X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaaaaaaaaaaaaaaaaa kopytka.... już wiem co jutro będę robić na obiad :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 15:47

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    Kroko spać! :)

Nie spałam, prasowałam. Nie mogłam usnąć. A Żaba śpi do teraz!

Anuśka, jeśli jakimś cudem (!) mój mąż wieczorem bierze pilota w dłoń i siedzi z dzieckiem to ja wtedy nie śpię tylko robię papiery firmowe. Niestety mam własną firmę i nikt za mnie tego nie przypilnuje. Do pracy nie chodzę ale chłopaki robią mi taki burdel w papierach że ja muszę to ogarniać, rozliczać i przygotować tak, aby nadawało się do zaniesienia do księgowego.

Kopytek bym zjadła. :)

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Nie spałam, prasowałam. Nie mogłam usnąć. A Żaba śpi do teraz!

Anuśka, jeśli jakimś cudem (!) mój mąż wieczorem bierze pilota w dłoń i siedzi z dzieckiem to ja wtedy nie śpię tylko robię papiery firmowe. Niestety mam własną firmę i nikt za mnie tego nie przypilnuje. Do pracy nie chodzę ale chłopaki robią mi taki burdel w papierach że ja muszę to ogarniać, rozliczać i przygotować tak, aby nadawało się do zaniesienia do księgowego.

Kopytek bym zjadła. :)

Kochanie wiem co czujesz bo ja oprócz tego, że wykonuję usługi dla pewnej korpo to też mam swoją firmę i też wiem co znaczy siedzieć w papierach i robić porządek w fakturach i programie :) Masakra jakaś. Jak Zuzka była maleńka to nie mieliśmy firmy więc inaczej trochę było. A teraz może być ciekawiej ;) Opowiem Ci po sylwestrze jak to teraz będzie wyglądało :D

Krokodylica, Koniara lubią tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macham po wizycie wsjo ok serduszko ładnie biło jutro mam usg dostałam skierowanie na GBS mam zrobic ok 17 maja, morfologie,kreatynine,habs,białko i cos tam jeszcze plus mocz mam brac urointime na pecherz

aa ciesze sie z USG z malżem pojedziemy :)

kochane spadam bo jade na SR

zgredka, Anuśka, Malenq, Asha, Nieukowa, Pati Belgia, Krokodylica lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Kroko zajedziesz się ...niech moc będzie z Tobą.

Biedra super ze wszystko ok :)

u mnie jutro botwinkowa:) ale widziałam w zieleniaku szparagi mmmm także na piątek też mam już pomysła:)

Krokodylica lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek a co ze szparagów???

my po wizycie, pierwszą u kardiologa zniosła dość dobrze (ubytek w przegrodzie między przedsionkami nadal jest, ale kazał się nie martwić na zapas....)
    drugą u laryngologa gorzej zniosła...wisków, wrzasków nie było końca...ale ucho wyleczone, a nosek się naprostował?uhmm więc stosunkowo dobre nowiny............a i jeszcze kardio powiedział że meningokoki i pneumo...mamy za darmo...ze względu na serduszko...:-/

ale smacznie gotujecie uhmmmmmmmmmm zjadłabym najpierw botwinkową (buraczki dopiero wschodzą) a potem kopytka...niammmmmmmmmmmmmmmmmm

Nieukowa, konwalianka, Koniara, Pati Belgia, MANIEK, Krokodylica lubią tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq mam pytanie: czemu nie karmisz piersią juz? Z wygody czy mała woli butle?

Mimo spania do 13 chyba dalej walne drzemie, skoro mała po 5 h jedzenia padła.. A ja zamiast ćwiczyć brzuszki to kawę pije, jak przeze mnie przeleci to juz mała się pewnie obudzi i nici z ćwiczeń.

Mój pojechał do pracy wyjazdowej i wróci w pt, wiec dziś pierwsze kapanie samodzielne..

Ja przed wczoraj zrobilam risotto ze szparagami mmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 18:10

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochanie Kosia po 3dniach od pierwszej szczepionki odrzuciła pierś...wije się, wrzeszczy i płacze przy piersi, nic nie pomogło, nawet dwie doradczynie nic nie wskórały....poza tym mała ma zaburzony odruch ssania i też przez to ma kłopot...więc mam mleko więc ściągam..

