X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    my dalej walczymy..Patryk katar zółty i kaszel ;/

podaję mu wit. C i wapno..ech..jutro chyba wezwę lekarza..

dziś dla poprawy nastroju już poćwiczyłam..więc, te co mogą - motywuję.. odkąd ćwiczę codziennie (od tygodnia), waga drgnęła i leci w dół..wreszcie.. chce zrzucić jeszcze 5kg, do tych sprzed ciąży brakuje jeszcze 2kg..

Kotka mój Patryk jest specyficzny, zauważyliśmy to z mężem.. Nie lubi być głaskany..woli leżec niż być noszonym, gdy zmęczony.. Może Domimik jest przemęczony? Kiedyś czytałam w książce, że po 3-cim ziewnięciu trzeba dziecko ułożyć do snu i tak robimy.. zawsze usypia..jak przemęczony to bardzo rozdrażniony jest i nic nie pomaga..no poza aplikacją White noise, symulator odkurzacza lub suszarki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 10:27

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Freja Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

Kajam się za wczorajsze milczenie... ale dzień był pełen wrażeń ;)

Psotka - super mały rośnie, a płacz... mam nadzieję że przejdzie z czasem

Cati - potwierdzam, większe sie lepiej mi rodziło - młoda 4,2 szybciej niż młody 3,6kg zobaczymy jak ten :) ale 4 to do przeżycia, wielkością brzucha się nie sugeruj bo mi za każdym razem mówią że to na bank bliźniaki :) więc poczekaj na USG

Nieukowa - co do tego zmęczenia, to owszem ja też tak mam ale z racji tego ze jeszcze dwoje do ogarnięcia się po chałupie pałęta to w dzień nie ma czasu na okazywanie zmęczenia - za to w nocy nie mam problemó ze snem - o 21 padam z nóg nieżywa i tak śpię jak kamień do 6 czasem nawet pęcherz mnie nie budzi i rano to mam 5 sekund żeby dobiec do WC :) w końcu nasz organizm pracuje za dwoje (serce, płuca, nerki itp...)

dziś mam dużo w planach do zrobienia, a jestem na nogach już od 5:40, jutro idziemy na miejskie imprezy i paradę smoków a niedzielę pewnie będiemy swietować - młody ma urodziny ale i tak na dziadków z tortem musimy 2 tyg. poczekać :( więć w niedzielę będa niespodzianki urodzinowo- dniowo-dzieckowe :)

jak by co to poniedziałku

buziaki

a i proszę kolejki nie zmieniać

PS> Biedra gratki z 9 miesiaca, ja tam wskoczę w środę ;P a z mężem to faktycznie może delikatnie pogadaj, ale jak będziesz mieć lepszy dzień, pogoda sie poprawia więc humor tez powinien być lepszy :)

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KONWI - no to moj jest caly dzien przemeczony w takim razie ;).
    Sukces - uspalam go (narazie) bez cycka. Kupilismy w ciazy taka specjalny koszyk podwieszany na sprezynie. Dwoch znajomych nam powiedzialo ze na ich dziecko ktore plakalo dzien i noc to byl zloty srodek i tylko to pomagalo. Niestety Domi nie byl zainteresowany bujaniem w tym wczesniej wiec koszyk narazie odpielismy. Teraz podpielam wklad do wozka do tej sprezyny i maly sie uspokoil i podsypia. Moze dorosl do tego ;).
    Nieukowa wrote:
    Cati a polozne ci usg robily? Bo po wielkosci brzucha to mozna co nqjwyzej sobie powrozyc...

Ja dzis olalam badania labo, pojde w poniedzialek...
    W ogole jakis kryzys mam. Jestem na zwolniejiu poltora mc i chyba mi mozg zamienia sie w rozowa galarete. Mam chyba dosc,a przeciez czeka mnie pol roku intelektualnej padaczki jak sie maly urodzi... Mam dola z tego powodu bo o ile nie boje sie ani porodu, ani podstaw opieki nad malcem, o tyle boje sie ze bede sfrustrowana matka, ktora bedzie sie czula z wlasnym dzieckiem jak w wiezieniu i bedzie sie na nim wyladoeywac za to 
    No i mam dola i wyrzuty sumienia...

