Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sorry ze tak wpadam na chwile i dupa truje ale co myślicie o masażu czy nastawianiu niemowląt? Ja właśnie wróciłam z takiego seansu z Zosia i mam mieszane uczucia...jeden wielki krzyk ale teraz spokojniutka pani oczywiście po studiach medycznych i kursach ale mimo wszystko nie wiem powiedziała ze kolka kolka ale jest niespokojna bo ma złe napięcia mięśniowe ja nie zauważyłam żeby preferowana jedna stronę i cos z mostkiem jestem oglupiala ta mówi żeby na poduszce nosić lekarka żeby nie ze tylko na rękach. Mamy być w poniedziałek teraz boszzzz sama już nie wiem co dobre i kogo słuchać
-
Maniek jedz jedz
jak ja poszlam do Biedry 1km i targalam.pudlo pieluch to w nocy zaczely sie skurcze. Wiem, ze nie na wszystkich Biedra dziala porodopednie, ale lepiej dmuchac na zimne
My juz wracamy
Lara: mi nic nie tryska, chyba, ze mam przepelnione, a mala sie nazera, ze ulewa jej sie nonstop no i puchnie jak balonica, wiec nie przejmuj sie
Kupilam butle lovi bo podczepie sobie od razu po laktator, myjke, butki zolteNieukowa, MANIEK, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
witam:) jak macie sklep Centro w okolicy zajrzyjcie, jest mega wyprzedaż- wszytskie buty nawet zimowe za 9,99zł
na sklepie szaleństwo i totalny bałagan i polowanie
kupiłam przepyszne truskawy i kiszoną kapustę mmm
chyba w końcu uaktywnila się na dobre moja alergia na trway...ardło boli nos zatkany...ajć...
Anuska, wózek super!Anuśka lubi tę wiadomość
-
Blondik wrote:witam:) jak macie sklep Centro w okolicy zajrzyjcie, jest mega wyprzedaż- wszytskie buty nawet zimowe za 9,99zł
na sklepie szaleństwo i totalny bałagan i polowanie
kupiłam przepyszne truskawy i kiszoną kapustę mmm
chyba w końcu uaktywnila się na dobre moja alergia na trway...ardło boli nos zatkany...ajć...
Anuska, wózek super!Alergii współczuję bo to upierdliwe paskudztwo
Blondik lubi tę wiadomość
-
Omg dobrze ze polazlam po zakupy do Stolrotki a nie do Biedry!
Maniek ja ogolnie lubie trekking po gorach i lasachtakze nawet jak ma mi dupsko i plecy rozsadzac to czasami poleze. No i teraz mam karniaka, bo ledwo sie podnosze z lezenia
ale jutro przejdzie, zawsze przechodzi rano nastepnego dnia
Przynajmniej mi ta niemoc przeszla jak sie dotlenilam - zrobilam obiad na dzis, teraz robie zupe na jutro a zaraz tocze sie podlewac ogrod bo susza masakryczna.
A maz konczy w weekend sypialnie. Smieje sie, ze pomalowal w kolorach belly, bo taki majtkowy fiolet mamy -
Nieukowa: a u mnie tak wszyscy było zaaferowani magnetowidem właśnie, że nikt na mnie uwagi nie zwracał i bluzkę pod barwią mam do dziś, ale jak i na co upadlam to nie wiem.. Obiad zrobilam posrod wrzaskow, bo nie chciała, żebym ja na chwilę zostawiła, więc doskakiwalam na chwile ponoszenia i lecialam zaraz na obiad a teraz mi stygnie i ziem zimny, bo mi na cycki siedzi
;( -
nick nieaktualny
-
Malenq nie byłam u neurologa z tego względu ze u nas jest doktor który dobrej opinii nie ma a do lekarki porządnej ze słyszenia czeka się 2 tyg a małej ewidentnie cos dolega i nie mogę siedzieć i czekać i patrzeć jak się męczy...