• zgredka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja zmarła 13-18 i jak zasnęła to sobie pomyślałem cool obudzi się kolo 20, ale gdzie tam zasysa juz od 20 min

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik miałam wczesniej pisac i zapomniłam gratki udanej wizyty :)

my znowu porodówki nie obejrzeliśmy bo zaczął sie poród i zakaz wycieczek :) a za tydzien nie ide bo bede na warsztatach mamo to ja :)

ide wypic mleczko zsiadłe i do wyrka :)

jutro usg jupii pooglądam ta moją wiercipietkę

Blondik lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• LaRa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    A moja zmarła 13-18 i jak zasnęła to sobie pomyślałem cool obudzi się kolo 20, ale gdzie tam zasysa juz od 20 min

Zgredka - zmarła? Te słowniki potrafią doprowadzić do zawału!!!!

Btw moja Ania wisi na piersi cały dzien z przerwa na drzemkę :) swietnie :) niedługo będę miec cycusie po kolana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 19:56

Koniara lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara: nooooo ;(, żarła miało być
    Teraz tez śpi..

Nieukowa, Malenq, Koniara lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka jejku no zawał o.O

Dziewczyny, czy któraś z Was miała meksykańską bolę? Ja dzisiaj zamówiłam i ciekawa jestem czy faktycznie działa :)

Nie wiem o co chodzi ale mam mega smaka na kebaby :) Wcześniej jakoś mi nie podchodziły a teraz dwa razy w tygodniu muszę zjeść kebsa bo mi czegoś brakuje :) Urodzę chyba jakiegoś śniadego turka ;D

LaRa, Koniara, Krokodylica lubią tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska - padłam Buahuahauahua
    Kebaby to chyba standard :P a jesli to nie standard to przynajmniej ja tak miałam :) raz w tygodniu nie obeszło sie tez bez pizzy :)

Niestety czasy te juz nie powrócą :( przynajmniej do czasu kiedy uda mi sie zrzucić 20 kg :)
    Jak na razie cała waga ciążowa zniknęła i nawet zabrała ze sobą dodatkowe 2 kg :) obym wytrwała :)

Anuśka lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka przez fazę kebabów przechodziłam w 2 trymestrze :D Była też faza KFC :/ Teraz w końcu jem jak człowiek, chociaż jestem non stop głodna.

Widzę że kopytka są zaraźliwe :D

Anuśka, Krokodylica lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku co to meksykańska bola????

Ech kebaby standard, pizzę itp. Stare dobre czasy....

Edit: ja miałam włoskie dźwięki aniołków...mała faktycznie po urodzeniu uspokajała się na dźwięk wisiorka, ale teraz juz nie działa..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 20:54

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Zgredka jejku no zawał o.O

Dziewczyny, czy któraś z Was miała meksykańską bolę? Ja dzisiaj zamówiłam i ciekawa jestem czy faktycznie działa :)
    D
    ja miałam, mam...niezły bajer..ale czy działa..nie zauważyłam

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• zgredka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara: Nie wkurzaj mnie. Nie dosc ze rodzilas pozniej to jeszcze cc i juz waga spadla?

Ja utylam 15 i spadlo na razie tylko 7kg i to tylko przez porod, odkad jestem w domu waga ani drzy

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    ja miałam, mam...niezły bajer..ale czy działa..nie zauważyłam
    Mi się bardzo podoba :)

Malenq bola to taka a'la biżuteria. Tradycyjnie Bola noszone były przez meksykańskie kobiety ciężarne i młode mamy. Zauważyły one, że delikatna melodia wydawana przez dzwoneczek podczas każdego kroku czy ruchu mamy wpływa kojąco na ich maleństwa. Co więcej dźwięk dzwoneczka relaksował zarówno dzieci pozostające jeszcze w brzuszku mamy, jak i łagodził płacz dziecka po jego urodzeniu.

Wygląda prześlicznie i mi się niesamowicie podoba. Ja zamówiłam taką:
    pXfh.jpg

• LaRa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Zgredzia, pilnuje co jem, o ile uda mi sie coś zjeść :P
    Staram sie jeść zdrowo i dietetycznie :)
    Nie łam sie... Brzuch mi jeszcze został, ale ćwiczyć jeszcze nie moge bo mnie rana piecze, a pozatym wole przeczekać te 6 tyg.

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 811 812 813 814 815 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