Oj powiem ci, ze niebezpodstawnie sie obawiasz :/. Ciezko czasem nad soba zapanowac ale trzeba. Czasem sie poprostu nie odzywam albo wychodze na chwile z pokoju. W zadnym wypadku nie mozna sie na takim malym robaczku wyladowywac, chociaz sie chce czasem, przynajmniej krzyknac glosno :/.

Z mojego doswiadczenia babyblusowego powiem ci ze na poczatku niestety tak wlasnie sie czulam jakby mnie zamkneli. Trzeba to przeczekac. Mi przeszlo gdzies po 3 tygodniach. No i wazne zeby nie dac sie zamknac tylko codziennie gdzies wychodzic, miec kontakt z ludzmi.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    Dzien dobry kochane , ja dzis mialam rozmwoe z mezem ze mam sie juz pakowac bo jak by co to on chce byc gotowy ! :D zszokował mnie ...

Mi zmierzyly zbadaly w No i postraszyly CC bo mam duzy brzuch i mozliwe ze maly jest jednym wielkim kluskiem i nie urodze go naturalnie :/ niedlugo czeka mnie usg by ustalic kg. ejjj one twierdza ze 4kg to jeszcze urodze ale 5 to juz nie... ja oczy wielkie ze 4kg urodze??? :O

Cati mi z usg (i to u roznych lekarzy) wychodzilo 4kg. I brzuch mialam tez ogromny plus duzo wod plodowych (lekko ponad norme) wiec bylo male wielowodzie i ryzyko makrosomii. A w rezultacie bylo 3470g i 51cm. Wiec widzisz jak to bywa. Z tym ze u mnie glowka za duza byla i dlatego cesarka sie skonczylo.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mize czop mi zaczal odchodzic :) ani razu w ciazy nie plamilam, a dzis zaczelo mmienkluc w szyjce, na wkladce plamka krwi i malenki skrzep. Poki co nic wiecej, zobaczymy czy cos z tego wyniknie w najblizszym czasie, czy to moze falszywy alarm np. po wizycie u gina...

konwalianka, cati, MANIEK lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:
    Pati, bardzo sie ciesze :)
    W koncu na au pair sie zdecydowaliscie? Czy po orostu znajoma znajomych?
    Beszko pezyjaciolka mojej siostrzenicy. Na studia chcw sobie zarobic bo jej rodzicow w Polsce niw stax. Bardzo odpowiedzialna dziewczyna I spokojna. Miala okazje ja ppznac w poprzednie lato jak przyjechala z moja sioatrzenica do Belgii na prace wakacyjna. Mam nadzieje, ze nie bedzie problemow:-) ale zasady robimy jak au pair. Kontratk podpiszwmy. Wole miec jakies zabezpoeczenie ▪

beszka, MANIEK lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macham laski humor do d...samopoczucie tak samo spiąca zła rozdrażniona serce mi kołacze :(

Cati mnie tez straszyli ze bedzie duz aLilka a teraz gin mówił mi ze maks 3600 tak jak Zuza hmm zobaczymy w przyszłym tyg chce na USG iść wiec zobaczymy ile klusia waży

zmykam sie położyc

Nieukawa spokojnie to moze nawet jeszcze 2 tyg potrwac :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Dziewczyny, mize czop mi zaczal odchodzic :) ani razu w ciazy nie plamilam, a dzis zaczelo mmienkluc w szyjce, na wkladce plamka krwi i malenki skrzep. Poki co nic wiecej, zobaczymy czy cos z tego wyniknie w najblizszym czasie, czy to moze falszywy alarm np. po wizycie u gina...
    Nieukowa lada moment bedziemy miec nowego dzieciaczka w gangsterkowej rodzinie :-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dronka tulam... Moze to tak jak u mnie spadek formy...

Ja tam bym wolala teraz Radka przetrzymac, zeby jednak troche jeszcze urosl do tych 3kg :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png

Wysłany: 29 maja 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIo chyba spadek formy masz racje nie mam ochoty na nic a tym bardziej na oglądanie dwulicowej geby teścia

To zaciskaj nogi :) ja mojej pozwalam wyjść po 19 czerwca :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• cati Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:
    Dzien dobry.

