X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    my dalej walczymy..Patryk katar zółty i kaszel ;/

podaję mu wit. C i wapno..ech..jutro chyba wezwę lekarza..

dziś dla poprawy nastroju już poćwiczyłam..więc, te co mogą - motywuję.. odkąd ćwiczę codziennie (od tygodnia), waga drgnęła i leci w dół..wreszcie.. chce zrzucić jeszcze 5kg, do tych sprzed ciąży brakuje jeszcze 2kg..

Kotka mój Patryk jest specyficzny, zauważyliśmy to z mężem.. Nie lubi być głaskany..woli leżec niż być noszonym, gdy zmęczony.. Może Domimik jest przemęczony? Kiedyś czytałam w książce, że po 3-cim ziewnięciu trzeba dziecko ułożyć do snu i tak robimy.. zawsze usypia..jak przemęczony to bardzo rozdrażniony jest i nic nie pomaga..no poza aplikacją White noise, symulator odkurzacza lub suszarki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 10:27

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Freja Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

Kajam się za wczorajsze milczenie... ale dzień był pełen wrażeń ;)

Psotka - super mały rośnie, a płacz... mam nadzieję że przejdzie z czasem

Cati - potwierdzam, większe sie lepiej mi rodziło - młoda 4,2 szybciej niż młody 3,6kg zobaczymy jak ten :) ale 4 to do przeżycia, wielkością brzucha się nie sugeruj bo mi za każdym razem mówią że to na bank bliźniaki :) więc poczekaj na USG

Nieukowa - co do tego zmęczenia, to owszem ja też tak mam ale z racji tego ze jeszcze dwoje do ogarnięcia się po chałupie pałęta to w dzień nie ma czasu na okazywanie zmęczenia - za to w nocy nie mam problemó ze snem - o 21 padam z nóg nieżywa i tak śpię jak kamień do 6 czasem nawet pęcherz mnie nie budzi i rano to mam 5 sekund żeby dobiec do WC :) w końcu nasz organizm pracuje za dwoje (serce, płuca, nerki itp...)

dziś mam dużo w planach do zrobienia, a jestem na nogach już od 5:40, jutro idziemy na miejskie imprezy i paradę smoków a niedzielę pewnie będiemy swietować - młody ma urodziny ale i tak na dziadków z tortem musimy 2 tyg. poczekać :( więć w niedzielę będa niespodzianki urodzinowo- dniowo-dzieckowe :)

jak by co to poniedziałku

buziaki

a i proszę kolejki nie zmieniać

PS> Biedra gratki z 9 miesiaca, ja tam wskoczę w środę ;P a z mężem to faktycznie może delikatnie pogadaj, ale jak będziesz mieć lepszy dzień, pogoda sie poprawia więc humor tez powinien być lepszy :)

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KONWI - no to moj jest caly dzien przemeczony w takim razie ;).
    Sukces - uspalam go (narazie) bez cycka. Kupilismy w ciazy taka specjalny koszyk podwieszany na sprezynie. Dwoch znajomych nam powiedzialo ze na ich dziecko ktore plakalo dzien i noc to byl zloty srodek i tylko to pomagalo. Niestety Domi nie byl zainteresowany bujaniem w tym wczesniej wiec koszyk narazie odpielismy. Teraz podpielam wklad do wozka do tej sprezyny i maly sie uspokoil i podsypia. Moze dorosl do tego ;).
    Nieukowa wrote:
    Cati a polozne ci usg robily? Bo po wielkosci brzucha to mozna co nqjwyzej sobie powrozyc...

Ja dzis olalam badania labo, pojde w poniedzialek...
    W ogole jakis kryzys mam. Jestem na zwolniejiu poltora mc i chyba mi mozg zamienia sie w rozowa galarete. Mam chyba dosc,a przeciez czeka mnie pol roku intelektualnej padaczki jak sie maly urodzi... Mam dola z tego powodu bo o ile nie boje sie ani porodu, ani podstaw opieki nad malcem, o tyle boje sie ze bede sfrustrowana matka, ktora bedzie sie czula z wlasnym dzieckiem jak w wiezieniu i bedzie sie na nim wyladoeywac za to 
    No i mam dola i wyrzuty sumienia...

