X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja wrote:
    a propos rozpychania właśnie dostałam tak po żebra że aż cała podskoczyłam :)

dziś wizyta u gina więc się dowiem czym dostałam - czy to był kop czy podanie z główki :)

idę walczyć dalej z tym praniem :[
    Freja nie przejmuj siemkochana. Moja Roxy tez od kilku dni mnie strasznie po żebrach kopie. Zwłaszcza po prawym. Najgorzej to wtedy, kiedy auto prowadzę :-) czasem muszę na pobocze zjeżdżać :-) a dzis na dodatek żołądek mi przekopuje... Az mi niedobrze...

Freja lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem załamana.. mam skierowanie do szpitala dla Patryka :(

KIedy moje dziecko będzie zdrowe i będziemy mogli się cieszyć?

PIęknie wyglądasz Blondiku
    Misia nie szalej..pranie odpuść, pomęcz kanapę

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi kurczę strasznie mi przykro.... A co sie znowu dzieje?

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • beszka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi, jejciu a co sie stalo? Biedny maly :( duzo zdrowka dla Patrysia.

Blindik, slicznie wygladasz.

Kroko, malenqu, co u Was?

Misia, odpczywaj.

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi strasznie współczuję tylu przejść Tobie i Patrysiowi mam nadzieje ze to nic powaznego i szybko wyjdziecie ♡
    Anuska Ciebie tez tulam i składam kondolencje. Ale Ty się nie obwiniaj nie ma wytłumaczenia widocznie tak miało być strata bliskiej osoby zawsze jest tragedia ale nic kochana nie poradzisz. Trzymaj się!
    Blondik śliczna focia i brzusio również :)
    Misi@ Tobie też siły życzę i mało stresów!
    Pati Gratuluję dobrych wieści u Sebastiana.
    Nie wiem co jeszcze miałam napisać komu...
    A i nie wiem czy dobrze zrobiłam ale sama w porozumieniu z polozna małej mleko zmieniłam bo lekarka się ociagala i wiecie co już po pierwszym dniu kolki prawie zniknęły! Tylko musze jakoś zagadać z nią mądrze o receptę...
    No i co w sobotę Zosia ma chrzest :) a ogólnie to jest ok ale tata musi nam bujaczek zamówić bo to moje małe ma ponad 5 kg i ledwo daje rade na rączkach ;)
    Miłego popoludnia dziewczynki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 13:55

Pati Belgia lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Freja Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi - tulam, przykro mi strasznie, co z małym się dzieje?

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi współczuje mam nadzieję że Patryk szybko wróci do zdrowia i będzie już dobrze.
    Blondik super wyglądasz z brzuszkiem:)

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa ja wózka niczym nie zabezpieczam, łóżeczka też nie, dziecko i tak ma pieluszkę więc nic Ci nie przesika, a lepiej aby miało przewiew niż jakieś folie. Ja mam na dnie gondoli kocyk, ale to raczej aby dziecku było milej a i tak jak Freja pisze - kocyk rzucę do pralki i spokój.

Misia, kurka, współczuję tego wypadku motocyklowego.
    BTW kiedy ja w końcu wrócę na motocykl???? ;)

Blondik ślicznie wyglądasz. :)

Konwalia kochana co się dzieje znowu? Nacierpicie się biedaki.

Smok jakie mleko teraz podajesz?

beszka
    Moja Zuzia wieczorem dostała już sam hipp + ciepła woda przegotowana do picia, w nocy to samo, rano to samo, i moje dziecko się "odetkało", rano zrobiła kupkę, bez krzyków i płaczu! Kupka wprawdzie była zielona, nie wiem dlaczego, może dlatego że długo zalegała? ale poszła bez problemu! teraz już będę sama obserwować dziecko, a te lekarskie zalecenia moooocnooo brać pod lupę!

Nieukowa lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo,
    konwi wspolczuje Ci kochana i trzymam kciuki, zeby maly wrocil do zdrowia.

Kroko: a zielone kupy to nie sa te "chorobowe"? Ale mala pewnie wroci do formy na dawnym mleku

Mnie strasznie boli sutek przy dotyku, wczesniejnjuz dlugo bolal.przy zlapaniu, ale teraz boli tez przy ruchu ssania, tak, ze zeby musze zaciskac..mleko z piersi leci, co to moze byc? I jak dzialac?

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Freja Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam do gina na wizytę trzymajcie kciuki

Zgredka nie mam pojęcia co to może być... mam nadzieję że nic powaznego, może skonsultuj z połozną?

Pati Belgia, Krokodylica, Blondik lubią tę wiadomość

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja trzymamy kciuki ja mam wizyte w środe jutro albo w środe odbieram GBS

Zdrówka dla Patrysia

Blondik super wyglądasz :)

Kroku to sie ciesze ze Zuza wróciął do formy

Krokodylica lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka nie wiem, ponoć zielone kupy się zdarzają.
    Mi się wydaje że to po tym mleku i dlatego że długo tam siedziało w kiszkach...
    Przed chwilą uwaliła kolejne zielone kupsko, prawie po pachy. :P Bez krzyku i płaczu. Ech, kamień z serca. Myślę że na hippie wszystko się unormuje z powrotem.

