X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati no to wyszło szydło z worka jaka to była prawdziwa przyjaźń ;/ Masakra... współczuję ;(
    A propos przyjaciówek to dzisiaj też mam taką akcję: dokłądnie tydzień temu zaprosiłam 3 lasencje na grilla. Wszystkie potwierdził że na bank będą - jedna ma do mnie 50km dwoma pociagami, gruga ma 5 kroków z drugiej strony ulicy, a trzecia 15 min autobusem.
    Kupiłam mięcho na grilla, piwka dla lasek, upiekłąm chleb.
    Dziś o 10:00 mi jedna pisze, że sorry ale chyba ma inne plany bo ma randkę z nowym chłopakiem, druga (ta co mieszka najbliżej) że sorry, ale się spóźni o 1,5h bo... mamusia ją na obiad zaprasza (co znaczy że jeść nic nie będzie o ile już łaskawie wpadnie, tylko kawka).
    Tylko jedna mnie nie zawiodła... ta co ma najdalej!

Olała mnie singielka, która ma nowego faceta co tydzień i nudzi się generalnie w życiu, oraz mamuśka, która jak byłą w ciąży to kazała innym do siebie przyjeżdżać na imprezy i to z jedzeniem, bo "ona w ciąży to nic nie może robić". A ja kuźwa na wylocie jestem i jakoś mogę wszystko przygotować? I jeszcze miałam poodwozić laski do Poznania autem po imprezie!

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Pati, przykre to niestety.. ja tez zawsze sceptycznie podchodzę do takich "spółek", zwłaszcza z rodziną ..a tak z ciekawości.. jak mąż zareagował?

u nas dzis szok! Patryk spał os 20.30 do 3.00! chce tak juz zawsze!:) a teraz pospał 3h..

bylismy na usg brzuszka i muusimy do gastrologa się wybrać :(
    Konwi meza nie było bo projekty, ktore nadzoruje ja, zdaje ja. Wiec byłam sama. Ale kiedy wróciłam do domu i opowiedziałam cała sytuację, Tomek zadzwonił i powiedział mu, ze nie życzy sobie takiego zachowania w stosunku do swojej zony, zwlaszcza, ze jestem w ciąży. Ze to mój projekt i on odpowiada ostatecznie przede mną. Ale cóż gadać z prostakami...

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    Hej, Pati mój mąż miał podobna sytuacje to przykre jest bardzo ale też nie słuchał jak mówiłam ze się ze znajomymi nie pracuje teraz wie... Przykro jest ale nauczy się raz na zawsze.a Ty już wiesz ze to nie była przyjaźń i olać ja nie przejmuj się.
    Anuska no nieźle... W sumie też nie mam przyjaciółek i tylko w sumie jedna parę na którą możemy zawsze liczyć.
    No a u mnie lipa dzwoniła moja gin wynik posiewu wykazał jeszcze 2 inne szczepy bakterii... Chciała mnie wsadzić do szpitala w pon ale poprosiłam ja żebyśmy powtórzyły badanie bo może zaniwvzyscili mi próbkę...dziś byłam już oddać nowa i zrobić crp.. Trzymajcie kciuki proszę... A zaraz jeszcze idę na 3 urodziny chrzesniaka... A humor mam wisielczy.
    Odezwę się jutro wiec miłego weekendu.
    Maniek masz racje. To nie była prawdziwa przyjaźń. Przykre jak cholera ale niestety prawdziwe...

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Pati no to wyszło szydło z worka jaka to była prawdziwa przyjaźń ;/ Masakra... współczuję ;(
    A propos przyjaciówek to dzisiaj też mam taką akcję: dokłądnie tydzień temu zaprosiłam 3 lasencje na grilla. Wszystkie potwierdził że na bank będą - jedna ma do mnie 50km dwoma pociagami, gruga ma 5 kroków z drugiej strony ulicy, a trzecia 15 min autobusem.
    Kupiłam mięcho na grilla, piwka dla lasek, upiekłąm chleb.
    Dziś o 10:00 mi jedna pisze, że sorry ale chyba ma inne plany bo ma randkę z nowym chłopakiem, druga (ta co mieszka najbliżej) że sorry, ale się spóźni o 1,5h bo... mamusia ją na obiad zaprasza (co znaczy że jeść nic nie będzie o ile już łaskawie wpadnie, tylko kawka).
    Tylko jedna mnie nie zawiodła... ta co ma najdalej!

Olała mnie singielka, która ma nowego faceta co tydzień i nudzi się generalnie w życiu, oraz mamuśka, która jak byłą w ciąży to kazała innym do siebie przyjeżdżać na imprezy i to z jedzeniem, bo "ona w ciąży to nic nie może robić". A ja kuźwa na wylocie jestem i jakoś mogę wszystko przygotować? I jeszcze miałam poodwozić laski do Poznania autem po imprezie!
    Współczuje Ci kochana... Mam nadzieje, ze będziesz sie lepiej bawiła z ta koleżanka, która ma najdalej do Ciebie. Życze Wam mega udanego grilla :-)

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane spokojnej nocki ja zmykam do meza korzystac ze zuza sli u babci

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• AnaR Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami po fioletowej stronie mocy:)

Koniara, Blondik, beszka, Pati Belgia, MANIEK, konwalianka, Biedroneczka83, Arienna, Freja, Misi@ lubią tę wiadomość

geeky-2017-12-21.jpg
    nzjdqqmzsy5sbehi.png
    Uleczka 29.01.2016
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaR miło Cię widzieć :)

Nieukowa no masakra z niektórymi laskami :/

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaR wrote:
    Witam się z Wami po fioletowej stronie mocy:)

Witamy!

