X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaaaaaaaaaaaaaaaaa kopytka.... już wiem co jutro będę robić na obiad :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 15:47

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    Kroko spać! :)

Nie spałam, prasowałam. Nie mogłam usnąć. A Żaba śpi do teraz!

Anuśka, jeśli jakimś cudem (!) mój mąż wieczorem bierze pilota w dłoń i siedzi z dzieckiem to ja wtedy nie śpię tylko robię papiery firmowe. Niestety mam własną firmę i nikt za mnie tego nie przypilnuje. Do pracy nie chodzę ale chłopaki robią mi taki burdel w papierach że ja muszę to ogarniać, rozliczać i przygotować tak, aby nadawało się do zaniesienia do księgowego.

Kopytek bym zjadła. :)

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Nie spałam, prasowałam. Nie mogłam usnąć. A Żaba śpi do teraz!

Anuśka, jeśli jakimś cudem (!) mój mąż wieczorem bierze pilota w dłoń i siedzi z dzieckiem to ja wtedy nie śpię tylko robię papiery firmowe. Niestety mam własną firmę i nikt za mnie tego nie przypilnuje. Do pracy nie chodzę ale chłopaki robią mi taki burdel w papierach że ja muszę to ogarniać, rozliczać i przygotować tak, aby nadawało się do zaniesienia do księgowego.

Kopytek bym zjadła. :)

Kochanie wiem co czujesz bo ja oprócz tego, że wykonuję usługi dla pewnej korpo to też mam swoją firmę i też wiem co znaczy siedzieć w papierach i robić porządek w fakturach i programie :) Masakra jakaś. Jak Zuzka była maleńka to nie mieliśmy firmy więc inaczej trochę było. A teraz może być ciekawiej ;) Opowiem Ci po sylwestrze jak to teraz będzie wyglądało :D

Krokodylica, Koniara lubią tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macham po wizycie wsjo ok serduszko ładnie biło jutro mam usg dostałam skierowanie na GBS mam zrobic ok 17 maja, morfologie,kreatynine,habs,białko i cos tam jeszcze plus mocz mam brac urointime na pecherz

aa ciesze sie z USG z malżem pojedziemy :)

kochane spadam bo jade na SR

zgredka, Anuśka, Malenq, Asha, Nieukowa, Pati Belgia, Krokodylica lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Kroko zajedziesz się ...niech moc będzie z Tobą.

Biedra super ze wszystko ok :)

u mnie jutro botwinkowa:) ale widziałam w zieleniaku szparagi mmmm także na piątek też mam już pomysła:)

Krokodylica lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek a co ze szparagów???

my po wizycie, pierwszą u kardiologa zniosła dość dobrze (ubytek w przegrodzie między przedsionkami nadal jest, ale kazał się nie martwić na zapas....)
    drugą u laryngologa gorzej zniosła...wisków, wrzasków nie było końca...ale ucho wyleczone, a nosek się naprostował?uhmm więc stosunkowo dobre nowiny............a i jeszcze kardio powiedział że meningokoki i pneumo...mamy za darmo...ze względu na serduszko...:-/

ale smacznie gotujecie uhmmmmmmmmmm zjadłabym najpierw botwinkową (buraczki dopiero wschodzą) a potem kopytka...niammmmmmmmmmmmmmmmmm

Nieukowa, konwalianka, Koniara, Pati Belgia, MANIEK, Krokodylica lubią tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq mam pytanie: czemu nie karmisz piersią juz? Z wygody czy mała woli butle?

Mimo spania do 13 chyba dalej walne drzemie, skoro mała po 5 h jedzenia padła.. A ja zamiast ćwiczyć brzuszki to kawę pije, jak przeze mnie przeleci to juz mała się pewnie obudzi i nici z ćwiczeń.

Mój pojechał do pracy wyjazdowej i wróci w pt, wiec dziś pierwsze kapanie samodzielne..

Ja przed wczoraj zrobilam risotto ze szparagami mmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 18:10

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochanie Kosia po 3dniach od pierwszej szczepionki odrzuciła pierś...wije się, wrzeszczy i płacze przy piersi, nic nie pomogło, nawet dwie doradczynie nic nie wskórały....poza tym mała ma zaburzony odruch ssania i też przez to ma kłopot...więc mam mleko więc ściągam..

