Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Pati, moja kuzynka, studentka pedagogiki, mieszkala z nami przez rok i opiekowala sie chlopcami. Bylo ok..jedyna rada....jak z rodzina, to od razu ustalic zasady nt.sprzatania, prania i wspolnego uzytkowania pomieszczen
My rowniez umowe mielismyPati Belgia lubi tę wiadomość
-
Pati ja byłam au pair w Niemczech:) w sumie to było 11 lat temu a rodzina u której byłam traktowała i traktuje jak swoją,..do dziś mamy kontakt ze sobą byli też na moim ślubie:) au pair trwało jakoś 10 miesięcy ale ja byłam tam 2 lata:)
uważam ze to fajny pomysł ale faktyczne trzeba ustalić wszystko na początku,wtedy jest ok:)
Ponawiam pytanie odnośnie oleju kokosowego...Pati Belgia lubi tę wiadomość
Maniek
-
Pati Belgia wrote:Beszko ja myślałam o koleżance mojej siostrzenicy. Bo jesli chodzi o rodzine to masz racje, ze od razu lepiej ustalić zasady
No ja z kolezankansiostry tez bym ustalila i u,owe sporzadzila....nigdy nie wiadomo co komu do glowy uderzy...
Jedynie gdybym przez biuro aupair zatrudnila, to wiadomo...oni umowe zalatwiaja -
nick nieaktualnyMANIEK wrote:Bry.
dziewczyny te co używają oleju kokosowego...Jaki to jest? Byłam dziś w takim sklepie ze zdrową żywnością i olej kokosowy w 5 rodzajach był...nie mam pojęcia który mam kupić wiem że ma być tłoczono na zimno ale czy macie ten bezzapachowy ...taki w słoiczku czy on inaczej wygląda???
a i witam się w 30 tc
Nierafinowany, tłoczony na zimno ja to zamawiam z allegro nurtem kilka słoików..
Konwibardzo współczuję tych wszystkich chorób u dzieciaczków...
Pati super pomysł z tą pomocą....
Zielone kupy przerabiałam...standard..
Mała na etapie ząbkowania nie schodzi z rąk, a ja na "gwałt" kupuje chustę bo mi plecy wysiada od tych prawie 7kg hehehe
Pieluszki kończą się prać...zmykam moje Panie..dobrej nocy..
Buziaki wszystkim i zdrówka również....
Pati Belgia, MANIEK lubią tę wiadomość
-
beszka wrote:No ja z kolezankansiostry tez bym ustalila i u,owe sporzadzila....nigdy nie wiadomo co komu do glowy uderzy...
Jedynie gdybym przez biuro aupair zatrudnila, to wiadomo...oni umowe zalatwiaja -
nick nieaktualny
-
Cześć!
Witam się szybvciutko - nie mam teraz czasu was nadrobić, mam nadzieję że wszystko ok
zaraz zbieramy się z małym do logopedy -pogoda u nas cudna więc potem pewnie bedzie dłuuugi sparcer
wpadam powiedzieć co na wizycie
mały waży 2177g czyli za 2 tyg od ostatniej wizyty przybrał prawie 500g
w tym tempie przez 50 dni które nam zostało do porodu to jeszcze ze dwa kilo złapie
po za tym wszystko ok
tyle że mam po raz piętnasty powtórzyć toxo - a przeszłam już ja tyle że przeciwciała mam wysokie (bardzo) ale cały czas takei są - tzn przed ciążą też były na szczęście mam też wysoką awidność - czyli infekcja stara
no i wiadomo cytomegalia też do powtórki ale o to się nie kłucę
szew będę mieć zdjęty w 37tyg czyli w okolicach 8-15czerwca
od 8 czerwca co tydzień ktg i w sumie wtedy lekarka bedzie mnie doglądać (kontrola szyjki i szybkie usg - przyrost malucha i przepływy) w ramach tego ktg więc na wizytę się już chyba nie umówimy
zmykam miłego dzionka papapaPati Belgia, Anuśka, Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej hej
Freja Gratuluję dobrych wieści
Wracając do kupekto u nas tez zzielone pewnie dlatego ze mała dostaje żelazo bo lekka niedokrwistość ma a mleko dostaje bebilon pepti smak okropny ale Zosce nie przeszkadza ważne ze kółek nie ma.
