X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co czytałam, jedyne bezpieczne wiązanie dla noworodka to kangurek i w nim chusta sięga do połowy główki, więc dodatkowo nie trzeba podtrzymywać...
    http://rodzicetomy.pl/site_media/images/2011/2/kangurek_k.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 13:20

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka: U mnie glowa wystahe pani uczyla nas, zeby konczyla sie na karku lub nieco powyzej, ale wczoraj za slabo naciagnelam i juz pod koniec spaceru polowa glowy byla schowana

My po szczepieniu, mala wazy 3800 :) a jeszcze poltora tyg temu wazyla 3286g

Wiec jednak nie mam malo mleka, no i doktorka powiedziala, ze jej bąki musza smierdolic skoro tak zre :).
    Na wszelki wypadek mam cos kupic na goraczke i podac jakby sie zachowywala dziwnie i smarowac altacetem jesli na miesniu bedzie zgrubienie..

Mala wyla, a potem doznala szoku i padla, ale w domu wrocila do formy i juz sie karmimy..

Nieukowa, Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredzia a jak szczepilas? 6w1 czy jak?
    My właśnie w drodze do poznania zoska śpi oczywiście ;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukawa ile dałaś za elektrody u nas tez mają tens super sprawa musze sie dowiedziec czy mus kupowac elektrody czy dają

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• zgredka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku: 5w1 plus żółtaczka bo to mamy gratis jako wcześniaków (a ja jestem sknera) a za 3 tyg pneumokoki i rotawirusy

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesusie niebieski jakie elektrody????? Jako kobieta potrafiąca obsługiwać spawarkę z niekłamanym przerażeniem zapytowywuję: dziewczyny co będziecie spawać na porodówce???????? :)

Malenq, Nieukowa, Krokodylica, Blondik lubią tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No coś Ty sknera a nie widać ;)
    Biedra mnie to te prądy jeszcze bardziej wwkuraly niż bez wiec kazałam zdjąć ;)
    No właśnie nie wiem jak szczepić ta mała ehhhh

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka a rota to płatne jest, więc taka sknera nie jesteś:)

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ze wzg na serce meningokoki darmowe....

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100 lat dla wszystkich Mam! :)
    Diego rano zostawił matce śliczną laurkę na prześcieradle...co to się z pieluchy wylała :) Taką zrobił jaką póki co umie ;) Liczy się gest.

Nieukowa, MANIEK, Biedroneczka83, Krokodylica, Anuśka, Blondik lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dronka znalazlam ogloszenie babki co kupila w sklepie medycznym przy tym szpitalu co ja chce rodzic i ich nie uzyla bo trafila prawie z pelnym rozwarciem na porod :) kupuje nieotwarte pudelko 4szt za 30zl. Jak nie.uzyje to odsprzedam potem dalej wiec nie strace, ale kolezanka mi mowila ze uratowaly jej tylek podczas skurczy krzyzowych wiec mysle ze warto miec w zanadrzu :)

Anuska to sa elektrowstrzasy :) hamuja bodzce bolowe i ponoc calkiem skutecznie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 15:39

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boszzzzz nieukowa kobito, jakie bodźce??? Zanim pomyślisz że boli to urodzisz....

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taka nadzieje, ale przypadek Kotki pokazuke ze roznie moze byc z dlugoscia trwania porodu i z bolem. Przezorny zawsse ubezpieczony :)

Moja tesciowa tez kiedys miala tens podlaczany na jakies bole kregoslupa- to teraz dosc popularne wbrew pozorom...

medyczny-blog.pl/czym-jest-elektrostymulacja-tens

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 16:07

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhh pomysly mi sie koncza....maly jak nie spi to placze caly dzien :/ a cycka tez nei chce. Ani bawic ani nosic, tylko placze :/

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja bym tych elektrod nie zdazyla zalozyc.

Rota robimy bo moj nie znosi w tej kwestii sprzeciwu.
    Zjadlam dzis komose ze.szparagami i jajem sadzonym (chyba przesadzilam z bialkiem w tym daniu). calkiem dobra ta komosa. Mala spala wiec zdazylam posegregowac ubranka i wybrac te, ktorych juz nie zalozy i te ktore szybko trzeba zalozyc przed wyrosnieciem. Chyba powinnam ja 2x dziennie przebierac, zeby zdazyc..
    a teraz znowu je, wiec poki co po szczepieniu zachowuje sie elegancko

Kotka: to kolka czy co?

Malenq, Nieukowa lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gwiazdka usnęła, odłożyłam ja do łóżeczka, zawinelam w kokonik i wskoczyłam pod prysznic
    No i ńie zdążyłam sie wykapać... Tzn zdążyłam ale nie do końca, w trakcie musiałam wyskoczyć spod prysznica i nago lecieć do łóżeczka bo sie darła jak opętana!
    Wzięłam wiec bujaczek do łazienki, wsadzałam mała i zakończyłam swoje czyszczenie
    A teraz.... Znow przy (.)
    Moja mama dzis przyjeżdża, zostało mi ubranie świeżej pościeli i umycie podłóg, moze do 22 sie wyrobie (jakiś obiad tez należałoby zjeść)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • beszka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka, moja Hania zachwuje sie podobnie w ciagu dnia i wieczorami. Boli ja brzuch, albo jest tak przemeczona, ze zasnac nie moze i wszystko jest na nie...

Ja paluszki zjadlam...ale dalej slaba :(

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znowu w kimonko walnela po jedzeniu..
    ja siedze z maseczka, nasmarowaniu dloni i stop przy Przyjaciolach

I nadal mocno krwawie jakby na @. moze to wlasnie @ ale chyba za wczesnie co?

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o a ja dziś gofry itd..na obiad....bo mnie dziś całe podwozie napie***a że hej. Zdążyłam jedynie umyć wanne, poodkurzać i umyć podłogi i zaraz krzyż mi pęknie i kaśka też.

Powiem Wam ze mąż poważnie zachwiał moim poczuciem bezpieczeństwa (i atrakcyjności) nie wiem może sobie wkręcam ale skoro nie chciał żebym go zaspokoiła...a potem mi nagadał że nie chce słuchać o tym co będzie na porodówce to poczułam się jak gruba wielka nieatrakcyjna świnia i tak mi do dziś pozostało:( on niby gada normalnie ja udaje póki co że jest poprawnie ale w środku mam wielkie poczucie ...sama nie wiem jak to nazwać...no po prostu jest mi cholernie przykro.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• beszka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko ja @ dostalam 16.05 a Hania urodzila sie 1.04

Z pierwszym synem podobnie ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
‹‹ 863 864 865 866 867 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