X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • beszka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi, wspoczuje bardzo :( duzo zdrowka dla malego.

Moja mala rowniez ma nosek zatkany. My chorzy i najwyrazniej od nas podlapala...

Psotka, ja bym nie powolila takiemu malemu lezec i plakac. On potrzebuje teraz mamy. Ponosila ym, powozila, lulala a jak to nie dziala, to podalabym cyca.

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez nie mam serca go tak zostawiac placzacego. Lubie jak przy mnie/na mnie spi. Tylko ze nie moge wtedy nic zrobic :/

Smoczka sprobuje ale dopiero po 4tygodni bo chc zeby dobrze sobie ssanie piersi utrwalil.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 11:14

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Konwi strasznie współczuję ;( Najgorsza jest ta bezradność ;/ Cholercia ale zaparcie dzień po dniu to chyba się nie zdarza? Trochę szybko...

Ja dziś odkryłam temat traktoweania niemowląt w dawnej Polsce... i mi się aż włos jeży i niedowierzam, że ludzie tam w ogóle dożywali dorosłości...

Polecam wam ciekawą lekturę o dawnych "becikach" dla niemowląt...
    http://www.englishstory.pl/tekst/_op/smdo/zaawansowany/239.html

Okropne. Kiedys czytala biografie elzbiety i i tam opisywali jak ubierano dzieci wtedy i jak musialy sie zachowywwac, okropnosc.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki sentyment mnie naszedl...tak patrze na wasze suwaczki laseczki...i pamietam jak po tamtej stronie staralysmy sie wszystkie....a tu prosze...maluszki wasze juz zwawe i narodzone :-) <3 a wtedy takie stresy mialyscie ...jak ten czas mija, co? Teraz i problemy inne i wszystko...cudnie ze to wszystko tak dobrze wam sie ulozylo <3

Biedroneczka83, Blondik, PsotkaKotka, Krokodylica, Malenq lubią tę wiadomość

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czas płynie nieubłaganie , niby 9 miesięcy a zanim się obejrzysz to masz już połowę a potem pakowanie do porodu, a mi się tak podoba ten brzuszek, może wystawać i nikt nie pomyśli nawet- ale się spasła :P ech no cóż :P

Nieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha nio przeleci jak nie wiem już masz 4 tyg za sobą :)
    ja sie nie obejrze i początiem czerwca torbe bede pakowac i sobie i Zuzi na wyjazd 10 dniowy a jak wróci to juz bede odliczac do godziny zero hehehe

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parę dni mnie nie było a tu takie nowiny :)

Kotka, gratuluje kochana :)
    I Ashę witam :) Bardzo się cieszę, często o Tobie myślałam. Gratuluję

Pati, super przeżycia mieliście. A ten Twój Sebastian to przystojniacha :)

Asha lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas, jak Kinia? Jak jeej pępuszek? coś lepiej u Was z tymi jej bólami?

helenkq, Pati Belgia lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari a ty faktycznie też już na połowie ;D
    No leci, leci jak szalony... ja nie mogę uwierzyć, że jeszcze niecały miesiąc i mogę rodzić :D Abstrakcja totalna!

Pati musiało być super! Pamiątka bezcenna, szczególnie dla Sebastiana :) Ale on wysoki chłop :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 12:33

Arienna, Pati Belgia lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech Konwalianko... Dziękuję. U nas było istne piekło. 2 razy byliśmy na pogotowiu, raz u chirurga w SOR. Ja miałam jeden dzień totalne załamanie, nie byłam w stanie się Kingą zająć. 3 dni temu był najgorszy dzień w życiu Kingi i nasz też. Tak strasznie cierpiała, że już ja, moja mama i moja siostra nie dawałyśmy rady. Dosłownie cały dzień, od rana do późnej nocy. 5-10 minutowe przerwy w bólu były. A Kinga w tedy śmiała sie na cały głos, tak się cieszyła. W końcu ten lek uspokajająco rozkurczowy chyba zadział bo spała do 7 rana. Nie miała serca jej do karmienia budzić. tylko sprawdzałam czy oddycha. Straszne to było. Wczoraj dużo lepiej, dziś już całkiem nieźle. Poszła teraz z babcią na spacer a ja sprzątam i nie wiem w co ręce włożyć. Wczoraj obejrzał ją nasz pediatra. Już wyglda ze wszystko dobrze. Kontrola w czwartek. Zalecił badanie moczu jeszcze. Acha i dodam ze Kinga miała zapalenie gardła i krtani. Ślini sie na zęby już :/ pępuszek kleimy

Widzę że u patryczka te zaparcia trwają :( Nie wiem już co Wam polecić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 13:05

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin- kochana trzymam za Was kciuki i przesyłam buziaki

ewebii4.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej podczytuję ale nie ogarniam, więc przepraszam ale nie dam rady wszystkim odpisać.

Widzę że dziewczyny narzekacie na body zakładane przez głowę i kaftaniki hehehhe ja mojej ciągle zakładam i bardzo lubię. :)

Co do zbędnych rzeczy to rożek na rzepy i 3 kremy na odparzenia na pupę hehehe. Nie użyłam do tej pory żadnego.
    Śpiworki mam 3 albo 4 (dostałam) ale jeszcze żadnego nie użyłam, Zuza śpi pod kocykiem lub w beciku.
    Nie przydały mi się wkładki laktacyjne bo nie mam pokarmu i nic mi nie cieknie. :)

Kotka co do ubranek też mam zawsze problem jak ubrać Zuzę żeby było dobrze, nie za dużo i nie za mało. Na chwilę obecną zakładam jej body z krótkim rękawem i na to albo pajac, albo spodnie + kaftanik + skarpetki. Ewentualnie body z długim rękawem + śpiochy. Na spacer na to nakładam kombinezon - zimowy przy zimnie, polarowy jak jest cieplej + czapeczka. Dzisiaj jest tak ciepło że chyba przerzucę się na jeszcze cieńszy kombinezon bo ten polarowy już mi się wydaje za gruby.

