X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Zgredka - zmarła? Te słowniki potrafią doprowadzić do zawału!!!!

Btw moja Ania wisi na piersi cały dzien z przerwa na drzemkę :) swietnie :) niedługo będę miec cycusie po kolana

moj tez :/. Caly szien i nie da sie odlozyc, dlatego dopiero teraz pisze bo udalo sie na chwile go do lozka wpakowac. My tez juz idziemy spac bo ja zasnelam razem z nim. Dzisiaj sprobuje tez karmic na siedzaco na fotelu w nocy-jak mi sie bedzie chcialo.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nocą to ja mogę tylko na lezaco, jestem tak nieprzytomna, że nie dalabym rady siedzieć..
    Moja śpi, wiec chyba nici z kapania dziś ;(

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy karmie na leżąco i obu nam to bardzo odpowiada :) i tak juz 3 noc praktykujemy i moge śmiało polecić pozycje leżąca :) ja sie wysypiać a mała jest nakarmiona....
    Dzis piecze mnie rana po cc w jednym miejscu, dobrze ze jutro przychodzi położna, niech to sprawdzi, bo jest to dosyc nieprzyjemne :(
    Spadam spać

Dobranoc

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No rewelacja... moja druga kiepsko przespana noc w ciąży.
    Dlatego że: przeciążyłam się trochę na spacerku i miednica mnie boli...
    oraz dlatego że mi kot chciał wczoraj zrobić cesarkę.
    No nie tyle że chciał, ale prawie mu wyszło.
    Wieczorem wzięłam go na ręce na ogrodzie żeby przynieść do domu, no i się czegoś przestraszył. Odbił mi się tylnymi łapami od brzucha, a że pazurów nie chciało mi się obciąć, to dostałam od tylnej łapy 2 szramy przez bebzol. Nie wiem jak ja się tak ginekologowi pokażę... nie mówiąc o tym, że po odkażeniu wodą utlenioną piekło całą noc jak jasna cholera. I Radek się wypinał w tamtym miejscu.

Kocisko niczemu nie jest winne, wszystko przez moje lenistwo ;/

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/603dc280b417.jpg

Miłego dzionka życzę :-)

Nieukowa ale miałaś przejścia z kotem. Nie zazdroszczę.

beszka, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzoen dobry, u mnie po 5 a ja za cholere spac nie moge :-/ juz tak jest od kilku dni :-/ nie podobie mi sie :-/

Co tam u was ciekawego? Widze tez juz na nogach:-D

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha u mnie to standard (taki ciążowy) i chyba robi się coraz gorzej ;D Za to od 14tej do 19tej śpię jak zamordowana :P

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki :-)

Nieukowa poprostu mnie rozwalilas tekstem : kot chciał mi cesarkę zrobic :-) śmiałam sie przez 10 minut i przestać nie mogłam... Przepraszam, wiem, ze to ńie powód do śmiechu bo Ci kochana współczuje, bo najgorsza rana to rana po kocich pazurach. Tylko to sformułowanie mńie tak rozsmieszylo. Życze oby szybko sie zaroiło...

Dziewczyny ja tez noc masakryczna, kolejna z rzędu. Juz zaczynam tracić nadzieje, czy w tej ciąży bedzie mi jeszcze dane sie wyspać... Kręgosłup mnie napierdziela i nerka tez... Masakra..

Jadę dzis kupić huśtawkę dla Roxy.

Miłego dnia kobietki :-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Asha Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Asha u mnie to standard (taki ciążowy) i chyba robi się coraz gorzej ;D Za to od 14tej do 19tej śpię jak zamordowana :P

No mnie tez nura w dzien ale staram sie nie spac zeby w nocy spac ale to i tak nic nie pomaga, oczy otwieram o 5 i koniec :-/ tragedia jakas cholera, jeszcze tydzien temu z wyra nie moglam wstawc przed 9 :-/

Co masz na mysli mowiac gorzej? To moze byc gorzej jeszcze?

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    No mnie tez nura w dzien ale staram sie nie spac zeby w nocy spac ale to i tak nic nie pomaga, oczy otwieram o 5 i koniec :-/ tragedia jakas cholera, jeszcze tydzien temu z wyra nie moglam wstawc przed 9 :-/

Co masz na mysli mowiac gorzej? To moze byc gorzej jeszcze?
    Bo ja się przestawiam chyba :) W nocy budzę się ze trzy razy na siku albo z innych powodów, wstaję o 5rano a za to od 8rano mogę iść znowu spać. W niedzielę sprawdziłam tą teorię. Wstałam ok 6 wypiłam inkę z mlekiem i poszłam spać, wstałam ok 12tej zjadłam rosołek bo mąż ugotował i co? Poszłam spać :) O 14tej brutalnie mnie obudzono na drugie danie więc zjadłam i postanowiłam wyjść z kawką na taras żeby nie usnąć. Jak tylko kawa się skończyła a ja wróciłam z tarasu to nie wiem jak ale usnęłam :) Obudziłam się ok 18tej i już do 22 nie spałam :D Nie wiem czy ja powinnam jeździć samochodem w pracy z taką melodią do spania :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Bo ja się przestawiam chyba :) W nocy budzę się ze trzy razy na siku albo z innych powodów, wstaję o 5rano a za to od 8rano mogę iść znowu spać. W niedzielę sprawdziłam tą teorię. Wstałam ok 6 wypiłam inkę z mlekiem i poszłam spać, wstałam ok 12tej zjadłam rosołek bo mąż ugotował i co? Poszłam spać :) O 14tej brutalnie mnie obudzono na drugie danie więc zjadłam i postanowiłam wyjść z kawką na taras żeby nie usnąć. Jak tylko kawa się skończyła a ja wróciłam z tarasu to nie wiem jak ale usnęłam :) Obudziłam się ok 18tej i już do 22 nie spałam :D Nie wiem czy ja powinnam jeździć samochodem w pracy z taką melodią do spania :)

omg

Kiedy ci sie to zaczelo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 07:47

