X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnio gorący okres był. Od lekarza z Kinią do lekarza... Co dzień
    Na jakiś czas mamy pauzę. Za miesiąc druga dawka szczepień.
    Zakończyliśmy już wizyty z poradni laktacyjnej :D @ miesiące walki o laktację i załapanie piersi. P. dr stwierdziła, ze tylko chyba tylko dzięki mojej determinacji utrzymałam laktację tak długo. Cóż, cuda jak widać się zdarzają :)
    Kinia ma coraz większe kolki i ogromną przepuklinę pępkową. Gdzie za miesiąc zaczną ją wpychać i plastrować. Przeraża mnie to, bo też w jej wieku to miałam i moja siostra twierdzi, ze zrywali mi plastry wraz ze skórą :(
    Rozpoczęliśmy przygotowania do chrztu. praktycznie wszystko ogarnięte :)

Cieszę się z dzidzi Krokuska :) teraz Beszka :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka :)
    tu zamówiłam https://www.faceandlook.pl/fl-box-dla-mlodych-mam

za 39,99 z wysyłką już taka paka :)

Yasmin lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia rośnie w zatrważającym tempie

35e20f56c29ecfc9med.jpg

A tak sobie ucinamy drzemki popołudniu (jak się da) :) proszę zwrócić uwagę na jej chwyt obejmujący mnie w pasie :D

c1da20410ac9cb3cmed.jpg

Biedroneczka83, PsotkaKotka, beszka, Nieukowa, Blondik, Misi@, LaRa, Pati Belgia, justta, Lili83, MANIEK, Krokodylica lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka Kinia jest cudna :)
    miłość Kini do mamuni :)

Yasmin lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    YAS - o rety jaka ona slodka!
    A co to plastrowania to wierze ze od kiedy ty bylas dzieckiem to sie troche zmienilo i mysle ze teraz beda uzywac jakichs delikatniejszych.

Yasmin lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy Cioteczki :)
    Ojjj też wierzę w to że ożyją już jakichś lepszych plastrów bo mi serce pęknie jak historia się powtórzy... Ja tam mogę znieść każdy choćby najmniejszy ból, ale jak płacze moja Kinia np przy kolkach to mnie autentycznie serce boli

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin wrote:
    Dziękujemy Cioteczki :)
    Ojjj też wierzę w to że ożyją już jakichś lepszych plastrów bo mi serce pęknie jak historia się powtórzy... Ja tam mogę znieść każdy choćby najmniejszy ból, ale jak płacze moja Kinia np przy kolkach to mnie autentycznie serce boli

Oj ja tez nie wiem jak dam rade zniesc placz dziecka. Ja to nawet jak moj maz cos sobei zrobi i krzyknie z bolu bo sie gdzie na przyklad uderzy to juz mam lzy w oczach a co dopiero dziecko...

Yasmin lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem w dtanie Was teraz nadrobic....moze gdy R zabierze chlopcow na dwor.

Po kapieli skurcze nadal sa...ale dalej jieregularne (chociaz przez chwile byly) i o roznej sile ;)
    Na wszelki wypadek zadzwonilismy do Tesciow, ze koze dzis w nicy kierunek szpital obierzemy :p

Maniek, ja bym chciala tak szybko urodzic, ale moja szyjka podczas zadnego oorodu nie wspolpracowala i teraz widze, ze to samo bedzie :/ serio uwazam, ze albo moj organizm zapomnial o tym bolu, albo mam bardzo silne skurcze juz teraz....oddech nie pomaga, a pamietam, ze z Keo do 5 cm na oddechu dawalam rade. Najbardziej poje sie badania rozwarcia podczas przyjecia do szpitala. No ale musze chociaz na poczatku zbadac, by wiedziec z czym orzyjechalam hehehe

Konwalianko, mi w pon. Spr. w szpitalu i pow.,ze to nie wody....ale wczoraj mi sluz krwia zabarwiony wypadl. Nie wygladalo to jak czop, ale kto to wie. W tej ciazy mam wszystko inaczej niz w ooprzednich. :]

Yasmin, Pati Belgia lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze spada na mnie odpowiedzialnosc co do imienia bo moj maz stwierzil ze skoro wzielam jego nazwisko to ja powinnam ostatecznie zadecydowac jakie imie. Ehhhh
    A ja nie wiem :(

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko, jak widać po terminach twoich porodów nic nie jest do przewidzenia, a nuż szybko pójdzie :)

Krokodylątko cudne :)

Twoja malutka też Yas, jejku ale bym chciałą już mojego chłopaczka przytulić...

Widzę że zgon pogodowy nie tylko u mnie ;/ Wstałam dziś ok. 9, zrobiłąm zakupy, zjadłam, ogarnęłam się, ugotowałam obiad i o 12:00 padłam jak długa. Obudziłam się... teraz. I jestem wkuta bo muszę znowu jakieś rzeczy dla szefa robić na urlopie. Wczoraj zadzwonił o 21:00, no normalne że nie odebrałam. A dziś rano z opr znowu dzwoni, że czemu nie odbieram ;/ No i kuźwa jakąś statystykę mu do prezentacji mam robić bo sam nie umie... Może zagrożę mu kiedyś że to mobbing, ale póki co jeszcze się powstrzymuję...

