X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry, Widzę że się atmosfera zagęszcza.
    Dziewczyny w sumie każdy jest inny jedni lubią podróżować i dają radę z dziećmi małymi i dużymi bo taki sposób życia prowadzą i już.
    Psotka jak się czuje na siłach i w mocy a Domi będzie współpracował to co sobie ma odmawiać?
    Pati ja Cię w sumie też rozumiem masz doświadczenie... sama pierwsze wakacje planuje na wiosnę ( bo rodzę w lipcu) i to nad polskie morze...po pierwsze bo lubię a po drugie bo zobaczymy jaka ta nasza balbina będzie czy da mi usiąść na 5 min i będzie grzecznie się zachowywać w aucie czy będe na rzęsach 24/h- a wtedy to mi podróże nie będą głowie.

taka historia mojego brata - syn im dawał tak popalić że na weekedn zaprosili babacie a sami mieli gdzies pojechać ale że zmęczeni to wsiedli w auto i ...pojechali do hotelu:) wyspać się i zrelaksować w basenie hehe.

Pati Belgia, nick nieaktualny, PsotkaKotka, Krokodylica lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm... może coś pomyliłam- wydawało mi się że to ty się kiedyś wypowiadałaś anty długim podróżom autem, jeszcze na OF :) no nieważne- w takim razie coś mi się pozajączkowało,

Nie traktuj tej wypowiedzi jako atak- po prostu widzę że można podróżować, że dzieci od tego nie giną pokotem a wprost przeciwnie... jasne- wszystko zależy od dziecka, bo jak czytam np. o biednym Patryku Konwi, to z takim dzieckiem to bym nie wyjechała w takim wieku, a i później nigdzie dalej niż nad Bałtyk i to tylko w najbardziej sprzyjającym okresie i do hotelu :)
    Chodzi raczej o to, że straszenie "niebezpieczeństwami" w Turcji i Iranie (jakimi???) i kwestiami dramatu zmiany rutyny to raczej uprzedzenie niż trzeźwy osąd...

Także jeszcze raz przepraszam, że odebrałaś mój ton jako ostry - szanuję twoje stanowisko jako doświadczonej mamy - opinia na pewno cenna, ale też na mój gust jednostronna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 12:59

Pati Belgia lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa to nie ja sie wypowiadalam o podrozach. Ja mieszkajac w Belgii bylam nawet moge rzec zmuszona do czestych podrozy do Polski chcac zobaczyc sie z rodzina. I Marcel od 3 miesiaca zycia z nami jezdzil do Polski. I ciezko bylo na poczatku z nim w podrozy. Byl marudny I zmeczony jak to w foteliku. Dopoero od 2 roku zycia pojechalismy z nim pierwszy raz do cieplych krajow :-) bylo juz latwiej. Jestem zwolenniczka podrozy alw kiedy malenstwo jest starsze :-)

Nieukowa lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa Ty tu mów jak się czujesz i czy jakieś "symptomy" Radek daje bo dawno dzidziuś się u nas nie pojawił:)

Edit:
    w związku z moim dzisiejszym extremalnym leniem załączam "nigdy w życiu" i leże...Miłej soboty kochane mamy i maluszki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 13:10

Nieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Nieukowa nie len się!!

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ponownie ;)
    Byłam po raz kolejny u pewnej pani. Nie wiem jak ja nazwać matuszowa czy cos w tym stylu do której jeździła moja mama ze mną i wiecie co? Pani powiedziała ze plecki proste ogólnie ze wszystko ok ładnie próbuje się podnosić tylko jedna nóżkę ma mniej ruchliwa pokazała co i jak ćwiczyć. Więc do tamtej juz nie jadę! Pani miła sympatyczna mala nie płakała nic nie robiła groźnego jestem zadowolona :)

Nieukowa, MANIEK, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do podróży to ja też bym się chyba nie odważyła na dłuższą wyprawę. .. ehhh te foteliki moja 100 km wytrzyma ale w drodze powrotnej to marudzenie nie ma końca ;)
    Nieukowa kciukam żeby Twe plany wypalily :)
    A jak tam sytuacja Radziowa? ;)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny, czuję się osaczona :D Jak mam w tych warunkach rodzić, hę?

