Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Anuśka wrote:Ja też bym poszła na samo usg... No jak można nie zrobić jak tu już powinno być widać jaka płeć będzie... Toż to okrutnik a nie lekarz
na bank pójdziemy, tylko jeszcze muszę ustalić wizytę, najpóźniej pójdziemy w poniedziałekAnuśka lubi tę wiadomość
-
Anuskam najwazniejszebzebTy sie pomtej wizyvie u wrozki lepiej poczulas
ciesze sie. Gratuluje kart ciazy
Dziewczyny, pomozcie.....zaznaczylam nowy cykl na ovu od 16.05 a tam mi sir kwiecien pokazal. Wiecie jak date rozooczecia cyklu zmienic? Da sie w ogole?
Psotka, zapomnialam zapytac....smiczek dotarl? Sprawdza sie?
Moja Hania dalej uparcie nie chcetrzyma w buzi ale nie ssie i sie nanas z wyrzutem patrzy
Jutro idziemy sie wazyb, bo znow cos malo przybralai te wymioty
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 22:48
Krokodylica lubi tę wiadomość
5 lat starań, IO, pcos, niedoczynność tarczycy, hashimoto, hiperprolaktynemia + ALLOmlr 48%(z20), kir AA + oligosperma/azoospermia męża = cztery ciąże biochem.
Starania od czerwca 2014. -
nick nieaktualnyHej laseczki...
Cati włosy cudne:-D jejuuuuu a jakie długaśne...
Kotka współczuję...ale ten płacz minie...wiem co mówię....
Groszku rozbawiłaś mnie wizytą u wróżki...a jaki czort Cię podkusił??? I dobrze myślałaś to kłoci się z Pismem Świętym, nie tylko z katolicyzmem....ale jak potraktujesz to jak zabawa to ok. Jak się lepiej poczułaś to też ok, ale juz więcej tam nie chodź
I gratki z posiadania karty ciąży...
Dzisiaj mija równo rok jak JA zobaczyłam na USG mojego Groszka, miała wtedy 1cm20mm hehehe i już serduszko dziarsko biło....a teraz maruda już śpi...Anuśka, Misi@ lubią tę wiadomość
-
BESZKO - smoczek (a nawet 4 bo dwa smoothie i dwa silikonowe eko) dotarly. Niestety Domi nie chce zadnego z nich
. Costam ciumka troche ale zaraz mu wypada albo reka wytraca. Raz nawet udalo mu sie dzieki niemu na chwile zasnac. Ale zwyklego tez nei chce. Mysle ze jeszcz emusi dorosnac do niego.
Ehhh glowa mnie boli. Wlasnie probowalam polozyc go spac. Pil i pil, zasnal ale jak chcialam isc to sie rozbudzil, wiec znowu cycek ale sie krecil i budzil i placze w kolko. Dalam go mezowi bo mnie glowa juz boli a glodny przeciez juz nei jest wiec musi zasnac bez ciumkania jakos. Masakra.
edit: maz zapakowal malego do chusty i poszli sie przejsc - chusta zwykle dziala natychmiastowo i dziecko zasypia jak po narkozie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 20:40
-
5min w chuscie plus lazenie po schodach i dynus spi jak kamyczek. Narazie
Macie jakies plany szczegole wzgledem wychowania waszych dzieci?
Ja zawsze myslalam ze jak bede miec corke to ja wysle na balet albo do szkoly tanca. To by byla oczywiscie projekcja moich niespelnionych ambicji.
Natomiast synka chce wyslac na nauke gra na gitarza. Sama chce sie nauczyc (choc nie jest to jakies moje zyciowe marzenie). I tak sobie marze ze kiedys bedziemy grac razem albo jak ja sie nie naucze to on bedzie dla mnie gral albo on mnie nauczy
.
Jeszcze jakis sport musze wymyslic. Napewno niestety bedzie to tez wspinaczka skalkowa.
To oczywiscie nie jest tak ze bede dziecko zmuszac i ze jak bedzie chcialo grac na saksofonie albo grac w noge zamiast chodzic na karate to bede zla. Ale sprobowac mozna.
