Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Omg, jak ja nie cierpie tych smakow- anyz, koper, koperek i pokrzywa budza we mnie odraze (nie.lubie tez czarnuszki i kozieradki a podobno tez dzialaja na laktacje)
biedne te dzieciaczki jezeli to smakowo przenika do mleka
A podobno przenika i do wod plodowych i do mleka. Jak bede musiala to pewnie sprobuje sie przelamac, ale teraz jak na probe sobie hippa zaparzylam to myslalam ze plune nim na kilka metrow taki odruch mialamWiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 21:12
-
Nie wiedziałam o tym pco i laktacji.. Na szczęście mnie to nie dotknęło, ale kto wie, w końcu karnie dopiero 7tyg..
A ja nigdy nie jadlam kozieradki ;(, za to tego wszystkiego powyżej poza Bawaria nie pije, ale skoro można to może spróbuje, bo w domu mam.
Gorąco dzisiaj było w sprawie podróży, ale akcja się nie rozwinęła do poziomu jak na ovu
-
Malenq nie wybieram się jeszcze
Za wcześnie na takie plany. W planach mam Hel w lipcu i liczę na to że z brzuszkiem się nie umęczę
Ale nie ukrywam że ferie mi się marzą
Ale wiem że czas zweryfikuje wszystkie moje plany i zachcianki
Co myślicie o imieniu Antoś? Tak mi przypadkiem wpadło w oko i mi się spodobało -
ZGREDKA - chodzi mi o usg piersi zeby zobaczyc czy wszystko ok. Ja nie lubie sie macac po cyckach i szukac guzkow bo zawsze cos znajde i potem mam jazdy, wole zrobic usg i miec od razu pewnosc.
NIEUKOWA - powiem ci ze od porodu to jeszcze wiekszej ochoty na ta podroz nabralam bo to mnie wyrwie z domu poprostu.
Turcja i Iran to nie sa kraje o jakims duzym ryzyku jesli chodzi o choroby. To kraje suche i tez dobrze rozwiniete.
Jesli chodzi o sama jazde to raczej nie byloby to mysle wiecej niz jakies 600km dziennie i to rozlozone na dwa razy. A do tego pewnei tez nie codziennie bo chcemy przeciez sie zatrzymywac na dluzej w niektorych miejscach. Napewno nie chce zeby maly siedzial za dlugo w tym wstretnym foteliku - kilka godzin w takim bezruchu to nic fajnego. W najgorszym wypadku poprostu zstaniemy w tylko jednym miejscu a potem zawrocimy. Napewno nie bedziemy robic niczego na sile.
Co do przyzwyczajenia wlasnie dlatego wpadlismy na pomysl campera. Ale dzisiaj sie rozmyslilismy bo to kurcz ejednak kupa forsy. Wiadomo, ze potem mozna sprzedac ale pewnie za polowe ceny juz. Moze jednak lepiej asza osobowka i spac w hotelach (maly w swoim turystycznym lozeczku).
NIEUKOWA - strone rodziny bez granic znam, nawet gadalismy z tym kolesiem przed wyjazdem do Gruzji 2 lata temu.
Bardziej ekstremalna jest para z 6sci miesieczynymi blizniakami porodzojaca z plecakiempo am. poludniowej chyba. ale nie pameitam strony.
ZGREDKA - mi dawali w szpitalu tabletki ze sproszkowana kozieradka na podkrecenie laktacji. Herbatka Bocianek ma ja tez w skladzie.
Dzisiaj nie pilam zadnej herbatki bo znowu mi sika z cyckow tak ze sie ciagle zalewam jak sie Domi niespodziewanie odlaczy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 22:11
-
Pati Belgia wrote:Anusia imię fajne
ja wybierając imię dla Marcela i Roxane zastanawiałam sie czy na każdym etapie życia dziecka to imię brzmi fajnie
wiesz o co chodzi
mała Roxanka, nastoletnia Roxy i dorosła Roxane
A z Antosiem w głowie się dzisiaj obudziłam i coraz bardziej do mnie przemawia
A tak w ogóle to dzień dobry
Przeczytałam małżowi o Waszych planach wynajęcia lub kupna kampera i już go wzięło. Dzisiaj od rana sprawdza gdzie można wynająćPati Belgia lubi tę wiadomość
-
Anusia fajnie bo Ty jeszcze możesz pojechać na wakacje a my niestety juz nie
jakoś tak dziwnie bo od wielu lat co roku jeździmy do ciepłych krajów
a tu pierwszy rok bez wakacji
planuje jednak żeby meza zaskoczyć i w czerwcu po egzaminach Marcela skoczyć na weekend nad morze. Ale jeszcze to tylko plany. Zobaczę jak sie bede czuła. A i teraz te egzaminy Marcela siedzą mi w głowie....
