Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć,
my dalej walczymy..Patryk katar zółty i kaszel ;/
podaję mu wit. C i wapno..ech..jutro chyba wezwę lekarza..
dziś dla poprawy nastroju już poćwiczyłam..więc, te co mogą - motywuję.. odkąd ćwiczę codziennie (od tygodnia), waga drgnęła i leci w dół..wreszcie.. chce zrzucić jeszcze 5kg, do tych sprzed ciąży brakuje jeszcze 2kg..
Kotka mój Patryk jest specyficzny, zauważyliśmy to z mężem.. Nie lubi być głaskany..woli leżec niż być noszonym, gdy zmęczony.. Może Domimik jest przemęczony? Kiedyś czytałam w książce, że po 3-cim ziewnięciu trzeba dziecko ułożyć do snu i tak robimy.. zawsze usypia..jak przemęczony to bardzo rozdrażniony jest i nic nie pomaga..no poza aplikacją White noise, symulator odkurzacza lub suszarkiWiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 10:27
-
Cześć!
Kajam się za wczorajsze milczenie... ale dzień był pełen wrażeń
Psotka - super mały rośnie, a płacz... mam nadzieję że przejdzie z czasem
Cati - potwierdzam, większe sie lepiej mi rodziło - młoda 4,2 szybciej niż młody 3,6kg zobaczymy jak tenale 4 to do przeżycia, wielkością brzucha się nie sugeruj bo mi za każdym razem mówią że to na bank bliźniaki
więc poczekaj na USG
Nieukowa - co do tego zmęczenia, to owszem ja też tak mam ale z racji tego ze jeszcze dwoje do ogarnięcia się po chałupie pałęta to w dzień nie ma czasu na okazywanie zmęczenia - za to w nocy nie mam problemó ze snem - o 21 padam z nóg nieżywa i tak śpię jak kamień do 6 czasem nawet pęcherz mnie nie budzi i rano to mam 5 sekund żeby dobiec do WCw końcu nasz organizm pracuje za dwoje (serce, płuca, nerki itp...)
dziś mam dużo w planach do zrobienia, a jestem na nogach już od 5:40, jutro idziemy na miejskie imprezy i paradę smoków a niedzielę pewnie będiemy swietować - młody ma urodziny ale i tak na dziadków z tortem musimy 2 tyg. poczekaćwięć w niedzielę będa niespodzianki urodzinowo- dniowo-dzieckowe
jak by co to poniedziałku
buziaki
a i proszę kolejki nie zmieniać
PS> Biedra gratki z 9 miesiaca, ja tam wskoczę w środę ;P a z mężem to faktycznie może delikatnie pogadaj, ale jak będziesz mieć lepszy dzień, pogoda sie poprawia więc humor tez powinien być lepszy
-
KONWI - no to moj jest caly dzien przemeczony w takim razie
.
Sukces - uspalam go (narazie) bez cycka. Kupilismy w ciazy taka specjalny koszyk podwieszany na sprezynie. Dwoch znajomych nam powiedzialo ze na ich dziecko ktore plakalo dzien i noc to byl zloty srodek i tylko to pomagalo. Niestety Domi nie byl zainteresowany bujaniem w tym wczesniej wiec koszyk narazie odpielismy. Teraz podpielam wklad do wozka do tej sprezyny i maly sie uspokoil i podsypia. Moze dorosl do tego.
Nieukowa wrote:Cati a polozne ci usg robily? Bo po wielkosci brzucha to mozna co nqjwyzej sobie powrozyc...
Ja dzis olalam badania labo, pojde w poniedzialek...
W ogole jakis kryzys mam. Jestem na zwolniejiu poltora mc i chyba mi mozg zamienia sie w rozowa galarete. Mam chyba dosc,a przeciez czeka mnie pol roku intelektualnej padaczki jak sie maly urodzi... Mam dola z tego powodu bo o ile nie boje sie ani porodu, ani podstaw opieki nad malcem, o tyle boje sie ze bede sfrustrowana matka, ktora bedzie sie czula z wlasnym dzieckiem jak w wiezieniu i bedzie sie na nim wyladoeywac za to 
No i mam dola i wyrzuty sumienia...
Oj powiem ci, ze niebezpodstawnie sie obawiasz. Ciezko czasem nad soba zapanowac ale trzeba. Czasem sie poprostu nie odzywam albo wychodze na chwile z pokoju. W zadnym wypadku nie mozna sie na takim malym robaczku wyladowywac, chociaz sie chce czasem, przynajmniej krzyknac glosno
.
Z mojego doswiadczenia babyblusowego powiem ci ze na poczatku niestety tak wlasnie sie czulam jakby mnie zamkneli. Trzeba to przeczekac. Mi przeszlo gdzies po 3 tygodniach. No i wazne zeby nie dac sie zamknac tylko codziennie gdzies wychodzic, miec kontakt z ludzmi.
-
cati wrote:Dzien dobry kochane , ja dzis mialam rozmwoe z mezem ze mam sie juz pakowac bo jak by co to on chce byc gotowy !
zszokował mnie ...
