X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa myślałam o tym żeby tak zrobić, na razie to jestem tak zmęczona że nawet ciężko mi myśleć.
    Moje dziecko od rana nie spało więc o 12:30 padła i śpi, położyłam się koło niej żeby troszkę odespać ale cholera nie mogę zasnąć.

Nena - wspaniale że się odezwałaś. Co tam się u Ciebie działo, opowiadaj?
    I dzięki za zrozumienie.

Arienna hehe niezły numer tam u Ciebie mieszka w brzuchu. ;)
    Co do glukozy to już pisałam że ja jestem jakaś dziwna, bo musiałam pić dwa razy (w szpitalu zgubili mój wynik) i mi to smakowało. :P

Lara Zuzka też tak charczy, od czasu do czasu zapuszczam jej nos wodą morską i wyciągam smarki jak jakieś ma, więcej nic nie robię.

Smok dzięki za wieści od Tamki.

Nenaaa lubi tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośka drzemie to mam 3 minuty ;)
    Blondik Freja gratki wizyty i Ari tez u Ciebie wstydzioszek jak u Neny ;)
    Misi@ trzymaj się kochana! Wspieram ♡
    Maniek gratki dobrych wyników :)
    Wszystkim potrzebującym zdrówka życzę i sił :)
    Moja dziś w nocy czadu dala ... od 4 do 8 nie spala buuu wiecie co myślałam może ze jest przelamana choć nie wiem czy cos takiego istnieje moja położna powiedziała ze przez 30 lat się z czymś takim nie spotkała i podppwiedziala ze to może pełnia albo wiosenne przesilenie bo dziś juz jest dużo lepiej spala do 12:30 na dworze! Zjadła i teraz drzemie wiec chyba jest ok. A może miała zły humor...
    A i Kroko bezustannie łącze się w bólu...mój tez tak to córeczka buziaki itd ale byle tylko oddać mi ją na ręce tez mnie wkurza ze jak jest to marudzi czemu ona nie śpi czemu taka marudzaca czemu krzyczy no cóż mowie dzieci tak mają chciałeś to lulac a ze jest 4 rano trudno :D niech wie ze ma dziecko!
    No i położna stwierdziła że Zośka ma lekkiego zeza nosz kur... ja nie widzę ale mam nadzieje ze to się wyrówna do końca 6 miesiąca!
    Dziewczynki miłego i spokojnego popołudnia.

MANIEK lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glukoze pijcie z cytryna, wtedy jest ok :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas straszna duchota, zapowiadali burze więc chyba coś się zbiera w powietrzu. Miałam iść na spacer z dzieckiem ale odpuszczam, chyba będzie niezła jatka. ;) Poza tym jak już zdarzył się cud że usnęła (już nie śpi tylko się wierci ale żywię nadzieję że uśnie z powrotem) to jej nie ruszam, niech leży, tyle spokoju. ;)
    Może poleżę chociaż chwilę nawet bez spania.

• zgredka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytalam i nic nie pamietam co mialam odpisac :/

My spalysmy do teraz z przerwa na cycka l. Lara: Moja tez ostro sapie, glutki wyciagam sama jak sa blisko wyjscia noska, a jak daleko to aspirator frida, ale na razie moj uzyl raz.

U mnie nie ma znaczenia czy chlop spi w duzym pokoju (a czesto tam zasypia przy tv) czy przyjdzie do nas, bo i tak nawet wrzask go nie budzi, musialabym go walic po lbie, a i tak nie.przyda sie (poki mala krzyczy o jedzenie)...
    stracham sie przed kolkami..

Ari: rozumiem zniecierpliwienie co do poznania plci, a glukoze dasz rade najlepiej jednym haustem (a moze "ch"?)..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko spać! :)

Krokodylica, helenkq lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Arienna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas leje już od połowy nocy i to non stop...

z glukozą dam radę, muszę tylko ze sobą wziąć do popicia potem jakaś wodę ... ale co się nie robi dla wstydzioszka, a ze mały/a aparat/ka rośnie to wiem :P na USG tak się dzidzia obracała że widać było albo głowę albo kręgosłup i nic więcej, nakombinować się musiał żeby zobaczyć nóżki i rączki bo tak chowało :P

a że niecierpliwa jestem to wiem... ba nawet zdjęcia nie mam z tego USG- najaktualniejsze jakie mam to z 13 tygodnia :/ ale cóż widocznie zdjęć artysta też nie lubi :P

kumpela mi mówiła jeszcze ze co do glukozy to lepiej wchodzi taka letnia od zimnej więc jak mogą przygrzać to było by ok

a jeszcze mi się przypomniało co do zaparć kazał mi kupić sobie taką lekką herbatkę przeczyszczającą jakby było źle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 14:15

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari po glukozie mi pani pielęgniarka zabroniła pić jeść i chodzić -kazała siedzieć i czekać ew była opcja żeby się położyć:/ więc siedziałam z jakimś panem ktory też robił glukozę. szybko zleciało.

