X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, beszko AJ dziewczyny wasze to leniuszki....do kwietnia im się chce po siedzieć w brzuszkach..... Hehehe i dobrze, co tam marzec, kwiecień fajniejszy miesiąc....

Miłego dnia...

Ja dzisiaj w łóżku z bólem brzucha niewiadomego pochodzenia:-\

LaRa okna nie zając... Moim zdaniem powinnas poczekać na małża ....

Krokodylica, beszka lubią tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEUKOWA - no cos tam ta osteopatka ja rozmasowala. Nie pierwszy raz juz slysze od jakichs znajomych ze poszli do osteopaty z dzieckiem i problemy pieknie znikaly. No ale pomoc psychologiczna jej napewno byla spora czescia sukcesu, nawet moze i wieksza.
    Na jaki temat prace piszesz i z czego masz egzaminy?

LARA - ja okna zaczne myc po skonczonym 37 tc :P

Mam pytanie do was. Jak czesto jescie slodycze? Bo ja kurcze coziennie cos na zab wrzuce. Nie jest to tabliczka czekolady ale niemniej jednak codziennie cos.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po wizycie położnej! Wszystko dobrze niunia przybrała żółtaczka poszła precz kikutek odpadl wszystko bosko :)
    Ale niestety karmić piersią nie będę mam odciągac i czekać aż się skończy laktacja moje cyce nie produkują wystarczająco no ale trudno nie będę już wyć ;)
    Kroko Beszka kciukam!

Krokodylica, zgredka, Misi@, Pati Belgia, beszka, Malenq lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara - Malenq dobrze pisze, zostaw te okna, a tym bardziej nie wieszaj firan, nie wiem czy wiesz ale od takiego naciagania sie do gory moze sie lozysko odkleic - tak slyszalam - i takie prace sa nam zabronione (opinia lekarza).

Ja musze porzadki robic na raty bo nie ogarniam. :/

Biedroneczka83, Justyska89 lubią tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka: codziennie ;) i zdarza się, ze jest to czekolada na pol z chłopkiem. Dziś juz zjadlam truskawki 3 (uznaje to za słodycze) pudding z Biedry czekoladowy i bułkę małą drozdzowa bez nadzienia, ale nie sądzę, żeby to był koniec na dziś.

Smoku: a jaki masz laktator?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 13:27

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredzia mam ten mały z medeli na moja ilość w zupełności wystarcza.

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszka, Kroko trzymam kciuki zebyscie jeszcze przed swietami sie rozpakowaly ;-)

beszka, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczku niewazne jak mala bedzie karmiona. Wazne, ze jeet kochana I krzywda jej sie nie dzieje, to najwazniejsze :-)

Malenq lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ja sie już tutaj witałam?

ale mi dziś dzień leci.. do tego pogoda mnie dobija a sterta prania czeka na prasowanie.. tylko lodówkę umyłam, zmywarke załadowałam, pranie wyprałam, odbębniłam wizytę u alergologa, wysłałam starszaka z tatą do dziadków i tyle.. spanie mnie bierze..

beszko, kroko spokojnie..widocznie dziewczynki nie chcą Wam jeszcze tak swiata odwracać o 360 stopni.. Kroko u Ciebie to moze jutro przynajmniej będziesz wiedzieć czy i ile będziesz musiała czekać
    Beszka a U Was jak tam z tym jest? ile masz czekac bez ew. akcji?

Patryś przesyła całuski
    2d00a611a75b6377med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 14:56

LaRa, Pati Belgia, Krokodylica, Biedroneczka83, MANIEK, Lili83, Misi@ lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dwa okna umylam i tak sie rozpadalo ze hoho, zostalo dla malza balkonowe :)
    przeprasuje jedna firane poodkurzam i finito

mamuska rzadzi i zaczyna mi sprzatac po swojemu i musze sie niezle wyciszac zeby nie wybuchnac.... ech te mamuski....

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • beszka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczku, gratuluje nocy :) oby to nie byl jednorazowy wyczyn ;)

co do mycia okien w ciazy, to ja w pierwszej mylam kolo 22tc i rozwarcie zaczelo mi sie robic. w tej ciazy umylam teraz na koniec, gdy ciaza byla donoszona i dupa. nic to nie dalo ;)

wrocilam od lekarza. moja ogolna gdy uslyszlaa o tych wyciekach z mej kaski, skierowlaa mnie do szpitala. tam zrobili ktg, test na to czy to wody czy cos innego oraz usg.

