X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry ze tak wpadam na chwile i dupa truje ale co myślicie o masażu czy nastawianiu niemowląt? Ja właśnie wróciłam z takiego seansu z Zosia i mam mieszane uczucia...jeden wielki krzyk ale teraz spokojniutka pani oczywiście po studiach medycznych i kursach ale mimo wszystko nie wiem powiedziała ze kolka kolka ale jest niespokojna bo ma złe napięcia mięśniowe ja nie zauważyłam żeby preferowana jedna stronę i cos z mostkiem jestem oglupiala ta mówi żeby na poduszce nosić lekarka żeby nie ze tylko na rękach. Mamy być w poniedziałek teraz boszzzz sama już nie wiem co dobre i kogo słuchać :(

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek jedz jedz :) jak ja poszlam do Biedry 1km i targalam.pudlo pieluch to w nocy zaczely sie skurcze. Wiem, ze nie na wszystkich Biedra dziala porodopednie, ale lepiej dmuchac na zimne :)

My juz wracamy

Lara: mi nic nie tryska, chyba, ze mam przepelnione, a mala sie nazera, ze ulewa jej sie nonstop no i puchnie jak balonica, wiec nie przejmuj sie :)
    Kupilam butle lovi bo podczepie sobie od razu po laktator, myjke, butki zolte :)

Nieukowa, MANIEK, Krokodylica lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam:) jak macie sklep Centro w okolicy zajrzyjcie, jest mega wyprzedaż- wszytskie buty nawet zimowe za 9,99zł :) na sklepie szaleństwo i totalny bałagan i polowanie :)

kupiłam przepyszne truskawy i kiszoną kapustę mmm :)

chyba w końcu uaktywnila się na dobre moja alergia na trway...ardło boli nos zatkany...ajć...

Anuska, wózek super!

Anuśka lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    witam:) jak macie sklep Centro w okolicy zajrzyjcie, jest mega wyprzedaż- wszytskie buty nawet zimowe za 9,99zł :) na sklepie szaleństwo i totalny bałagan i polowanie :)

kupiłam przepyszne truskawy i kiszoną kapustę mmm :)

chyba w końcu uaktywnila się na dobre moja alergia na trway...ardło boli nos zatkany...ajć...

Anuska, wózek super!
    Polubiłam za wózek i niusy o Centro, absolutnie nie za alergię :) Alergii współczuję bo to upierdliwe paskudztwo :/

Blondik lubi tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja man centro ale nue mam jak jechac teraz buuu
    Ja tez chodzic nie moge mam niecale 1,5 km do rodzicow i nie dam rady jyz piechotka bo sikac mi sie chce i nala na podwozie naciska

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooooo z tym sikaniem to jest kara boska.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg dobrze ze polazlam po zakupy do Stolrotki a nie do Biedry!

Maniek ja ogolnie lubie trekking po gorach i lasach :) takze nawet jak ma mi dupsko i plecy rozsadzac to czasami poleze. No i teraz mam karniaka, bo ledwo sie podnosze z lezenia :) ale jutro przejdzie, zawsze przechodzi rano nastepnego dnia :)

Przynajmniej mi ta niemoc przeszla jak sie dotlenilam - zrobilam obiad na dzis, teraz robie zupe na jutro a zaraz tocze sie podlewac ogrod bo susza masakryczna.

A maz konczy w weekend sypialnie. Smieje sie, ze pomalowal w kolorach belly, bo taki majtkowy fiolet mamy :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska ladny wozeczek! Jak spelnia twoje wymagania to bierz :) wiadmo ze kazdy sie za czym innym rozglada- takie kola a nie inne, taki a taki kolor, taka gondola itd...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 15:54

Anuśka lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa: a u mnie tak wszyscy było zaaferowani magnetowidem właśnie, że nikt na mnie uwagi nie zwracał i bluzkę pod barwią mam do dziś, ale jak i na co upadlam to nie wiem.. Obiad zrobilam posrod wrzaskow, bo nie chciała, żebym ja na chwilę zostawiła, więc doskakiwalam na chwile ponoszenia i lecialam zaraz na obiad a teraz mi stygnie i ziem zimny, bo mi na cycki siedzi

;(

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczku z byłaś u neurologa?? Że ci tak z napięciem wyskoczyła??? Najpierw powinna odwiedzić lekarza, potem jak cos to rehabilitant...
    Sama z siebie nie zgodziłabym się na takie rzeczy....

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq nie byłam u neurologa z tego względu ze u nas jest doktor który dobrej opinii nie ma a do lekarki porządnej ze słyszenia czeka się 2 tyg a małej ewidentnie cos dolega i nie mogę siedzieć i czekać i patrzeć jak się męczy...
    We wtorek mamy szczepienie wiec pogadam z naszą lekarka na ten temat ale przecież tyle razy ja oglądali i w szpitalu i w przychodni i nikt nic nie zauważył wiec jakoś się nie nastawiam.

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczku 2tyg szybko zleca,zapisz małą... Amw tym czasie pogadaj z wasza lekarką i wstrzymaj się od ingerencji, bo można zaszkodzić...ja z moją cały miesiąc czekalam na wizytę, a czas spędzałam na zabawie...