U mnie nic nowego- chyba to wczoraj jednak nie był czop, tylko jakiś skrzep po badaniu u gina. Także Radosłąw sobie dojrzewa do decyzji- gdyby należała do mnie, to już bym go wygoniła :D

Aczkolwiek mąż kategorycznie odmawia seksu, bo chce skończyć odpicowywać sypialnię [nie doszły jakieś dizajnerskie listwy przypodłogowe więc do poniedziałku mam nie rodzić...]

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati właśnie w Norwegii maja nie o inna opinie. Mam art na ten temat napisany przez jengo z profesorów, ale niestety po norwesku. Uważają ze dziecko donoszone dostaje pewna dawkę przeciwciał od matki par dni przed porodem. Kp oczywiście tez pomaga i to bardzo ale głownie te przeciwciała otrzymane przed porodem chronią. Man sporo znajomych, którzy mieli dzueci karmione tylko mm i nie chorowały jakoś bardziej od tych na piersi. Nie wiem czy dana teoria jest prawdziwa czy nie. Mam nadzieje ze tak :) bo na naszej wysie wirusów pełno ( spor ludzi służbie podróżuje w tym mój maz wiec przywoza wszystko ;) ) a nie wyobrażam siebie mieć chore tak małe dziecko (tu jeszcze raz uklony w kier. Konwalianki i zdrowka dla Patrysia) w każdym razie znajomy lekarz to samo mi powiedzial

Nieukowa jeszcze jednym minusm podróży z dzieckiem jest to, ze jemu jest niewygodnie w foteliku. Nie ważne czy autem os. czy domen na kolkach dziecko w foteliku musi siedzieć. Trzeba sie często zatrzymywać by małe plecki odpoczęły. Dlatego ja wole samolotem ;)

Pati ja z moimi jeżdzę i latam od małego. Jak pisałam z J od 3 mz a z L od 7 tygodnia. Mam nadz ze nic im prez to nice bedzie ;) z Hania tez gdzieś w wakacje polecimy. Pewnie tylko Europa. Za rok marzy nam sie Japonia. Zobaczymy. Uważam tez ze z tak małym dzieckiem które jeszcze jest na cycu dużo łatwiej tez podróżować.

W każdym razie każdy z nas zna swoje dziecko i ma swoje opinie i sam podejmuje decyzje a potem ponosi konsekwencje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 14:53

Pati Belgia, Nieukowa lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko masz racje. Co kraj to inna opinia :-) ja bede podchodzila do Roxane instynktownie, taj jak w przypadku Marcela. U nas to sie sprawdzilo. Ja Marcela niestety karmilam tylko 3 miesiace piersia bo mial ostry przebieg refluksu. Bylismy az w szpitalu ale I tak nam na szczescie nie chorowal. Zaczelo sie dopiero jak poszedl do przedszkola ale I tu byla niespodzianka. Nie chorowal bo inne dzieci itp, chorowal bo mial polipy... mial zabieg I jak reka odjal. Zobaczymy jak to bedzie z Roxy. My pierwsza podroz czyli wakacje z mala planujemy na nastepne wakacje do Hiszpanii. Ale jak to bedzie.... nie wiem... zycie zweryfikuje...I mala oczywiscie ;-)

A my wlasnie kupilismy Marcelowi prezent na dzien dziecka I kupilismy maxi cosi do wozka z adapterami I video nianie. Mamy juz wszystko. Zostaly tylko drobiazgi takie jak kosmetyki.... ufff wyprawka prawie zakonczona.. :-)

Krokodylica lubi tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O a to nie wiedziałam, że w camperze też trzeba w foteliku... niby logiczne, bo w końcu to też samochód na drodze, ale myślałam że nie wiem... wystarczy łóżeczko turystyczne czy coś :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko odnoczac sie do wyedytowanej czesci Twojego posta.... zle mnie zrozumialas, ja nie mam nic przeciwko ppdrozy, chodzilo mi konkretnie o wyjazd z 4 miesiecznym niemowleciem na 2 miesiace wojazy w kamperze. Co innego jechac na wakacje czy do rodziny a co innego w dwumiesieczna podroz w obce kraje...