We wtorek mamy szczepienie wiec pogadam z naszą lekarka na ten temat ale przecież tyle razy ja oglądali i w szpitalu i w przychodni i nikt nic nie zauważył wiec jakoś się nie nastawiam. -
nick nieaktualny
-
Anuśka wrote:Pati a co to są "marokany"? Cieszę się że au pair się udało
Cati ale masz słodkiego robala w brzuszku aż się wzruszyłam
Nenuś no chłop ja dąb, kurczę ale już wygimnastykowanySzok
typowi z Marocco
nikt ich nie lubi w Belgii bo sa bardzo bezczelni ale owoce I warzywa maja tanio I dobre
no I ja osobiscie nic do nich nie mam
-
Smoku 2 tygodnie, to naprawdę mało.. ja na rehabilitacje prywatnie czekam ponad miesiąc, bo na nfz najwcześniej za 3 m-ce a to dopiero jest długo.. także nie poszłabym sama.. byłam u neurologa, który stwioerdził, że wszystko ok. ale kazał przyjść za 2 m-ce, ja poszłam wcześniej, bo wizyta się zwolniła akurat i tym razem okazało się, że jednak przydałyby mu się spotkania z rehabilitantem..
Malenq a wy się rehabilitujecie? Jaką metodą?
Kotka, ja już teraz np, raz nakryłam małego kocykiem, tak, że przykryłam mu ręce..a on zaczał się wiercic i ciach..kocyk zasłonił całą główkę ;/
Tymek kiedyś założył naladkę na sedes na głowę.. nie muszę Wam mówić, jaki dramat był.. nie chciała zejść, trzeba było rozciąć a to był b. trudne, bo plastik gruby.. Tymek tez zamknął się w pokoju, więc kluczy nie mam już w żadnych drzwiach
niukowa - czekamy na jakąś akcję w swoim czasiezgredka, Malenq lubią tę wiadomość
-
my wrocilismy wlasnie z ogladaia kampera. Chcemy we wrzesniu jechac w jakas podroz na dwa miesiace (Turcja i Iran jak si euda) i rozwazamy rozne opcje. Najpierw chcielismy jechac nasza Toyota osobowa i spac w hotelach, potem padl pomysl ze kupimy busa i maz go sam przebuduje na mieszkalna (lozko i jakies szafki) a teraz stanelo na kamperze (czyli tez bus ale profesjonalnie przebudowany).
SMOKU - ja pewnei bede w mniejszosci ale ja uwazam ze wizyta u fizjoterapeuty lub osteopaty napewno nei zaszkodzi a moze pomoc. Od paru juz znajomych slyszalam same dobre opinie.
ZGREDZIA - no mi tez tryska tylko jak sa przepelnione.
Ehh dzisiaj to chodze caly dzien zalana mlekiem i zarzygana....ale w makijazuNieukowa lubi tę wiadomość
-
Smoczku, ja kazde dzievko zabralam do fizjoterapeuty. S to czy mala placze podczas zajec, zalezy glownie od metody cwiczen. Jedna jest spokojniejsza...zwkle zabawy, dzecko nie placze, ale efekty pozniej orzychodza. Druga placzace, przymusza sie dziecko, by w danej pozycji lezalo iles tam sek., a efekty wczesniej sie pojawiaja. Ta druga metoda w Norwegii stosowana nie jest. Za to bardzo popularna w niektoryvh krajach, vhyba m.in.w Niemczech, ale to Psotka bedzie lepiej wiedziala.
Niestery ciezko znalezc dobrego nerologa dzieciecego. My bylismy u wielu i jazdy co innego gadal. W koncu mojej mamy kolezanka wrocila do kraju i itworzyla wlasy gabinet z mezem. Batdzo duze doswiadczenie w temacie ma. Kd razu jej zaufalismy.
Moi synowie to nawet u kregarza byli. Meza kuzynka jest dosc rozchwytywana w Norwegiioczywiscie po dtudiach w tym temacie i po kursach.
U nas chyba skok rozwojowy. Nie mozliwe by diec z dnia na dziec zaczal sie az tak zle zachowywac bez kinkretnego powodu. Powiem wam, ze dzis to juz jej krzykow sluchac nie moglam...poprosilam meza by ja zabral, a sama musiala, wyjsc.
Ja po bad. Cycki oktylko usg mialam ze wzgl.na kp za rok kontrola, a za 4 lata testy genetyczne i zobaczymy co dalej....
-
O wlasnie cycki!
Myslicie ze jest sens robic usg (profilaktycznie) teraz? Chyba nie ma to znaczenia ze sie karmi, czy jednak bedzie niemiarodajne? zna sie ktos?
BESZKO nie wiem jak jest w De. Tzn. nie zwrocilam uwagi. Jak bylismy raz u osteopaty to uciskal malego raczej tak dosc mocno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 22:08