Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie.... Opryszczka...
Przy wywiadzie przy przyjęciu na oddział, powiedziałam ze miałam opryche i niestety teraz z mała muszę jechać do audiologa, bo jest to niby czynnik obciążający słuchmimo ze badanie w szpitalu wyszło ok to właśnie teraz czeka nas wizyta u audiologa w celu sprawdzenia słuchu.
Dzis po raz kolejny spytałam położna czy to ze Ania nie reaguje na szczekanie (głośne) czy to normalne, niby usłyszałam ze tak bo zmysł słuchu dopiero sie adaptuje ale nie powiem, ze stres jest
Także, tu niby głupia opryszczka, a moze miec wpływ na słuch dziecka.... -
Przesiewowe wyszło w normie, ale jest notka ze moze być obciążona i jutro u pediatry mam dostać skierowanie aby to skontrolować.
Kurcze pytali kiedy miałam te opryszczkę, wiec chyba jest to ważne. Ja miałam chyba w I trym lub na początku II. -
Lara: o kurde, ja z opryszczka przyjechalam do szpirala, do dzis mampo niej slad
i nic nie rzrkl
Pies oczywiscie ciagnal, potem wykapala sie w kaluzy a potem wyla i piszczala czekajac jak bylam w sklepie, czego nigdy nie robila -
dziewczyny znacie się na wynikach na posiew moczu? na moim wyniku jest tylko napisane: mieszana flora bakteryjna 10^3... to chyba wskazuje, że nic złego się nie dzieje, co? napisałam smsa do lekarza,ale pewnie oddzwoni dopiero wieczorem
-
Asha ja luteinę brałam w ciąży. Biegunka to raczej nie od tego. Może od hormonów jak dziewczyny piszą, na początku się zdarza.
Lara kiszonych nie można przy kp.
U mnie w Lidlu raczej nie ma takich scen jak u Was hehe. Zdarza się natłok ludzi, ale raczej kulturalnie.A ciuszki dla Zuzi co kupiłam w Lidlu jeszcze w ciąży uwielbiam i zakładam jej non stop. Może nie były jakieś super tanie ale jakość ekstra, piorę w pralce i się nie niszczą a do tego są śliczne.
Coś czuję że posłużą jeszcze drugiemu dziecku hehe.
U mnie znów w nocy była pobudka o 3 na jedzenie i Zuzia już spać nie chciała do 5. Dwie godziny leżała i wariowała. W końcu usnęła. Ale ja jakoś lepiej się czuję bo mąż wziął wczoraj wieczorem Zuzię do siebie, ona spała, on oglądał mecz, a ja poszłam do łóżka spać, jednak to jest inny sen jak człowiek nie czuwa nad dzieckiem tylko wie że jest bezpieczne z tatą i można spać głębokim snem.A wcześniej ogarnęłam papiery jeszcze także i głowa spokojniejsza.
Dziś od rana Zuzia się wściekała ale o 11 pojechaliśmy oglądać płytki na budowę i dziecko usnęło w aucie i spała grzecznie przez kilka godzin.Nieukowa lubi tę wiadomość
-
justta jakie Twój Leo ma ogromniaste oczy.
A z jakiegoś powodu odrzuca cyca czy nie wiesz?
beszka zawsze mi przykro jak jakiś ksiądz źle potraktuje parafian bo tylko odrzuca to ludzi od kościoła.
Koniara beta bardzo ładna i jak najbardziej w normie, ale jeśli chcesz bliźniaków to tego Ci życzę.
Anuśka niedługo zasikasz wszystko dookoła hehehe.
Asha zgagę to Ty dopiero poczujesz w 3 trymestrze.
Lara ja też się ostatnio zastanawiałam czy moja Zuza dobrze słyszy bo nieraz nie reaguje na jakieś głośne dźwięki ale bratowa powiedziała mi że to normalne, że jej dwie córki tak samo miały, bo dziecko jak mocno śpi to nic go nie rusza. Myślę że skoro badania słuchu w szpitalu wyszły ok to znaczy że naprawdę jest ok. A skierowanie na badania jak masz to spoko, co Ci szkodzi sprawdzić.
Anuśka lubi tę wiadomość
-
Ja robiłam swojej Zuzi przesiewowe w szpitalu i też wyszły dobrze. W domu na szczekanie nie reagowała i teraz okazało się że ma głuchotę wybiórczą. Jak mówię do męża: "Kupiłam Zuzi..." to przybiega i pyta co. I choćbym szeptała to usłyszy. A jak mówię do niej :"Zuza posprzątaj na biurku" to głucha jak pień
Krokodylica, Malenq, Lili83, Koniara, Nieukowa, LaRa, konwalianka, MANIEK, helenkq, Blondik lubią tę wiadomość
-
ja miałam właśnie pisać, że Leo pasuje do mojej Ł. możemy ich sparować
oglądam ostatnie odcinki Chirurgów i oczywiście wyję jak bóbr, na koniec zawsze dają najsmutniejsze..
cała się rozmazałam, a miałam się malować, bo koleżanka przybywa na oglądanie filmu jakiegoś i miała mi z małą foty strzelić.. a teraz I look like crap ;/
wrrr -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyja też od samego początku oglądałam....i ostatnich odcinków nie mogę opuścić hehe
a teraz :
Justta jakie piękne oczyska ma synek:)
LaRa będzie dobrze ze słuchem małej...wczoraj rozmawiałam z laryngologiem i powiedział, że jak dziecko ma katarek to słabiej słyszy, jak zmęczone to nie zareaguje, jak zainteresowane czymś innym to i puzonem przy uchu można, a dzieć nie zareaguje...
Koniara już przestaN przyrosty robić...piękna ciąża przed Tobą...
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Hejka!
Blondik posiew jest ok z tego co pamiętam z zajęć.
Wynik uznaje się za zakażenie ukłądu moczowego, jeśli dominuje jedna bakteria i jest w w mianie 10^4-10^5. Jak robisz posiew ro obowiązkowo musisz wcześniej dobrze się podmyć, wymyć porządnie ręce, mieć pojemnik na posiew i podczas sikania rozchylić wargi sromowe... inaczej jakieś bakterie mogą wyjść mimo że nie masz zakażenia.
Ja się zdołowałam bo od 1 maja Ikea wycofała przewijaki gulliver, a ja taki chciałam dziś kupić ;( Teraz nie wiem czy brać używkę, czy z allegro 2x drożej czy jakiś inny wybrać... ech.Blondik lubi tę wiadomość
-
my wrocilismy wlasnie z 3h spaceru-synek w chuscie u taty. Plecy mnie strasznie bola
My Chirurgow tez ogladalismy intensywnie az powiedzialam dosc bo zawsze po bylam smutna. ten serial mnie dolowal bo zawsze tam jakies okropne wypadki i choroby.
ZGREDZIA zazdroszcze kolezanki. Ja tu mam znajome ale to nie to same co stare dobre kolezanki ktore zostal y 300km stad w Polsce. Tesknie za tym
-
Po jedzenii moj kladzie ja sobie na klacie, to mala usypia..
Mieli do mnie tez przyjsx inni, ale odwoluja od kilku spotkan. Jestem zdziwiona w sumie, ze nikf nie przychodzi, choc zaprosilam z 2 Tyg temu, wiec wcale tych przyjaciol tak nie ma, mam ale 300km stad w wawie