Nieukowa, zgredka lubią tę wiadomość
-
Hehe Kotka jak piszesz o Dominisiu, to jakbym swoje widziala
Hamia na dluzej spi w wozku albo manduce (tyle ze w nosidle rzado wychodzimy na dwor bo u nas ciagle leje) i to tylko na dworzu i caly czas chodzic trzeba. Jak wozek stoi to Hania sie budzi :p wiec od rana na dworze. Dobrze ze mamy spore zadaszenie w ogordzie i net tam dziala
a jak brzuch boli to nic nie dziala
To nie zamawiam tego smoka. Te eco mamy i tez nie dzialaja. Ona do buzi bierze, ale ssac niet :] -
Ech Anuśka , wróżki
Jako twarda jak skała racjonalistka powiem ci, że i religia i wróżbici to moim zdaniem to samo - opium dla mas
Ale skoro pomaga, to jak widać jest potrzebne, póki nikomu nie szkodzi, niech się tam dzieje co chce
Kotka ja wolę na razie za dużo nie fantazjować o przyszłości mojego syna- na pewno będę chciała, żeby umiał 2 języki obce (angielski i jakiś słowiański, choćby i czeski lub rosyjski), żeby był aktywny fizycznie (pływanie i jazda na rowerze to też podstawa). Chciałabym zaszczepić w nim miłość do wycieczek górskich i podróży... i to takie niezbędne minimum
Gra na instrumencie - niekoniecznie, zależy czy słuch muzyczny odziedziczy po mnie czy po mężu
Właśnie zerknęłam do swojego konta w NFZ i aż we mnie zawrzało- mam jedną wizytę prywatną rozliczoną jako na NFZ i zamierzam to zgłosić...
I jeszcze zdziwiłam się, że jakąś podejrzanie dużą wypłątę na L4 dostałam. O 200zł więcej niż wynika z moich wyliczeń, a teraz już na pewno wszystko idzie z ZUSu a nie z pensji... chyba muszę załatwić sobie login w ich systemie rozliczeń...Anuśka lubi tę wiadomość
-
Psotka, my planow nie mamy w kwestii na jakie zajecia dodatkowe wyslac dzieci. Obserwujemy ich, ich zainteresowania, temperament itp. I doradzamy, pokazujemy jakie maja mozliwosci. Nie naciskamy, ze juz teraz musza. Chcemy, by jak najdluzej byli dziecmi. Bawili sie na dworze z dzieciakami z sasiedztwa. Nie zmuszamy.
I takim, oto sposobem obaj chce chodzi na judo. Byli na kilku zajeciach i im sie podoba. Pelna para zaczynaja od wrzesnia. Mlodszy nie wiem ile pochodzi, bo maly jeszcze i ma czas na te sprawy. Zapal poki co ma, ale przygotowani jestesmy, ze po kolejnych oaru zajeciach powie, ze juz nie chceChca tez na joge chodzic, ale juz cwiczyli. Moja kolezanka jest nauczycielem jogi. Tez sie zgodzilismy. Starszy jest calkiem dobry amlodszemu na wyciszenie sie przyda.
Starszy mowi jeszcze o pilce noznej i recznej..ale to dopiero za rok. Nie chcemy by tyle nowosci zaczelo mu sie mw,tym samym czasie,a jeszcze szkole zaczyna w sierpniu. Przez rok moze pochodzic na wszystko, czyli jak za rok dojdzie mu jeszcze pilka to rok mize chodzic na wszystkie zajecia dodatkowe, a potem chcemy by wybral sobie dwa hobby. Nie chcemy by juz w tym wieku mial mega wypchany grafikjak nie bedzie chcial chodzic na nic...to damy na looz... A jak bedzie mial problemz wyborem (w co watpie) to poczekamy dluzej, az sie zdecyduje Oprocz tego dzieciaki zima jezdza na nartach, ale to od malego w ramach rodzinnego spedzania czasu. Plus basen. Starszak chce jeszcze bardzo chodzic na zajecia teatralne i parkour, ale musi poczekac bo za mlody jest. Plus jeszcze rodzinnie w weekendy an rowerach jezdzimy, lazimy po lesie czy idziemy w gory
Nie wiem czy dobrZe wyjasnilam,mbo z przerwami, jedna reka na ipadzie pisze, bo mloda orzy cycu i starszak wisi za plecami, bo zasnac nie moze..
