X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka jak wiążesz chustę? Kangurek, kołyska czy może jeszcze inaczej?

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :-)

Noc jak zwykle do doopy... Ale to juz chyba norma...
    Zakupy wczoraj udane. Huśtawkę kupiłam i jeszcze trochę ciuszków dokupilam. Wstawie popołudniu zdjęcia...

Freja współczuje Ci tych problemów z kręgosłupem. Ja teraz na wizycie tez poruszę ten temat z ginem. Niech mi poleci jakiegoś masażyste, który zna sie na masazach w ciąży bo poprostu dłużej nie wyrobie spiąć po 3 godziny na dobę...

Nieukowa brzuszek masz niezłe zadrapany... Mam nadzieje, ze szybko Ci sie zagoi. A chciałam Ci powiedzieć, z przerażeniem, ze mam taki rozmiar brzucha jak Ty... Dzis wstawie zdjecie... Jestem z deka przełożona rozmiarem bo nie wiem co to bedzie, bo jeszcze 3 miesiące zostało mi do porodu...

Wczoraj jak wróciłam z zakupów to zadzwonili do mnie ze szkoły Marcela i musiałam go odebrać bo złe sie czuł. Przedwczoraj miał szczepienia wiec sie trochę przestraszyłam ale na szczęście dzis juz jest ok i mowię, ze normalnie idzie do szkoły :-)

Jadę dzis wybrać meble do pokoiku Roxy. Zajedziemy tez po farby. Myśle żeby umalować jej pokój na żółto zielono... Wezmę z jednej budowy meza jednego pracownika, to w jeden dzien mi pokój ogarnie :-)

Miłego dnia kochane gangstereczki :-)

Freja, Anuśka lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc kochane..
    Kotka, nie zawsze maluch musi odbić.. w nocy ja nie odbijam, często prześpi, podnoszę tylko gdy widzę, że się wierci..w dzień też czasem nie odbijam..dzieci na piersi nie muszą odbijać; do odbicia podnoszę do pionu i klepię po pleckach, ew. opieram na ramieniu, tak, że rączki zwisają za moje plecy..ale jak nie odbije po 5 min, to kładę.. zazwyczaj sie denerwuje, ale wtedy go głaszczę lub lulam

Pati, ale się rozkręciłas:) czekam na fotki..ps. przyślij tego malarza też do mnie..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry, Jussta Leos taki śliczny napatrzeć się nie mogłam.
    Anuska ty sikaro;)
    Biedra gratuluję dobrych wyników.
    U mnie wciąż boli... Ale to nie brzuch tylko biodra czuje jakby mnie kości bolały :( nie wiem jak się ułożyć juz.
    Jadę oddać mocz na posiew.. Znowu.

Anuśka lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Asha Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana :-)

Co do odbijania, ja pamietam ja bralam malego do gory do siebie przytulalam i on tak mi na rekach zasypial i ja go potem przekladalam do lozeczka ale to nie na wszystkie dzieci moze dzialac :-/

Ja juz od 5 spac nie moge cholera :-/ brzuch mnie strasznie w nicy bolal :-/ dziaiasj mam wizyte z laska od epilepsji, zobaczymy co ciekawego mi tam wymysli, bo jeszcze nie wie ze jestem w ciazy :-)

Caluje kochane, zycze milego dzionka <3

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej misie

a ja miałam wczoraj wojnę z małżem, chyba za dużo mu się nazbierało i miał kryzys ... mam nadzieję że teraz przez jakiś czas będzie ok bo wyładował wszystkie żale... cóż tak bywa... a ja dziś chodzę jak zombie :/ a mam tyle do załatwienia że póki co nie mam czasu się położyć

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z kawusią :)
    Czerwcówki zapodały wątek pt. "Poród na wesoło" - czytam to i prawie bym się zesikała i kawę wylała ze śmiechu :P
    Gorąco polecam:
    http://forum.gazeta.pl/forum/w,585,51401962,,porod_na_wesolo_.html?v=2[/ulr]

