Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Zgredka już chcesz dietować? Ja bym się bała o mleko..
Powiedzcie mamuśki, czy ta końcówka ciąży powinna przebiegać z takim brakiem mocy? Pochodziłam dziś trochę i jak wróciłąm do domu to jestem nieżywa.
Nawet jak coś uda mi się już przedsięwziąć to zdycham w połowie... tylko bym spała, a przecież matki kilkorga dzieci jakoś muszą je non stop ogarniać, nawet jak chodzą w ciąży ;/
CIśnienie mam 135/90... zaczynałam od 120/75 i teraz się zastanawiam ,czy to normalne że urosło...
Jutro jadę na badania labo, zobaczymy czy nie mam jakiejś mega anemii czy coś... -
Biedroneczko nie przejmuj sie. Tescie to temat rzeka. Moi tescie nawet nie interesuja sie Marcelem bo 2 lata temu maz powiedzial, ze miloby bylo jakby oni czasem pierwsi zadzwonili... no I sie obrazili na meza ale do Marcela tez nie dzwonia... masakra.... a o tej ciazy dowiedziala sie z fb I nawet nie pogratulowala... szkoda gadac.... ale juz sie nie przejmuje. Donrze, ze Marcel ma jeszcze moich rodzicow
-
nick nieaktualnyHej!
Neukowa byłam w szkole Mamutek. Dwa spotkania cena 60 zł, dla posiadaczy karty Ikea 51 zł.
Pierwsze spotkanie to teoria, a drugie to juz praktyka. I z tego co zrozumiała dla takich jak ja ciężarnych jest możliwość, że przyjedzie do mnie do domu sprawdzić, czy dobrze wiaże. Chyba to w tej cenie.
Prowadząca jest fizjoterapeutką i dużo fajnych rzeczy nam powiedziała.
Niesety też wspomniała, że nie każde dziecko moze być noszone, więc stwierdziłam, że chuste kupię po narodzinach.
A i wspominała, że lepsze są chusty używane ze splotem skośno krzyżowym. Tylko trzeba uważać by nie były nitki powyciągane. Są bardziej elastyczne i łatwiejsze do ujarzmienia niż nowe ;p
A Radzio super waży
Mi odwołali wlaśnie wizyte u podologa ;/ i przełożyli na za dwa tygodnie, ale przy okazji umówilam się tam też na ten czas do fryzjera więc nie ma tego złego
Ech Pati ja od niedawna mogę lody jeść, co prawda tylko smietankowe, ale z truskawkami to obłęd. A pgraniczyć to nie znaczy chyba zaprzestać ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 20:36
Nieukowa, Pati Belgia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNieukowa wrote:Zgredka już chcesz dietować? Ja bym się bała o mleko..
Powiedzcie mamuśki, czy ta końcówka ciąży powinna przebiegać z takim brakiem mocy? Pochodziłam dziś trochę i jak wróciłąm do domu to jestem nieżywa.
Nawet jak coś uda mi się już przedsięwziąć to zdycham w połowie... tylko bym spała, a przecież matki kilkorga dzieci jakoś muszą je non stop ogarniać, nawet jak chodzą w ciąży ;/
CIśnienie mam 135/90... zaczynałam od 120/75 i teraz się zastanawiam ,czy to normalne że urosło...
Jutro jadę na badania labo, zobaczymy czy nie mam jakiejś mega anemii czy coś...
Ech Neukowa ja mam anemie i dokładnie takie objawy jak ty. musze się w ciągu dnia dwa razy polozyć bo nie daje rady. Ale może u Ciebie to faktycznie końcówka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 20:39
-
Też chcę iść do Mamutka, ale uznałam że to po rozwiązaniu, już z maluszkiem
znajdź "Poznań w Chuście" na fb, dzisiaj się ogłaszali że 11 czerwca jest spotkanie dla nowicjuszek które jeszcze nie maja dzieciaczka przy sobie
Chciałąm się zapisać, ale to jest na 2 dni przed terminem mojego porodu, więc szkoda zajmować miejsce jak może się nie zjawię...
-
nick nieaktualnyNieukowa wrote:Też chcę iść do Mamutka, ale uznałam że to po rozwiązaniu, już z maluszkiem
znajdź "Poznań w Chuście" na fb, dzisiaj się ogłaszali że 11 czerwca jest spotkanie dla nowicjuszek które jeszcze nie maja dzieciaczka przy sobie
Chciałąm się zapisać, ale to jest na 2 dni przed terminem mojego porodu, więc szkoda zajmować miejsce jak może się nie zjawię...
