X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka już chcesz dietować? Ja bym się bała o mleko..

Powiedzcie mamuśki, czy ta końcówka ciąży powinna przebiegać z takim brakiem mocy? Pochodziłam dziś trochę i jak wróciłąm do domu to jestem nieżywa.
    Nawet jak coś uda mi się już przedsięwziąć to zdycham w połowie... tylko bym spała, a przecież matki kilkorga dzieci jakoś muszą je non stop ogarniać, nawet jak chodzą w ciąży ;/
    CIśnienie mam 135/90... zaczynałam od 120/75 i teraz się zastanawiam ,czy to normalne że urosło...
    Jutro jadę na badania labo, zobaczymy czy nie mam jakiejś mega anemii czy coś...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko nie przejmuj sie. Tescie to temat rzeka. Moi tescie nawet nie interesuja sie Marcelem bo 2 lata temu maz powiedzial, ze miloby bylo jakby oni czasem pierwsi zadzwonili... no I sie obrazili na meza ale do Marcela tez nie dzwonia... masakra.... a o tej ciazy dowiedziala sie z fb I nawet nie pogratulowala... szkoda gadac.... ale juz sie nie przejmuje. Donrze, ze Marcel ma jeszcze moich rodzicow :-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Neukowa byłam w szkole Mamutek. Dwa spotkania cena 60 zł, dla posiadaczy karty Ikea 51 zł.
    Pierwsze spotkanie to teoria, a drugie to juz praktyka. I z tego co zrozumiała dla takich jak ja ciężarnych jest możliwość, że przyjedzie do mnie do domu sprawdzić, czy dobrze wiaże. Chyba to w tej cenie.
    Prowadząca jest fizjoterapeutką i dużo fajnych rzeczy nam powiedziała.
    Niesety też wspomniała, że nie każde dziecko moze być noszone, więc stwierdziłam, że chuste kupię po narodzinach.
    A i wspominała, że lepsze są chusty używane ze splotem skośno krzyżowym. Tylko trzeba uważać by nie były nitki powyciągane. Są bardziej elastyczne i łatwiejsze do ujarzmienia niż nowe ;p
    A Radzio super waży :)
    Mi odwołali wlaśnie wizyte u podologa ;/ i przełożyli na za dwa tygodnie, ale przy okazji umówilam się tam też na ten czas do fryzjera więc nie ma tego złego :D
    Ech Pati ja od niedawna mogę lody jeść, co prawda tylko smietankowe, ale z truskawkami to obłęd. A pgraniczyć to nie znaczy chyba zaprzestać ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 20:36

Nieukowa, Pati Belgia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Zgredka już chcesz dietować? Ja bym się bała o mleko..

Powiedzcie mamuśki, czy ta końcówka ciąży powinna przebiegać z takim brakiem mocy? Pochodziłam dziś trochę i jak wróciłąm do domu to jestem nieżywa.
    Nawet jak coś uda mi się już przedsięwziąć to zdycham w połowie... tylko bym spała, a przecież matki kilkorga dzieci jakoś muszą je non stop ogarniać, nawet jak chodzą w ciąży ;/
    CIśnienie mam 135/90... zaczynałam od 120/75 i teraz się zastanawiam ,czy to normalne że urosło...
    Jutro jadę na badania labo, zobaczymy czy nie mam jakiejś mega anemii czy coś...

Ech Neukowa ja mam anemie i dokładnie takie objawy jak ty. musze się w ciągu dnia dwa razy polozyć bo nie daje rady. Ale może u Ciebie to faktycznie końcówka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 20:39

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chcę iść do Mamutka, ale uznałam że to po rozwiązaniu, już z maluszkiem :) znajdź "Poznań w Chuście" na fb, dzisiaj się ogłaszali że 11 czerwca jest spotkanie dla nowicjuszek które jeszcze nie maja dzieciaczka przy sobie ;) Chciałąm się zapisać, ale to jest na 2 dni przed terminem mojego porodu, więc szkoda zajmować miejsce jak może się nie zjawię...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati tylko ze mnie wkurza maz bo on raz trzyma moja atrone a za chwile sie plaszczy przed nimi mam tego dosc

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Też chcę iść do Mamutka, ale uznałam że to po rozwiązaniu, już z maluszkiem :) znajdź "Poznań w Chuście" na fb, dzisiaj się ogłaszali że 11 czerwca jest spotkanie dla nowicjuszek które jeszcze nie maja dzieciaczka przy sobie ;) Chciałąm się zapisać, ale to jest na 2 dni przed terminem mojego porodu, więc szkoda zajmować miejsce jak może się nie zjawię...
    tak właśnie to znalazłam, ale 11.06 idę już do Mamutka :)

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa mnie meczy nawet nicnierobienie położna mówiła ze to normalne ale spanie może być związane z anemia. Ja się z tym bujam prawie od początku i tez jestem ospała ale już na buraki i wołowinę nie mogę patrzeć

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Pati tylko ze mnie wkurza maz bo on raz trzyma moja atrone a za chwile sie plaszczy przed nimi mam tego dosc
    Biedroneczko to faktycznie wspolczuje Ci kochana... moze porozmawiaj z nim po powoedz, ze rodzine to teraz tworzycie Wy z dziecmi I ze powinien Cie wspierac na kazdym kroku, nawet jesli w gre wchodza jego rodzice. Moze to pomoze... bede trzymala kciuki...

