X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Nie wiem czy gryzienie w przyrodzenie lekarza nie podpada pod jakiś paragraf :P Ale wal śmiało! Będzie ubaw

USG 3d, ale miałam też gratisowo 2 minuty 4D bo doktorek się zawziął żeby małemu zrobić dobre ujęcie. No i na tym 4d było tarcie oczu i łykanie owodniowego także fajno :P

Misia bilet za 30zł masz na całe zoo, do pawilonu nie płaci się nic ekstra.
    Ps. polecam żarełko z Afrykanarium, niedrogo jak na miejsce gdzie sie znajduje, a naprawdę dobre (frytki z prawdziwych ziemniaków, cepeliny też chyba na miejscu robią, surówki mniam i świeże soki wyciskane - moim zdaniem bomba) Za porządny obiad wyszło nas ok. 35zł/osoba.
    Dzieki, mam nadzieje, ze za miesiac sie pochwale swoimi wrazeniami ;)

• zgredka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa: co najwyzej naruszenie nietykalnosci no chyba, ze jakims trafem pozbawi sie go zdolnosci plodzenia, a to juz tzw. Ciezki uszczerbek na zdrowiu

Dostalam mase spraw nowych co jest fizycznie niemozliwe do wykonania do konca tygodnia, bo moja praca jest powiazana z praca protokolantki ktora ma na kazda czynnosc 7 dni..
    Oczywiscie jej rzucilam to zeby dzis mi cos zrobila, ale jak jutro dostane kolejne nowe to bede zabijac.

Aha co do znieczulenia to na sr lekarz mowil, ze ono i tak ma przestac dzialac na ostatnia faze, zeby czuc skurcze, wiec zastanawialam sie czy jest sens, no chyba ze ta pierwsza faza bedzie mega dlugabi bolesna.. :/

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam
    aa nie ma jeszcze wieści od Tamki??

Lara kochana ja tez bez zzo i dało rade :P

Jaki fajny Radzio :)

Blondik odpoczywaj kochana ile sie da :)

Lara mnie prawie od poczatku cycki swedzą masakrycznie smaruje co wiecór od miesiąca oliwka i jest znacznie lepiej i do nie rozstępy tylko hormony

u mnie 107 dni do porodu :P

Freja lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez urodziłam bez zzo i tez wyjscia heheheh ale przeżyłam i jak będzie taka możliwość będę rodzic bez zzo po raz kolejny:-D

Nieukowa lubi tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ja taka twarda nie jestem.... bez zzo nawet do szpitala nie wchodze! o!!!!
    wszystko sie dzis okaze.... czy cc czy sn :) a wtedy juz na bank sie pos*am :P

Zgredzia, nam anestazjolog tłumaczył ze zzo usmierza bol ale skurcze czujesz.
    Bol zmniejsza sie przy tym z 10 do 3 (w skali 1-10)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 09:52

Krokodylica lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamietaj ze zzo działa tylko w fazie pierwszej, przy skurczach opartych czujesz cały bol, i pamiętaj ze zzo wydłuża okres porodu...i nie zawsze działa na cały orgaznim, nie chce straszyć ale bywają różne przypadki..bez zzo tez się da skarbie...

Wysłany: 17 marca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara ale zzo spowalnia i wydłuża akcje porodową :P

a liści malin tez ze wzgledu na dwa punkty pic nie bede :P szybki pierwszy poród i nowotwór piersi w rodzinie

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Freja Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedra mnie zostalo 113 dni :0
    co do znieczulenia to wolała bym tym razem bez - za piwerwszym dzieciem sie dało to teraz też mam nadzieję że się uda
    niestety przy młodym długo to trwało I faza trwała ponad 18 godzin a jak się zaczęły parte to nie wiem czemu ale było gorzej niż za 1 razem choć dziecie mniejsze
    w każdym bądź razie zazyżczyłam sobie zzo i co po 5 minutach babel był już na świecie - położna mówiła że to przez znieczulenie bo się rozluźniły mięśnie a tak to chyba ze 2-3 godz, parłam i nic
    w każdym bądź razie znieczulenie przy skurczach nie przeszkadza bo je czujesz doskonale tyle że nie bolą - są coś jak te przepowiadające - nieco nieprzyjemne trwardnienie ale nie boli nic a nic