• zgredka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja zmarła 13-18 i jak zasnęła to sobie pomyślałem cool obudzi się kolo 20, ale gdzie tam zasysa juz od 20 min

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik miałam wczesniej pisac i zapomniłam gratki udanej wizyty :)

my znowu porodówki nie obejrzeliśmy bo zaczął sie poród i zakaz wycieczek :) a za tydzien nie ide bo bede na warsztatach mamo to ja :)

ide wypic mleczko zsiadłe i do wyrka :)

jutro usg jupii pooglądam ta moją wiercipietkę

Blondik lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• LaRa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    A moja zmarła 13-18 i jak zasnęła to sobie pomyślałem cool obudzi się kolo 20, ale gdzie tam zasysa juz od 20 min

Zgredka - zmarła? Te słowniki potrafią doprowadzić do zawału!!!!

Btw moja Ania wisi na piersi cały dzien z przerwa na drzemkę :) swietnie :) niedługo będę miec cycusie po kolana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 19:56

Koniara lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara: nooooo ;(, żarła miało być
    Teraz tez śpi..

Nieukowa, Malenq, Koniara lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka jejku no zawał o.O

Dziewczyny, czy któraś z Was miała meksykańską bolę? Ja dzisiaj zamówiłam i ciekawa jestem czy faktycznie działa :)

Nie wiem o co chodzi ale mam mega smaka na kebaby :) Wcześniej jakoś mi nie podchodziły a teraz dwa razy w tygodniu muszę zjeść kebsa bo mi czegoś brakuje :) Urodzę chyba jakiegoś śniadego turka ;D

LaRa, Koniara, Krokodylica lubią tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska - padłam Buahuahauahua
    Kebaby to chyba standard :P a jesli to nie standard to przynajmniej ja tak miałam :) raz w tygodniu nie obeszło sie tez bez pizzy :)

Niestety czasy te juz nie powrócą :( przynajmniej do czasu kiedy uda mi sie zrzucić 20 kg :)
    Jak na razie cała waga ciążowa zniknęła i nawet zabrała ze sobą dodatkowe 2 kg :) obym wytrwała :)

Anuśka lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka przez fazę kebabów przechodziłam w 2 trymestrze :D Była też faza KFC :/ Teraz w końcu jem jak człowiek, chociaż jestem non stop głodna.

Widzę że kopytka są zaraźliwe :D

Anuśka, Krokodylica lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku co to meksykańska bola????

Ech kebaby standard, pizzę itp. Stare dobre czasy....

Edit: ja miałam włoskie dźwięki aniołków...mała faktycznie po urodzeniu uspokajała się na dźwięk wisiorka, ale teraz juz nie działa..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 20:54

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Zgredka jejku no zawał o.O

Dziewczyny, czy któraś z Was miała meksykańską bolę? Ja dzisiaj zamówiłam i ciekawa jestem czy faktycznie działa :)
    D
    ja miałam, mam...niezły bajer..ale czy działa..nie zauważyłam

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• zgredka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara: Nie wkurzaj mnie. Nie dosc ze rodzilas pozniej to jeszcze cc i juz waga spadla?

Ja utylam 15 i spadlo na razie tylko 7kg i to tylko przez porod, odkad jestem w domu waga ani drzy

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    ja miałam, mam...niezły bajer..ale czy działa..nie zauważyłam
    Mi się bardzo podoba :)

Malenq bola to taka a'la biżuteria. Tradycyjnie Bola noszone były przez meksykańskie kobiety ciężarne i młode mamy. Zauważyły one, że delikatna melodia wydawana przez dzwoneczek podczas każdego kroku czy ruchu mamy wpływa kojąco na ich maleństwa. Co więcej dźwięk dzwoneczka relaksował zarówno dzieci pozostające jeszcze w brzuszku mamy, jak i łagodził płacz dziecka po jego urodzeniu.

Wygląda prześlicznie i mi się niesamowicie podoba. Ja zamówiłam taką:
    pXfh.jpg

• LaRa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Zgredzia, pilnuje co jem, o ile uda mi sie coś zjeść :P
    Staram sie jeść zdrowo i dietetycznie :)
    Nie łam sie... Brzuch mi jeszcze został, ale ćwiczyć jeszcze nie moge bo mnie rana piecze, a pozatym wole przeczekać te 6 tyg.

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 811 812 813 814 815 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