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ ja tez dzis truskawki kupilam I lody smietankowe z nimi jadlam.... niebo w gebie :-)

Misi@ lubi tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po badaniu: U Anusi bioderka idealne, bez zastrzeżeń, następna wizyta końcem sierpnia. Ale lekarz powiedział ze raczej nic sie nie zmieni na niekorzyść ale sprawdzić trzeba.

Dobranoc

konwalianka, Blondik, Pati Belgia, Nieukowa, MANIEK, Krokodylica lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa: tak, mogę juz dietowac. Dietetyczka specjalizuje się tez w diecie dla ciezarnychni karmiących specjalnie daje mi Więcek kalorii

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • cati Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochane , ja dzis mialam rozmwoe z mezem ze mam sie juz pakowac bo jak by co to on chce byc gotowy ! :D zszokował mnie ...

Mi zmierzyly zbadaly w No i postraszyly CC bo mam duzy brzuch i mozliwe ze maly jest jednym wielkim kluskiem i nie urodze go naturalnie :/ niedlugo czeka mnie usg by ustalic kg. ejjj one twierdza ze 4kg to jeszcze urodze ale 5 to juz nie... ja oczy wielkie ze 4kg urodze??? :O

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati matko jedyna... Ja ledwo 3,2kg z siebie wyplułam a gdzie 4 o.O od razu bym chciała CC

• beszka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.

Cati nie martw sie. Mimsie najlepiej rodzilo moja 4 kg paczusia.....najgorzej najmniejszego i z Hania z glowka sie nameczylam, mimo ze najmniejsza z calej 3 ;)
    Moja ciocia rodzila 4 dzieci i rowniez twierdzi, zd najlepiej te wieksze sie rodzil ;) a najwiekszy wazyl 5,2 kg ;) dobrze bedzie. Trzymam kciuki za badania

Pati ciesze, sie ze wyniki ok :)

Kroko, to ladnie Ci mala zasypia, jak uda sie o 20 ;)

My wczoraj mielismy miec wolny wieczor, bo jedynie Hania w domu. Chlopcy u dziadkow, w zw.z naszym wyjazdem do Bergen na badania...aha ;) Hanka dala yaki popis ze hoho ;)

Milego dnia :)

Pati Belgia lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie I macham I ja :-)

Cati moja kolezanka tez urodzila 4050g dzidziolka a jest bardzo drobna kobietka I nie mowila ze ten porod byl ciezszy od poprzedniego gdzie corka wazyla 3400g. Wiec nie martw sie kochana. 4 kg jeszcze jakos pojdzie :-)

Mi wczoraj au pair dala odpowiedz twierdzaca I od 1 sierpnia bedzie z nami mieszkala przez pol roku. Kamien z serca bo jest to osoba z polecenia :-)

Jade odwiezc Marcela I potem do siostry pomoc jej w przeprowadzce.... tzn. w pakowaniu :-) a potem jeszcze skocze na ryneczek po swieze owoce I warzywa do marokanow :-)

Milego dnia kochane :-)

konwalianka, Nieukowa lubią tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati a polozne ci usg robily? Bo po wielkosci brzucha to mozna co nqjwyzej sobie powrozyc...

Ja dzis olalam badania labo, pojde w poniedzialek...
    W ogole jakis kryzys mam. Jestem na zwolniejiu poltora mc i chyba mi mozg zamienia sie w rozowa galarete. Mam chyba dosc,a przeciez czeka mnie pol roku intelektualnej padaczki jak sie maly urodzi... Mam dola z tego powodu bo o ile nie boje sie ani porodu, ani podstaw opieki nad malcem, o tyle boje sie ze bede sfrustrowana matka, ktora bedzie sie czula z wlasnym dzieckiem jak w wiezieniu i bedzie sie na nim wyladoeywac za to 
    No i mam dola i wyrzuty sumienia...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, bardzo sie ciesze :)
    W koncu na au pair sie zdecydowaliscie? Czy po orostu znajoma znajomych?

Pati Belgia lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo.

Pati super że tak szybko już ktoś się znalazł.

Nieukowa mi położna mówiła że mózg=papka przez końcówkę ciąży do ok 2 m-ce po porodzie potem się normalnieje więc nie martw się to są hormony teraz które każą się skupić tylko i wyłącznie na dziecku. Ja się tego trzymam i mam nadzieję że to prawda (ale potwierdziło mi to kilka znajomych mam).

Cati rozmiar brzucha to nie rozmiar i waga dziecka..możesz mieć kruszynkę a poporstu dużo wód płodowych..dopiero usg potwierdzi przybliżoną wagę dziecka.

Nieukowa, Pati Belgia lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj bylismy na kontroli u lekarza. Wszystko super.
    Maly wazy juz prwie 4,5kg :)

Ale dzisiaj znowu koncert. Chyba musze dac sie dziecku jednak wyplakac. Nie uwazam tego za dobra metode ale jemu nic kompletnie nie pomaga. Na rekach zle, przy cycku zle, zabawa zle. Nic tylko plakac i plakac :/

Nieukowa lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 871 872 873 874 875 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