Jak chodzi o szczepionki to ja mam zamiar szczepić tym co obowiązkowe, resztę odpuszczam. Szczepienie mamy 13tego.

Poza tym umówiłam już chrzciny u księdza i salę, chrzcimy Zuzkę 30tego maja. :) Dzisiaj kupiłam sobie sukienkę i żakiet na tą okazję, jeszcze ubranko dla Zuzi potrzebuję. :)

Anuśka, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) laski a widziałyście to?

https://www.youtube.com/watch?v=8t-F_9trsUM

Nieukowa lubi tę wiadomość

ewebii4.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas, to dobrze ze te chwile macie za soba.. a Kinga ma problem z zaparciami? czy to efekt tej przepukliny? Tymek tez miał, ale nie cierpiał az tak bardzo..

A krtan u Was jak sie objawiła? bo ja byłam w szpitalu - Patryk tez miał + obrzęk.. wirusowe podobno..

no i u nas cos na rzeczy bo Patryk zaczyna banki puszczac i wiecej wycieka z buzi

Kroko, co kupiłas? wrzuć zdjecia

ja w taka pogode zakładam dziecku tyko apaszke i czapke..na wierzch rzucam tylko kocyk, ew. zamiast kocyka bluza

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zostawiania dziecka - ja nie zostawiam, jeśli mi mocno zaśnie to idę najdalej do piwnicy lub do pralni którą mam piętro wyżej, ale wtedy zostawiam otwarte drzwi i gdyby zaczęła płakać to usłyszę.
    Psa nie mam a jak mam wyjść gdziekolwiek to pakuję Zuzę w wózek i idę z nią.

Kotka niestety również cierpię na okropne bóle pleców przez to odbijanie Żaby. Nie zawsze mi beknie, a od kilku dni beka ładnie ale co z tego jak ją odkładam to i tak ulewa. Nie wiem w czym rzecz.

Biedroneczko ja też podaję ten Hipp co Maniek polecała.

Koniara wspaniała beta, gratuluję!!!

• zgredka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na spacer przy takiej pogodzie nie zakładał żadnego kombinezonu, tylko body kaftan i spodnie no i czapa. Przykrywką kocykiem i szuu

konwalianka, LaRa, Malenq lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie ma zaparć, wręcz przeciwnie. Ma strzelające kupki, pieniste czasem ze śluzem. Bierze probiotyk. Załatwia się raczej co dzień, czasem ma przerwę 2-3 dniową. Krtań miała "zaognioną" i miała chrypkę.

Właśnie miała tel od teściowej... Nie wiem co ta kobieta ma w głowie. Ledwo Kinga lepiej się poczuła, ona oczywiście przez cały ten czas się nie pokazała ani razu, jeździła w różne odwiedziny, komunie itp... teraz ma gości z niemiec i kuźwa mnie na spacery i pikniki z Kingą zaprasza. Zawsze tak robi cholera. Nigdy jej nie ma ale jak się chwalić pochwalić chce to dupę będzie truć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 13:17

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas a czemu Kinia tak cierpiala? Myslalam ze od tego zapalenia krtani ale skoro jej lek rozkurczowy pomogl to chyba nie? Wspolczuje :(

ASHA gratulacje :)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo Asha. :) Bardzo Ci gratuluję i cieszę się że się tutaj odezwałaś. :)
    Każda z nas na początku i w czasie całej ciąży panikowała - nie ma w tym nic dziwnego.
    Asha podaj dane do naszej listy to Cię dopiszę. :)
    Na dane Koniary też czekam ale nie pisze łobuziara jedna!

Helenq hehehe faktycznie, krokodylkowe pieluszki. :D Dla chłopca jak najbardziej pasują. :)

Jak to ja nie zaglądam? :) Jestem codziennie tylko Zuzia jest mocno zajmująca a poza tym jeszcze ogarnięcie obiadu / mieszkania, spacer albo dwa dziennie, jakieś zakupy i firmowe papiery... Nie ogarniam. :)

Anuśka faktycznie nam wór z fasolami rozwiązała!!!

Hehehehe Nieukowa no właśnie, co ja się mam sama jedna z rzygami tak męczyć, przydała by się jakaś następczyni. z tego co wiem Blondik też ma kolorowo w tym temacie.

Blondik z kropkami nie pomogę, nie miałam.

Konwalia kurcze, zdrowia dla Patryka.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin biedna ta Twoja Kinga, mam nadzieję że już będzie tylko lepiej.

Konwalia jak się później ogarnę do zrobię zdjęcie, kupiłam kiecę i żakiet takie łososiowe, przychodzę do domu a mąż do mnie mówi "Ruda! Nie poznaję Cię! Różowa sukienka" no i cycki mi opadły bo nie lubię różu. :P

Ja zakładam Zuzi kombinezonik ale już nie przykrywam kocykiem, więc chyba na to samo wychodzi.

konwalianka lubi tę wiadomość

‹‹ 806 807 808 809 810 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