Lili83 lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo,
    Moja ma chyba pierwsze problemy, jakos tak marudzi robi zmarszczona mine i sie prezy, pierdzi, kupy wczoraj nie walnela moze to to...
    uspokaja sie przy cycku (zasnela na nim wlasnie)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki, u nas pobudka o 5:30 na jedzonko i od tamtej pory już mogłam zapomnieć o spaniu. ;)
    Dopiero teraz Zuza padła, ale raczej nie na długo bo zaraz znowu pora jeść.
    Dzwoniłam wczoraj do położnej bo dzieć mi od trzech dni po jedzeniu rzyga mlekiem i to dość konkretnie, zarzyguje wszystko naokoło. Położna spytała czy Zuza od tych trzech dni je więcej, ja mówię że tak bo wcześniej nie zjadała porcji do końca a teraz je wszystko i nieraz muszę jej nawet dorabiać, więc powiedziała że Zuza po prostu za dużo zjada na raz, może i ona chce jeść jeszcze ale jej żołądek tego nie ogarnia i potem ten nadmiar wraca do góry. Więc dawać jej mniejszą porcję i koniec a jeśli domaga się dokładki to dopiero po pół godziny. Tak robię od wczoraj wieczór i na razie rzygów brak. ;)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha uśmiałam się jak głupia bo skoro nie chciała spać od 5:30 to o 6 zaniosłam ją do drugiego pokoju i położyłam do łóżka z moim mężem. On spał a Zuza leżała i machała rękami i gadała do niego (o dziwo bez płaczu) - i tak dawała przez pół godziny "eeee - eeee - guuuu - eeeee - guuuu" patrzyła na niego i nawijała a on spał. Myślałam że się zleję ze śmiechu. :)

helenkq, Misi@, Anuśka lubią tę wiadomość

• helenkq Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta slieczne zdjecia a najpiekniejsze oczeta takie wielkie i ciemne ;)

kotka nie komplikuj soebie zycia ;D jak napisala konwi ja tez nie odbijam w nocy, przystawiam do cyca przez sen... w nocy zwykle go nie odstawiam do lozeczka i tak spimy sobie we trojke ;) czasem czwórkę ;) a ja nawet nie wiem ile razy i o ktorej wstaje bo sama chyba sie nie wybudzam... mam tylko wrazenie ze chyba jednak karmiłam...

ech... dziewczyny cieszcie sie ze nie ma objawów... nie czekajcie bo sobie wykrakacie... ja nie mialam zadnych ale jak sobie przypomne co pisala kroko...

Krokodylica, zgredka lubią tę wiadomość

dqpri09kenjjhndh.png
    ***************Gang 18+****************
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

My sie szykujemy do lekarza :) zobaczymy ile Ania przybrała :)
    Obok przychodni mam targowisko, i podejdę kupić biustonosz do karmienia, bo niedługo mi cyce obwisna :/

Miłego dnia

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Freja Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane!

Pati - mam nadzieję, że pomogą Ci te masaże, ja pryz następnej wizycie też pogadam z ginką - choć mam nadzieję że do tego czasu dysk wskoczy na swoje miejsce i będzie po kłopocie - u mnie się tak czasem przesuwają i wtedy jest właśnie masakra, niby jest ciut lepiej bo mogę chodzić, tylko z łóżka wstać to masakra, ale póki co wytrzymuje spanie w jednej pozycji i tylko raz wstaję do wc więc bez tragedii

Psotka - moje dzicie też w nocy bez odbijania były karmione, nawet nie wiem ile razy z którego (.) bo ja sama chyba też w sumie spałam i na autopilocie karmiłam, przy piersi mniej powietrza łapią dzieciaki więc nie ma takiego kłopotu jak z butelką

Anuśka - proszę już nie sikać !!!

Koniara - trzymam kciuki za zbliżającą się wizytę

Biedra - faktycznie Twoja mała już niezła kluseczka ;)

Nieukowa - masz jednym słowem kota-chirurga :] mam nadzieję że żadnych dodatkowych już blizn na forum nie będzie - szczególnie na brzuszkach

Maniek - może to więzadła miednicy się rozluźniają i stąd ten ból?

