X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • beszka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ...ja na chwilke....

Z gory przepraszam,male nie orzeczytalam wszystkiego. Nadrobie podczas kamienia Hanki

Zabiegani dzis. Najpierw bylismy w kosciele chest omowic. W koncu w meza kosciele chrzcimy...i jestem mile zaskoczona. Ksiadz spotkalmsie. Znami, wszystko elegancko omowil. Zero pytac, czy mp.malzenstwem jestesmy i takie tam ;) Hania distala sliczna pamiatke chrztu- obrazek z aniolem strozem, test piosenki dla dzieci a na odwrocie wypisane jej imiona, daty ur,i chrztu, imiona chrzestnych, dostanie siwce do rpchrztu od ksiedza i zaswiadczenie ze ochrzczona byla. W pt.mamy probe, ze wzgl.na moja rodzine i ich brak znajomosci nirweskiego ;) a w przyszla nd chrzest. I wszystko za free ;)

Potem bylismy z Hania na wazeniu i tu juz gorsze wiesci...Hania malo przybiera. Podczas wizyty powinna byla zjesc, bo pare godzin. Nie jadla, ale nie chciala. Ona tak czesto ma. Teraz spi, wiec bedzie b.dluga przerwa. Kazali nam podawac malej butle po cycu, wiec sie oytam czy ona by gorzej nie spala w nicy gdyby niedojadala...to powiedziemi nam, ze nie wszystkie dzieci glosno komunikuja,mze sa glodne....no i fakt...Hania mala placze. Musia ja brzuszek baaaaardzo mocno bolec, albo gdy jest zmeczona lub po wyjeciu z wanny. Tydzien temu, gdy bylam u lekarza, nie jadla pare godzin i orawie w ogole nie plakala o jedzenie. Maz dal jje butle, to wypila 90 ml a spokojniejsza i tak nie byla. Problem z zasnieciem byl jak zawsze (hania nie spi w ciagu dnia, chyba ze na dworze i trzeba caly czas pchac wozek). Prosilam by badania w kier.relfuksu zrobili, bo ma objawy: wymiotuje, nerwowa, brak apetytu i to przybieranie.
    To ile dziecko powinno orzybierac tygodniowo (karmione jedynie piersia) wszedzie inne dane podaja.....kolezanka, ktora rowniez tu mieszka i ma rocznego synka, pow.,ze norweska org.wspierajaca kp podaje ze min.to 120 g tygodniowo, no to Hania tyle przybiera. Przyczepili sie tez, ze za pozno powrocila domwagi urodzeniowej, bo chyba po 3 tyg a nie po 2... No rece opadaja. Zestresowalam sie bardzo i teraz pewnie bede jej co chwile cyca wciskala.....

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • beszka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, ja sie tak czulam po 2 ciazy i teraz....podejrzewam brak witamin, z Leo mialam zelazo nisko, ale kapwas foliowy byl. Wogole. Woplakanym stanie i od tego zawroty glowy itp. A ja podejrzewalam, ze goza mozgu mialam hehehe serio podobne objawy oporcz zwidow :p teraz to pewnei te nieszczesna wit.b12 mam nisko

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari mój teść dzwonił ( drugi dzień już ) i mówi że 2 bociany nad jego domem latają czy aby na pewno mam jedno dziecko w brzuchu....po czym mówi że przecież musi być ktoś do pary....nosz kuźwa jeszcze się jedno nie urodziło i już mnie nęka o następne...a ma jeszcze 3 swoich dorosłych innych dzieci którzy jeszcze nie dali mu wnuków więc odesłałam go do pozostałych o!

A teraz kontynuując tydzień truskawkowy ide zrobić pierogi:) ...z truskawkami:) zapraszam

Arienna, Misi@ lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko nam wczoraj ta pediatra mówiła że jak dziecko mało przybiera to trzeba częściej do piersi przystawiać bo niektóre dzieci jakby nie czują głodu ii w drugą stronę są takie żarłoczki że potem ulewają bo się przejadają. Więc może faktycznie Hania się teraz podżywi i będzie już dobrze.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Arienna Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie truskawki.... lecę kupić :P

edit: kupiłam :D co prawda takie słabo dojrzale ale pypeć zapchają :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 15:46

MANIEK lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiedziałam kiedy się obudzić :) Lecę na pierogi z truskawami :D

Arienna, MANIEK lubią tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak... w poniedziałek będą knedle z truskawkami :P

dobra misie ja lecę się pakować i wracam w sobotę :) trzymajcie się i buźka :*

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :-)

Mam wyniki.... wszystko jest ok. Mam tylko troszke ograniczyc lody :-) do jwdnego dziennie I nie za duzo slodyczy jesc :-) ale sie ciesze. Kamien z serca :-)

Misi@, Anuśka, Nieukowa, MANIEK, konwalianka, Biedroneczka83, Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! Witam się w dniu studniówki- kiedy to zlecialo ?? :D

Ja dzis byłam na kursie z chustonoszenia, potem zakupy i obowiazkowa drzemaka. Dobrze, że mam obiad od wczoraj, tylko ryż wstawilam ;p
    Po drodze kupiłam truskawki i lody, więc deserek tez mam zaplanowany na dziś ;p

Jej nadal zero energi caly czas bym leżała, co mnie drażni, i nogi mi drętwieją...
    siostra mnie przestraszyła z niskim żelazem, że dzieci, które miały niedobór gorzej umysłowo sie roziwijają. Ale cóż ja więcej moge zrobć. Biore leki, zastrzyki i próbuje jeśc mięso i produkty bogate w żelazo, nic więcej nie zrobie ;/