Cati nie martw sie. Mimsie najlepiej rodzilo moja 4 kg paczusia.....najgorzej najmniejszego i z Hania z glowka sie nameczylam, mimo ze najmniejsza z calej 3 ;)
    Moja ciocia rodzila 4 dzieci i rowniez twierdzi, zd najlepiej te wieksze sie rodzil ;) a najwiekszy wazyl 5,2 kg ;) dobrze bedzie. Trzymam kciuki za badania
    Kochane no wlasnie oni wróżą z brzucha i patrzą na przyrost ogolny w skali tygodniowej . Ale na usg bylam w PL i tam w normie jesli chodzi o wage co do wielkosci glowki to tez wyszlo mi ze jest bardzo duza wzgledem calego cialka.
    No zobaczymy co mi powiedzą za 2 tyg.
    Odstawilam cukier.. chodz dla mnie to b.ciezkie...
    Nieukowa wczoraj kolazanka ze skórczami do 2 min trafila na porodowke a dzien wczesniej czop jej odszedl :D ale poki co jeszcze nie urodzila skórcze sie uspokoily ale sa w dalszym ciagu.

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******

Wysłany: 29 maja 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati ja przy Zuzi miałam wielki brzuch bo miałam sporo wód :P
    Zuza na szczęscie miała główke mniejsza po mamusi i Lilka tez ma tą główke mniejsza o tydzien :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 29 maja 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok ide na godzinke walnąć sie w kimono :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• cati Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnei wrecz odwrotnie wieksza o tydzien niz reszta :P

https://www.youtube.com/watch?v=oSu7pzXhYvE a tu moj brzuchol wczoraj jak siedzialam na czatach jak kolezanka do szpitala pojechala ze skórczami ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 11:46

Nenaaa, Anuśka, LaRa, Lili83, Misi@ lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Piękne!
    Bąbel nie dał dziś matce pospać. Wiercenie i bąki całą noc... Ja pierdzielę, kiedy ten brzuchol się uspokoi to ja nie wiem :/

Za to od rana miał fazę na przekręcanie, fajnie, bo zawsze to jakaś nowa umiejętność ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 12:20

cati, LaRa, Lili83, Misi@, Arienna, Krokodylica lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati super! Brzuchol pierwsza klasa i dzieć pięknie dokazuje :)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • cati Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nena czasem przy czkawce jak ma to potrafi fikac niczym baletnica :D

A twoja to juz widzę ze silna kobietka sama wszystko próbuje :D ładnie !!

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    Nena czasem przy czkawce jak ma to potrafi fikac niczym baletnica :D

A twoja to juz widzę ze silna kobietka sama wszystko próbuje :D ładnie !!
    Hehe, Cati, mój to chłop! :D

cati, Krokodylica lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaa bardzo ładnie to robi, mój Patryk młodszy kilka dni a nie potrafi sie obrócić z pleców na brzuch

Nenaaa lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• beszka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati ja wiem ze oni tu z brzucha wróżą chociaż nie mige nadziać bo z każdym dzieckiem na 2 tyg przed porodem miałam usg. Z Hania w ogóle co tydzień na końcówce. Ja tylko napisałam, ze nawet jak bedzie miał 4 kg to spokojnie dasz radę :)
    A wiesz ze w PL maja nieci inne normy ? Tzn np, jeśli waga dziecka w PL jest w normie to tutaj może byc poniżej ;) to tylko statystyki ;) Bania ważyła 3680 i dla nich to byli dziecko w nirmie nie większe a wg polskich danych jest troche większa niz norma.
    A kiedy masz usg?
    Psotka piękna waga małego :)

Konwi zdrowka dla małego.
    Na moja Hanię ta metoda nie działa. Ona spi tylko na dworzu i trzeba wózek cały czas pchać. Jak pominiemy drzemkę bo nie było jak i kiedy wyjsć na spacer to sie drze w niebogłosy i nic nie pomaga. Najgorsze ze pomija wtedy posiłki, bi nawet cyca nie chce mimo pory kolejnego karmienia.
    My w drodze do Bergen po wielkim koncercie w wykonaniu Hani :/ juz chciałam odwołać wizytę....

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
‹‹ 872 873 874 875 876 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