X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry ze tak wpadam na chwile i dupa truje ale co myślicie o masażu czy nastawianiu niemowląt? Ja właśnie wróciłam z takiego seansu z Zosia i mam mieszane uczucia...jeden wielki krzyk ale teraz spokojniutka pani oczywiście po studiach medycznych i kursach ale mimo wszystko nie wiem powiedziała ze kolka kolka ale jest niespokojna bo ma złe napięcia mięśniowe ja nie zauważyłam żeby preferowana jedna stronę i cos z mostkiem jestem oglupiala ta mówi żeby na poduszce nosić lekarka żeby nie ze tylko na rękach. Mamy być w poniedziałek teraz boszzzz sama już nie wiem co dobre i kogo słuchać :(

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek jedz jedz :) jak ja poszlam do Biedry 1km i targalam.pudlo pieluch to w nocy zaczely sie skurcze. Wiem, ze nie na wszystkich Biedra dziala porodopednie, ale lepiej dmuchac na zimne :)

My juz wracamy

Lara: mi nic nie tryska, chyba, ze mam przepelnione, a mala sie nazera, ze ulewa jej sie nonstop no i puchnie jak balonica, wiec nie przejmuj sie :)
    Kupilam butle lovi bo podczepie sobie od razu po laktator, myjke, butki zolte :)

Nieukowa, MANIEK, Krokodylica lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam:) jak macie sklep Centro w okolicy zajrzyjcie, jest mega wyprzedaż- wszytskie buty nawet zimowe za 9,99zł :) na sklepie szaleństwo i totalny bałagan i polowanie :)

kupiłam przepyszne truskawy i kiszoną kapustę mmm :)

chyba w końcu uaktywnila się na dobre moja alergia na trway...ardło boli nos zatkany...ajć...

Anuska, wózek super!

Anuśka lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    witam:) jak macie sklep Centro w okolicy zajrzyjcie, jest mega wyprzedaż- wszytskie buty nawet zimowe za 9,99zł :) na sklepie szaleństwo i totalny bałagan i polowanie :)

kupiłam przepyszne truskawy i kiszoną kapustę mmm :)

chyba w końcu uaktywnila się na dobre moja alergia na trway...ardło boli nos zatkany...ajć...

Anuska, wózek super!
    Polubiłam za wózek i niusy o Centro, absolutnie nie za alergię :) Alergii współczuję bo to upierdliwe paskudztwo :/

Blondik lubi tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja man centro ale nue mam jak jechac teraz buuu
    Ja tez chodzic nie moge mam niecale 1,5 km do rodzicow i nie dam rady jyz piechotka bo sikac mi sie chce i nala na podwozie naciska

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooooo z tym sikaniem to jest kara boska.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg dobrze ze polazlam po zakupy do Stolrotki a nie do Biedry!

Maniek ja ogolnie lubie trekking po gorach i lasach :) takze nawet jak ma mi dupsko i plecy rozsadzac to czasami poleze. No i teraz mam karniaka, bo ledwo sie podnosze z lezenia :) ale jutro przejdzie, zawsze przechodzi rano nastepnego dnia :)

Przynajmniej mi ta niemoc przeszla jak sie dotlenilam - zrobilam obiad na dzis, teraz robie zupe na jutro a zaraz tocze sie podlewac ogrod bo susza masakryczna.

A maz konczy w weekend sypialnie. Smieje sie, ze pomalowal w kolorach belly, bo taki majtkowy fiolet mamy :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska ladny wozeczek! Jak spelnia twoje wymagania to bierz :) wiadmo ze kazdy sie za czym innym rozglada- takie kola a nie inne, taki a taki kolor, taka gondola itd...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 15:54

Anuśka lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa: a u mnie tak wszyscy było zaaferowani magnetowidem właśnie, że nikt na mnie uwagi nie zwracał i bluzkę pod barwią mam do dziś, ale jak i na co upadlam to nie wiem.. Obiad zrobilam posrod wrzaskow, bo nie chciała, żebym ja na chwilę zostawiła, więc doskakiwalam na chwile ponoszenia i lecialam zaraz na obiad a teraz mi stygnie i ziem zimny, bo mi na cycki siedzi

;(

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczku z byłaś u neurologa?? Że ci tak z napięciem wyskoczyła??? Najpierw powinna odwiedzić lekarza, potem jak cos to rehabilitant...
    Sama z siebie nie zgodziłabym się na takie rzeczy....

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq nie byłam u neurologa z tego względu ze u nas jest doktor który dobrej opinii nie ma a do lekarki porządnej ze słyszenia czeka się 2 tyg a małej ewidentnie cos dolega i nie mogę siedzieć i czekać i patrzeć jak się męczy...
    We wtorek mamy szczepienie wiec pogadam z naszą lekarka na ten temat ale przecież tyle razy ja oglądali i w szpitalu i w przychodni i nikt nic nie zauważył wiec jakoś się nie nastawiam.

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczku 2tyg szybko zleca,zapisz małą... Amw tym czasie pogadaj z wasza lekarką i wstrzymaj się od ingerencji, bo można zaszkodzić...ja z moją cały miesiąc czekalam na wizytę, a czas spędzałam na zabawie...

