Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
też nie ogarniam nic na różowym, za dużo nowych ludzi, choć sama niedawno byłam nowa i to z mojej strony można rzec "chamskie", że tak gadam (piszę)..
na 18-stą idę lukać na Ziomka, trzymać kciuksyTamka, LaRa, konwalianka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ja myślę, że to jest taka naturalna kolej rzeczy - większość "starych" owulantek przeniosła się tutaj, pojawiły się nowe, które walczą
my sobie jesteśmy bliższe bo byłyśmy razem od początku... Nena, Malenq, Kroko - stara gwardia
Zgredka, kciuki zaciśnięte!Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 16:07
Malenq, Nenaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyz ulotki Sorbiferu (tego żelaza co teraz muszę pić)
"W razie jednoczesnego stosowania leku Sorbifer Durules z niżej wymienionymi lekami może być
konieczna zmiana dawkowania tych leków. Należy zapewnić możliwie jak najdłuższy odstęp
(minimum 2 godziny) pomiędzy przyjęciem leku Sorbifer Durules i poniższych leków:
leki zobojętniające kwas solny zawierające wodorotlenek glinu, węglan magnezu;
kaptopryl (lek zmniejszający ciśnienie tętnicze krwi);
leki stosowane w leczeniu zaburzeń kości z grupy bifosfonianów jak alendronian, klodronian,
ryzedronian;
hormony tarczycy (tyroksyna);
penicylamina (lek wiążący metale w organizmie);
leki stosowane w chorobie Parkinsona, jak lewodopa, metylodopa;
mykofenolan mofetylu.
Przyjmowanie leku Sorbifer Durules z jedzeniem i piciem
Wchłanianie żelaza może zmniejszać się przy jednoczesnym spożywaniu herbaty, kawy, jajek,
produktów mlecznych, razowego chleba, produktów zbożowych oraz pokarmów bogatych w błonnik
(włóknik) roślinny. Należy zapewnić możliwie jak najdłuższy odstęp czasu pomiędzy przyjęciem
leku Sorbifer Durules i spożyciem powyższych produktów." -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTamka wrote:ja myślę, że to jest taka naturalna kolej rzeczy - większość "starych" owulantek przeniosła się tutaj, pojawiły się nowe, które walczą
my sobie jesteśmy bliższe bo byłyśmy razem od początku... Nena, Malenq, Kroko - stara gwardia
Zgredka, kciuki zaciśnięte!
tak TAMUŚ, potem inne ovulantki przeniosą się na tą stronę i one będą tworzyć zgraną paczkę i pewnie też poruszą ten temat heheheheTamka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Może i ja zalegnę bo jak leżę i śpię to nie jem. Normalnie to To Żarłoczne Dziecko tylko by jadło ostatnio...Ja nie mam z tym nic wspólnego...jestem tylko pośrednikiem
konwalianka, Tamka, Krokodylica, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Wróciłam, brrr, nawet psina skróciła spacer do absolutnego minimum, jest obrzydliwie!
Malenq, miłego leżakowania, Nenek, zajadaj na zdrówko , jesteś dawcą
idę trochę ogarnąć chatę
Lili, ja już od miesiąca wiem, że będzie chopok, takie dorodne cuś między nogami ma że nie może być mowy o pomyłce -
Tamka, super ze wszystko ok a to nie bylo usg polowkowe? ja mam za tydzien i bede doklandie na tym smym etapie ciazy, na kotrym ty jestes dzisiaj tutaj dosc wczesnie robia...
tez bym z checia sie polozyla. robie obiad a oczy sie zamykaja...niestety nadal sama z dziecmi jestem, maz pojechal na masaz , a starszak nadal humorzasty i popalic dzis daje. mam nadz.,ze R niedlugo bedzie. chyba nawet sie zdrzemne przed zjedzeniem obiadu, bo sily uniesc widelec nie bede miala
jutro mmay gosci...a dom jak po wojnie...nic to maz liste z rzeczami do zrobienia dostanieTamka lubi tę wiadomość
-
Brr. pogoda pod psem. Bez urazy milosniczki 4nogow
dzien beznadziejny bo maz oddal auto do naprawy i w te pogode na autobus gnalam prawie km, z powrotem z pracy tez ;/
na szczescie maz mi herbatke z sokiem z malin zrobil
b tam lubie na owu zagladac, czekam na dobre wieści od dziewczyn ale dobrze ze jest ten watek bo moglby byc foch za gadanie tam o wozkach