Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny ...ja na chwilke....
Z gory przepraszam,male nie orzeczytalam wszystkiego. Nadrobie podczas kamienia Hanki
Zabiegani dzis. Najpierw bylismy w kosciele chest omowic. W koncu w meza kosciele chrzcimy...i jestem mile zaskoczona. Ksiadz spotkalmsie. Znami, wszystko elegancko omowil. Zero pytac, czy mp.malzenstwem jestesmy i takie tamHania distala sliczna pamiatke chrztu- obrazek z aniolem strozem, test piosenki dla dzieci a na odwrocie wypisane jej imiona, daty ur,i chrztu, imiona chrzestnych, dostanie siwce do rpchrztu od ksiedza i zaswiadczenie ze ochrzczona byla. W pt.mamy probe, ze wzgl.na moja rodzine i ich brak znajomosci nirweskiego
a w przyszla nd chrzest. I wszystko za free
Potem bylismy z Hania na wazeniu i tu juz gorsze wiesci...Hania malo przybiera. Podczas wizyty powinna byla zjesc, bo pare godzin. Nie jadla, ale nie chciala. Ona tak czesto ma. Teraz spi, wiec bedzie b.dluga przerwa. Kazali nam podawac malej butle po cycu, wiec sie oytam czy ona by gorzej nie spala w nicy gdyby niedojadala...to powiedziemi nam, ze nie wszystkie dzieci glosno komunikuja,mze sa glodne....no i fakt...Hania mala placze. Musia ja brzuszek baaaaardzo mocno bolec, albo gdy jest zmeczona lub po wyjeciu z wanny. Tydzien temu, gdy bylam u lekarza, nie jadla pare godzin i orawie w ogole nie plakala o jedzenie. Maz dal jje butle, to wypila 90 ml a spokojniejsza i tak nie byla. Problem z zasnieciem byl jak zawsze (hania nie spi w ciagu dnia, chyba ze na dworze i trzeba caly czas pchac wozek). Prosilam by badania w kier.relfuksu zrobili, bo ma objawy: wymiotuje, nerwowa, brak apetytu i to przybieranie.
To ile dziecko powinno orzybierac tygodniowo (karmione jedynie piersia) wszedzie inne dane podaja.....kolezanka, ktora rowniez tu mieszka i ma rocznego synka, pow.,ze norweska org.wspierajaca kp podaje ze min.to 120 g tygodniowo, no to Hania tyle przybiera. Przyczepili sie tez, ze za pozno powrocila domwagi urodzeniowej, bo chyba po 3 tyg a nie po 2... No rece opadaja. Zestresowalam sie bardzo i teraz pewnie bede jej co chwile cyca wciskala..... -
Lara, ja sie tak czulam po 2 ciazy i teraz....podejrzewam brak witamin, z Leo mialam zelazo nisko, ale kapwas foliowy byl. Wogole. Woplakanym stanie i od tego zawroty glowy itp. A ja podejrzewalam, ze goza mozgu mialam hehehe serio podobne objawy oporcz zwidow :p teraz to pewnei te nieszczesna wit.b12 mam nisko
-
Ari mój teść dzwonił ( drugi dzień już ) i mówi że 2 bociany nad jego domem latają czy aby na pewno mam jedno dziecko w brzuchu....po czym mówi że przecież musi być ktoś do pary....nosz kuźwa jeszcze się jedno nie urodziło i już mnie nęka o następne...a ma jeszcze 3 swoich dorosłych innych dzieci którzy jeszcze nie dali mu wnuków więc odesłałam go do pozostałych o!
A teraz kontynuując tydzień truskawkowy ide zrobić pierogi:) ...z truskawkami:) zapraszamArienna, Misi@ lubią tę wiadomość
Maniek
-
Beszko nam wczoraj ta pediatra mówiła że jak dziecko mało przybiera to trzeba częściej do piersi przystawiać bo niektóre dzieci jakby nie czują głodu ii w drugą stronę są takie żarłoczki że potem ulewają bo się przejadają. Więc może faktycznie Hania się teraz podżywi i będzie już dobrze.Maniek
-
Hej kochane
Mam wyniki.... wszystko jest ok. Mam tylko troszke ograniczyc lodydo jwdnego dziennie I nie za duzo slodyczy jesc
ale sie ciesze. Kamien z serca
Misi@, Anuśka, Nieukowa, MANIEK, konwalianka, Biedroneczka83, Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzien dobry! Witam się w dniu studniówki- kiedy to zlecialo ??