Poczytałam ale chyba nawet nie odpiszę, sorry dziewczyny, padam na ryj, idę spać.

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grill byl fajowy :) Obsmialysmy sie, moj maz sie dosiadl, wpadla jeszcze sasiadka i humor nam dopisal :)
    Za to cala noc na zgage umieralam po tym pieczystym i piwie bezalko.- cos za cos :D

Zycze milego dzionka, ja czuje ze moj bedzie zrabany przez ten brak snu. I pogoda do tego japonska: "takase"

Koniara, Pati Belgia, Lili83 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki muszę Wam się wypłakać dzisiaj...

Słyszałyście o takim durnym przesądzie że jak się jest w ciąży i powstaje nowe życie to ktoś z rodziny musi umrzeć? Chyba Lara kiedyś pisała o czymś takim jak Rufik był chory. U mnie się ta durnota sprawdza. Jak byłam w pierwszej ciąży to w 5tc zmarła moja mama a teraz wczoraj umarła mi babcia :( Do tej pory chciałam jeszcze dwójkę dzieciaczków ale teraz już się boję zajść w kolejną ciążę :( I niby wiem że to durnota i głupie przesądy ale i tak czuję się winna i jest mi baaardzo źle :(

• LaRa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Anuska bardzo mi przykro ;( ale nie możesz widać tego ze swoim stanem...
    Taka głupotę sprzedała mi niestety kiedyś moja teściowa isame mnie opieprzalyscie i pociezalyscie. Ja nie wierze w żadne przesady juz....
    Nawet wczoraj na grillu rodzinnym starsze pokolenie pytało gdzie mam czerwona kokardkę? "W doopie" sobie pomyslałam!

Właśnie... Wróciliśmy późno, Ania wyspala sie na świeżym powietrzu a noc praktycznie cała przy cycu, wiec oczy mam na zapałki, powiedziałam małżowi ze dzis jest ICH dzien! A ja sobie pokimam :)

Zobaczymy co z mojego planu zostanie

Anuska, Tulam Cie przeogromne!!!!!!!! ;(

Anuśka lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam gangstereczki :-)

Anusia bardzo mi przykro ale nie uważam żeby ten przesad sie sprawdzał. Jak byłam Marcelem w ciąży to nikt nie umarł. I nie spotkałam sie w rodzinie, ani w gronie przyjaciół z czym takim. To chyba poprostu takie zycie. Życze Ci duzo siły. Trzymaj sie cieplutko...

AnaR gratulacje i witamy wsród nas :-)

Anuśka lubi tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • cati Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Dziewczyny sory ze was odwiedzam tak raz na jakis czas , ale tyle teraz rozjazdow ze na tylku nie mam czasu usiąść .

Pati - rozumiem doskonale twoja sytuacje bo u mnie w domu podobnie :/
    Zgredka - a ile czasu juz od porodu minelo ? czulas sie dobrze po ?
    Biedronka - zabierz mnie ze soba ! ja sie do malej walizki zmieszcze :P
    Konwi - mam nadzieje ze to nic powaznego i to tylko takie rutynowe badania dodatkowe ??
    Lara - oby spanko wypalilo ;D wczoraj bylismy u brata meza , maja miesieczną córeczke , ja specjalnie z aparatem przyjechalam ale mala miala tak zly dzien ze tylko cycek 15 min drzemki i krzyk znow..
    Nieukowa no u nas tez pogoda nie rozpieszcza... nic tylko do lozka i .. no wlasnie no i?
    Czlowiek wielki jak wieloryb to juz nawet sprytu nie ma :P

Pati Belgia, konwalianka, LaRa, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Koniara Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska tulam :(

relge6ydai4cgrta.png
    2nn3yx8d861m2vqn.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam z Polski od rodzicow :)
    Ehhh jednsk to inaczej w domu byc gdzie ludzie do pomocy sa Nawet glupie popatrzenei na dziecko czy ponoszenie 5min duzo daje.
    Ale dzisiaj trzeba wracac. Chociaz maz mowi ze moze(z ciezkim sercem) mnie zostawic do wtorku jeszcze tutaj. Sama nie wiem. Z jednej strony bym chcial a z drugiej bedzie mi zal ze go nie ma i zal jego ze jedzie do pustego mieszkania (wiem ze bedzie mu ekstremalnie ciezko). no i wozka tu nie mam. :/

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati jak ja za Tobą tęsknię!!! Ale rozumiem :-)

Kotka zostań u rodziców, to duzo Ci pomoże a dwa dni rozstania z mężem to nic... :-)

Edit : u nas słońce swieci ale zimno. A mała strasznie pcha mi sie od wczoraj pod prawe zebra... Ale ból...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2015, 12:29

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • cati Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja tez :) ale bede juz w No na tyleczku siedziala to bede pisac z wami wiecej ... bo tu jak ja tego nie zalatwie to kto ! :D

Pati Belgia, Nieukowa lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam sobie 3 ksiazki plus jednego audiobooka na spacery ;) (SLuzace- ogladalam film). Ksiazki same romanse ("kostiumowe" bo takie lubie i akceptuje) bo teraz to mnie na wiekszy wysilek nei stac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2015, 13:45

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati, wpadaj czesciej :)
    ja to sie jednak zastanawiam, czy wypuscic meza z Anulka i samej isc spac (w kosciele prawie spalam na stojaco) czy jednak ruszyc dupsko, isc sie dotlenic i byc blisko córci
    ?
    bo nie gwarantuje ze spokojnie usne :P

mamuski, czy karmiac piersia moge zjesc malinki i borowki amerykanskie?

cati lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • cati Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinki nie bardzo bo zawieraja duzo kwasku owocowego , co do borowek raczej mozna :) sa delikatne .

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
‹‹ 838 839 840 841 842 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