Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas ostatnio gorący okres był. Od lekarza z Kinią do lekarza... Co dzień
Na jakiś czas mamy pauzę. Za miesiąc druga dawka szczepień.
Zakończyliśmy już wizyty z poradni laktacyjnej@ miesiące walki o laktację i załapanie piersi. P. dr stwierdziła, ze tylko chyba tylko dzięki mojej determinacji utrzymałam laktację tak długo. Cóż, cuda jak widać się zdarzają
Kinia ma coraz większe kolki i ogromną przepuklinę pępkową. Gdzie za miesiąc zaczną ją wpychać i plastrować. Przeraża mnie to, bo też w jej wieku to miałam i moja siostra twierdzi, ze zrywali mi plastry wraz ze skórą
Rozpoczęliśmy przygotowania do chrztu. praktycznie wszystko ogarnięte
Cieszę się z dzidzi Krokuskateraz Beszka
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Kinia rośnie w zatrważającym tempie
A tak sobie ucinamy drzemki popołudniu (jak się da)proszę zwrócić uwagę na jej chwyt obejmujący mnie w pasie
Biedroneczka83, PsotkaKotka, beszka, Nieukowa, Blondik, Misi@, LaRa, Pati Belgia, justta, Lili83, MANIEK, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Dziękujemy Cioteczki
Ojjj też wierzę w to że ożyją już jakichś lepszych plastrów bo mi serce pęknie jak historia się powtórzy... Ja tam mogę znieść każdy choćby najmniejszy ból, ale jak płacze moja Kinia np przy kolkach to mnie autentycznie serce boli -
Yasmin wrote:Dziękujemy Cioteczki
Ojjj też wierzę w to że ożyją już jakichś lepszych plastrów bo mi serce pęknie jak historia się powtórzy... Ja tam mogę znieść każdy choćby najmniejszy ból, ale jak płacze moja Kinia np przy kolkach to mnie autentycznie serce boli
Oj ja tez nie wiem jak dam rade zniesc placz dziecka. Ja to nawet jak moj maz cos sobei zrobi i krzyknie z bolu bo sie gdzie na przyklad uderzy to juz mam lzy w oczach a co dopiero dziecko...Yasmin lubi tę wiadomość
-
Nie jestem w dtanie Was teraz nadrobic....moze gdy R zabierze chlopcow na dwor.
Po kapieli skurcze nadal sa...ale dalej jieregularne (chociaz przez chwile byly) i o roznej sile
Na wszelki wypadek zadzwonilismy do Tesciow, ze koze dzis w nicy kierunek szpital obierzemy :p
Maniek, ja bym chciala tak szybko urodzic, ale moja szyjka podczas zadnego oorodu nie wspolpracowala i teraz widze, ze to samo bedzieserio uwazam, ze albo moj organizm zapomnial o tym bolu, albo mam bardzo silne skurcze juz teraz....oddech nie pomaga, a pamietam, ze z Keo do 5 cm na oddechu dawalam rade. Najbardziej poje sie badania rozwarcia podczas przyjecia do szpitala. No ale musze chociaz na poczatku zbadac, by wiedziec z czym orzyjechalam hehehe
Konwalianko, mi w pon. Spr. w szpitalu i pow.,ze to nie wody....ale wczoraj mi sluz krwia zabarwiony wypadl. Nie wygladalo to jak czop, ale kto to wie. W tej ciazy mam wszystko inaczej niz w ooprzednich. :]Yasmin, Pati Belgia lubią tę wiadomość
-
Beszko, jak widać po terminach twoich porodów nic nie jest do przewidzenia, a nuż szybko pójdzie
Krokodylątko cudne
Twoja malutka też Yas, jejku ale bym chciałą już mojego chłopaczka przytulić...
Widzę że zgon pogodowy nie tylko u mnie ;/ Wstałam dziś ok. 9, zrobiłąm zakupy, zjadłam, ogarnęłam się, ugotowałam obiad i o 12:00 padłam jak długa. Obudziłam się... teraz. I jestem wkuta bo muszę znowu jakieś rzeczy dla szefa robić na urlopie. Wczoraj zadzwonił o 21:00, no normalne że nie odebrałam. A dziś rano z opr znowu dzwoni, że czemu nie odbieram ;/ No i kuźwa jakąś statystykę mu do prezentacji mam robić bo sam nie umie... Może zagrożę mu kiedyś że to mobbing, ale póki co jeszcze się powstrzymuję...