Kroko, nasze male. Wpodobnym wieku...o ktorej twoja corcia zasypia wieczorem? I ile pospi jak zasnie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 21:30
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Nieukowa wrote:Ech Anuśka , wróżki
Jako twarda jak skała racjonalistka powiem ci, że i religia i wróżbici to moim zdaniem to samo - opium dla mas
Ale skoro pomaga, to jak widać jest potrzebne, póki nikomu nie szkodzi, niech się tam dzieje co chce
O to toDopóki mówi co mi się podoba to jej wierzę a jeśliby powiedziała coś negatywnego, to przecież to tylko bajki
Trochę żałuję że się rozpisałam z tą wróżką bo nie potrzebnie burzę jakąś rozpętałam. Ehhhhh... Mam nauczkę na przyszłość...
Mam takie pytanie z innej beczki. Ile razy robią USG w ciąży? -
Anuśka: na NFZ 3x - 11-13 tydzień, potem połówkowe i w 3 trymestrze ok. 32-34tc.
Chociaż np. mi z racji poronienia gin na NFZ zrobił na początku USG w 7tc, potem w 11 i potem w 14tc. A potem już były tylko te 2 planowe.
Za to jak idziesz prywatnie- hulaj duszaMoże być i codziennie i to jakie sobie zażyczysz- 2d, 3d, 4d... szkoda że jeszcze nie ma 5d z odgłosami z macicy w dolby surround albo 6d, z zapachem wód płodowych
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 21:35
Anuśka, Pati Belgia lubią tę wiadomość
-
Kurdebele skrecilam ten lezaczek bez srubokretu/ta ale wydaje mu się mega nie solidny i delikatny krotko mowiac nie wiem cxy mala bedzie w nim bezpieczna, dwa druciki połączone na klik no nie wiem... I dwie stowki za cos takiego hm hm
Jeszcze nie mam baterii wiec nie wiem jak będzie działać no zobaczymy, ale póki co moja nie ćwierci się tak, żeby samemu rozbujac. A teraz idę Was czytać -
nick nieaktualnyDobry wieczór
Melduje, że w poniedziałek maly Antoś ważył 738 gr
Jakaś nie moc mnie złapała i dosłownie ręką nie moge ruszyć. Byłam w pon po zastrzyk, ale nie wiele pomogło. Mam zapisane żelazo 2x dziennie.
Zgredka a jaki leżaczek kupiłaś?Malenq, Nieukowa, zgredka, beszka, Pati Belgia, Blondik, konwalianka, Koniara, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Nieukowa wrote:Anuśka: na NFZ 3x - 11-13 tydzień, potem połówkowe i w 3 trymestrze ok. 32-34tc.
Chociaż np. mi z racji poronienia gin na NFZ zrobił na początku USG w 7tc, potem w 11 i potem w 14tc. A potem już były tylko te 2 planowe.
Za to jak idziesz prywatnie- hulaj duszaMoże być i codziennie i to jakie sobie zażyczysz- 2d, 3d, 4d... szkoda że jeszcze nie ma 5d z odgłosami z macicy w dolby surround albo 6d, z zapachem wód płodowych
Nieukowa padłam z zapachu wód płodowych
Mój gin (mino iż chodzę prywatnie) powiedział że więcej niż 3x nie ma sensu robić USG bo to jednak fale i lepiej dzidziolka nie narażać na nie potrzebne promieniowanie. A ja i tak będę miała 4x bo już raz miałam w celu potwierdzenia w 6tc. Kolejne będzie w 12tc, później tak jak piszesz połówkowe i pod koniec jedno. -
No kupiłam brigth starte in genuity słonik.
http://www.smyk.com/ingenuity-lezaczek-hybrydowy-slonik,p1101742835,swiat-niemowlaka-p
Ogladam project runway, ten Maga to cholerna maruda i gwiazdorzy jakby nie wiadomo kim był (zresztą gdyby był nie wiadomo kim to też nie powinien)..
A co do wróżenia ja sobie wczoraj sprawdzilam w jakim ascendencie się urodziłam, nawet się sprawdziło z opisu..
Kotka: o ja tez zamierzam swe ambicje niespełnione realizować i mam takie propo: skrzypce lub fortepian, tenis (na pewno muszę zaszczepić ze sport jest fauny i to dobry sposób na relaks) taniec taniec i jeszcze raz taniec: może nie balet ale jakąś grupa taneczna. Ja jako dziecko byłam w takim a ojciec małej bardzo długo tańczył (zaprzestał dopiero niedawno a u tak nie na zawsze chyba)..a tak serio, to się zobaczy. Oby mię była fanką death metalu, choć może miłości do rapu jej nie wszczepie..