Oj powiem ci, ze niebezpodstawnie sie obawiasz :/. Ciezko czasem nad soba zapanowac ale trzeba. Czasem sie poprostu nie odzywam albo wychodze na chwile z pokoju. W zadnym wypadku nie mozna sie na takim malym robaczku wyladowywac, chociaz sie chce czasem, przynajmniej krzyknac glosno :/.

Z mojego doswiadczenia babyblusowego powiem ci ze na poczatku niestety tak wlasnie sie czulam jakby mnie zamkneli. Trzeba to przeczekac. Mi przeszlo gdzies po 3 tygodniach. No i wazne zeby nie dac sie zamknac tylko codziennie gdzies wychodzic, miec kontakt z ludzmi.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    Dzien dobry kochane , ja dzis mialam rozmwoe z mezem ze mam sie juz pakowac bo jak by co to on chce byc gotowy ! :D zszokował mnie ...

Mi zmierzyly zbadaly w No i postraszyly CC bo mam duzy brzuch i mozliwe ze maly jest jednym wielkim kluskiem i nie urodze go naturalnie :/ niedlugo czeka mnie usg by ustalic kg. ejjj one twierdza ze 4kg to jeszcze urodze ale 5 to juz nie... ja oczy wielkie ze 4kg urodze??? :O

Cati mi z usg (i to u roznych lekarzy) wychodzilo 4kg. I brzuch mialam tez ogromny plus duzo wod plodowych (lekko ponad norme) wiec bylo male wielowodzie i ryzyko makrosomii. A w rezultacie bylo 3470g i 51cm. Wiec widzisz jak to bywa. Z tym ze u mnie glowka za duza byla i dlatego cesarka sie skonczylo.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mize czop mi zaczal odchodzic :) ani razu w ciazy nie plamilam, a dzis zaczelo mmienkluc w szyjce, na wkladce plamka krwi i malenki skrzep. Poki co nic wiecej, zobaczymy czy cos z tego wyniknie w najblizszym czasie, czy to moze falszywy alarm np. po wizycie u gina...

konwalianka, cati, MANIEK lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:
    Pati, bardzo sie ciesze :)
    W koncu na au pair sie zdecydowaliscie? Czy po orostu znajoma znajomych?
    Beszko pezyjaciolka mojej siostrzenicy. Na studia chcw sobie zarobic bo jej rodzicow w Polsce niw stax. Bardzo odpowiedzialna dziewczyna I spokojna. Miala okazje ja ppznac w poprzednie lato jak przyjechala z moja sioatrzenica do Belgii na prace wakacyjna. Mam nadzieje, ze nie bedzie problemow:-) ale zasady robimy jak au pair. Kontratk podpiszwmy. Wole miec jakies zabezpoeczenie ▪

beszka, MANIEK lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macham laski humor do d...samopoczucie tak samo spiąca zła rozdrażniona serce mi kołacze :(

Cati mnie tez straszyli ze bedzie duz aLilka a teraz gin mówił mi ze maks 3600 tak jak Zuza hmm zobaczymy w przyszłym tyg chce na USG iść wiec zobaczymy ile klusia waży

zmykam sie położyc

Nieukawa spokojnie to moze nawet jeszcze 2 tyg potrwac :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Dziewczyny, mize czop mi zaczal odchodzic :) ani razu w ciazy nie plamilam, a dzis zaczelo mmienkluc w szyjce, na wkladce plamka krwi i malenki skrzep. Poki co nic wiecej, zobaczymy czy cos z tego wyniknie w najblizszym czasie, czy to moze falszywy alarm np. po wizycie u gina...
    Nieukowa lada moment bedziemy miec nowego dzieciaczka w gangsterkowej rodzinie :-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dronka tulam... Moze to tak jak u mnie spadek formy...

Ja tam bym wolala teraz Radka przetrzymac, zeby jednak troche jeszcze urosl do tych 3kg :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png

Wysłany: 29 maja 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIo chyba spadek formy masz racje nie mam ochoty na nic a tym bardziej na oglądanie dwulicowej geby teścia

To zaciskaj nogi :) ja mojej pozwalam wyjść po 19 czerwca :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• cati Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:
    Dzien dobry.