-
Biedroneczka83 wrote:Pati tylko ze mnie wkurza maz bo on raz trzyma moja atrone a za chwile sie plaszczy przed nimi mam tego dosc
-
Po badaniu: U Anusi bioderka idealne, bez zastrzeżeń, następna wizyta końcem sierpnia. Ale lekarz powiedział ze raczej nic sie nie zmieni na niekorzyść ale sprawdzić trzeba.
Dobranockonwalianka, Blondik, Pati Belgia, Nieukowa, MANIEK, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry kochane , ja dzis mialam rozmwoe z mezem ze mam sie juz pakowac bo jak by co to on chce byc gotowy !
zszokował mnie ...
Mi zmierzyly zbadaly w No i postraszyly CC bo mam duzy brzuch i mozliwe ze maly jest jednym wielkim kluskiem i nie urodze go naturalnieniedlugo czeka mnie usg by ustalic kg. ejjj one twierdza ze 4kg to jeszcze urodze ale 5 to juz nie... ja oczy wielkie ze 4kg urodze???
-
Dzien dobry.
Cati nie martw sie. Mimsie najlepiej rodzilo moja 4 kg paczusia.....najgorzej najmniejszego i z Hania z glowka sie nameczylam, mimo ze najmniejsza z calej 3
Moja ciocia rodzila 4 dzieci i rowniez twierdzi, zd najlepiej te wieksze sie rodzila najwiekszy wazyl 5,2 kg
dobrze bedzie. Trzymam kciuki za badania
Pati ciesze, sie ze wyniki ok
Kroko, to ladnie Ci mala zasypia, jak uda sie o 20
My wczoraj mielismy miec wolny wieczor, bo jedynie Hania w domu. Chlopcy u dziadkow, w zw.z naszym wyjazdem do Bergen na badania...ahaHanka dala yaki popis ze hoho
Milego dniaPati Belgia lubi tę wiadomość
-
Witam sie I macham I ja
Cati moja kolezanka tez urodzila 4050g dzidziolka a jest bardzo drobna kobietka I nie mowila ze ten porod byl ciezszy od poprzedniego gdzie corka wazyla 3400g. Wiec nie martw sie kochana. 4 kg jeszcze jakos pojdzie
Mi wczoraj au pair dala odpowiedz twierdzaca I od 1 sierpnia bedzie z nami mieszkala przez pol roku. Kamien z serca bo jest to osoba z polecenia
Jade odwiezc Marcela I potem do siostry pomoc jej w przeprowadzce.... tzn. w pakowaniua potem jeszcze skocze na ryneczek po swieze owoce I warzywa do marokanow
Milego dnia kochanekonwalianka, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Cati a polozne ci usg robily? Bo po wielkosci brzucha to mozna co nqjwyzej sobie powrozyc...
Ja dzis olalam badania labo, pojde w poniedzialek...
W ogole jakis kryzys mam. Jestem na zwolniejiu poltora mc i chyba mi mozg zamienia sie w rozowa galarete. Mam chyba dosc,a przeciez czeka mnie pol roku intelektualnej padaczki jak sie maly urodzi... Mam dola z tego powodu bo o ile nie boje sie ani porodu, ani podstaw opieki nad malcem, o tyle boje sie ze bede sfrustrowana matka, ktora bedzie sie czula z wlasnym dzieckiem jak w wiezieniu i bedzie sie na nim wyladoeywac za to 
No i mam dola i wyrzuty sumienia...
-
hejo.
Pati super że tak szybko już ktoś się znalazł.
Nieukowa mi położna mówiła że mózg=papka przez końcówkę ciąży do ok 2 m-ce po porodzie potem się normalnieje więc nie martw się to są hormony teraz które każą się skupić tylko i wyłącznie na dziecku. Ja się tego trzymam i mam nadzieję że to prawda (ale potwierdziło mi to kilka znajomych mam).
Cati rozmiar brzucha to nie rozmiar i waga dziecka..możesz mieć kruszynkę a poporstu dużo wód płodowych..dopiero usg potwierdzi przybliżoną wagę dziecka.
Nieukowa, Pati Belgia lubią tę wiadomość
Maniek
-
My wczoraj bylismy na kontroli u lekarza. Wszystko super.
Maly wazy juz prwie 4,5kg
Ale dzisiaj znowu koncert. Chyba musze dac sie dziecku jednak wyplakac. Nie uwazam tego za dobra metode ale jemu nic kompletnie nie pomaga. Na rekach zle, przy cycku zle, zabawa zle. Nic tylko plakac i plakacNieukowa lubi tę wiadomość