X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Arienko: chodziło mi o to, ze ja w ciąży miałam taka wagę jak w swoich grubszych czasach, nie przekroczyła wagi, którą miałam kiedyś maksymalną, bo szykując się do ciąży schudlam..
    aha :)

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Freja Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane!
    Witam się w 35 tygodniu :]

Co do kręgosłupa to mi pomógł chyba basen - 3 x w tygodniu po kilometrze, co prawda żabką... jakoś nie lubię na plecach, a potem jeszcze w brodziku rozciąganie i bicze wodne na krzyże

o dziwo, mimo że to już końcówka, miałam tylko jeden epizod z kręgosłupem ( a jestem po opercji kręgosłupa i mam nadal dyskopatię) wiec jest super

w poprzedniej ciąży kręgosłup popsuł mi się w połowie ciązy tak że miesiac leżałam plackiem a potem jeszcze rhabilitację miałam

więc ja polecam basen

w nocy śpię na lewym boku (czasem też na prawym bo ile można na jednej stronie), materac mamy miękki i śpię z podciągniętym jednym kolanem, w sumie prawie na brzuchu (brzuch się mieści jakoś i mały nie protestuje więc też mu wygodnie)

Psotka, cierpliwości - dopiero skończyliście etap noworodkowy, myslę że sprawa się unormuje, i jak Dominik będzie coraz bardziej aktywnie poznawał świat to i w nocy da wam więcej spokoju

Cati - włoski ładne :) ja póki co nie ścinam, choć mnie juz denerwują bo sięgają za pośladki i ciężko czasem toto uczesać, no i jeszcze ten basen...

od tygonia mam wrażenie że brzuch mi się obniżył, ale wczoraj to już tak na serio - siedzieć muszę w rozkroku, teraz brzuch leży mi na kanapie między nogami jak się lekko pochylę

w 35 tyg macica powinna być na max wysokości - czyli pod łuki żebrowe - a ja mam tyle miejsca że mieści mi się dłoń między brzuchem a mostkiem
    nie mam kłopotów z oddychaniem, a zgaga to naperwdę sporadycznie

czyżby młody wstawił się już do miednicy?

Krokodylica, Misi@ lubią tę wiadomość

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja: jakie włosy??? :oo

No może juz zszedł niżej ;) ja nie pamiętam nawet czy miałam wysoko, ale chyba było parę dni z ciężkim oddechem.. Ahh juz nic nie pamiętam ;(

Freja lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh... fajne filmiki.... jak będę miała więcej czasu to obejrzę i zobaczę czego uczą :)

https://www.youtube.com/channel/UC-8GGVRpZGkqvF0o82CUppA

ewebii4.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka, Anusia wlasnie jak pisze w Ipada to jakies chore slowa sie wtracaja... ;-) ale czasem smiesznie sie robi :-) jak milego czlonka zamiast dzionka ;-)

Anusia czekam z niecierpliwoscia jak po wizycie :-)

Blondik gratuluje niuni :-)

Anuśka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna ja niestety tez mam straszne bole kregoslupa. Spie z bananem, staram sie na basen chodzic ale tak naprawde malo to pomaga... pas podtrzymujacy tez za duzo nie daje juz na tym etapie ciazy a nie chce uzywac go tez za duzo ze wzgledu na miesnie brzucha... wiec niestety chyba nic nie da sie zrobic...

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka Ty się ciesz że nie masz objawów. Co ja bym dała żeby w ewentualnej drugiej ciąży ich nie mieć....

Blondik gratki Madzi. :D Szparki górą. :D

Arienna ja miałam okropne bóle krzyża w ciąży i niestety nie miałam na to sposobu żadnego.

Konwalia ojej, na kurs teraz to już by mi się za nic nie chciało. :)

Freja za pośladki? Łał, marzą mi się takie długie włosy ale zwykle jak zapuściłam do łopatek zaczynały mnie irytować i ścinałam na jeżyka. :D

Blondik, Anuśka lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha - ja oficjalnie ogłaszam - wczoraj skończyłam clotrimazol, kaśka już tak nie boli, wieczorem pierwszy raz od porodu mam zamiar zbzykoserduchować małża! Ołłł jeeee. Ale mam chcicę. :P

Nieukowa, zgredka, MANIEK, Malenq lubią tę wiadomość

• Freja Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Freja: jakie włosy??? :oo

Włosy oczywiście głowowe :)
    zgredka wrote:
    No może juz zszedł niżej ;) ja nie pamiętam nawet czy miałam wysoko, ale chyba było parę dni z ciężkim oddechem.. Ahh juz nic nie pamiętam ;(

Tym razem wcale nie miałam etapu płytkiego oddechu - no chyba że jeszcze tak urośnie - lepiej nie :)

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Freja Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko - gratuluję zakończenia kuracji ;) i ...hm... miłego wieczoru :p

Blondik - Madzia to bardzo ładne imię sama mam tak na drugie i mojej najsatrszej pociesze też tak dałam :)

aaaa

Cati - Ty się nad tym imieniem zastanów ;) Kuba to chłopak nie do opanowania- żywe srebro :) jak mi tak mówili to nie wierzyłam ale po 4 latach stwierdzam, że mieli świętą rację

Krokodylica, Blondik lubią tę wiadomość

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Freja Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:

Freja za pośladki? Łał, marzą mi się takie długie włosy ale zwykle jak zapuściłam do łopatek zaczynały mnie irytować i ścinałam na jeżyka. :D

A ja się zawzięłam i do porodu nie ciacham, chciała bym jeszcze do przyszłych wakacji dotrwać, ale nie wiem czy się wcześniej nie zaplączę ;p