Boszzzz niech już ten lezaczek przyjdzie bo latam z wózkiem po domu...
Pati pomysł niezły tylko wiesz gdzie z rodziną najlepiejjak Beszka mówi trzeba wszystko wcześniej ustalić.
Misi@ nie oszalejheh Gerwazy a teściowa widzę doczekać się nie może
Malenq Zośka goni Kosia w pt miała 5300 i tez zaczynam powoli wymiekac z ta maruda
Miłego spokojnego dniaNieukowa, Misi@, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Hej, Freja gratuluje dobrych wieści oby tak dalej.
Melanq dzięki za info dot oleju:)
Misia ale masz szał faktycznie:)
U mnie wyniki crp ok uff jeszcze czekam na posiew....dziś ciągnie mnie cały brzuch....od początku już mam na + 15kg ....masakra a przecież się pilnuję
Nareszcie doczekałam się zmiany auta bo już się obawiałam że nie zdążymy...teraz tylko pozostaje mi się przełamać żeby tym jeździć.
Malenq, Misi@, Krokodylica lubią tę wiadomość
Maniek
-
hej misie
Misia nie wiem jak Ty ale ja ostatnio wkurzam się na takie propozycje typu może urządzimy u nas też pokoik dziecka, nie wiem czemu ale mój ciążowy mózg traktuje go jako atak i doszukuje się podtekstów... ale cóż tak juz ostatnio mam
u nas dziś słonecznie ale póki co chłodno
a mój mąż wczoraj wieczorem pierwszy raz poczuł kopniaczkaale fajnie
cieszył się jak dziecko
Nieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry
Kroko ciesze sie, ze mala kupke zrobila i hipp jej lepiej podchodzi niz poprzednia mieszanka.
Zielona kuoka na razie bym sie nie martwila tylko obserwowala.
Smoczyca, przy 20 st bym juz kombinezonu, zdecydowanie, nie ubierala.
My na spacery dluuuuugie chodzimy, bo Hanula tylko na soacerze spi i to pod warunkiem, ze brzucho nie bolia ostatnio dokucza coraz bardziej. Bierzemy ze soba torbe z pieluchami i ubraniami na zmiane itp. Plus dodatkowy kocyk. Zawsze mozesz spakowac jakas bluzke i spodnie, by malej ubrac, gdyby sie ochlodzilo..
Malenqu, Twoja Kosia miala kolki? Dobrze kojarze? Kiedy sie u niej zaczely? Moich chlopakow brzucho bolal od poczatku i potem u starszaka bylo coraz lepiej i lepiej....u mlodszego to nie bylo opcji na lepiej, bo nietolerancje mial, wiec sie meczyl az cyca idstawilismyza to Hania coraz bardziej sie meczy z bolem brzucha. Nie jest to standardowa kolka, bo wczoraj meczylo ja caly dzien
Milego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 09:04
-
nick nieaktualnySmoczyca1 wrote:Malenq to jak pójdziemy na spacer a będzie ponad 20 stopni to żadnego kombinezonu nie ubierać? Ja to się panicznie boje żeby się nie przeziebila
sprawdzasz dzieciaczka na karku lub pod kolanami........nigdy rączki i nóżki bo one mogą (i przeważnie są) zimne....
moja już w połowie kwietnia bez kurteczek itp.
przeziębisz jak przegrzejesz małą...
tak jak beszka pisze, zawsze miej dodatkowe ubranko (ja zazwyczaj mam dresik -bo szybko się go zakłada w razie W)Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 09:03