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Pati a co to są "marokany"? Cieszę się że au pair się udało :)

Cati ale masz słodkiego robala w brzuszku aż się wzruszyłam :)

Nenuś no chłop ja dąb, kurczę ale już wygimnastykowany :) Szok :)
    Anusia Marokanczycy :-) typowi z Marocco :-) nikt ich nie lubi w Belgii bo sa bardzo bezczelni ale owoce I warzywa maja tanio I dobre ;-) no I ja osobiscie nic do nich nie mam :-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku 2 tygodnie, to naprawdę mało.. ja na rehabilitacje prywatnie czekam ponad miesiąc, bo na nfz najwcześniej za 3 m-ce a to dopiero jest długo.. także nie poszłabym sama.. byłam u neurologa, który stwioerdził, że wszystko ok. ale kazał przyjść za 2 m-ce, ja poszłam wcześniej, bo wizyta się zwolniła akurat i tym razem okazało się, że jednak przydałyby mu się spotkania z rehabilitantem..

Malenq a wy się rehabilitujecie? Jaką metodą?

Kotka, ja już teraz np, raz nakryłam małego kocykiem, tak, że przykryłam mu ręce..a on zaczał się wiercic i ciach..kocyk zasłonił całą główkę ;/
    Tymek kiedyś założył naladkę na sedes na głowę.. nie muszę Wam mówić, jaki dramat był.. nie chciała zejść, trzeba było rozciąć a to był b. trudne, bo plastik gruby.. Tymek tez zamknął się w pokoju, więc kluczy nie mam już w żadnych drzwiach

niukowa - czekamy na jakąś akcję w swoim czasie :)

zgredka, Malenq lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• zgredka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwa: like za nakładkę sedesowa na głowie ;)

Ja byłam na drugim spacerku, ale kończył się z małą na ręku, bo wrzeszczala. W ogóle jest cwana, lezaczek ja wkurza, zwłaszcza maskotki latające nad jej głową..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my wrocilismy wlasnie z ogladaia kampera. Chcemy we wrzesniu jechac w jakas podroz na dwa miesiace (Turcja i Iran jak si euda) i rozwazamy rozne opcje. Najpierw chcielismy jechac nasza Toyota osobowa i spac w hotelach, potem padl pomysl ze kupimy busa i maz go sam przebuduje na mieszkalna (lozko i jakies szafki) a teraz stanelo na kamperze (czyli tez bus ale profesjonalnie przebudowany).

SMOKU - ja pewnei bede w mniejszosci ale ja uwazam ze wizyta u fizjoterapeuty lub osteopaty napewno nei zaszkodzi a moze pomoc. Od paru juz znajomych slyszalam same dobre opinie.

ZGREDZIA - no mi tez tryska tylko jak sa przepelnione.
    Ehh dzisiaj to chodze caly dzien zalana mlekiem i zarzygana....ale w makijazu ;)

Nieukowa lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczku, ja kazde dzievko zabralam do fizjoterapeuty. S to czy mala placze podczas zajec, zalezy glownie od metody cwiczen. Jedna jest spokojniejsza...zwkle zabawy, dzecko nie placze, ale efekty pozniej orzychodza. Druga placzace, przymusza sie dziecko, by w danej pozycji lezalo iles tam sek., a efekty wczesniej sie pojawiaja. Ta druga metoda w Norwegii stosowana nie jest. Za to bardzo popularna w niektoryvh krajach, vhyba m.in.w Niemczech, ale to Psotka bedzie lepiej wiedziala.

Niestery ciezko znalezc dobrego nerologa dzieciecego. My bylismy u wielu i jazdy co innego gadal. W koncu mojej mamy kolezanka wrocila do kraju i itworzyla wlasy gabinet z mezem. Batdzo duze doswiadczenie w temacie ma. Kd razu jej zaufalismy.

Moi synowie to nawet u kregarza byli. Meza kuzynka jest dosc rozchwytywana w Norwegii ;) oczywiscie po dtudiach w tym temacie i po kursach.

U nas chyba skok rozwojowy. Nie mozliwe by diec z dnia na dziec zaczal sie az tak zle zachowywac bez kinkretnego powodu. Powiem wam, ze dzis to juz jej krzykow sluchac nie moglam...poprosilam meza by ja zabral, a sama musiala, wyjsc.

Ja po bad. Cycki ok ;) tylko usg mialam ze wzgl.na kp za rok kontrola, a za 4 lata testy genetyczne i zobaczymy co dalej....

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez w makijażu ;)
    Mój zasnął z małą na klacie, jego juz się pewnie nie dobudzi.. A ja szybko umylam wanne i może teraz poprasuje..

A w TV akurat nic nie ma

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wlasnie cycki!

Myslicie ze jest sens robic usg (profilaktycznie) teraz? Chyba nie ma to znaczenia ze sie karmi, czy jednak bedzie niemiarodajne? zna sie ktos?

BESZKO nie wiem jak jest w De. Tzn. nie zwrocilam uwagi. Jak bylismy raz u osteopaty to uciskal malego raczej tak dosc mocno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 22:08

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka ten pomysl z kamperem mega !! a synek juz bedzie odpowiednio duzy by jechac z wami ? czy gdzies go oddelegujecie :D

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
‹‹ 874 875 876 877 878 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