X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa no powijaki straszna sprawa, nawet nie wiedziałam. Słyszałam że dawno temu ludzie myśleli, że niemowlaki nic nie czują i robili im zabiegi i operacje bez jakiegokolwiek znieczulenia. To jest dopiero masakra. Nie wyobrażam sobie tego.

Arienna ja jak Zuza była maleńka to miałam owczarka francuskiego długowłosego i kiedyś latem położyłam Zuzię na kołderce na trawce i mój pies dreptał wokół tej kołderki i patrzył na Zuzię. Ja poszłam wyrywać chwasty z ogródka i kątem oka patrzyłam co tam u Zuzy. A ona zaczęła sięturlać aż zjechała z kołderki na trawkę. Na to pies podszedł i zaczął ją nosem turlać z powrotem na kołderkę. Jak już skończył to uwalił się na brzegu i pilnował żeby znowu nie zjechała :) Piesy są niesamowite a jeśli chodzi o dzieci to mają mnóstwo opiekuńczości :)

Konwi wspieram mocno i trzymam kciuki żeby Patryś już wyzdrowiał.

Yas a przepuklinka już minęła?

Wiecie co, strasznie mnie coś kłuje dzisiaj z prawej strony pod jajnikiem jakby. No wkurza mnie okrutnie :/

Nieukowa, Arienna, Misi@, Blondik, LaRa, Koniara, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska mnie tak kłuło cały pierwszy trymestr i czasami teraz też więc - norma ;)

Anuśka lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odebrałam wyniki badań moczu- białko 15mg i bardzo liczne bakterie... dobrze ze wizyta u gina już jutro ... a dziwne bo mnie ani nie boli przy sikaniu ani nic....

ewebii4.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    odebrałam wyniki badań moczu- białko 15mg i bardzo liczne bakterie... dobrze ze wizyta u gina już jutro ... a dziwne bo mnie ani nie boli przy sikaniu ani nic....
    JA tak miałam w pierwszej ciąży i podobno to norma. Tak przynajmniej mówił mi wtedy gin :-)

• Arienna Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    JA tak miałam w pierwszej ciąży i podobno to norma. Tak przynajmniej mówił mi wtedy gin :-)
    wiem, dlatego cieszę się ze wyłapałam, jak miałam grzyba to mi lekarz powiedział: eeeeee jeszcze nie raz i nie dwa i jeszcze nie raz infekcja pęcherza pani Agnieszko, to u ciężarnych norma- proszę się nie martwić....

na pocieszenie gotuję sobie kapuśniak :D

Anuśka lubi tę wiadomość

ewebii4.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko no medal kochana za nadrobienie forum hehehe
    No kupka juz dziś u tego maluszk aponoc poszła super po tym mleczku :)

odwaliłam 4km spacer i mam dosc ide pod prysznic i leże

Krokodylica lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzisiaj caly dzien w domu :/
    moj maz musial najpierw rano do urzedu jechac a teraz do warsztatu (znowu problem z autem).
    Malego nie udalo mi sie odlozyc :/. Obiad robilam jedna reka. Potem poszlismy wszyscy spac do lozka i Dominik oczywiscie tam szczesliwy ale jak po 2h sie cichaczem ulotnilam to wyczul skubany po 2min i w placz :(. Tak sie nie da :/

Sama na spacer nie wyjde bo jeszcze nie ogarnelam wozka a w chuscie narazie nie moge.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje Kroko :-) a o jakich danych mowisz kochana to podam :-D ja drzemnelam i z deczka lepiej mi :-) wy to widze macie rece pelne roboty calyczas :-D hahah oj dzidzie nasze <3

Krokodylica lubi tę wiadomość

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ty Paotka to sieasz z tym malym swoim :-D skubany wyczulony jaki hahah no ale tobie to pewnie do smiechu to nie jest :-/

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po drzemce.. Po tej glukozie niedobrze mi cały czas bleeee.
    Konwalio wspólczuje nie masz lekko oby mały szybko wyzdrowial.
    Yas za Kinie tez trzymam kciuki ona i Ty też już wiele przeszlyscie.

Anuska mój pies tez taki obrońca i opiekun narazie mój zobaczymy później.
    Zrobiłam pranie kolorowych ciuszków :) i pokrowców z wózka :) wiem ze wcześnie ale w sumie nie chce być zaskoczona jak mi dziec zdecyduje ze wychodzi w innym terminie.

