X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej właśnie byłam w łazience... Wiem że to żadna nowość bo ciężarówki pół ciąży tam spędzają ale ja zauważyłam na bieliźnie plamienie :( Nie jest czerwone tylko beżowo brunatne. Czy to może być efekt badania? Może cytologii?

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANUSKA - mysle ze to napewno efekt badania ale jak masz obawy to zawsz emozesz podjechac do szpitala.

BESZKO - a co to parkur? Zajecia teatralne -fajnie :)

Ja na gitare stawiam bo to taki integrujacy instrument. Licz ena to ze bedzie umial grac stare polskie rockowe przeboje :D.

Anuśka lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska: ja w ciąży miałam tak delikatna szyjkę, ze po każdym serduchowaniu i badaniu plamilam.. I stwierdzamy, ze to musi być @ u mnie, bo za długo i mocno plamie jak na plamienie po badaniu czy seksie.

Kotka: parkur to takie skakanie po murach w skrócie ;)

Beszko: ja właśnie ustawilam nowy cykl, otwórz na obu ustawieniami tam w cyklu jest cos takiego (drobny druk na dole) jak wymuszenie rozpoczęcia nowego cyklu.
    A Ty będziesz mierzyć temp itd czy jak? Bo ja miałam nieregularne cykle, kierunek Pcos i nie wiem licze ze może ciąża to jakoś uregulowała..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 22:49

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • beszka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko, ja juz wiecej dzieci nie planuje a nowy cykl chce zaznaczyc, bo kalendarzyka w tym celu nie posiadam a jakas kontrole miec musze.

Powiem wam, ze na poczatku pologu strasznie, ale to strasznie minsmutno bylo, ze Hania to moje istatnie dziecko. Porod bylmtak piekny, ze pomimo bolu moglabym jeszcze raz <3 i to uczucie, gdy pierwszy raz bierzesz swoje dziecko w ramiona <3 ehhh lezka sie kreci w oku.....w sumie po kazdym porodzie, tych trudnych rowniez , mialam takie odczucia, ale nie tak szybko jak teraz...

Psotka, jutro wstawie ci link do filmiku z parkour, bo musze kompa wlaczyc

Krokodylica lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dla mnie to chyba pierwsze i ostatnie, więc lepiej kontrolować sytuację ;) acz w głowie tez juz miałam, że moglabym kolejne mieć

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :-)

Ja dzis znow do Niemiec jade z mezem. Bede kontrolowac jak idzie chlopakom ;-)

Nieukowa usmialam sie z samego rana z Twojego posta o usg z dolby surround I zapachu wod :-) you make my day ;-):-D

Co do planow na przyszlosc moich dzieci to jesli chodzi o Marcela to obserwowalam co lubi I nie lubi pilki ale za to kocha taniec. Tak, tak moj syn, chlopoec kocha taniec a ostatnio na zajeciach nauczycielka kazala nam zostac na probe na zajeciach z musicalu bo stwierdzila, ze Marcel tam sie super sprawdzi I miala racje wiec od wrzesnia przenosimy sie na musical. Moje dziecie jest bardzo delikatnym, uczuciowym I niezwykle wrazliwym dzieckiem. Wszystkie sporty o zabarwieniu przemocy odpadaja. Ciekawi mnie czy Roxane bedzie jego przeciwienstwem, diabelek po mamusi ? Sie zobaczy :-)

Milego dnia.

P. S po powrocie z Niemiec dzwonie po wyniki, prosze o kciuki :-)

Nieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy Pati nieustannie :)
    Kurczę niby mniej plamię ale nadal :( Chyba poleżę w domu dzisiaj, a później zadzwonię do gina.

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia moze dla spokoju zadzwon do gina...

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Anuska, jesli możesz to polez, choc wydaje mi sie ze to po badaniu :)
    Btw wszystkim gratuluje udanych wizyt :)

U mnie jest mama wiec i czasu na forum nie mam tyle co zawsze (teraz uciekłam do wc)

Zadam moze dziwne pytanie, ale jak ubrać dziecko na badanie bioderek? Moge ubrać w spodnie np dresowe? Czy raczej pajac?

Miłego dnia
    Mam nadzieje ze z bioderkami bedzie wszystko ok :)

Anuśka lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc,

patryk ma znowu katar, no i kaszel;/

Lara, tak, aby było co wygodnie..moga byc body i na to dres, wtedy zdejmiesz dres, podwiniesz body, odepniesz pampka i juz..

Anuska, tez plamiłam miedzy 7 a 9 tyg. jesli nie jest czerwone to nie ma co sie martwic, to jakaś zalegająca krew, ale dla pewności bym zadzwoniła do gina

Mój Tymek od września będzie chodził na judo, bo b. chce, był juz na kilku zajęciach.. chcial tez grac na akordeonie, ae nie wiem, jak to rozwinie..

