X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Freja Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobitki!

Maniek - nie daj się - będzie dobrze <tulam> mocno

Ari - gratuliję 6 miesiąca i uszy do góry, słońce świeci i nie ma co się zamartwiać ;)

Nieukowa - o pokoiku już chyba pisałam - jest cudny, nawet miałam wczoraj mężowi pokazać ale młody obsiadł komputer na "baję"

z tymi badaniami wczorajszymi to jakaś kicha ;(

wymaz wyszedł ok, morfologia niby też coś z białymi krwinkami mi się nie zgadza - ale to niewiele i w zasadzie już tak mam jakiś czas i lekarz nic na to nie mówił, co ciekawe hemoglobina co zazwyczaj na tym etapie ciązy spada to mi rośnie - więc nie wiem czy mam taką super żelazową dietę czy maluch jej nie pobiera odemnie??

no i najgorsze CRP znowu wzrosło

od kiedy mam szew było lekko podwyższone ale nieznacznie spadało a tu bach z 6 na 8 wyskoczyło!

idę dziś zanieść mocz do badanie (chłodzi się w lodówce ;)- a ja susze się po basenie)
    no chyba że to jakaś infekcja moczowa ?
    i tak się zastanawiam kiedy powtórzyć to crp żeby sprawdzić czy rośnie, bo w poniedziałek mam wizytę
    ehh

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga uwaga posiew moczu jalowy :) jeśli pani doktor ta pi... pani doktor dostanie to na piśmie do 15 to puści nas do domu :)
    Ohhhh jaki piękny dziś dzień!

konwalianka, MANIEK, Biedroneczka83, Nieukowa, Misi@ lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Freja Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczku - trzymam za Was kciuki - oby weekend był już w domku :)

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara wydaje mi się że ten filtr 30 jest ok, położna środowiskowa w sumie mówiła że bardzo dobry, nic nie wspominała że trzeba większy filtr.

My mleko jemy z Lovi (niby też antykolkowa), Zuzi cieknie troszkę po brodzie ale tym się nie przejmujemy, bo te butelki bardzo jej podeszły. Z antykolkowej ale takiej wypaśniejszej pijemy herbatkę, firmy MAM, bardzo fajna.

• LaRa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, w przyszłym tyg bedzie u mnie położna i podpytam :)
    A z Lovi tez Ani cieknie po brodce, dlatego zaczęłam uzywac aventa

Smoku, trzymam kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 10:37

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • beszka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Psotka, po twej nieobecnosci na forum wnioskuje, ze do rodzicow pojechalas :) mam nadz.,ze mile soedziliscie czas :)

Kroko, te smoki soothie sa podobne ksztaltem do tomee tippee. Maz mi przypomnial ;) ze mielismy dla mlodszego syna. Nie chcail go ;)

My butelki przeciwko,kowe z dr browns uzywalismy. Super byly. Mi sie wydawalo, ze jak mleko cieknie, to za szybko leci i dziec przez to wicej powietrza polyka,mwie. Brzusio bardziej boli.....

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam browna i avent. Jade na zajecia w zakladzie medycyny sadowej, tuz przed wyjsciem sciagalam, nie zdazylam wyjsc, mala wsio zżarla ://..

Nieukowa lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macham i ja
    Trzymam kciuki Smoku żebyście popołudnie spędziły już w domku

nam Lovi sie spisało w póżniejszym czasie do pitnych kaszek :)

ja zaraz zmykam po Zuze i do pepco

a dziś zmierzyłam talie osy i mam 121cm :/ aaa tu jeszcze troche czasu mamy na rośnięcie

Kroko Zuza jest świetna :) a usmieszek ma cudny

Krokodylica lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• LaRa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My idziemy na spacerek, bo pózniej idziemy na przyjęcie domowe do przyszłego chrzestnego :)