Yasmin, Anuśka, Krokodylica lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka ale Dominik ma wyczucie... Trochę przerabane bo nie da się odejść na chwile :(
    Ciekawe co u Tamki.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Yas a czemu Kinia tak cierpiala? Myslalam ze od tego zapalenia krtani ale skoro jej lek rozkurczowy pomogl to chyba nie? Wspolczuje :(
    Kotuś, hit sezonu to że nikt nie wie :/ jedno jest pewne - brzuszek. teraz na tapecie jest coś z przeponą

dziękuję za wsparcie dziewczyny :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 17:53

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melduję się i ja po wizycie:) dzidziuś ma 11 cm:) machał rączką, a drugą miał w buźce. serce jak dzwon. nadal niespodzianka czy będzie Jaś czy Madzia.
    uciekam nurkowac dalej w muszli :( placki ziemniaczane ida na moją czarną listę od dziś :(

Anuśka, konwalianka, Misi@, Koniara, LaRa, Asha, Krokodylica, PsotkaKotka lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    melduję się i ja po wizycie:) dzidziuś ma 11 cm:) machał rączką, a drugą miał w buźce. serce jak dzwon. nadal niespodzianka czy będzie Jaś czy Madzia.
    uciekam nurkowac dalej w muszli :( placki ziemniaczane ida na moją czarną listę od dziś :(
    Lubię za udaną wizytę :) Nurkowania współczuję...

• zgredka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzizas, miałam ti niezłą notkę i skasowalam ;(

Arienka: tez tak miałam, bralam urofuraginum

Kotka: moja od 2 dni jak Twój, dziś odstawilam ją na 5 min, jak poszlam z psem, a ona i tak marudzila wtedy u ojca na rekach..

Po wizycie położnej: mija wazy 2990 g, a że zre cały czas i kupy nie ma dziś to zaraz osiągnie 3 kg :D

Blondik, Anuśka, Krokodylica lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uffffffffff doczytałam....

Blondkiu hehehe bo łapki najlepiej smakują...świetnie że wizyta udana...

Ja na spacer dzisiaj, body dł rękaw, leginsy, skarpetki, czapeczka żakardowa i pieluszka flanelowa do przykrycia w cieniu....a i tak mała bardzo cieplutka była...

u mnie niewypał:
    - rożki, nawet nie używane 2szt
    - otulacz mothercare
    - wombie
    - kilka maści na odparzenia, a i tak najlepsza mąka ziemniaczana
    - kosmetyki dla NIE atopika zakupione przed porodem, teraz stoją bo małą i tak w emolientach muszę kąpać...
    - wkładki laktacyjne z rossmana i babyOno....szajs
    - majtki siateczkowe jednorazowe
    - maści na brodawki (jak nie doczytałam) te które trzeba zmywać a i tak olej kokosowy najlepszy

KOTKA ja już PISAŁAM, ale powtórzę, nie tylko od z głodu mały płacze, poleż z nim skóra do skróry (tak, tak bez ubranka), poprzutulaj.... a może chusta w Twoim przypadku by się sprawdziła...Twój maluszek stara się najlepiej jak potrafi dostosować do nowego życia, nowej sytuacji w której się znalazł...

co ja tam jeszcze miałam.............to zapomniałam....

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Asha gratulacje :)
    Blondik switnie, ze z maluszkiem jest wszystko dobrze :)
    Yas ech tule mocno Ciebie i mala <3

Ja bylam wczoraj u prowadzacego maluszek nasz ma prawdopodobnie arytmie. Dwa razy podczas badania serduszko chwile zwalnialo.14.05 jestem umowiona do najlepszego dzieciecego kardiologa dzieciecegow Poznaniu. Oczywiscie prywatnie, ale ogol ie wczorajsza wizyta byla dobra. Lekarz zaznaczyl, ze w jego szpitalu jest kameralnie, ze wszystkich dobrze traktuja a niektorych nawet bardzo dobrze, jak pokaze ksiazeczke ciazy ...
    Przyslano mi dzis tez wyniki usg przed aminopunkcja i znow mam niskie przeplywy tetnicy pepkowej, ponizej normy...czy dzidzia moze byc przez to niedotleniona?
    I mam napisane wysokie ryzyko T3????
    Chodzi o ZD?
    Coraz bardziej boje sie o maluszka ;/
    Dobrej nocy mamuski ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 20:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wiem ze się boisz, jesteś mamą to naturalne...ale trzeba być dobrej myśli i wierzyć ze będzie dobrze...masz dobra opiekę lekarska a to ważne..cały czas jesteś w moich modlitwach..

Misi@ lubi tę wiadomość

• Koniara Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Oooo Asha. :) Bardzo Ci gratuluję i cieszę się że się tutaj odezwałaś. :)
    Każda z nas na początku i w czasie całej ciąży panikowała - nie ma w tym nic dziwnego.
    Asha podaj dane do naszej listy to Cię dopiszę. :)
    Na dane Koniary też czekam ale nie pisze łobuziara jedna!
    .

No termin wg of 07.01.2016
    Bardzo piekacy bol jajnika dzisiaj mam....a wizyta dopiero w piatek.
    Gin odpisal ze mam wziac nospe i ew apap...i nie mam tego w domu....jutro kupie.

relge6ydai4cgrta.png
    2nn3yx8d861m2vqn.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq: a co zrobilas z tymi rozkami? Bo u mnie mała ładnie spinw roku, ale trochę juz zapluty, może chcialabys swój sprzedać??

Ja np mogę komuś odstąpić skoczni nieużywane wcale (nawet nie otwarte) bo mała odrzuca (chyba, ze jej jeszcze popcham, ale mam mniejszy do tego)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 807 808 809 810 811 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