Anuśka lubi tę wiadomość
-
Pati: gratki kolejnego tyg
Anuska: mi sie Antoni bardzo podoba, ale pewnie sama bym nie wziela bo ostatnio bylo popularne bardzo.
Mala sie chyba wczoraj pierwszy raz usmiechnela swiadomie, pisze "chyba" bo wydajr mi sie to za wczesnie, ale zrobila to dwa razy pod rzad do taty. Ja widzialam 1 i bylo to niesamowite odczucie, jeszcze czegos takiego nie czulam.Pati Belgia, Anuśka, Nieukowa, beszka, LaRa, Blondik, Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
hej misie
nagrałam sobie i właśnie oglądam ekstremalne przypadki karmienia piersią i może nie jestem prokobieca ale uważam że karmienie dzieci przedszkolnych i szkolnych piersią jest nienormalne i szkodzi psychice dziecka... tak pod względem psychologicznym.... masakra jakaś
zgredka, Nieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Czesc
Anulka tez mnie dzis przywitała pięknym bezzebnym uśmiechem :*
Obąwialam sie akcji nocnych bo wczoraj duzo spała w ciagu dnia, ale spała od 22 do 6:00no cudnie
U nas wczoraj wieczorem na osiedlu sceny jak z filmu sensacyjnegostoję w kuchni, prasuje az tu nagle słyszę koguty policyjne, światła i .... Pościg ! W 6 sek byłam na balkonie! Zatrzymali go pod moja klatka, policjanci wyskoczyli z bronią, wytarzali kierowcę z auta, położyli na ziemi, zakuli w kajdanki itd. Normalnie sceny filmowe!
Mamuśki co robicie w momencie gdy maluszek sie zachłystuje (?) mlekiem? Pionizujecie, dmuchanie w buzie czy klepnięcie po pleckach (czy moze coś jeszcze innego) czasami tak sie dzieje przy kp jak i przy butelce.
Miłej niedzieli! -
Lara masakra jakaś z ta akcja. Ale chociaż za darmolca miałaś mini odcinek kryminalnych na żywo
Co do zachłyśnięcia maleństwa ja zawsze pionizowalam Marcela i delikatnie oklepywalam plecaki. Aaa i jeszcze jedno... Super Ci Anusia posypała. Gratulacje. Ja niestety przy Marcelu nie wiedziałam co to noc przespana do 8 miesiąca życia... Mam nadzieje, ze z Roxane bedzie inaczej
LaRa lubi tę wiadomość
-
Arienna wrote:hej misie
nagrałam sobie i właśnie oglądam ekstremalne przypadki karmienia piersią i może nie jestem prokobieca ale uważam że karmienie dzieci przedszkolnych i szkolnych piersią jest nienormalne i szkodzi psychice dziecka... tak pod względem psychologicznym.... masakra jakaś
-
nick nieaktualnyNa kolano i głową w dół, nigdy nie pionizować....
Dzień dobry...
Antoni TP bardzo dostojne imię..zawsze kojarzy mi się z tym świętym....
Kacper u mnie odpada, z racji tego ze miałam psa o takim imieniu....
Pościg pod oknem super...u mnie INO dojarki słychać i od czasu do czasu sklep obwoźny przejedzie i zatrąbi.....
Miłej niedzieli...
Ps. Zazdroszczę przesłanych nocy, mojej małej się wszystko odwróciło i budI się na jedzenie co godzinę w nocy....Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 09:39
Smoczyca1 lubi tę wiadomość
-
Lara: ja od razu podnosze
Cholera mam alergię na jakieś pyłki, czy mogę brać tabletki typu allerga, czy inny allertec..?
No dla mnie jest koniec karmienia kiedy dziecko samo podchodzi i puka w cycka, acz ja będę karmić do 6mca a potem resztkami (o ile mi pokarmu stanie) -
No, akcja typowo filmowa!
Pózniej przyjechali z tym gościem i zaczęli przeszukiwać auto jakaś dziwna latarka, ale (stety) niestety nic nie znaleźlisadze ze facet do kontroli sie nie zatrzymał i akcja sie rozkręciła !
Najlepsze te stare babki, albo patrzyły zza firany albo z lornetkami hehPati Belgia lubi tę wiadomość