surówki mniam i świeże soki wyciskane - moim zdaniem bomba) Za porządny obiad wyszło nas ok. 35zł/osoba.
-
Nieukowa: co najwyzej naruszenie nietykalnosci no chyba, ze jakims trafem pozbawi sie go zdolnosci plodzenia, a to juz tzw. Ciezki uszczerbek na zdrowiu
Dostalam mase spraw nowych co jest fizycznie niemozliwe do wykonania do konca tygodnia, bo moja praca jest powiazana z praca protokolantki ktora ma na kazda czynnosc 7 dni..
Oczywiscie jej rzucilam to zeby dzis mi cos zrobila, ale jak jutro dostane kolejne nowe to bede zabijac.
Aha co do znieczulenia to na sr lekarz mowil, ze ono i tak ma przestac dzialac na ostatnia faze, zeby czuc skurcze, wiec zastanawialam sie czy jest sens, no chyba ze ta pierwsza faza bedzie mega dlugabi bolesna.. -
witam
aa nie ma jeszcze wieści od Tamki??
Lara kochana ja tez bez zzo i dało rade
Jaki fajny Radzio
Blondik odpoczywaj kochana ile sie da
Lara mnie prawie od poczatku cycki swedzą masakrycznie smaruje co wiecór od miesiąca oliwka i jest znacznie lepiej i do nie rozstępy tylko hormony
u mnie 107 dni do poroduFreja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
no to ja taka twarda nie jestem.... bez zzo nawet do szpitala nie wchodze! o!!!!
wszystko sie dzis okaze.... czy cc czy sna wtedy juz na bank sie pos*am
Zgredzia, nam anestazjolog tłumaczył ze zzo usmierza bol ale skurcze czujesz.
Bol zmniejsza sie przy tym z 10 do 3 (w skali 1-10)Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 09:52
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Biedra mnie zostalo 113 dni :0
co do znieczulenia to wolała bym tym razem bez - za piwerwszym dzieciem sie dało to teraz też mam nadzieję że się uda
niestety przy młodym długo to trwało I faza trwała ponad 18 godzin a jak się zaczęły parte to nie wiem czemu ale było gorzej niż za 1 razem choć dziecie mniejsze
w każdym bądź razie zazyżczyłam sobie zzo i co po 5 minutach babel był już na świecie - położna mówiła że to przez znieczulenie bo się rozluźniły mięśnie a tak to chyba ze 2-3 godz, parłam i nic
w każdym bądź razie znieczulenie przy skurczach nie przeszkadza bo je czujesz doskonale tyle że nie bolą - są coś jak te przepowiadające - nieco nieprzyjemne trwardnienie ale nie boli nic a nic
-
Biedroneczka83 wrote:Lara ale zzo spowalnia i wydłuża akcje porodową
a liści malin tez ze wzgledu na dwa punkty pic nie bedeszybki pierwszy poród i nowotwór piersi w rodzinie
a widzisz u mnie skrócił bo tyle co skończyli podawac znieczulenie to dwa parcia i już po wszystkim
a tak to nie szło nic
ale każdy jest inny, i każdy poród jest innyBiedroneczka83 lubi tę wiadomość
-
Tamuś!!! Zyjesz!!!!!!
pisz tu szybciutko co z Wami robia!!!!
zzo niby spowalnia bo rozluznia miesnie, ale wtedy podaja oxy i wszystko nabiera odpowiedniego tempa, natomiast sama po sobie wiem ze nie mam szans na porod bez znieczulenia - niestety ;/ chyba ze adrenalina zrobi swoje!
-
Tamka trzymamy kciuki kochana
Freja bo to zalezy kiedy podane powinno sie podawać podobno ok 5cm rozwarcia potem już nie a tobie jak przy partych podali to tylko złagodziło ból i dlatego mały szybko wyskoczyłFreja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
NIEUKOWA - sliczny synus
FREJA - no mi wlasnie maz ciagle powtarza, ze najwazniejsze we wszystkiego to jest rozluznienie bo inaczej sie stopuje akcje.
Ja nei chce ZZO bo sie boje ze sie migren nabawie po tym. Bardzo sie tego boje, na tyle, ze wole sie mezyc podczas porodu. Wezme moooze jak bede sie meczyc bardzo dlugo.
A bole parte sa gorsze od skorczy w I fazie?
Hehe, odpalilam lapka po 8 zeby tutaj do was zajzec i zasnelam na fotelu, teraz sie obudzilam.
NIEUKOWA - a czemu kawy chcesz nie pic? Tzn, ja tez bardzo mocno ograniczylam ale ty chyba pilas normalnei tak?
-
no to widocznie co lekarz to inna opinia
w moim szpitalu wiekszosc dostaje zzo (no chyba ze jest za pozno) i wszystkie pacjentki polecaja - bo po co sie meczyc... zreszta, moj szpital uzyskal miano szpitala bez bólu, wiec to zobowiazuje
wiadomo- za darmo- wiec mozna, gdyby trzeba bylo placic to pewnie polowa by z tego nie skorzystala