Mi zmierzyly zbadaly w No i postraszyly CC bo mam duzy brzuch i mozliwe ze maly jest jednym wielkim kluskiem i nie urodze go naturalnieniedlugo czeka mnie usg by ustalic kg. ejjj one twierdza ze 4kg to jeszcze urodze ale 5 to juz nie... ja oczy wielkie ze 4kg urodze???
Cati mi z usg (i to u roznych lekarzy) wychodzilo 4kg. I brzuch mialam tez ogromny plus duzo wod plodowych (lekko ponad norme) wiec bylo male wielowodzie i ryzyko makrosomii. A w rezultacie bylo 3470g i 51cm. Wiec widzisz jak to bywa. Z tym ze u mnie glowka za duza byla i dlatego cesarka sie skonczylo. -
Dziewczyny, mize czop mi zaczal odchodzic
ani razu w ciazy nie plamilam, a dzis zaczelo mmienkluc w szyjce, na wkladce plamka krwi i malenki skrzep. Poki co nic wiecej, zobaczymy czy cos z tego wyniknie w najblizszym czasie, czy to moze falszywy alarm np. po wizycie u gina...
konwalianka, cati, MANIEK lubią tę wiadomość
-
beszka wrote:Pati, bardzo sie ciesze
W koncu na au pair sie zdecydowaliscie? Czy po orostu znajoma znajomych?beszka, MANIEK lubią tę wiadomość
-
macham laski humor do d...samopoczucie tak samo spiąca zła rozdrażniona serce mi kołacze
Cati mnie tez straszyli ze bedzie duz aLilka a teraz gin mówił mi ze maks 3600 tak jak Zuza hmm zobaczymy w przyszłym tyg chce na USG iść wiec zobaczymy ile klusia waży
zmykam sie położyc
Nieukawa spokojnie to moze nawet jeszcze 2 tyg potrwac -
Nieukowa wrote:Dziewczyny, mize czop mi zaczal odchodzic
ani razu w ciazy nie plamilam, a dzis zaczelo mmienkluc w szyjce, na wkladce plamka krwi i malenki skrzep. Poki co nic wiecej, zobaczymy czy cos z tego wyniknie w najblizszym czasie, czy to moze falszywy alarm np. po wizycie u gina...
-
beszka wrote:Dzien dobry.
Cati nie martw sie. Mimsie najlepiej rodzilo moja 4 kg paczusia.....najgorzej najmniejszego i z Hania z glowka sie nameczylam, mimo ze najmniejsza z calej 3
Moja ciocia rodzila 4 dzieci i rowniez twierdzi, zd najlepiej te wieksze sie rodzila najwiekszy wazyl 5,2 kg
dobrze bedzie. Trzymam kciuki za badania
No zobaczymy co mi powiedzą za 2 tyg.
Odstawilam cukier.. chodz dla mnie to b.ciezkie...
Nieukowa wczoraj kolazanka ze skórczami do 2 min trafila na porodowke a dzien wczesniej czop jej odszedlale poki co jeszcze nie urodzila skórcze sie uspokoily ale sa w dalszym ciagu.
-
a u mnei wrecz odwrotnie wieksza o tydzien niz reszta
https://www.youtube.com/watch?v=oSu7pzXhYvE a tu moj brzuchol wczoraj jak siedzialam na czatach jak kolezanka do szpitala pojechala ze skórczami ;PWiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 11:46
Nenaaa, Anuśka, LaRa, Lili83, Misi@ lubią tę wiadomość
-
Cześć Piękne!
Bąbel nie dał dziś matce pospać. Wiercenie i bąki całą noc... Ja pierdzielę, kiedy ten brzuchol się uspokoi to ja nie wiem
Za to od rana miał fazę na przekręcanie, fajnie, bo zawsze to jakaś nowa umiejętnośćWiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 12:20
cati, LaRa, Lili83, Misi@, Arienna, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Cati ja wiem ze oni tu z brzucha wróżą chociaż nie mige nadziać bo z każdym dzieckiem na 2 tyg przed porodem miałam usg. Z Hania w ogóle co tydzień na końcówce. Ja tylko napisałam, ze nawet jak bedzie miał 4 kg to spokojnie dasz radę
A wiesz ze w PL maja nieci inne normy ? Tzn np, jeśli waga dziecka w PL jest w normie to tutaj może byc poniżejto tylko statystyki
Bania ważyła 3680 i dla nich to byli dziecko w nirmie nie większe a wg polskich danych jest troche większa niz norma.
A kiedy masz usg?
Psotka piękna waga małego
Konwi zdrowka dla małego.
Na moja Hanię ta metoda nie działa. Ona spi tylko na dworzu i trzeba wózek cały czas pchać. Jak pominiemy drzemkę bo nie było jak i kiedy wyjsć na spacer to sie drze w niebogłosy i nic nie pomaga. Najgorsze ze pomija wtedy posiłki, bi nawet cyca nie chce mimo pory kolejnego karmienia.
My w drodze do Bergen po wielkim koncercie w wykonaniu Hanijuz chciałam odwołać wizytę....