X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie.... Opryszczka...
    Przy wywiadzie przy przyjęciu na oddział, powiedziałam ze miałam opryche i niestety teraz z mała muszę jechać do audiologa, bo jest to niby czynnik obciążający słuch :( mimo ze badanie w szpitalu wyszło ok to właśnie teraz czeka nas wizyta u audiologa w celu sprawdzenia słuchu.
    Dzis po raz kolejny spytałam położna czy to ze Ania nie reaguje na szczekanie (głośne) czy to normalne, niby usłyszałam ze tak bo zmysł słuchu dopiero sie adaptuje ale nie powiem, ze stres jest :(

Także, tu niby głupia opryszczka, a moze miec wpływ na słuch dziecka....

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa a przesiewowe badanie słuchu było ok? Jeśli tak to chyba nie kierują na dalszą diagnostykę jeżeli nic się nie dzieje...

A to bez znaczenia kiedy w ciąży była ta opryszczka? Czy tylko w 3 trymestrze moze być groźna?

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przesiewowe wyszło w normie, ale jest notka ze moze być obciążona i jutro u pediatry mam dostać skierowanie aby to skontrolować.
    Kurcze pytali kiedy miałam te opryszczkę, wiec chyba jest to ważne. Ja miałam chyba w I trym lub na początku II.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara no widzisz ja tez miałam i z Zuza i teraz z Lila hmm ciekawe to co piszesz zapytam jak sie Lilka urodzi

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• zgredka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara: o kurde, ja z opryszczka przyjechalam do szpirala, do dzis mampo niej slad :/ i nic nie rzrkl

Pies oczywiscie ciagnal, potem wykapala sie w kaluzy a potem wyla i piszczala czekajac jak bylam w sklepie, czego nigdy nie robila :/

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny znacie się na wynikach na posiew moczu? na moim wyniku jest tylko napisane: mieszana flora bakteryjna 10^3... to chyba wskazuje, że nic złego się nie dzieje, co? napisałam smsa do lekarza,ale pewnie oddzwoni dopiero wieczorem :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam raz posiew i wynik byl "jalowy" i to byl dobry wynik.

Blondik lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha ja luteinę brałam w ciąży. Biegunka to raczej nie od tego. Może od hormonów jak dziewczyny piszą, na początku się zdarza.

Lara kiszonych nie można przy kp.

U mnie w Lidlu raczej nie ma takich scen jak u Was hehe. Zdarza się natłok ludzi, ale raczej kulturalnie. :) A ciuszki dla Zuzi co kupiłam w Lidlu jeszcze w ciąży uwielbiam i zakładam jej non stop. Może nie były jakieś super tanie ale jakość ekstra, piorę w pralce i się nie niszczą a do tego są śliczne. :) Coś czuję że posłużą jeszcze drugiemu dziecku hehe.

U mnie znów w nocy była pobudka o 3 na jedzenie i Zuzia już spać nie chciała do 5. Dwie godziny leżała i wariowała. W końcu usnęła. Ale ja jakoś lepiej się czuję bo mąż wziął wczoraj wieczorem Zuzię do siebie, ona spała, on oglądał mecz, a ja poszłam do łóżka spać, jednak to jest inny sen jak człowiek nie czuwa nad dzieckiem tylko wie że jest bezpieczne z tatą i można spać głębokim snem. :) A wcześniej ogarnęłam papiery jeszcze także i głowa spokojniejsza. :)

Dziś od rana Zuzia się wściekała ale o 11 pojechaliśmy oglądać płytki na budowę i dziecko usnęło w aucie i spała grzecznie przez kilka godzin. :)

Nieukowa lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta jakie Twój Leo ma ogromniaste oczy.
    A z jakiegoś powodu odrzuca cyca czy nie wiesz?

beszka zawsze mi przykro jak jakiś ksiądz źle potraktuje parafian bo tylko odrzuca to ludzi od kościoła. :/

Koniara beta bardzo ładna i jak najbardziej w normie, ale jeśli chcesz bliźniaków to tego Ci życzę. :)

Anuśka niedługo zasikasz wszystko dookoła hehehe.