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Pati a co to są "marokany"? Cieszę się że au pair się udało :)

Cati ale masz słodkiego robala w brzuszku aż się wzruszyłam :)

Nenuś no chłop ja dąb, kurczę ale już wygimnastykowany :) Szok :)
    Anusia Marokanczycy :-) typowi z Marocco :-) nikt ich nie lubi w Belgii bo sa bardzo bezczelni ale owoce I warzywa maja tanio I dobre ;-) no I ja osobiscie nic do nich nie mam :-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku 2 tygodnie, to naprawdę mało.. ja na rehabilitacje prywatnie czekam ponad miesiąc, bo na nfz najwcześniej za 3 m-ce a to dopiero jest długo.. także nie poszłabym sama.. byłam u neurologa, który stwioerdził, że wszystko ok. ale kazał przyjść za 2 m-ce, ja poszłam wcześniej, bo wizyta się zwolniła akurat i tym razem okazało się, że jednak przydałyby mu się spotkania z rehabilitantem..

Malenq a wy się rehabilitujecie? Jaką metodą?

Kotka, ja już teraz np, raz nakryłam małego kocykiem, tak, że przykryłam mu ręce..a on zaczał się wiercic i ciach..kocyk zasłonił całą główkę ;/
    Tymek kiedyś założył naladkę na sedes na głowę.. nie muszę Wam mówić, jaki dramat był.. nie chciała zejść, trzeba było rozciąć a to był b. trudne, bo plastik gruby.. Tymek tez zamknął się w pokoju, więc kluczy nie mam już w żadnych drzwiach

niukowa - czekamy na jakąś akcję w swoim czasie :)

zgredka, Malenq lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• zgredka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwa: like za nakładkę sedesowa na głowie ;)

Ja byłam na drugim spacerku, ale kończył się z małą na ręku, bo wrzeszczala. W ogóle jest cwana, lezaczek ja wkurza, zwłaszcza maskotki latające nad jej głową..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my wrocilismy wlasnie z ogladaia kampera. Chcemy we wrzesniu jechac w jakas podroz na dwa miesiace (Turcja i Iran jak si euda) i rozwazamy rozne opcje. Najpierw chcielismy jechac nasza Toyota osobowa i spac w hotelach, potem padl pomysl ze kupimy busa i maz go sam przebuduje na mieszkalna (lozko i jakies szafki) a teraz stanelo na kamperze (czyli tez bus ale profesjonalnie przebudowany).

SMOKU - ja pewnei bede w mniejszosci ale ja uwazam ze wizyta u fizjoterapeuty lub osteopaty napewno nei zaszkodzi a moze pomoc. Od paru juz znajomych slyszalam same dobre opinie.

ZGREDZIA - no mi tez tryska tylko jak sa przepelnione.
    Ehh dzisiaj to chodze caly dzien zalana mlekiem i zarzygana....ale w makijazu ;)

Nieukowa lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczku, ja kazde dzievko zabralam do fizjoterapeuty. S to czy mala placze podczas zajec, zalezy glownie od metody cwiczen. Jedna jest spokojniejsza...zwkle zabawy, dzecko nie placze, ale efekty pozniej orzychodza. Druga placzace, przymusza sie dziecko, by w danej pozycji lezalo iles tam sek., a efekty wczesniej sie pojawiaja. Ta druga metoda w Norwegii stosowana nie jest. Za to bardzo popularna w niektoryvh krajach, vhyba m.in.w Niemczech, ale to Psotka bedzie lepiej wiedziala.

Niestery ciezko znalezc dobrego nerologa dzieciecego. My bylismy u wielu i jazdy co innego gadal. W koncu mojej mamy kolezanka wrocila do kraju i itworzyla wlasy gabinet z mezem. Batdzo duze doswiadczenie w temacie ma. Kd razu jej zaufalismy.

Moi synowie to nawet u kregarza byli. Meza kuzynka jest dosc rozchwytywana w Norwegii ;) oczywiscie po dtudiach w tym temacie i po kursach.

U nas chyba skok rozwojowy. Nie mozliwe by diec z dnia na dziec zaczal sie az tak zle zachowywac bez kinkretnego powodu. Powiem wam, ze dzis to juz jej krzykow sluchac nie moglam...poprosilam meza by ja zabral, a sama musiala, wyjsc.

Ja po bad. Cycki ok ;) tylko usg mialam ze wzgl.na kp za rok kontrola, a za 4 lata testy genetyczne i zobaczymy co dalej....

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez w makijażu ;)
    Mój zasnął z małą na klacie, jego juz się pewnie nie dobudzi.. A ja szybko umylam wanne i może teraz poprasuje..

A w TV akurat nic nie ma

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wlasnie cycki!

Myslicie ze jest sens robic usg (profilaktycznie) teraz? Chyba nie ma to znaczenia ze sie karmi, czy jednak bedzie niemiarodajne? zna sie ktos?

BESZKO nie wiem jak jest w De. Tzn. nie zwrocilam uwagi. Jak bylismy raz u osteopaty to uciskal malego raczej tak dosc mocno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 22:08

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka ten pomysl z kamperem mega !! a synek juz bedzie odpowiednio duzy by jechac z wami ? czy gdzies go oddelegujecie :D

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
‹‹ 874 875 876 877 878 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