X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Nenaa bardzo ładnie to robi, mój Patryk młodszy kilka dni a nie potrafi sie obrócić z pleców na brzuch
    Pewnie kwestia kilku dniu :) Niedługo z pewnością Cię zaskoczy :)
    Diego to w ogóle jest artysta, co to dziecko czasem wyprawia...

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • cati Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    Hehe, Cati, mój to chłop! :D
    o matko :D to dlatego ze taki sliczny !! :D widzisz ja to tez zawsze cos palne !
    Beszka a wiesz ze nie wiedzilam ze maja inne normy. ale Patrze z polowkowego to tam tez mial wiekszą glowke.
    USG bede miala jesli za 2 tyg. znow bedzie powyzej wykresu wzgledem wielkosci brzucha bo wtedy beda chcieli sprawdzic ile wazy dziecko zeby nie bylo za ciezkie do porodu :D ale jak mowisz ze 4kg dam rade urodzic to sie ciesze !! bo zaczelam sie martwic o tego bombla ... no i o siebie :P

Nenaaa lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati a co to są "marokany"? Cieszę się że au pair się udało :)

Cati ale masz słodkiego robala w brzuszku aż się wzruszyłam :)

Nenuś no chłop ja dąb, kurczę ale już wygimnastykowany :) Szok :)

cati, Nenaaa lubią tę wiadomość

• cati Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska ciebie tez to czeka :D

Anuśka lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    Anuska ciebie tez to czeka :D
    <3

I też sobie to nagram :D

cati, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helloł :)

Cati, cudny brzuszek i te falowania, ehhhhh teskno mi za tym :) ale dziec teraz mnie podkopuje od zewnatrz i tez jest fajnie :)
    Nenaaaa, Diegus jest cudny :) i tak ładnie sie przekreca :) tylko nie rozumiem jednego!.... dlaczego go bijesz po pupie? :P :)

ja korzystajac ze mama zabrala Anie na spacer, posprzatalam mieszkanie i sciagłam mleko 753, ale cieniutko leci, bo co to marne 70 ml? ;/ Femartikel pije, karmi tez no i herbatki,wode a mala sie nie najada ;/ no ale nic.... powalcze dalej o mlesio :)

Nenaaa, cati lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po jakim czasie i jak dlugo cos co sie zjadlo przechodzi do mleka?
    Wczoraj bez pomyslunku zjadlam w restauracji ostrawy wegierski gulasz zlozony glownie z kapusty.... Jak narazie nei ma jakichs problenmow (tzn plakal tak jak placze ;)

Mam pytanie jeszcze do dziewczyn ktore juz maja dzieci. Zdazylo wam sie kiedys zrobic cos nieumaslnie (poprostu nie pomyslalyscie o konsekwencjach) co moglo byc niebezpieczne dla waszych dzieci? Na przyklad powiedzmy przykrylyscie dziecko kocem, waracie za godzine a dziecko ma glowke nakryta-nic sie nie stalo a moglo.
    ????

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nena ale artysta:) uśmiałam się na maxa musze mojemu mężowi pokazać:)

Cati natchnęłaś mnie tym nagraniem i poczekam na aktywność tej mojej królowej to też nagram na pamiątkę bo praktycznie nie mam zdjęć z brzuchem:)

Dronka co do teściów też Cię rozumiem ja za swoimi też nie przepadam (i chyba oni za mną też) choć szopka co święta i te uściski są i uśmiechy..ale ja nie mówię mężowi nic to jego rodzice i jakoś wydaje mi się że nie mogę mu kazać wybierać i stawać po czyjejś stronie...z drugiej mańki to jednak w końcu ze mną tworzy rodzinę to wiadomo po czyjej stronie ma stać murem.