Wczoraj myślałam że młodej łeb ukręcę - mieliśmy do późna zabiegany dzień - a jak przyszła ze szkoły to pytałam chyba 3 razy czy ma coś na jutro przygotować, jakieś zadanie czy coś oczywiście nic
    a jak wróciliśmy do domu o 21 to się okazało że jednak prezentacja na przyrode na jutro!!!!

a tu w ogóle to miała jeszcze nie dopracowana slajdy sobie a opisy sobie i do tego miała jeszcze coś drukowac a tu toner się w drukarce skończył wusialam co stronę otwierać drukarkę i wstrząsać resztki
    ale udało się tyle że dopiero po północy!!
    ja ją kiedyś zamorduję gołymi rękami, ehhh

dobra zaberam się za pakowanie bo po południu jedziemy na weekend
    mam nadzieję że pogoda dopisze

pozdrawiam i miłego weekendu

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helenkq wrote:

ech... dziewczyny cieszcie sie ze nie ma objawów... nie czekajcie bo sobie wykrakacie... ja nie mialam zadnych ale jak sobie przypomne co pisala kroko...

O to to, popieram.

Ja bym chciała jeszcze za jakiś czas drugie dziecko ale jak pomyślę o tym rzyganiu to mi się odechciewa...

• zgredka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz drugiego nie chce, mam przeczucie ze bylaby to druga dziewczyna a ja bym chciała chłopca ;)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry ja juz od rana na wysokich obrotach turlania :)
    zawiozłam Zuze do przedszkola potem z dziadkiem na zakupy,potem sama na zakupy pod blokiem teraz relaks z kawą inką karmelową o 13 po Zuze o 15 odebrac podziekowania dla Pan z przedszkola potem do mamy i do kolezanki jutro imieniny babci w niedziele wraca moje łóżeczko jupiii nareszcie :)

ok ide pranie wieszć :P

soryy ze tak jedynakowo :)

aa Kroko położna ma racje moja ZUza miała to samo jadłaby i jadła a potem chlus na podłoge

Krokodylica lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• LaRa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie u pediatry: wszystko ok :) wszystkie odruchy prawidłowe :) kupka była zrobiona "na żywo" wiec tez została sprawdzona :)
    Anulka rośnie, wazy 3800 :)
    Teraz przed nami szczepienia :/ zdecydowałam o szczepionce 5 w 1...

MANIEK, Biedroneczka83, Krokodylica, Pati Belgia, Misi@ lubią tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas znowu beznadziejna noc. Synek budzi sie 1h-1,5h na jedzenie a od jakiejs 4 rano praktycznie nie spi. Ja rano to nie wiem jak sie nazywam :(. Nie wiem jak mu pomoc :(

Maz go wzial o 7:30 na spacer, potem wrocil kolo 10, nakarmilam i znowu sobie poszli. Teraz maz spi a maly wiadomo (.)…
    Maz mowi ze sie swietnie dogaduja i jemu to caly czas przyjemnosc sprawia i jak chce to on zostanie z nim w domu a ja moge pracy szukac. Mi by to chyba odpowiadalo….
    Dziewczyny ja tez w nocy nie odbijam, mi chodzilo o odbijanie w dzien.
    Nieukowa – nie wiem co to za styl wiazania. Pasy sa skrzyzowane z tylu i z przodu a z przodu jeszcze pas przez brzuch.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka, mam nadzieje ze wkrótce będziesz sie cieszyć macierzyństwem, bo wiadomo: początki sa trudne, ale trzeba dać radę!
    Życzę ci duzo siły!!!

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z oddziału dziecięcego jestem z Zosia od wczoraj bo wyszły jakieś bakterie w moczu i czekamy co urośnie. ..ale już przynajmniej jej nic nie boli i spokojnie śpi a krzyk był w domu straszny!
    Wiadomo szpital wywołuje u mnie depreche ale musze wytrzymać mam nadzieje ze w poniedziałek będzie jasne co jest i dadzą leki i do domu wypuszcza.
    Swoją drogą pobranie moczu w takiego dziecka jest rzeczą niesłychanie trudna!ale mnie się udało za 3 razem i Zosia dostaje juz antybiotyk i nie to dziecko śpi spokojnie od 13 :)
    Pozdrawiam i życzę sił cierpliwości i uśmiechu niestety was nie nadrobie.

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

‹‹ 816 817 818 819 820 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