Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
no to teraz ja zrobię zamieszanie i to większe niż Anuska wróżką
należymy do klubu strzeleckiego i strzelamy ( ja teraz mam przerwę by nie szkodzić dzidziusiowi hukiem) z broni palnej sportowej pistolety typu margolin, CZ, czy rewolweru czy kałaszka (ja nie bo za duży odrzut i nie lubię) chcemy też kupić i wprowadzić łuk ( to moje marzenie
) strzelamy oczywiście do tarcz i tylko do tarcz - innej opcji nie ma i nie będzie, zakładamy też sekcję dziecięcą, chcemy uczyć dzieci ze broń jest tylko do sportu i do tarczy na punkty a nie do zabawy ... jak widzę dzieciaki biegające na podwórku z plastikowymi karabinami bawiące sie w wojnę to aż mną szarpie- moje dzieci będą nauczone że broń jest jak rakieta tenisowa, służy do uprawiania jednego rodzaju sportu i tyle....
w ramach ciekawostki, dwu i pól letni synek kolegi ( też należy do naszego klubu) dostał od taty pistolet plastikowy na pianki, ma w pokoju powieszoną tarczę i strzela do tarczy i jak trafi trzeba mu bić brawo, a jak zobaczył przypadkowo że ktoś w tv strzelał nie do tarczy ( bajka jakaś leciała i nie zdążyliśmy wyłączyć) to bardzo zdziwiony stwierdził ze źle strzelają bo nie mają tarczy i im brawo się nie należy... w domu mają też kota i młodemu przez myśl nawet nie przyszło by do przyjaciela strzelać bo kot nie jest tarczą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 11:12
Smoczyca1, Nieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
ehhh dziewuszki mam pytanie, od jakis trzech tygodni nie za bardzo sie czuje... zwalam to na niewyspanie, zmeczenie... ale te cisnienie dzisiaj mnie przestraszylo - 99/69 gdzie cale zycie i ciaze mialam 120/80
nie wiem juz o co kaman ale czasami mam wrazenie ze sie przewroce - az sie boje - cale szczescie ze jest mama ze mna -
Hej laseczki
Już jestem spokojna. Gin powiedział że brunatna czy brązowa wydzielina to norma a do tego ja teraz miałabym @ więc mam się relaksować, nie przemęczać i nie panikowaćA jeśli pojawi się żywa czerwona krew to w ciągu 5minut mam być u niego w gabinecie
Arienna super pomysł z tym strzelectwem. Mój najstarszy ma obsesję na tym punkcie ale on kocha ASG i ma chyba wszystkie replikiOstatnio kupił łuk i próbowałam naciągnąć tą cięciwę ale udało mi się tylko puścić bąka
To chyba nie dla mnie
Nieukowa trzymam kciuki, ciekawe co Ci powie gin
Ja jestem zwolennikiem wychowywania dzieciaczków razem ze zwierzątkami, wiadomo, że na początku nie pozwolę mu spać z kotkiem ale jak troszkę podrośnie to hulaj duszaArienna, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Hehe Ari zazdroszcze, tez bym sie kiedys nauczyla
szczegolnie luk brzmi super. Ja uwazam ze (prawie) wsztstko robione z glowa moze byc bezpieczne i przyjemne, byle z umiarem.
Cholera nie wiedzialam, ze wyjazd do Poznania na dluzej to takie wyzwanie. Jade po te elektrody tramwajami przez cale miasto i strategicznie musze planowac kible po drodze... Wyzwanie level hard.Anuśka, Arienna, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Hejka,
beszka
współczuję problemów z Hanią. Ja zakończyłam kalendarz ciąży w dniu kiedy urodziłam i na różowej automatycznie zaczęło mi nowy cykl od tego dnia.
My od wczoraj na kolki zamiast boboticu podajemy delicol... na razie jakiejś poprawy nie widzę. A podawać tego i tego chyba nie wolno?
Do wróżki bym się raczej nie wybrała.
arturowa
z tego co się orientuję pco naprotechnologią nie wyleczysz. Na pewno może ona wspomóc ale nie wyleczyć. Zresztą pco nie jest wyleczalne, tylko trzeba się wspomagaś lekami aby móc zajść w ciążę. Leczysz się od roku tak? I co? Są jakieś efekty? Czy jedynym efektem jest cieńszy portfel? Może zmień lekarza. Próbowałaś stymulacji hormonalnej?