11.06 mam dalszy ciąg szkolenia z chust..były tam mamy z dziećmi takimi malutkimi, 2 miesiecznymi i ja ;D jedno dziecko było mulatkiem...takie śliczne :D
    Beszko mam nadzieję, że wszystko się unormuje.
    Co do usg mnie ono też uspakaja, choć odkad czuje ruchy jestem spokojniesza. Mój Antoni upodobał sobie prawą nerke i często uderza mnie tam z główki ;p Mimo, że boli to uwielbiam to bo wiem, że jest z nim wszystko dobrze.
    Miłego dnia :D
    edit:
    Pati ufff całe szczęście :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 16:35

Pati Belgia, Malenq lubią tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroki: nie pojelam analogii między spowiedzią a nie zabezpieczaniem się, ale kumak ze nawet w małżeństwie należy stosować tylko metody naturalne, no tak bo w nie-malzenstwie to w ogóle nie wolno..

Krokodylica lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati cieszę się że wszystko ok
    Ale ograniczenie lodów???? Toż to nie humanitarne traktowanie kobiety :D Ja nie wyobrażam sobie dnia bez lodów :) Najlepiej z polewą toffi i do tego gofry :)

Pati Belgia lubi tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Witam sie po wizycie. Generalnie - nudy. Wody w normie (AFI 13,2), szyjka zamknieta na 4 spusty, skurczy brak, mlody dokazuje ale gigantem nie jest  Kiepsko go tucze, bo ba razie ma 2750g takze spodziewam sie raczej grzecznie czekac na termin porodu, zeby do 3kg go dopasc 
    Przeplywy ok, zarowno te w pepowinie, jak i w serduchu, jak i w mozgu. Takze jestem spokojna, ponudze sie jeszcze jak widac 

Misja elektrody zakonczona sukcesem, podobnie jak misja ZUS. Jeszcze mam misje na jutro: badania labo i L4 do kadr..

konwalianka, zgredka, Misi@, Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati gratulacje! Ale ograniczenie lodow- NIEHUMANITARNE!

Misia a gdzie chodzisz ja chustonoszenie? Do jakiejs SR? Ponoc jest w Poznaniu jakas grupa kawiarniana Poznan w Chuscie- po porodzie musze obczaic temat...

Pati Belgia lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Pati cieszę się że wszystko ok
    Ale ograniczenie lodów???? Toż to nie humanitarne traktowanie kobiety :D Ja nie wyobrażam sobie dnia bez lodów :) Najlepiej z polewą toffi i do tego gofry :)
    No wlasnie Anusia... co oni sobie mysla ;-) jak ja taka lodziara teraz jestem ;-) tylko lady mi zostaly ;-)

Anuśka lubi tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati padłam :) Lodziara to brzmi dumnie ;)

Nieukowa ale nie powiedziałaś najważniejszego... Jaki zapach wód płodowych? ;)

Nieukowa, Pati Belgia lubią tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:
    Lara, ja sie tak czulam po 2 ciazy i teraz....podejrzewam brak witamin, z Leo mialam zelazo nisko, ale kapwas foliowy byl. Wogole. Woplakanym stanie i od tego zawroty glowy itp. A ja podejrzewalam, ze goza mozgu mialam hehehe serio podobne objawy oporcz zwidow :p teraz to pewnei te nieszczesna wit.b12 mam nisko

kurcze, porypane to wszystko, tez sobie zaczelam wkrecac cuda, cudenka
    ale dzis juz na serio sie przestraszyłam ;/
    czy któras z Was orientuje sie czy mozna przy kp brac hemofer prolongatum?

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macham

Jesteś w 36 tygodniu ciąży
    (35 tyg. i 0 dni)
    Miesiąc: 9
    Trymestr: 3

Wiek płodu: 33 tydzień

Data porodu:
    2 lipca 2015
    (pozostało 35 dni)

Lara kurcze nie mam pojęcia wiem że w razie potrzeby tardyferon można on jest na recepte

zgredka, Pati Belgia, LaRa, cati, Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• zgredka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, Biedro: gratulacje ;)

Nieukowa: no ładnie waży jak na ten czas, nie musi być spaslaczkiem ;-)

Byłam u dietetyczki i kontrola za 3 tyg mam plan na 1600 kalorii i zobaczymy, ważne, żeby mleko nie zanikło

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ciesze sie ze wyniki ok

a ja mam jakiś dołek smutek wewnetrzny wkurza mnie małż i teście wrr
    mąż wymyslił ze pojedzie w weekend ok mówi a potem zaczyna marudzic ze Zuza znowu tyle dziadków nie zobaczy bo wyjeżdża oczywiście w tajemnicy przed moimi tesciami bo by było gadanie to mu powiedziałam ze jak mają auto nie teges to pociągi jeżdża a oni nie są niedołężnymi dziadkami blabla jakbysmy auta nie mieli to co wcale bysmy sie nie widywali ??? masakra mam dość tego towarzystwa ich lenistwa i dwulicowości :(

przepraszam ze smęce ale taki dzien

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Pati padłam :) Lodziara to brzmi dumnie ;)

Nieukowa ale nie powiedziałaś najważniejszego... Jaki zapach wód płodowych? ;)
    Heje wiem co pomyslalas ;-) zboczuchu ;-)

Anuśka lubi tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
‹‹ 870 871 872 873 874 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