KONWALIO - dzięki za podesłanie linka z przepisem na pizze bo wyszła REWELACYJNA:) następnym razem zrobię z mąki razowej:)

konwalianka lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Arienna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hm.... no cóż... przeżyję i to ;)

ewebii4.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    hm.... no cóż... przeżyję i to ;)

hehe Ari glukoza to pestka poród nas czeka:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 14:48

Nieukowa lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Arienna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fakt :P, pytały mnie dziś babki w poczekalni czy nie boję się porodu- ja na to : skąd... póki co jestem na etapie- zróbcie mi cesarkę i będzie święty spokój :P śmiały się

MANIEK, Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość

ewebii4.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek cieszę się, ze smakowało..my ją robimy niemal co tydzień.. i ja teraz też robie pół na pół z mąką razową - też pycha!

Ari ale wstydniocha siedzi w brzuszku:)

nie wiem co mi jest, ta pogoda mnie dobija.. siedzę i nagle łup w głowę, ból nie do opisania..do tego mroczki przed oczami..a to wszystko zaraz po obiedzie.. masakra.. do tej pory mnie boli ale mroczki przeszły..a Patryk jak na złość nie chce akurat teraz spać..gadać mu się chce:)

mój spi z nami w sypialni i też się nie budzi..inna sprawa, ze ja nie pozwalam aby Patryk się rozpłakał ani wybudził..

MANIEK lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki :)

Nenek chopie kopę lat :D

Dzisiaj faktycznie samopoczucie spada na dno to chyba ta pogoda :)

Kroko ja z Zuzią robiłam dokładnie tak że jak mąż wracał z pracy to dostawał obiad, małą na klatę, pilota w dłoń a ja szłam spać :) I teraz jesteśmy umówieni tak samo :)
    Coś jeszcze chciałam napisać ale krew z mózgu odpłynęła mi chyba do macicy, bo jakaś nieogarnięta jestem ;D

Nieukowa, Nenaaa lubią tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nic mi się nie chce dzisiaj... muszę jeszcze ogarnąć pokój, zaraz wraca małż i idziemy na obiadek... a najchętniej poszłabym spać :P przez ten deszcz to pies nawet nie chce zrobić kupy bo mu się nie chce po deszczu chodzić - zresztą mi też nie :P

ewebii4.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko,ale leje...pies cały czas spi, mi się też chce, ale musze trochę robotę ze zdjęciami nadgonić.poprosze o przepis na ta pizze, nie umiem go odszukać

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w Poznaniu pieknie, tylko duchota... Wlasnie sie nazarlam kopytek z sosem pieczarkowym i poledwiczka... Mmm. Malzon dalej costam pacykuje w pokoju malego, a ja sie niecierpliwie ze dalej mebli nie moge kupic...

Ari lacze sie w bolu. Radek co prawda pokazywac wora i ptaka sie nie wstydzi, ale twarz zakrywa lapami na kazdym usg :(

helenkq, Pati Belgia lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    matko,ale leje...pies cały czas spi, mi się też chce, ale musze trochę robotę ze zdjęciami nadgonić.poprosze o przepis na ta pizze, nie umiem go odszukać
    prosze

http://forum.purepc.pl/topic/208065-pizza-by-rs-krok-po-kroku/

Blondik lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Asha Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey laseczki wy to sie macie z tymi swoimi facetami :-/

Bylam u pekarza niby dobrze wszystko, z kliniki mi zalatwili usg na koniec maja :-) co graniczy tutaj z cudem, bo normalnie jest ok 12 tyg, wiec cudnie, juz odlicznam :-)
    Brzuch nadal boli :-/ ale chyba mus sie przyzwyczaic :-/

Caluje kochane <3

Krokodylica, Biedroneczka83, MANIEK, beszka, Malenq, Nieukowa, Blondik lubią tę wiadomość

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    A w Poznaniu pieknie, tylko duchota... Wlasnie sie nazarlam kopytek z sosem pieczarkowym i poledwiczka... Mmm. Malzon dalej costam pacykuje w pokoju malego, a ja sie niecierpliwie ze dalej mebli nie moge kupic...

Ari lacze sie w bolu. Radek co prawda pokazywac wora i ptaka sie nie wstydzi, ale twarz zakrywa lapami na kazdym usg :(

To mi smaka teraz narobilas :-P juz nie pamietam kiedy kopytka jadlam ostatnio :-/

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    moje maleństwo ustawia się cały czas głową i tyle i jedyne co zobaczysz to albo głowa albo plecki i lipa .... niespodzianka i koniec - aż zaczęłam żałować ze odpuściłam ( z powodów głownie finansowych) prenatalne... ale małż stwierdził ze za półtora tygodnia spróbujemy prywatnie i to strzelimy sobie sesję w 3d

kumpela mówi mi: to jak ułożone posladkowo to jak nie widać?
    ja do niej: Ola ale on mi robi przecież zewnętrzne USG więc nie widać ,
    a ona zdziwiona: zewnętrzne? mi robili do 24 tygodnia wewnętrznie.....

masakra co ona za lekarzy miała, mój jest zdania ze jak nie ma potrzeby to się nie grzebie bo i po co.... no cóż co lekarz to inna opinia

ewebii4.png
‹‹ 810 811 812 813 814 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