Kotka
ja bym chciała aby Zuzia sama odkryła co ją interesuje. Ale ponieważ ja jeżdżę na motocyklu, mąż jeździ na motocyklu, na oglądam żużel a mąż wyścigi motocyklowe, to sądzę że bez motocykla się nie obędzie.
beszka
podoba mi się Twoje podejście w tym temacie.
Ja teraz już trzymam się rytuału, najpierw karmię, po przerwie przynajmniej półgodzinnej kąpię, zawsze mniej więcej o 19:30. Następnie dokarmiam jeśli jeszcze ma ochotę na "dolewkę".Potem usypiam, ale to nam różnie wychodzi, czasem zaśnie o 20, czasem dopiero o 22...
A śpi też różnie, w nocy budzi się na jedzonko tylko raz, ale czasem jest to o 2 czasem o 4.
-
Anuśka
gdzie ta burza? Na różowej? Tam ostatnio w ogóle mega burzliwie...
Ja chodziłam do gina prywatnie to miałam usg na każdej wizycie. A ile ich było to nie wiem, jak było wszystko ok to co miesiac, a jak coś się działo to co 2 tygodnie.
zgredka
tego bujaczka nie znam, nasz wydaje się być solidny.
A co do Magi to cicho, bo jest z mojego miasta i wstyd przynosi.
A ja się ucieszę jak moja Zuzia będzie fanką metalu.
Anuśka
myślę że możesz mieć to plamienie po cytologii jak najbardziej.
Kurcze ja właśnie też chcę mierzyć tempkę, bo za wcześnie na drugie dziecko ale z moim pco to co ja mogę mówić o jakiś regularnych cyklach i mierzeniu tempki?
Wczoraj się bzykoserduchowaliśmy z mężem (jeeeenyyy ale było mega zaje*iście, a myślałam że po porodzie będę ponaciągana i będzie gorzej, a było lepiej) i nie chciałam się zabezpieczać bo byłam już u spowiedzi a w sobotę chrzcimy Zuzę, ale jednak z mężem mieliśmy pewne obawy, żeby nam zaraz Franek nie wyskoczył z hasłem "suuuupraaaajsss".
Lara
spodnie jak najbardziej bo rozbierasz dziecko tylko od pasa w dół, więc będzie Ci wygodniej.
Konwalia
zdrówka dla Patryka. Już by Wam mogły dać spokój te katary.
Maniek
haha bo Ty po prostu jesteś problemową uczestniczką SR, zdecydowanie za dużo pytań zadajesz zamiast siedzieć i przytakiwać.
Anuśka, konwalianka lubią tę wiadomość
-
polecam sronkę streetcom.pl wypełnia sie tam ankiety o różnych produktach i jesli zakwalifikują cie do "danej grupy docelowej" dostajesz pakę produktów do testowania: ja już kiedyś testowałam: ballantines, kosmetyki nivea, szczoteczki elektryczne braun, soki hortex, warzywa bonduelle i inne. wszystko za darmo, trzeba pozniej pisac swoje opinie o przyslanych rzeczach i opinie znajomych, których się "zaprasza niby" do wyprobowania tych rzeczy tym razem dostalam taką pakę
Do testowania wysyłają tez produkty dla dzieci, ogólnei co chwile są różne kampaniewarto
może załapię sie też na kampanię viledy, takiej maszynki do mcyia okien
Krokodylica, Smoczyca1 lubią tę wiadomość
-
ja jestem panikarą i trzy usg w ciązy wydają mi się nienormalne
przy tak małej ilości podglądnięć można przeciez coś przeoczyć... terazw sumie mam wizytę ok. raz w miesiącu, sprawdzana jest waga, wzrost...trzeba wiedzieć czy dziecko rośnie prawidłowo... nie rozumeim tego naszego NFZ
-
Kroko, biorę vitaminer prenatal z dha
Powinnam brać żelazo, ale takie bez recepty powoduje u mnie zaparcia a takie lepsze bez skutków ubocznych tylko na receptę, muszę coś pokombinować bo czasu aby iść do lekarza to nie mam -
Kroko hehe dobre:) no chyba tak bo reszta dziewczyn siedzi i się nie odzywa ...zdziwiłam się bo jest dziewczyna w 34tc z bliźniakami i dopiero wczoraj dowiedziała się co to aspirator do nosa...no ale lepiej późno niż wcale...wiec stwierdzam że ze mną nie jest tak źle.
