X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze są te mokre buty i to ze jestem głodna!

A, hemoglobinę mam 11 :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 13:37

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    Szkoda, że nie ma "NIE LUBIĘ" bo bym kliknęła...
    Kroko ma rację, jak tylko wrócisz do domku, to w suche ciuszki, pod kołderkę i z herbatką z miodem i nie wychodzić do jutra ;)

Tamka, marissith, Krokodylica lubią tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny.. w cubusie zakupiłam kilka rzeczy bo były w promocji, nie dość, że od ceny na metce to jeszcze 2 za 3.. a miałam nic nie kupować ;/ ale kupiłam tej małej co się urodziła dresik dziewczęcy, dresik biały dla małego, piękny robiony na drutach pajacyk (może na chrzciny?), spodenki - 2szt. i jeszcze jeden pajacyk.. ale ja głupia jestem :) teraz będę musiała większość ukryć przed mężem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 13:52

Malenq, Krokodylica, Tamka lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:

A, hemoglobinę mam 11 :-/
    :( ja ostatnio miałam 10 i piję teraz ten sok z kiszonych buraków. hematolog nie wpadł w panikę i na razie nie zalecił farmakologicznego suplementy żelaza tylko naturalne. Jesli za tydz lub 2 się nie poprawi wynik to będziemy walczyć farmakologią

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamuś, ja 2 miesiąc mam hemoglobinę 10,8 - dostałam kolejny raz żelazo, ale jak pogadałam z ginem szczerze, to paniki nie ma, bo normy w lab są dla "nie - ciężarówek" hehehe ale spokojnie, włącz sok z pokrzywy, sok z buraka...oby nie spadało jeszcze niżej...

Yasmin lubi tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane, bez paniki.. ja mam żelazo na poziomie 10,2 - teraz dostałam dopiero biofer folik (terdyferon nie pomógł, słabo się przyswajał)..nie ma tragedii, ale warto odbudować żelazo, bo ono może wykluczyć podanie zzo; ja tak miałam przy porodzie z Tymkiem, miałam ledwo ponad 10, mój P ubłagał podanie mi zzo, które zresztą zostało źle podane..ale po porodzie mi spadło poniżej chyba 9 i spadało..

Yasmin lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia mnie też terdyferon nie pomógł :-/ teraz dostałam Sorbifer Durules...ale najpierw skończę opakowanie Chela-Ferr Forte.....

• beszka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin, ja rowniez mma ciagle problem z zelazem :( mi lekarz kazala wolowine jesc i pomoglo. potem znow spadlo, wiec znow jem wolowien. cale szczescie w ciazy mi smakuje...poza ciaza nie tkne

Yasmin lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haj,
    Marysia witaj :D Ja też nie mogę ogarnąć dwóch wątków i też połowy kobitek z wątku na ovu nie znam...Ale wszystkim życzę coby tu jak najszybciej do nas dotarły. Siedź tu jak Ci lepiej :)

Malenka, no! Znalazła się zguba. Usprawiedliwiona ale z uwagą w dzienniczku! :)

Tamek, gumioki na nogi na drugi raz a nie tam w jakichś trampkach szmacianych latasz w deszcz :) Powodzonka na badaniu.

U mnie hemoglobina 12.6, żelazo 97, w porównaniu z poprzednim badaniem niższe te wartości są ale nie ma tragedii.

Tamka, marissith lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:40

marissith lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny nie straszcie mój syn brał Losferron 695 mg przez miesiac ale miał ostre bóle brzucha, lekarz zmienił na tardyferon twierdząc, że jest lepiej przyswajalny dla org. no i można go brać w trakcie posiłku np. przy obiedzie. Nawet sie ucieszyłam, że nie będę musiała extra wstawać, bo Losferron musiał przyjmować godz. przed posiłkiem:(Ale jak wam Tardyferon nie pomógł no to ja już nie wiem:(

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niestety na MIĘSO patrzeć w ciąży nie mogę....poskubię tylko i tyle....a wołowiny nigdy nie lubiłam :-/ więc zostaje suplementacja i soki.....

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam, jak Malenq..nie ciagnie mnie teraz do mięsa.. sporadycznie i tylko kurczak..

Lili, kazdy organizm jest inny, może synowi pomoże.. ale.. ja go brałam na czczo..wiec dziwne, tak mi lekarz polecił

Lara łany.. tylko utrzymaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 14:54

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

U mnie kurczak tabu, jak tylko pomyślę o mięsie drobiowym to wszystko podchodzi do gardła;)Najlepiej smakują mielona wieprzowinka i wołowinka, no i rybki:)mniam mniam

Przeczytałam ulotkę nic nie pisze, żeby brać na czczo?

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia ja też brałam na czczo, gin kazał 1-2h przed śniadaniem..

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja bym wzięła na czczo to już bym na pewno nie odeszła od sedesu cały dzień!

Która ostatnio się chwaliła że mąż jej kupił wózek? Hęęęę???? Miały być zdjęcia i co? Będzie lanie po dupsku. :D

• LaRa Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ja cie pierdziele, co za pogoda, niestety musialam z psiakiem wyjsc, szybki szpil po osiedlu i jestesmy obydwoje mokrzy fest :/ a jak zimnooooo
    uwielbiam zime, i mogla by juz byc, bo nie trawie deszczu :(
    taki przeskok... lato/złota jesien(bez deszczu)/mroźna zima/wiosna (bez deszczu)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotarłam do domu!

na hemoglobinę zapisała mi Biofer, nie wiem co zacz ale chyba będę brać, skoro tak ginka doradza

dziecię zdrowe i dorodne, pozostało Kajtkiem i już nim będzie na pewno ;) dziewczynki nie mają takiego ustrojstwa między nóżkami ;)

termin porodu właściwie bez zmian + 1 dzień, czyli urodziny mojej ukochanej Babci :) 18 marca

ale dopiero jak wyszła zauważyłam opis - łożysko na przedniej ścianie... to co - ono tak sobie łazi z tylnej na przednią? miesiąc temu było na tylnej...

znów jechałam autobusem, tym razem z półnagim naćpanym młodzieńcem, który na koniec odepchnął mnie, krzycząc "spierdalaj", bo wysiadał... byłam przerażona całą drogę aż nie wysiadł i koniec - moja noga więcej w MPK nie postanie! co więcej - napiszę do nich skargę, bo jakość usług jest zerowa!

a na połówkowe kazała mi ginka iść tam, gdzie byłam na genetycznym - najlepszy sprzęcior w mieście, podobno ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 15:30

Malenq, Nenaaa, konwalianka, beszka, Lili83, Krokodylica, marissith, justta lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamuś to teraz pod kocyk:)

• Tamka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chwilowo zażeram poweselny bigosik ;) jeszcze zaraz zarzucę kaloszki, jak każe ciocia Nena, i skoczę wysikać psa, bo bidną skręca

a później - odkurzanko! w ramach rozgrzewki :P

a jeszcze później - pod kocyk ;)

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