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Freja Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Lara ale zzo spowalnia i wydłuża akcje porodową :P

a liści malin tez ze wzgledu na dwa punkty pic nie bede :P szybki pierwszy poród i nowotwór piersi w rodzinie

a widzisz u mnie skrócił bo tyle co skończyli podawac znieczulenie to dwa parcia i już po wszystkim
    a tak to nie szło nic

ale każdy jest inny, i każdy poród jest inny

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze walczymy, trzymajcie kciuki

Freja, LaRa, Biedroneczka83, Malenq, Smoczyca1, Misi@, justta, Nieukowa, Krokodylica, beszka, Blondik, MANIEK lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Freja Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka - trzymamy kciuki :0 mooocno !

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamuś!!! Zyjesz!!!!!!

pisz tu szybciutko co z Wami robia!!!!

zzo niby spowalnia bo rozluznia miesnie, ale wtedy podaja oxy i wszystko nabiera odpowiedniego tempa, natomiast sama po sobie wiem ze nie mam szans na porod bez znieczulenia - niestety ;/ chyba ze adrenalina zrobi swoje!

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***

Wysłany: 17 marca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka trzymamy kciuki kochana

Freja bo to zalezy kiedy podane powinno sie podawać podobno ok 5cm rozwarcia potem już nie a tobie jak przy partych podali to tylko złagodziło ból i dlatego mały szybko wyskoczył :)

Freja lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina zrobi....

Tamuś 3mamy, 3mamy....

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEUKOWA - sliczny synus :)

FREJA - no mi wlasnie maz ciagle powtarza, ze najwazniejsze we wszystkiego to jest rozluznienie bo inaczej sie stopuje akcje.

Ja nei chce ZZO bo sie boje ze sie migren nabawie po tym. Bardzo sie tego boje, na tyle, ze wole sie mezyc podczas porodu. Wezme moooze jak bede sie meczyc bardzo dlugo.

A bole parte sa gorsze od skorczy w I fazie?

Hehe, odpalilam lapka po 8 zeby tutaj do was zajzec i zasnelam na fotelu, teraz sie obudzilam.

NIEUKOWA - a czemu kawy chcesz nie pic? Tzn, ja tez bardzo mocno ograniczylam ale ty chyba pilas normalnei tak?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamus kciukam mocno!
    Dawaj znać co się u Was dzieje koniecznie :)
    Mu położna mówiła ze po zzo dzieci czasami są 'osowiale' i gorsza punktację mają, nie znam się ale chciałabym SN bez znieczulenia ale zobaczymy w praniu ;)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

Wysłany: 17 marca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka a ja sie zzo boje bardziej niz porodu :P

nie parte sa lepsze bo przynoszą ulgę jak sa I fazy skurcze to musisz je przeczekać a parte to poprostu przesz jak ci położna każe i jak dla mnie parcie przynosiło ulgę w bólu

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Freja Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zmykam - odezwę się może wieczorkiem
    Tamka trzymam kciuki
    Psotka - wg mnie parte są nieco gorsze od tych pod koniec I fazy

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to widocznie co lekarz to inna opinia :P
    w moim szpitalu wiekszosc dostaje zzo (no chyba ze jest za pozno) i wszystkie pacjentki polecaja - bo po co sie meczyc... zreszta, moj szpital uzyskal miano szpitala bez bólu, wiec to zobowiazuje :P
    wiadomo- za darmo- wiec mozna, gdyby trzeba bylo placic to pewnie polowa by z tego nie skorzystala :)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***

Wysłany: 17 marca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nio w tym szpitalu co biore go pod uwage mają gaz i zzo w tym drugim tylko zzo

hmm chyba ten gaz bym wolała :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 635 636 637 638 639 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