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • beszka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati dobrze zrozumiałam :) wyżej pisałam ze wyjazdu do PL nie można porównywać do podróżowania w obce nieznane miejsca ;)

Jak sie u Was relfuks objawiał ? Moja H bardzo wymiotuje i serdnio na wadze prYbiera...:

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko u nas Marcel wymiotowal wszystko co zjadal, malo przybieral na wadze I bardzo plakal. Mial ppdrazniony przelyk. Nawet lezac na plasko fontanne puszczal. Dlatego zdecydowalismy posluchac pediatry I odstawic malego od piersi. Ja badzo to przezylam... Kupowalismy specjalne mleko w aptece. Novolac AR. Moze skonsultuj sie z pediatra.

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • beszka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzkieki Pati. Mamy taki zamair. W czw.idziemy.

Paietam, ze ktoras z was pila herbate z pokrzywy? Moze kotras mama karmiaca i orientuje sie jaki ma ona wplyw na laktacje? Na norweskiej str.rzadowej wspomagajacej kp jest ona zalecana w trakcjenkp na zwiekszenie il.mleka. Pisza tez aby jesc koperek, bo rowniez pomaga...no i standard koper wloski, anyz itp.

Co ciekawe, jest napisane, ze osoby m.in.z PCO moga miec problem z laktacja i nie byc w stanie karmin piersia. Podobnie os.z niedobirem progesteronu oraz z (chyba bo nie pamietam) niedoczymnoscia tarczycy. Pisza, ze to nie jest regula, ale czesto sie zdarza.

Mloda wykapana (dalej niecierpi sie kapac i krzyk jest straszny), lezy z (*) ciekawe o ktorej dzis zasnie.....a maz probuje chlopakow spac polozyc i przygotowuje steki dla nas ....mniammm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 20:47

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Beszko a myślałam że chociaż kąpiel Hani odpowiada...bo moja w wannie to aniołek i smieje się cała paszcza ;) u nas chyba lepszy dzień jakiś kolka jeśli była to bardo delikatna i juz śpi po kąpieli może w końcu to się będzie wycisza -oby.

beszka lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tym ze z PCO mogę mieć problem z laktacja wiem od mojego gina, juz w ciąży jak byłam to mi powiedział.....
    Pokrzywa jak najbardziej, do tego dobrze działa na włosy, na PCO właśnie i oczywiście żelazo..
    Od kperków, rumiamkow itp mogą być zdjęcia u maleństwa, wiec juz nie pije....

beszka lubi tę wiadomość

• beszka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqu, dla mnie wiad.ovpco i trudnosciach z laktacja byla nowoscia

A koper zwylky tez odstawilas? Taki np.na ziemniczki mlode? Wloskiego tez nie pije a od jutra wracam do pokrzywy ;)

Smoczku, ciesze sie ze u was lepiej....i oby tak dalej.

U nas to mam wrazenie, ze gorzej. Odstawilismy juz wszelkie krople na kolki, bo nic nie pomagaly, to poco mala tym faszerowac. Smiejemy sie z mezem, ze piekne i madre dzieci robimy, grzeczne tez ale z kazdym te pierwsze mies.byly trudne.....zadne ksiazkowe nue bylo, ze w pierwszych tyg jadlo i spalo...tesciowa sie dziwi i sadzi, ze klamie,y, bo jej jadly i spaly...ba! Same zasypialy

Jeny jak ja pisze na tym ipadzie....wytlumaczenie mam ze jedna reka pisze i ta sama trzymam ipada, spiesze sie i jesszcze glowe mam dziwnie wykrzywiona. Zaraz poprawiw poprzedni post

My dalej przy cycu....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 20:44

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki tak rozmawiacie o tych podróżach a ja bym chciała na przyszłe ferie już gdzieś polecieć, ale maleństwo będzie miało ok 2miesiące i zastanawiam się czy nie poczekać do wakacji jednak :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko nie, koperek do ziemniczkow jak najbardziej, ale koper włoski odstawilam....
    Groszku szacunek jak się z 2m dzidzią na urlop wybierzesz, a jak jeszcze odpoczniesz to będziesz moim guru:-D
    Padam...małej juz na "poważnie" zęby idą...a ja jestem u kresu wytrzymałości...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 21:04

‹‹ 876 877 878 879 880 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