Ps. Włosy zaczynaja mi wypadać :(

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZeeeeść. Jestem tak wkurzona że mi para z uszu leci. W skrócie: 2 dni temu byłąm z mamą oglądać fotel rozkładany do pokoju małego. Niemal ideał: wygodny, kolor taki jak chcemy, tylko ma 2 wady: cenę i grafikę na poduszce.
    Pytałyśmy z mamą, czy można ewentualnie domówić drugą poszewkę na poduszkę, bo jest z zamkiem błyskawicznym - babeczka że musiałaby sprawdzić w firmie, ale jakbyśmy się zdecydowały brać od ręki to zadzwoni. No ale chciałam pokazać mężowi jeszcze i przemyśleć. Zapytałam ile by czasu trzeba było czekać, jeśli nie dało by się poduszki wymienić. Ona na to że 3-4yg.
    Spoko.

Dziś wróciłąm kupić ten fotel. Inna baba w obsłudze. Pytam o wymianę poduszki, stwierdziła że nie ma opcji, oni się w takie rzeczy nie bawią, jak chcę, to se mogę sama uszyć. WTF? Fotel za 1200zł a ona mi takim tekstem wali, nawet nie dzwoniąc do producenta??? Ostatecznie mówię że dobra, to zamawiamy. Chciałam się upewnić jaki czas oczekiwania, a ta mi wali terminem "za 8 tygodni lub dłużej".
    Nawrzucałam babie i wyszłam. Niejeden fotel jest na świecie. Ale już sobie przypomniałam dzięki temu, dlaczego kupuję w Ikei ;/

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka znaczy że mała ma apetyt aż laktator nie wyrabia tempa :D

LaRa a miałaś gęstsze w ciąży? Podobno wypada nadmiar, który podczas ciąży urósł...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie straszcie, mi jeszcze nie wypadaja, acz we wczesnym etapie ciazy mi wypadly, a potem zgestnialy, wiec nadmiaru nie mam..

Mam wyklad, ale na denacie mnie juz nie bedzie, bo na koncu to przewidzieli a do tego czasu bede miec beton, a nie piersi, poza tym na tyle godzin to ja dziecka z rodzina (mama, ciotka, kuzynka, wujek) nie zostawie...

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa co za pipa jedna...kuźwa u nas to obsługa klienta naprawde jest okropna.
    Ja byłam w aptece wydałąm 300 zł ...MATKO aaaaaaaaaa ale kupiłam wszystko co chciaam w tym krem ujędrniający musteli za 79 zł (przeceniony z 99) bo mustela zmieniła opakowanie z różowego na niebieskie...poza tym pani była miła i dala mi jeszcze mnóstwo próbek musteli:)
    Smoku jak tam w domciu?

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, kopnijcie mnie w d.. mam dzis tak h..wy nastrój, ze szok..

Maniek - ja nie lubie apteki, bo tam najwięcej kasy zostawiam..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• zgredka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwa: KOP solidny dla Ciebie

Ja juz podkurzona, bo mi kuzunka i ciotka juz malej skarpety i buty zalozyly bo kichnela a uwaga kuzynka dzieci nie ma a ciotka wychowala tylko kuzynke o to slabo

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jej witam się z domku! Jak miło wyciągnąć się z niunia i psem oczywiście na własnym lozku :)
    Dziękuję za wszystkie mile słowa, troskę i wsparcie ♡
    Lecę trochę odsapnac. Buziaki

MANIEK, Krokodylica, beszka, LaRa, Anuśka, Malenq, zgredka, Blondik, Nieukowa lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo Zgredka ale bezczelne ja nie wiem jak to się dzieje ci co dzieci nie mają, maja zawsze coś do powiedzenia i doradzania....aaaaa

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No juz mnie opierdziulily, że na kanapie karmiąc na lezaco nie trzymam małej, żeby nie sturlala się..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Koniara Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka pogon je....powiedz ze to TWOJE DZIECKO!

relge6ydai4cgrta.png
    2nn3yx8d861m2vqn.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo zainwestuj w bodziaka "Moja mama nie potrzebuje waszych rad" :)

Blondik, Koniara lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
‹‹ 836 837 838 839 840 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