Asha zgagę to Ty dopiero poczujesz w 3 trymestrze. :P

Lara ja też się ostatnio zastanawiałam czy moja Zuza dobrze słyszy bo nieraz nie reaguje na jakieś głośne dźwięki ale bratowa powiedziała mi że to normalne, że jej dwie córki tak samo miały, bo dziecko jak mocno śpi to nic go nie rusza. Myślę że skoro badania słuchu w szpitalu wyszły ok to znaczy że naprawdę jest ok. A skierowanie na badania jak masz to spoko, co Ci szkodzi sprawdzić. :)

Anuśka lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam swojej Zuzi przesiewowe w szpitalu i też wyszły dobrze. W domu na szczekanie nie reagowała i teraz okazało się że ma głuchotę wybiórczą. Jak mówię do męża: "Kupiłam Zuzi..." to przybiega i pyta co. I choćbym szeptała to usłyszy. A jak mówię do niej :"Zuza posprzątaj na biurku" to głucha jak pień ;D

Krokodylica, Malenq, Lili83, Koniara, Nieukowa, LaRa, konwalianka, MANIEK, helenkq, Blondik lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka haha mój mąż też na to cierpi. :P

Anuśka, Koniara, helenkq, Blondik lubią tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam właśnie pisać, że Leo pasuje do mojej Ł. możemy ich sparować ;)

oglądam ostatnie odcinki Chirurgów i oczywiście wyję jak bóbr, na koniec zawsze dają najsmutniejsze..
    cała się rozmazałam, a miałam się malować, bo koleżanka przybywa na oglądanie filmu jakiegoś i miała mi z małą foty strzelić.. a teraz I look like crap ;/

wrrr

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredko ostatni odcinek (ten z tamtego tygodnia) 3 razy oglądałam....

• Koniara Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh tez chirurdzy u mnie nw topie sa ale zapowiedzi ogladam i chyba nie chcem tego juz ogladac.... bo smutno sie bardzo zrobilo. A od 2005 ich ogladam.

relge6ydai4cgrta.png
    2nn3yx8d861m2vqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też od samego początku oglądałam....i ostatnich odcinków nie mogę opuścić hehe

a teraz :
    Justta jakie piękne oczyska ma synek:)
    LaRa będzie dobrze ze słuchem małej...wczoraj rozmawiałam z laryngologiem i powiedział, że jak dziecko ma katarek to słabiej słyszy, jak zmęczone to nie zareaguje, jak zainteresowane czymś innym to i puzonem przy uchu można, a dzieć nie zareaguje...
    Koniara już przestaN przyrosty robić...piękna ciąża przed Tobą...

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padlam z gluchoty wybiorczej hehe

Krokodylica lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!

Blondik posiew jest ok z tego co pamiętam z zajęć.
    Wynik uznaje się za zakażenie ukłądu moczowego, jeśli dominuje jedna bakteria i jest w w mianie 10^4-10^5. Jak robisz posiew ro obowiązkowo musisz wcześniej dobrze się podmyć, wymyć porządnie ręce, mieć pojemnik na posiew i podczas sikania rozchylić wargi sromowe... inaczej jakieś bakterie mogą wyjść mimo że nie masz zakażenia.

Ja się zdołowałam bo od 1 maja Ikea wycofała przewijaki gulliver, a ja taki chciałam dziś kupić ;( Teraz nie wiem czy brać używkę, czy z allegro 2x drożej czy jakiś inny wybrać... ech.

Blondik lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my wrocilismy wlasnie z 3h spaceru-synek w chuscie u taty. Plecy mnie strasznie bola :/
    My Chirurgow tez ogladalismy intensywnie az powiedzialam dosc bo zawsze po bylam smutna. ten serial mnie dolowal bo zawsze tam jakies okropne wypadki i choroby.

ZGREDZIA zazdroszcze kolezanki. Ja tu mam znajome ale to nie to same co stare dobre kolezanki ktore zostal y 300km stad w Polsce. Tesknie za tym :/

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wy to robicie z odbijaniem?
    Bo jak ja go nakarmie a potem probuje odbic to on mi sie wybudza i znowu do cyca.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po jedzenii moj kladzie ja sobie na klacie, to mala usypia..

Mieli do mnie tez przyjsx inni, ale odwoluja od kilku spotkan. Jestem zdziwiona w sumie, ze nikf nie przychodzi, choc zaprosilam z 2 Tyg temu, wiec wcale tych przyjaciol tak nie ma ;), mam ale 300km stad w wawie

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 815 816 817 818 819 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