Sorry za temat, już skończyłam. :)

• Blondik Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skoro o kupach mowa...mój pies chory, nażarł się wczoraj czegoś na spacerze z mamą, wymiotował w nocy a dziś robi takie mega wilekie czarne kupy, ze jedną jak robił to już prawie w niej siedział...omg...biedna psina...brzuch ma twardy i mine nieciekawą... ale nic go to nie uczy, dalej bedzie próbował jeść smieci...ugutuję mu zaraz ryż...eh

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny

Kroko, z tego co wiem, a że ostatnio sporo o kupach wiem, to zielone kupy sa normalne ale przy karmieniu piersią.. mój Patryk nawet po 8 dniach nie zrobił zielonej.. na mm są oznaką alergii, ja bym to skonsultowała raczej

Freja, jak po wizycie?

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skądże od razu alergia... może to być np. żelazo z MM... albo sama zmiana jednego mleka na drugie może przejściowo taki kolor dać... IMO dopóki nic się nie dzieje to nie ma co robić problemu...

Krokodylica lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Skądże od razu alergia... może to być np. żelazo z MM... albo sama zmiana jednego mleka na drugie może przejściowo taki kolor dać... IMO dopóki nic się nie dzieje to nie ma co robić problemu...
    dlatego napisałam, ze bym to skonsultowała, ale to nic pilnego

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik piekny brzusio :) Zazdroszcze, mój jest kwadratowy, tzn. zaokragla się po bokach, a na środku jest płaski, więc wygląda jak tłuszczowy...aż moja siostra sie ostatnio zdziwiła, czemu mam taki dziwny kształt...ale potem wpadłysmy, że to pewnie skutek operacji, no i nie ukrywam, ze tez tyje ;p

Knowi współczuje, ech...

w sobote byłam u kuzynki męża, która ma 10 miesięczną córeczkę. Mała jest pocieszna i bardzo długa tak mi się wydaje bo ubiera jej ubranka na 92. Ma jednak problem z rączkami, tzn cały czas nimi rusza jakby chciała odfrunąć i wszystko robi nóżkami.
    Już chodzi na rehabilitację, szkoda mi jej.
    Postanowiłam, ze jak mały będzie miał 2 miesiące to pójde z nim do fizjoterapeuty, by sprawdził wszystko. Ania mówiła, ze mała się urodziła owinięta pepowiną i może to skutknie dotlenienia.

A moja teściowa wpadła na pomysł, że kupi do siebie wózek dla dziecka, łóżeczko turystyczne, wanienkę i wogóle całą wyprawkę( które bedzie u niej w domu) , bo jak bedzie u niej nocować to musi miec wszystko a i nawet w niedziele mi powiedziała, że w sumie u niej możemy wyprawić chrzaest...no to stwierdziłam, że to żart, bo od koscioła do mnie jest 7 minut pieszo, a do jej 2 km....
    Nadal nie zna imienia małego i teraz jest licytacja..tzn...brat meza stwierdził, że jak nazwiemy dziecko jego imieniem to kupinam wypasiony wózek..a w niedziele teśc powiedzial, ze on moze kupic tylko mamy zmienić imie, a nie jak wcześniej mówiliśmy Gerwazy. heh dom wariatów ;p

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki... Mam dylemat...

Pare dni temu małż dostał propozycje ogromnego i długoterminowego projektu... Ale w Niemczech... Ponad 300km od nas. To 180 apartamentów do drobnej renowacji. Malowanie i położenie nowych paneli. Fajne pieniążki no i projekt na długo. Czyli tez pewne zabezpieczenie. Dzis okazało sie, ze oferta, która zrobił, przeszła... I tu problem... Jesli sie tego podejmiemy około 3 dni w tygodniu bedzie poza domem... Czyli zostane sama z dziećmi... I nie dam sobie rady sama organizacyjnie... Ale Wpadłam na pewien pomysł... Zatrudnić au pair... Czyli taka opiekunkę/pomoc domowa na stałe. Tzn na około 6 miesięcy. Zamieszkałaby z nami... Co wy na to?

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia faktycznie dom wariatów :) Nieźle się licytują :D Ja bym im wszystkim zrobiła na złość... Taka przekora jestem :P

Pati a nie boisz się kogoś obcego w domu?

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Misia faktycznie dom wariatów :) Nieźle się licytują :D Ja bym im wszystkim zrobiła na złość... Taka przekora jestem :P

Pati a nie boisz się kogoś obcego w domu?
    No właśnie dlatego pierwsza myśl to ktoś kogo znam lub zna moja rodzina... Myślałam o koleżance mojej siostrzenicymam. Zdaje właśnie maturę i chce na rok wyjechać zarobić na studia.

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
‹‹ 841 842 843 844 845 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