no i tak: na ktg mloda sie obudzila, kopala niemilosiernie ;) lekarka sie ucieszyla, gdy wynik zapisu zobaczyla, bo skurcze, i to takie na ponad 100, mialam ;) ale ja tych nie czulam. te w pt. to czulam...a dzis to pikus byl.doktorka uwaza, ze cos sie dzieje (tyle to i ja wiem, ale niech sie w koncu rozkreci). test wykazal, ze to nie sa wody plodowe, ufff

na usg wszystko ok. glowa nisko. plci nie mogla zobaczyc....no i moja ksiezna utyla baaaardzo duzo, bo dzis wazyla 3800!!!! tak samo jak moj mlodszy syn...cala ciaze srednio przybieral a podczas ostatnich 2 tyg.podskoczylo mu do 4kg! potem mialam bad.wew. i srednio z wyniku jestem zadowolona, bo tak: szyjka bardzo miekka, ale nadal tylko 1 cm rozwarcia...no i nie wiem co sie stalo, bo 2 tyg. temu byla prawie zgladzona - niecaly 1 cm dlugosci,a dzis miala 2 cm :( do tego bad. mnie bardzo dzis bolalo (nie wiem czy doktorka miala problem ze znalezieniem szyjki, czy masazyk zrobila ;) ). jak uslyszlam wiesci o szyjce i zestawilam je z waga corci, to stwierdzilam ze chyba chce epidiural ;) na co lekarka z wielkimi oczami: ¨a co? jest pani masochistka, ze bez chciala rodzic ¨ ;) tak wiec, sprobuje bez, ale jak nie dam rady, to biore. Leo wazyl prawie 4 kg i ledwo dalam rade....nie mam zamiaru teraz przez to samo przechodzic.
    doktorka kazala dzis duzo chodzic i czeka na nas na oddziale - dyzur ma ;) hehehe
    jakbym nie urodzila, to 08.04 kolejne ktg i usg

w ogole bardzo milo zaskocozna bylam. gdy moja ogolna zadzownila na ododzial i pow., ze jade, to i szefowa kliniki przyleciala i ginekolok, do kotrej mam zaufanie....naprawde super sie mna zajely, a tlumy byly. nei sadzilam,z e tak sie przejma tym, ze ja sie boje i ze mialam 2 mega trudne porody.

uciekam z dzieciakami na dwor.

Pati Belgia, Krokodylica, Nieukowa, Nieukowa lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • beszka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konawalianko, cudny Patrys <3

ja to wole miec noworodka w domu na siweta, niz byc w szpitalu bez chlopakow, tzn. chlopcy moga byc z nami na oddziale i wrocic do domku na noc...ale to nie to samo...

u nas, z tego co wiem od mojego lek. w PL, tak samo jak w PL czekaja okolo 10dni po terminie (oczywiscie moniturujac ciaze: ktg, usg)) zanim wywolaja porod.

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smoczku najważniejsze aby mała była zdrowa i najedzona..... ostatnio coraz częściej myślę że w PL to sekty karmienia piersia są...a nie kobiety które po prostu moga wykarmic swoje dzieci piersia..bo one nie uznaja mm, .... bpszzzz takue sekciarstwo na fb sie szerzy.....
    a ja jestem zdania ze maluszek ma byc najedzony i zdrowy i to sie liczy....

Krokodylica, beszka, Smoczyca1, PsotkaKotka, Misi@ lubią tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam, nieważne czy piersią czy nie, ważne, ze mleko matki i tyle

Ja sama chciałam w ogóle tylko na laktatorze, ale to tez trudniejsze, bo teza ściągać podgrzewacz, wstawać itd

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka, nawet nie tyle co trudniesze, co bardziej meczące i pożerające czas, którego jednak bedzie brakować..

beszka, świetnie, ze sie wzięli za siebie! brawo dla córci, dorodna dziołszka:)

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• zgredka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, na sama myśl, ze mogłabym takiego do rodnego dzieciqczka urodzić, to mi słabo..co raz bardziej zaczynam SOE martwić jak ja sama w domu z małą sobie poradze

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja leze staram sie odpoczywac nospa wzieta

Beszka super opieka w takim razie czekamy az sie coś zacznie :) tak zebys wiedziała ze to to :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz już się z tym pogodziłam ze musze ja dokarmiać sporo mm bo dziennie odciągam jakieś 160-200ml a Zośka wypija ok 500. Ale w szpitalu nikt nie powiedział ze mogę mieć mało mleka i mała była wiecznie głodna i spadła sporo na wadze.a one ciagle naciskaly na karmienie piersia!nie wspominając o pielegniarkach z noworodków które miały w dupie to ze mała płacze zero zainteresowania, zero informacji. Prawie nikt mi nie pomógł nie licząc może z 5 pielęgniarek o to mam żal. Ale moja położna to złota kobieta i wyszliśmy na prostą!
    No to tyle dobrze ze juz mamy to za sobą :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smoku, jak to się mówi.. głową muru nie przebijesz..ważne, aby Tobie i małej było dobrze..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczku u mnie w szpitalu to norma, mają w d.... wszystkich i wszystko...

ja odciągam od tygodnia swoje mleczko i daję z butli.....wiem że mała najedzona, ona się "nie rzuca" przy cycu, ja mam mniej stresów...i wszyscy są szczęśliwi:)

smoczku to Twoja mała "ma spust"....moja wypija w dzień ok. 700ml...w nocy 2razy się budzi i dostaje cyca (tylko na "śpiocha" mała "ładnie" chwyta pierś i ślicznie pije mleczko).....

Smoczyca1, Krokodylica lubią tę wiadomość

‹‹ 692 693 694 695 696 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