Ja dzis byłam na kursie z chustonoszenia, potem zakupy i obowiazkowa drzemaka. Dobrze, że mam obiad od wczoraj, tylko ryż wstawilam ;p
Po drodze kupiłam truskawki i lody, więc deserek tez mam zaplanowany na dziś ;p
Jej nadal zero energi caly czas bym leżała, co mnie drażni, i nogi mi drętwieją...
siostra mnie przestraszyła z niskim żelazem, że dzieci, które miały niedobór gorzej umysłowo sie roziwijają. Ale cóż ja więcej moge zrobć. Biore leki, zastrzyki i próbuje jeśc mięso i produkty bogate w żelazo, nic więcej nie zrobie ;/
11.06 mam dalszy ciąg szkolenia z chust..były tam mamy z dziećmi takimi malutkimi, 2 miesiecznymi i jajedno dziecko było mulatkiem...takie śliczne
Beszko mam nadzieję, że wszystko się unormuje.
Co do usg mnie ono też uspakaja, choć odkad czuje ruchy jestem spokojniesza. Mój Antoni upodobał sobie prawą nerke i często uderza mnie tam z główki ;p Mimo, że boli to uwielbiam to bo wiem, że jest z nim wszystko dobrze.
Miłego dnia
edit:
Pati ufff całe szczęścieWiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 16:35
Pati Belgia, Malenq lubią tę wiadomość
-
Kroki: nie pojelam analogii między spowiedzią a nie zabezpieczaniem się, ale kumak ze nawet w małżeństwie należy stosować tylko metody naturalne, no tak bo w nie-malzenstwie to w ogóle nie wolno..
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Hejka! Witam sie po wizycie. Generalnie - nudy. Wody w normie (AFI 13,2), szyjka zamknieta na 4 spusty, skurczy brak, mlody dokazuje ale gigantem nie jest  Kiepsko go tucze, bo ba razie ma 2750g takze spodziewam sie raczej grzecznie czekac na termin porodu, zeby do 3kg go dopasc 
Przeplywy ok, zarowno te w pepowinie, jak i w serduchu, jak i w mozgu. Takze jestem spokojna, ponudze sie jeszcze jak widac 
Misja elektrody zakonczona sukcesem, podobnie jak misja ZUS. Jeszcze mam misje na jutro: badania labo i L4 do kadr..konwalianka, zgredka, Misi@, Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Anuśka wrote:Pati cieszę się że wszystko ok
Ale ograniczenie lodów???? Toż to nie humanitarne traktowanie kobietyJa nie wyobrażam sobie dnia bez lodów
Najlepiej z polewą toffi i do tego gofry
jak ja taka lodziara teraz jestem
tylko lady mi zostaly
Anuśka lubi tę wiadomość
-
beszka wrote:Lara, ja sie tak czulam po 2 ciazy i teraz....podejrzewam brak witamin, z Leo mialam zelazo nisko, ale kapwas foliowy byl. Wogole. Woplakanym stanie i od tego zawroty glowy itp. A ja podejrzewalam, ze goza mozgu mialam hehehe serio podobne objawy oporcz zwidow :p teraz to pewnei te nieszczesna wit.b12 mam nisko
kurcze, porypane to wszystko, tez sobie zaczelam wkrecac cuda, cudenka
ale dzis juz na serio sie przestraszyłam ;/
czy któras z Was orientuje sie czy mozna przy kp brac hemofer prolongatum? -
macham
Jesteś w 36 tygodniu ciąży
(35 tyg. i 0 dni)
Miesiąc: 9
Trymestr: 3
Wiek płodu: 33 tydzień
Data porodu:
2 lipca 2015
(pozostało 35 dni)
Lara kurcze nie mam pojęcia wiem że w razie potrzeby tardyferon można on jest na receptezgredka, Pati Belgia, LaRa, cati, Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Pati ciesze sie ze wyniki ok
a ja mam jakiś dołek smutek wewnetrzny wkurza mnie małż i teście wrr
mąż wymyslił ze pojedzie w weekend ok mówi a potem zaczyna marudzic ze Zuza znowu tyle dziadków nie zobaczy bo wyjeżdża oczywiście w tajemnicy przed moimi tesciami bo by było gadanie to mu powiedziałam ze jak mają auto nie teges to pociągi jeżdża a oni nie są niedołężnymi dziadkami blabla jakbysmy auta nie mieli to co wcale bysmy sie nie widywali ??? masakra mam dość tego towarzystwa ich lenistwa i dwulicowości
przepraszam ze smęce ale taki dzien