Dziewczyny oświećcie mnie, foteliki można montować na samych pasach bez bazy, czy baza jest niezbędna? NIe mamy isofixa w aucie więc tak czy siak baza byłąby monotowana na pasach...

Krokodylica lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:
    Nie jestem w dtanie Was teraz nadrobic....moze gdy R zabierze chlopcow na dwor.

Po kapieli skurcze nadal sa...ale dalej jieregularne (chociaz przez chwile byly) i o roznej sile ;)
    Na wszelki wypadek zadzwonilismy do Tesciow, ze koze dzis w nicy kierunek szpital obierzemy :p

Maniek, ja bym chciala tak szybko urodzic, ale moja szyjka podczas zadnego oorodu nie wspolpracowala i teraz widze, ze to samo bedzie :/ serio uwazam, ze albo moj organizm zapomnial o tym bolu, albo mam bardzo silne skurcze juz teraz....oddech nie pomaga, a pamietam, ze z Keo do 5 cm na oddechu dawalam rade. Najbardziej poje sie badania rozwarcia podczas przyjecia do szpitala. No ale musze chociaz na poczatku zbadac, by wiedziec z czym orzyjechalam hehehe

Konwalianko, mi w pon. Spr. w szpitalu i pow.,ze to nie wody....ale wczoraj mi sluz krwia zabarwiony wypadl. Nie wygladalo to jak czop, ale kto to wie. W tej ciazy mam wszystko inaczej niz w ooprzednich. :]

Inaczej bo to dziewczynka :D

To badanie szyjki zawsze boli?
    Mowisz ze do 5cm dawalas rade na oddechu a potem...?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamówiłam box dzidzius, lece dopakowywac reszte a pozniej Was poczytam paaaaa

Yasmin, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:

Twoja malutka też Yas, jejku ale bym chciałą już mojego chłopaczka przytulić...

Dziewczyny oświećcie mnie, foteliki można montować na samych pasach bez bazy, czy baza jest niezbędna? NIe mamy isofixa w aucie więc tak czy siak baza byłąby monotowana na pasach...
    dziękuję :) Ty już 30 tydz :) nooo kochana :) niebawem i u Ciebie będzie brak czasu na forum i przytulaski ;)

Do fotelika powinny wystarczyć tylko pasy z tego co wiem. Montowanie fotelika do bazy jest porostu szybsze i wygodniejsze

Nieukowa lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja poszlam ma drzemie, za krótką, czytam teraz te wypociny z wykładów, ale w większości nie wiem o co chodzi.. (jestem prawnikiem a nie antropologiem czy genetykiem ;\\)..

Pewnie zaraz znowu zasne.

Ale Kinia ma sliczne wdzianko i jak ładnie rośnie.

Im bliżej porodu tym chętniej omijam czytanie postów ze szczegółami o nim..

Yasmin lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas mój Tymek miał przepukline, ale my nie zaklejaliśmy pepka.. duzo kładlismy na brzuszku i sie wchłonął.. Przepuklina nie pomaga przy kolkach, podobno nawet wzmaga.. kiedy macie chrzciny?

Beszka ale u mnie to też nie były wody..

Yasmin lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• beszka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potem przebili mi wody i ..... No ciezko bylo, ale bez znieczulenia ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Yas mój Tymek miał przepukline, ale my nie zaklejaliśmy pepka.. duzo kładlismy na brzuszku i sie wchłonął.. Przepuklina nie pomaga przy kolkach, podobno nawet wzmaga.. kiedy macie chrzciny?
    Na początku przepuklina Kini nie kwalifikowała się do plastrowania. Teraz od tego sposobu odchodzą. Ale Kinga mocno "prze" żeby pozbyć się gazów i przepuklina powiększa się z dnia na dzień :( już jest większa niż ten duży gatunek winogrona i stale rośnie. Teraz dodatkowo płacze z bólu więc znów rośnie...Trzeba czekać aż starci się jej ten charakterystyczny dla niemowlaka "żabi brzuszek". Chrzciny mamy 12 kwietnia :)

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez idziemy (moj w roli ojca chrzestnego) 12go na chrzciny :)

Yasmin lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin wrote:
    Na początku przepuklina Kini nie kwalifikowała się do plastrowania. Teraz od tego sposobu odchodzą. Ale Kinga mocno "prze" żeby pozbyć się gazów i przepuklina powiększa się z dnia na dzień :( już jest większa niż ten duży gatunek winogrona i stale rośnie. Teraz dodatkowo płacze z bólu więc znów rośnie...Trzeba czekać aż starci się jej ten charakterystyczny dla niemowlaka "żabi brzuszek". Chrzciny mamy 12 kwietnia :)
    oj to niedobrze.. to trzymam kciuki, na pewno warto duzo kłaść ma brzuszku

Yasmin lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniusia śpi, uśmiecha się przez sen, a mnie zaraz cycusie pękną

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 18:23

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
‹‹ 700 701 702 703 704 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