Nenaaa, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara! Dyscyplina musi być!
    :D Leciutko Go klepałam bo On nie lubi na brzuchu leżeć, tak dla animuszu, hehe ;)
    Brzuchatki, Wasze dzieci Was tłuką w brzuch a mój tak mi dzisiaj w nocy skopał plecy przez to wiercenie. Także nic straconego, brzucha ciążowego nie ma ale wpierdziel nadal dostaje mamusia ;)

LaRa, MANIEK, Lili83 lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka pierdyliard takich rzeczy się robi a później się pluje w brodę że mogło się coś stać... Ja np tak kiedyś Zuzkę położyłam na łóżku i poszłam do kuchni a ona mi spadła. Albo jak już była większa to leżałam z nią na kocyku na trawce i usnęłam a ona popełzła do kamienia i zjadała robaczki :)

Biedroneczka83, Nieukowa, Summerka, Misi@ lubią tę wiadomość

• cati Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manius koniecznie takie pamiąteczki pozniej fajnie ogladac :D :D :D

Nena jehhehe :D tak czy siak dostajemy :P

MANIEK lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Anuska ja jak bylam mala to dwa slimaki ze skorupka zjadlam ;)

Moj maz za to spadl z pralki gdy tesciowa sie na chwile obrocila bo jej drugi syn zaczal sie bawic nozyczkami. Dobrze ze spadl na kosz z praniem...

Anuśka lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka co chwile cos takiego robie, np dzis nie dociagnelam chusty, ale mysle szybki spacer i ok tylko pies ciagnal ja mialam smieci i jak dotarlam do sklepu to mala miala juz dupe poza chusta i targalam ja potem jak swir (na szcescie pareset metrow do domu).

Nieukowa: to czop czop :) ha ha, nie no zartuje, moze tak a moze nie, ale doczekac sie Radunka nie moge, za dluga przerwa byla..

A my wlasnie w tramie 1x do miasta jedziemy po wieksza butle bo mamy tylko 2x po 120 ml a juz w mm pokazuja ze ma byc 120ml dawka (u to wg wagi bo wg wieku to o wiele wiecej).. ile kupic jedna czy dwie? Bo glownie jednak mlekiem moim karmie, a do kaszek to pewnie bedzie trza inne prawda?

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak bylam mala to sobie na leb sciagnelam magnetowid :) az mi glowe szyc musieli :P

Reanimuje sie arbuzem. Wymyslilam se spacer po lasku. Nie do konca poszlo zgodnie z planem, bo weszlam w zla przecznice i wyladowalam 4km od domu. No to w sumie zrobilam z 7km w obie strony. Dupa mnie boli, mrowki mnie pozarly, ale chyba rodzic nie bede po tej przygodzie :) czopa jednak nie ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 14:00

zgredka lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz Psotka dzieci są jednak tak skonstruowane żeby przetrwać opiekę rodzicielską ;)

Dziewczyny mam pytanko. Wiem że trochę za wcześnie się za to biorę ale mam okazję kupić od znajomej wózek (Adbor S Line)
    Dokładnie taki jak na fotce, tylko używany. Myślicie że warto takie cusik wziąć za pół ceny? W sklepie 1500zł kosztuje a ona chce 700zł i wózek wygląda jak nóweczka. Jak myślicie?
    2f71a21bdd006552med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 14:06

Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde maly sie uspokoil jak na zlosc ze tak powiem. Mysle sobie, bedzie rozpaczal dzisiaj to go zachustuje i pojade do miasta z nim po prezent urodzinowy. A on sobie pojadl, pospal i teraz lezy i sie soba zajmuje...
    chcialam mu jeszcz ewmusic drugiego (.) bo mi rozsadzi zaraz, cala sie kurde melkiem zalalm bo zaczelo tryskac z niego...

ZGREDZIA a ty nie karmisz (.)? Po co ci butelki? Chyba ze sciagasz zeby zostawic malego z kims.

Nieukowa lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie jak wychodze na zajecia

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh jak ja bym chciała zeby mi tryskało!

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska super wozek ja bym brala

Anuśka lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka super fura a jak masz możliwość kupić taniej i nie jest zniszczony to bym się nawet nie zastanawiała.
    Ja zwracałam uwagę żeby gondola była dość duża bo jak urodzę w lipcu to akurat na jesień- zima musze mała mieć jeszcze w gondoli bo nie będzie jeszcze sama siedzieć i musi mi się tam zmieścić...bo teraz wózki robią disajnerskie ale mało praktyczne. Ja mam jakiś (chyba niemarkowy Holland bebetto)tani był w sumie ledwo ponad tysiak.

Nieukowa jak Ty to robisz że możesz tyle chodzić???? ja byłam wczoraj po bułki może 200m mam i myślałam że nie wrócę tak mnie całe podwozie boli i teraz nawet do biedry 500m chyba autem pojade...wiem głupie ale nie mogę chodzić:(

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

‹‹ 873 874 875 876 877 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