Dużo od Was wiem jako gangsterka mam lepszy dostęp do wiedzy praktycznej:)
i zajeb**ą książkę Pierwszy rok życia dziecka - to jak instrukcja obsługim in noworodka polecaj ( autor Heidi Murkoff)
Kroko zazdraszam Ci bzykoserduchowania....i wszystkim którzy mogą ...swoją drogą moja koleżanka tak właśnie dorobiła się drugiej córki
Co do zwierzaków : ja też będę wychowywać z moim kotopsem jak dzieć zacznie raczkować to pewnie facjate nie raz będzie miał oblizaną na błysk a że mój kotopies jest niesłuchany (tak wiem moja wina a i tak go kocham) to muszę mu wcześniej jakies granice stawiać żeby potem nie poczuł się odtrącony (dlatego już teraz zamykam pokój) potem pewnie będę karmić trzymać dziecko jedną ręką a drugą smyrać dziada żeby nie było mu źle...taki jest plan ...zobaczymy.Arienna, Krokodylica, Blondik lubią tę wiadomość
Maniek
-
a ja tez zazdroszczę serduchobzykania bo mój małż ma takiego stracha że pomimo tego że lekarz po skończeniu 1 trymestru pozwolił , mój małż się boi i mamy posuchę... co prawda ja jakiegoś parcia nie mam, ale i tak jakoś tak głupio... usłyszałam że jak najbardziej mu brakuje i mogę mu lodzika zrobić
ale on się boi że się coś dzidziowi stanie... no masakra jakaś, nie chcę chłopa zmuszać ale czuję się z tym dziwnie
-
Hehe, moj malz chcial sie seksic w 2 trym jak ja mualam zerowe libido, za to teraz, jak ja chce i jak jeszcze jest to przydatne przedporodowo, to menda ma jakis babyblues i nie ma checi. I to nie to, ze boi sie o dziecko, ale jest zmeczony remontem (ktory sam powinien zaczac miesiac wczesniej niz sie zan zabral).
Blondik 3 usg to w wielu cywilizowanych krajach UE luksus. Asha chyba ostatnio wspominala ze u niej sie w ogole nie robi przed koncem 1 trymestru.
U nas i tak wielu ginow robi nadprogramowo wiele rzeczy. Usg to z zalozenia nie rozrywka dla rodzicow, tylko konecznosc wykonania podstawowych badan. Jezeli sa prawidlowe, to nie obciaza sie matki i dziecka dodatkowymi testami. I dzieci rodza sie zdrowe.
Ja akurat lubie miec usg co miesiac, bo to buduje wiez miedzy moim mezem a synkiem- bo on nie czuje malucha tak jak ja, wiec moze sobie chociaz obejrzec go dokladnie na ekranie...Misi@ lubi tę wiadomość
-
ja miałam stresa dopóki nie czułam dzidzia i chcialam bardzo mieć USG jak najczęściej się da ( w sumie to gin robił za każdą wizytą), Teraz jak dzidzia czuję to już nie jest dla mnie to takie niezbędne- w sumie to teraz mamy parcie na poznanie płci dziecka, gdyby nie to to nie zależało by mi aż tak bardzo bo skoro czuję maleństwo znaczy ze ono ma się dobrze
szczególnie że czuje o stałych porach, rano na dzień dobry po śniadaniu, w południe tak nawet ok godziny się bawi i potem pod wieczór
a ja mam dziś fazę na sprzątaniewyszorowałam już lodówkę, wstawiłam zmywarkę, nastawiłam pranie, podlałam ogródek na balkonie teraz lecę salonik
jutro nas nie będzie to będę mieć na sobotę już porządek i może zajmę się sprzątaniem i segregowaniem ubrań w szafie by zrobić miejsce na dzieciowe ciuszki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 13:54
-
hihi mój małż stwierdził ze najlepiej by było jakbym jeszcze na macierzyńskim zaszła w następną ciąże
bo przecież: " chyba nie chcemy mieć dużej różnicy między dziećmi co?
" hihi zobaczymy czy będzie miał taką ochotę na drugiego dzidzia jak się nawstaje w nocy
Krokodylica, Nieukowa, Misi@, Koniara lubią tę wiadomość