Dziewczyny oświećcie mnie, foteliki można montować na samych pasach bez bazy, czy baza jest niezbędna? NIe mamy isofixa w aucie więc tak czy siak baza byłąby monotowana na pasach...Krokodylica lubi tę wiadomość
-
beszka wrote:Nie jestem w dtanie Was teraz nadrobic....moze gdy R zabierze chlopcow na dwor.
Po kapieli skurcze nadal sa...ale dalej jieregularne (chociaz przez chwile byly) i o roznej sile
Na wszelki wypadek zadzwonilismy do Tesciow, ze koze dzis w nicy kierunek szpital obierzemy :p
Maniek, ja bym chciala tak szybko urodzic, ale moja szyjka podczas zadnego oorodu nie wspolpracowala i teraz widze, ze to samo bedzieserio uwazam, ze albo moj organizm zapomnial o tym bolu, albo mam bardzo silne skurcze juz teraz....oddech nie pomaga, a pamietam, ze z Keo do 5 cm na oddechu dawalam rade. Najbardziej poje sie badania rozwarcia podczas przyjecia do szpitala. No ale musze chociaz na poczatku zbadac, by wiedziec z czym orzyjechalam hehehe
Konwalianko, mi w pon. Spr. w szpitalu i pow.,ze to nie wody....ale wczoraj mi sluz krwia zabarwiony wypadl. Nie wygladalo to jak czop, ale kto to wie. W tej ciazy mam wszystko inaczej niz w ooprzednich. :]
Inaczej bo to dziewczynka
To badanie szyjki zawsze boli?
Mowisz ze do 5cm dawalas rade na oddechu a potem...?
-
Nieukowa wrote:
Twoja malutka też Yas, jejku ale bym chciałą już mojego chłopaczka przytulić...
Dziewczyny oświećcie mnie, foteliki można montować na samych pasach bez bazy, czy baza jest niezbędna? NIe mamy isofixa w aucie więc tak czy siak baza byłąby monotowana na pasach...Ty już 30 tydz
nooo kochana
niebawem i u Ciebie będzie brak czasu na forum i przytulaski
Do fotelika powinny wystarczyć tylko pasy z tego co wiem. Montowanie fotelika do bazy jest porostu szybsze i wygodniejsze
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
A ja poszlam ma drzemie, za krótką, czytam teraz te wypociny z wykładów, ale w większości nie wiem o co chodzi.. (jestem prawnikiem a nie antropologiem czy genetykiem ;\\)..
Pewnie zaraz znowu zasne.
Ale Kinia ma sliczne wdzianko i jak ładnie rośnie.
Im bliżej porodu tym chętniej omijam czytanie postów ze szczegółami o nim..
Yasmin lubi tę wiadomość
-
Yas mój Tymek miał przepukline, ale my nie zaklejaliśmy pepka.. duzo kładlismy na brzuszku i sie wchłonął.. Przepuklina nie pomaga przy kolkach, podobno nawet wzmaga.. kiedy macie chrzciny?
Beszka ale u mnie to też nie były wody..Yasmin lubi tę wiadomość
-
konwalianka wrote:Yas mój Tymek miał przepukline, ale my nie zaklejaliśmy pepka.. duzo kładlismy na brzuszku i sie wchłonął.. Przepuklina nie pomaga przy kolkach, podobno nawet wzmaga.. kiedy macie chrzciny?
już jest większa niż ten duży gatunek winogrona i stale rośnie. Teraz dodatkowo płacze z bólu więc znów rośnie...Trzeba czekać aż starci się jej ten charakterystyczny dla niemowlaka "żabi brzuszek". Chrzciny mamy 12 kwietnia
-
Yasmin wrote:Na początku przepuklina Kini nie kwalifikowała się do plastrowania. Teraz od tego sposobu odchodzą. Ale Kinga mocno "prze" żeby pozbyć się gazów i przepuklina powiększa się z dnia na dzień
już jest większa niż ten duży gatunek winogrona i stale rośnie. Teraz dodatkowo płacze z bólu więc znów rośnie...Trzeba czekać aż starci się jej ten charakterystyczny dla niemowlaka "żabi brzuszek". Chrzciny mamy 12 kwietnia
Yasmin lubi tę wiadomość