Cati nie martw sie. Mimsie najlepiej rodzilo moja 4 kg paczusia.....najgorzej najmniejszego i z Hania z glowka sie nameczylam, mimo ze najmniejsza z calej 3 ;)
    Moja ciocia rodzila 4 dzieci i rowniez twierdzi, zd najlepiej te wieksze sie rodzil ;) a najwiekszy wazyl 5,2 kg ;) dobrze bedzie. Trzymam kciuki za badania
    Kochane no wlasnie oni wróżą z brzucha i patrzą na przyrost ogolny w skali tygodniowej . Ale na usg bylam w PL i tam w normie jesli chodzi o wage co do wielkosci glowki to tez wyszlo mi ze jest bardzo duza wzgledem calego cialka.
    No zobaczymy co mi powiedzą za 2 tyg.
    Odstawilam cukier.. chodz dla mnie to b.ciezkie...
    Nieukowa wczoraj kolazanka ze skórczami do 2 min trafila na porodowke a dzien wczesniej czop jej odszedl :D ale poki co jeszcze nie urodzila skórcze sie uspokoily ale sa w dalszym ciagu.

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******

Wysłany: 29 maja 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati ja przy Zuzi miałam wielki brzuch bo miałam sporo wód :P
    Zuza na szczęscie miała główke mniejsza po mamusi i Lilka tez ma tą główke mniejsza o tydzien :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 29 maja 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok ide na godzinke walnąć sie w kimono :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• cati Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnei wrecz odwrotnie wieksza o tydzien niz reszta :P

https://www.youtube.com/watch?v=oSu7pzXhYvE a tu moj brzuchol wczoraj jak siedzialam na czatach jak kolezanka do szpitala pojechala ze skórczami ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 11:46

Nenaaa, Anuśka, LaRa, Lili83, Misi@ lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Piękne!
    Bąbel nie dał dziś matce pospać. Wiercenie i bąki całą noc... Ja pierdzielę, kiedy ten brzuchol się uspokoi to ja nie wiem :/

Za to od rana miał fazę na przekręcanie, fajnie, bo zawsze to jakaś nowa umiejętność ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 12:20

cati, LaRa, Lili83, Misi@, Arienna, Krokodylica lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati super! Brzuchol pierwsza klasa i dzieć pięknie dokazuje :)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • cati Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nena czasem przy czkawce jak ma to potrafi fikac niczym baletnica :D

A twoja to juz widzę ze silna kobietka sama wszystko próbuje :D ładnie !!

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    Nena czasem przy czkawce jak ma to potrafi fikac niczym baletnica :D

A twoja to juz widzę ze silna kobietka sama wszystko próbuje :D ładnie !!
    Hehe, Cati, mój to chłop! :D

cati, Krokodylica lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaa bardzo ładnie to robi, mój Patryk młodszy kilka dni a nie potrafi sie obrócić z pleców na brzuch

Nenaaa lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• beszka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati ja wiem ze oni tu z brzucha wróżą chociaż nie mige nadziać bo z każdym dzieckiem na 2 tyg przed porodem miałam usg. Z Hania w ogóle co tydzień na końcówce. Ja tylko napisałam, ze nawet jak bedzie miał 4 kg to spokojnie dasz radę :)
    A wiesz ze w PL maja nieci inne normy ? Tzn np, jeśli waga dziecka w PL jest w normie to tutaj może byc poniżej ;) to tylko statystyki ;) Bania ważyła 3680 i dla nich to byli dziecko w nirmie nie większe a wg polskich danych jest troche większa niz norma.
    A kiedy masz usg?
    Psotka piękna waga małego :)

Konwi zdrowka dla małego.
    Na moja Hanię ta metoda nie działa. Ona spi tylko na dworzu i trzeba wózek cały czas pchać. Jak pominiemy drzemkę bo nie było jak i kiedy wyjsć na spacer to sie drze w niebogłosy i nic nie pomaga. Najgorsze ze pomija wtedy posiłki, bi nawet cyca nie chce mimo pory kolejnego karmienia.
    My w drodze do Bergen po wielkim koncercie w wykonaniu Hani :/ juz chciałam odwołać wizytę....

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
‹‹ 872 873 874 875 876 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