Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
psotkakotka wypij kawkę, powinno pomóc
witam wszystkie dziewczynki:)
Kroko, sliczną masz córcię!
A u mnie jak kończy się migrena zaczyna się ból gardła
powpisywałam dane do wykresu ciążowego i CRl mojego fasola jest w tych dolnych centylach, to źle? powinnam się martwić?Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Psotka, szyjka w ciazy jest skier. do krzyza i ciezko ja wymacac. Tutaj pozwalaja sobie samemu badac szyjke(jesli kobiete bardzo boli w trakcie porodu to badanie, to badaja moze 2-3 razy i jak pacjentka nie wyraza zgody, to moze sama sobie zbadac).
Ja sobie czasem sama badam i wierz mi trzeba znalezc dobra pozycje i wsadzic reke dosc gleboko
Wiec to ze jej nie znalazlas nie znaczy, ze sie zgladzila.
U mnie od rana skurcze. Niektore bardzo mocne, ale nieregularne, wiec pewnie znowu falszywy alarm
Odonsie tego falszywego alarmu podczas 3 ciazy, o kotrych mi lekarka i polozna mowily, to tesciowa opowiadala wczoraj, ze podczas 3 porodu 3 razy jechala do szpitala, bo sadzila ze to to;) psychicznie sie wykoncze, jak tak dalej pojdzie...
Do tego bolu dochodzi jeszcze parcie na odbytnice. Co chwile latam do toalety, ale nic...
A jeszcze odnosnie bolu - drugie dziecko rodzilam po 2 latach od pierwszego porodu. Teraz 4 lata od poprzedniego. Sadze, ze mneijsza orzerwa lepsza, bo cialo zapamietuje bol i z Leo dalam rade bez znieczulenia. W ogole nie chcialam. A teraz jak mam te mocniejsze skurcze, to przypominam mezowi, by pamietam poinformowac, ze ja znieczulenie chce :p -
BLONDIK, moja mala od poczatku byla w dolnych centylach a pod koniec poza (wiec ciagle usg i bad.mielismy pod koniec ciazy). Poniedzialkowe bad.wykazalo, ze mala wazy 3800
w ciagu 2 tyg utyla 1 kg
Podobnie bylo z moim 2 synem- cala ciaze mi mowili, jaki on maly...a na koniec utyl i urodzil sie z waga prawie 4 kg
Nie martw sie. Najwaznijesze, ze miesci sie na siatce centylowej.Blondik, Misi@ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBlondik dziewczyny mają rację,u mnie to samo
Beszko Ciocio kuzynka mojego męża rodziła 3 dziecko po 12 latach i ledwo zdążyła na porodówkę...biegła ze swoją siostra położną i trzymała się za krocze, bo bała się, że dziecko wypadnie ;p
30 minut na porodówce i było po , więc może jednak zapamiętuje
Ja mam dziś kiepski dzień po nocnych bólach brzucha, czuje się słabo i jakoś sił na nic nie mam. Dobrze, że mam rosołek od wczoraj to przy garnkach nie musze stać. -
hej
Byłam na zakupach i zamiast kupic dekor kupiłam tapete i bedziemy ciac na paski
Małej kupiłam w Hebe ta co nie ciągnie i pluszową poszewke na podusie w krówkito juz w auchanie
mam tez dwie pomaranczowe ramki na fotki dziewczynek z USG połówkowego
popołudniu jade na SR
zaraz lukne co popisłayscie bo chciałm sie zrelaksowac z wami
a tu fotki początki tego co ma wygladac ładnie
Tam gdzie sie tapeta konczy bedzi epomalowane i beda ramki a koło drzwi bedzie wieszczek i lusterkoco Zuza miała na ścianie pomaranczowe oczywiscie :
na tapecie beda dwie półeczki białe z Ikei
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/05c0c8a9da67.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bf514c453c7b.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2b4fd08ad768.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8e1f0238b8ad.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e2b6b79cab1a.jpgMisi@, Blondik, Pati Belgia, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Biedra, wciepnij no foto z tym dzidziusiem co? zobacze czy za ta kase nie oszukuja
dzis musze jechac zapolowac na 2-ki Dady, bo w mojej Biedrze sa od 3-5 ;/
dobrze ze wszedzie jest biedronka
aaaa i wiecie jak sie zestresowałam tym pakowaniem? o ja cie pierdziele - szok... emocje sa coraz silniejsze a do wizyty TYLKO 8 dni ;/
i masazu tez zadnego nie robie, no chyba ze pleców i krzyza codziennym rytuałem - tzn. to malz mi robiWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 15:20
zgredka lubi tę wiadomość
-
Dzidziuś żel do mycia butelek i art. dla niemowląt 500ml - 9,21zł
Dzidzius pianka do mycia - 9,0zł
Dzidziuś krem ochronny - 11,86zł
Dzidziuś balsam - 16,00zł
Dzidziuś mydło do hig intymnej ok 18,00zł
Dzidziuś żel pod prysznic 8,90zł
dzidziuś szampon 8,60
Dzidziuś mleczko do pielęgnacji 17,90
.................................................
99,47zł plus ewentualna przesyłak wszystkiego a ja dałam 39,99 i po 3 dniach mam paczke
-
BLONDIK - wymiary i wagi to tylko statystyka. Jasne ze jak cos jest mocno poza jakas granica to mozna sie martwic ale nie malymi odchylami.
Kawy juz dzisiaj dwie wypilam. Niestety przegralam walke z bolem. Wzielam paracetamol bo juz nie dalam rady i zapilam espresso - moze dlatego maly mi tak fika teraz (tzn. juz sie troche uspokoil bo seri myslalam ze juz bedzie wychodzil).
BESZKO - ja wierze ze ta szyjka gdzies jest tylko ja jej pewnei wlasni edosiegnac nie moge.
Jutro mam wizyty u gina w tym bcg i ktg.
LARA - ta torba cie potem uspokoi.
Tak sobie mysle ze po tam jak moj maz glowke wymacal to chyba do porodu nici z seksu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 15:48
-
beszko, pisalaś ostatnio, że wycieka z ciebie dużo płynów.. Ty nie pamiętasz, ale ja dzień przed porodem pisałam Wam tu, że nie wiem czy to nie wody, bo wkładkę zmieniałam 20 razy! a do wc biegałam od rana, w dniu porodu, zatem może jednak coś tam jest u Ciebie na rzeczy i mała jednak powoli się pcha na ten swiat:)
Dronka, ale będzie ślicznieKrokodylica lubi tę wiadomość
-
A skąd taka promocja na dzidziusia, gdzie to dają. Juz chce ustawić się w kolejce.
Dziś ciśnienie 976, a ja przy 990 padam na twarz.
Pojechalismy do usc, żeby uznać dziecko, ale niestety kolejka nas przerosła (to w sumie nie był nasz cel, bo wcześniej zalatwilismy inne sprawy w urzędzie miasta), wiec wrocilismy do domu.
Poczytam teraz cos do studiów, ale nie wiem czy nie ładne zaraz, zwłaszcza, ze przed chwila zjadlam.
Mam jeszcze w planie porobic jakieś foty brzucha na pamiątkę