Krokodylica lubi tę wiadomość

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz też teoretycznie zapuszczam, mam do łopatek, ciekawe kiedy skończy się na jeżu. :P

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam ponownie
    jupii mam adaptery i to za 25zł a nie jak u producenta za 58zł :P

za godzinke trzeba sie brac do szkoły jechac bo cos tam z nauczycielami nie teges jest a Zuza chce byc ze swoimi kolezankami no problem sie pojawia

Psotka przy kolkach położna doradziła mojej kolezance i faktycznie skutkuje lezenie na brzuszku

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 27 maja 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez przed porodem zameirzam iść chlasnąć włoski hmm może jak Zuza wróci to z mamą sie wybiore do jej fryzjerki :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Freja Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja idę ogarniać dalej łazienkę po malowaniu
    potem jeszcze trochę posprzątam i po młodego trzeba będzie lecieć

właśnie odkryłam że chyba musze większa chustę kupić niż 4,6m bo w takeij jest kłopot z plecakiem a ja bym chciała mieć też możliwość noszenia tego naszego 4latka jak juz padał z nóg będzie

bo prościej w góry będzie zabrać nosidło miękkie dla malucha i chustę dla starszaka

boję się że te 4,6 m nie styknie, niby nie jesteśmy jacyś wielcy ale rozmiaru 38-40 to jeszcze dłuuuugo nie będę mieć

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK

Wysłany: 27 maja 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam chwile dychu kurcze coli mi sie zachciało :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki że kopiuję z różowej strony ale nie napisałabym tego jeszcze raz ;)

Dziewczyny wpadłam na moment bo muszę Wam coś napisać :) Nie uwierzycie co mi wpadło do głowy dzisiaj :) Poszłam do wróżki. Zamiast do ostatniego klienta podjechać to ja pojechałam do wróżki... Nie wiem co mnie podkusiło o.O
    Od pierwszych chwil kobieta mnie zaskoczyła bo zapytała co za rewolucje hormonalne się w moim organizmie dzieją? Powiedziałam jej że faktycznie hormony aż się gotują u mnie, a ona na to "w ciąży dziecko jesteś?" No szok o.O
    Nasłuchałam się że mam taką intuicję że sama powinnam się tym zajmować bo mam predyspozycje i silną aurę :) Powiedziała mi że powinnam dom dookoła obsypać solą bo od kiedy mieszkamy w nowym domu a starej ruinki nie ma już to ludzie mi zazdroszczą a sól nie dopuści do domu złej energii. Ale najciekawsze było to co mi powiedziała jak zapytałam czemu jak zachodzę w ciążę to umierają ludzie w mojej rodzinie. No i powiedziała mi że taka moja karma, że mam bardzo silną duszę/osobowość i trzymam bliskich przy sobie. A że ich czas w poprzednim życiu się kończył to wracają jako moje dzieci o.O ale żebym się nie martwiła bo ludzie którzy odeszli mieli bardzo ciężkie życie i teraz odrodzą się na nowo w lepszym świecie i będą mieć lepsze życie :) Lekko przerażające ale jak to usłyszałam to chyba mi się nastrój poprawił, jakoś mi ulżyło :) Powiedziała mi też żebym się nie martwiła wszystkimi badaniami (nie wspominałam jej o żadnych) bo synek jest i będzie okazem zdrowia :D Pogadałyśmy sobie tak na luzie jeszcze i okazało się że to bardzo wierząca kobieta. A ja myślałam że to się kłóci z wiarą...

• Arienna Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam, USG mi nie zrobił bo stwierdził że nie ma potrzeby :( (jestem zawiedziona jak nie wiem co) ginekologicznie wszystko ok, szyjka ok, wyniki książkowe - cukier też, mocz w normie,

tylko dalej nie wiemy jaka płeć.... a i serduszko dzidziusia bije równo i mocno - tętno 140 :)

tak więc pójdziemy prywatnie na USG- ciekawość jest warta kasy :P

Nieukowa, Biedroneczka83, Misi@, Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

ewebii4.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    wróciłam, USG mi nie zrobił bo stwierdził że nie ma potrzeby :( (jestem zawiedziona jak nie wiem co) ginekologicznie wszystko ok, szyjka ok, wyniki książkowe - cukier też, mocz w normie,

tylko dalej nie wiemy jaka płeć.... a i serduszko dzidziusia bije równo i mocno - tętno 140 :)

tak więc pójdziemy prywatnie na USG- ciekawość jest warta kasy :P
    Ja też bym poszła na samo usg... No jak można nie zrobić jak tu już powinno być widać jaka płeć będzie... Toż to okrutnik a nie lekarz ;)

• Arienna Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Dziewczyny wpadłam na moment bo muszę Wam coś napisać :) Nie uwierzycie co mi wpadło do głowy dzisiaj :) Poszłam do wróżki.....

:) intuicja kochana to wielka rzecz, i to ona Cię podkusiła :P
    co do soli, nie zaszkodzi jak najbardziej :)
    a co do wróżb i wiary... z wiarą się nie kłóci a wręcz przeciwnie... kłoci się z kościołem i doktryna katolicką :)

prawdziwa wróżka powinna moim zdaniem przekazać dobre rady i trochę pozytywnej energii a ta energia i pozytywne myślenie przyciągają dobre sytuacje :) więc dobrze że poszłaś i bądź pewna że będzie dobrze :)

Anuśka lubi tę wiadomość

ewebii4.png
‹‹ 866 867 868 869 870 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