Misia, dorodny Antoś

Anuśka, Krokodylica lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Arienna Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej misie

zastanawiałam się jakie zamieszanie Anuśka zrobiłaś tą wróżką i weszłam na OF i zrozumiałam ... kochana nic się nie przejmuj, kiedy nie krzywdzimy nikogo nic złego nie robimy, jeśli poprawiło Ci to humor nic się nie dzieje i w piekle smażyć na bank się nie będziesz ;)

z tym plamieniem - wierze że będzie ok ale chyba bym nie wytrzymala i zadzwoniła do gina

co do planów odnośnie dzidzia to na bank będziemy starali się zaszczepić miłość do strzelectwa sportowego...a dalej to się zobaczy :)

ja dziś już lepiej spałam, wyrzuciłam poduszki i jakby kręgosłup wypoczął lepiej... zobaczymy jak będzie dalej

a dziś idę polować na truskawki :p

Anuśka lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia, tez tak właśnie planowałam ja ubrać :) dzięki za odp

Ja to bym chciała aby Ania chodziła na taniec towarzyski :)
    Na pewno będę chciała aby jak najdłużej cieszyła sie dzieciństwem :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry, witam się w odrobinie lepszym humorze...

Anuśka ja też plamiłam po wizycie bo szyjka delikatna i ukrwiona bardzo mi gin mówiła że tak będzie, ale wiadomo strzeżonego itd. jak wolisz zadzwoń do lekarza będziesz miała spokojną głowę.

Nieukowa ja się z Tobą zgadzam w sprawie usg (poplułam lapka jak przeczytałam Twój post).
    Pati trzymam kciuki za wyniki.

Wczoraj byłam na sr zajęcia z pediatrą - nie jestem zadowolona nie dowiedziałam się nic czego bym nie wiedziała a jak zapytałam czy w związku z tym że miałam opryszczkę w II trymestrze powinnam dziecku zrobić jakieś dodatkowe badania i czy to w ogóle ma wpływ powiedziała " no jak pani miała to bardzo dobrze dziecko ma przeciwciała i po porodzie nic nie trzeba więcej robić"...hmm i w ogóle jakoś tak omawiała temat karmienia piersią i kup dziecięcych jakby wszystko było bezproblemowe....pytam więc a co jeśli dziecko kupy nie robi? odp " zrobi w końcu zrobi" nosz kufa tak to mój mąż może odpowiedzieć...

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa a na koniec powiedziała zwracając się do Panów ze noworodki nie są piękne i różowe i pępowina wygląda obrzydliwie żeby byli przgotowani na taki widok zaleciła obejrzenie porodu na you tubie ...........sama nie oglądam bo nie chcę a co dopiero facet...no dziwne zalecenia.

Edit:

Konwalio kurcze znowu katar i kaszel no masakra. Gdzie i jak on się tak infekuje cholera.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 09:39

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari nietuzinkowe hobby: strzelectwo :D
    Do czego strzelacie i z czego?

Kurde, kot zrzucił mi donicę z sulfiniami za 40zł ;/ Poszła w drobny mak...
    Ja pierdzielę ale ten zwierzak jest durny. Przestraszył się i teraz siedzi w szafie, boi się wyjść...
    Trochę mu się nie dziwię, bo mam na niego wqurw...
    Donice to jedno, ale menda śpi w łóżeczku małego. Pal licho sam fakt spania, ale ponanosił masę brudu i kłaków. Ech. Drzwi do pokoiku są póki co otwarte, bo wietrzy się jeszcze zapach nowych mebli i do czasu urodzenia Radka na pewno otwarty być musi.

Wredne kocisko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 10:10

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja obejrzalam poród ostatnio i tak jak poszlam, dobrze, że po a nie przed porodem ;)

MANIEK lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek jakieś dziwne teorie tej pediatry... To z opryszczką nieprawda, a w sprawie kup jak widać wie tyle że wychodzą dołem ;/

Trzymta kciuki dzisiaj o 16:30. Mam ostatnią chyba wizytę u gina. A że mój ma wakacje, to jakiś obcy go zastępuje... ciekawe co tam ciekawego w macicy słychać. I w szyjce. Może już mały "puka w szybkę"? Jakoś w to nie wierzę, ale kto wie :)

A filmy z porodów mnie nie biorą. Ale może mam po prostu bardo wyszukany gust :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 10:16

Blondik, zgredka, Krokodylica, Pati Belgia lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe Nieukowa no dziwne dziwne ale zapytam jeszcze położną.
    co do zwierząt to ja już zamykam od czasu do czasu pokoik żeby mój koto-pies (shih tzu) wiedział że czasem będą zamknięte i nie będzie tam buszował...robi taką dziwną minę staje przed drzwiami czeka patrzy myśli obserwuje i odchodzi położyć się na kanapie w drugim pokoju. Jak wrota się otwierają to zaraz włazi wszędzie patrzy wącha ogląda przegląda kontroluje i się kładzie na podłodze....nie mam pomysłu jak go oduczyć takiego panoszenia się po łóżku:/

Dziś w nocy urodziła się córka mojego kolegi z aplikacji...56 cm i prawie 4 kg:) policzki jej się wylewają na ramiona:) ale fajna pucia.

Krokodylica lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyneczki :)
    Blondik gratki Madzi :) reszcie dziewczyn również serdecznie gratuluję wizyt ♡
    Anuska tez myślę że to efekt badania ale dla swojego spokoju zadzwoń do gina.
    Lara ja zawsze body i polspiochy ubieram na usg bo dzieci rozbieramy od pasa w dół :)
    U nas chyba jakiś skok rozwojowy bo marudzi jak szalona i piszczy i skrzeczy ;) a brzuszek miękki i mocz w normie...a w nocy potrafi 7 godzin przespać :) nie pamiętam co komu jeszcze mi alarm napisać. ..

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa Misia oczywiście też Gratuluję dobrych wieści i Nieukowa i Pati kciukam za wasze dobre wieści :)

Misi@ lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

‹‹ 868 869 870 871 872 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