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    omg

Kiedy ci sie to zaczelo?
    No ze dwa tygodnie już tak mam. Doczytałam że za ok 2tyg powinno złagodnieć więc czekam z niecierpliwością :)

• Freja Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc Kochane!

Widzę że wszystkie miały cięzkie nocki

ehh...

Pati współczuję i łączę się w bólach - wykończy mnie ten kręgosłup
    u mnie to tykająca bomba

przez maturą jeszcze miałam operację - bo mi dysk wypadł i niby się poprawiło i pierwsza ciąża była ok
    ale potem było już gorzej
    przy drugiej cos się zaś przesuneło i wtedy straciłam czucie w nodze- znaczy czułam jak mnie pali skóra cały czas jak by mnie ktoś opiekał
    dostałam pilną rehabilitację i przeszło

teraz do wczraj było ok
    i znowu się popsuło, paracetamol na cóś takiego to niestety ale mogę sobie do uszu włozyć

najgorzej jest przy zmianie pozycji, wiec cala noc w jednej na boku bo nie mogłam wytrzymac bólu przy próbie zmiany pozycji

jak wstałam to pościanie do łazienki, ledwie z wc się podniosłam

jak chodzę jest w miarę ok ale muszę się trzymać sztywno - jak z kijem od miotły

ehhh... a jutro jedziemy na weekend z teściami do Wisły, a miało być tak pięknie ;(

zaraz się muszę zbierać i do pracy L4 zawieść no i na wymaz bo coś mi się nie podoba
    ginka pytała czy nie piecze albo nie swędzie, nie, ale przy poprzednim poronieniu też nic nie piekło ani nie swędziało - ot poprostu było więcej wydzieliny i niby trochę inny zapach miała,

tylko jak ja się na ten fotel do badania wgramole z tym kijem od miotły to nie wiem

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie w piatym miesiącu...ale zleciało
    ja od kilku dni budzę się o 4 rano totalnie wyspana... no i leżę i się nudzę, nawet pies o tej porze nie chce ze mna "pogadać"...

chyba już czuję ruchy, mam nadzieję, takie łaskotki, przelewanie, jakby pływanie :) jak długo poleże to wtedy jestem w stanie to wyczuć :)
    wczoraj to nawet Rufi chyba coś wyczuł, bo jak leżał przytulony i czułam te bąbelki to zaczął się wgapiac w brzuch i merdać ;)

wybywam do lidla walczyć o żółtą sukieneczkę...kusi mnie też strój w kropki,ale wiem, że to głupi pomysł :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 08:00

Asha, zgredka, PsotkaKotka, Krokodylica, Misi@, Biedroneczka83, Pati Belgia lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Asha Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    No ze dwa tygodnie już tak mam. Doczytałam że za ok 2tyg powinno złagodnieć więc czekam z niecierpliwością :)

To moze u mnie cos nie tak jest :-/ ja nie odczuwam takiego zmeczenie, ja tylko spac wlasnie nie moge :-/ martwi mnie to cholera

• Asha Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    witam sie w piatym miesiącu...ale zleciało
    ja od kilku dni budzę się o 4 rano totalnie wyspana... no i leżę i się nudzę, nawet pies o tej porze nie chce ze mna "pogadać"...

Dzien dobry...gratuluje :-) to nas nie pocieszylas hahhaha

Blondik lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, mała długo nie spala w nocy, juz nie wiem o jakich porach, ale jakby nonstop ;(

Tak sobie myślę, ze jeśli się w 1 turze zaglosuje na kogoś innego niż Komorowski lub Duda to w drugiej wygra Duda.. Ja akurat jestem z zupełnie innej strony, więc się obawiam..

Pytanie: zostawiacie dzieci same żeby sobie leżały? Same w sensie nie w innym pokoju, ale obok Was leżące i badające do siebie bez dotykania trzymania itd?

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha: to akurat tez dobry objaw, ja w ogóle nie !oglam spać gdzieś do 5-6 tygodnia

Asha lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Freja Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w tej ciąży to też nie miałam jakiś mega napadów senności w ciągu dnia, teraz jestem bardziej śpiąca, ale na zasadzie spania 12 godzin jednym cięgiem, nie lubię drzemek w ciągu dnia

Asha, zgredka lubią tę wiadomość

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Asha Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Asha: to akurat tez dobry objaw, ja w ogóle nie !oglam spać gdzieś do 5-6 tygodnia

Hey slonce....ja wiem ze kazdy inny jest itd, ale sie martwie w cholere tym wszystkim, nic nie moge poradzic na to :-(

‹‹ 812 813 814 815 816 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