Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wg speców od 1 pomocy z warsztatów jeżeli zakrztuszenie jest od mleka, to wystarczy przerwać karmienie na chwilę i dziecko sobie poradzi - przełknie, uleje albo bańki pójdą nosem
Jeśli to coś poważniejszego, duże zachłyśnięcie albo np. pokarmem stałym, to nie wolno pionizować tylko główkę trzeba skierować niżej niż tułów, czyli np. na kolanach rodzica i puknąć do 5x dwoma palcami między łopatki...
Jak mi się uda karmić cycem to chcę nawet do roku- zależy czy będzie u mnie laktacja i czy po powrocie do pracy będzie mi się chciało 1x dziennie w robocie odciągać, bo mamy ku temu średnie warunki (szatnia albo kibel, z dwojga złego bym się w szatni zamykała...)
Umówiłam się na lody z kumpelą i na spacerI teraz się waham, czy pakować już do plecaka przy każdym wyjściu dużą podpaskę albo podkład porodowy i zapasowe spodnie... strasznie dużo rzeczy bym musiała ze sobą tachać, bo jeszcze picie, dokumenty, parasolka itp...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 10:03
-
Nieukowa: spokojnie, jakby co maz przywiezie wsio
poza tym widze marzy Ci sie szybki porod widze, a tu zanim sie rozwinie, to zdazysz wsio zrobic
acz zycze oczywiscie jak najsprawniej przeprowadzonej akcji wyjscia nowego kolegi
Moja sobie z ulewaniem dobrze radzi, nawet jej to nie demerwuje, ot wystrzeli czasem fontanna lub pare kropel i zadowolona moze jesc dalej (choc ostatnio przesadza z apetytem).
Cos mialam jeszcze napisac ale zapomnialam -
Hej...
Jak Malenq i Nieukowa mówią nigdy nie pionizuje na kolana buzia w dół.
Malenq współczuję noecek ale pomysł ze jak Wy będziecie ząbki miały to my będziemy przez to przechodzić i Ciebie o porady prosićsił życzę kochana!
Co do imienia Atos tez mi się podoba...rozwazalam imię Antonina ale ze moja S.p. babcia była Zofia to wybór prosty
Tylko wszyscy w domu do malej mówimy lala i smieje się ze będzie się tak przedstawiać
U nas naprawdę lepiej z brzuszkiem poplakuje co prawda ale zdecydowanie mniej może czary pomogły a może układ pokarmowy trochę dojrzał. ..
U nas piękne słońce i 18 stopni
Miłego dzionkaWiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 10:45
Malenq, Malenq, beszka lubią tę wiadomość
-
Hejka Kobietki jak tam niedzela ??
Malenq wrote:Pościg pod oknem super...u mnie INO dojarki słychać i od czasu do czasu sklep obwoźny przejedzie i zatrąbi.....az mi sie przypomnialo jak mieszkalam na wsi jako dziecko to byly piekne czasy .. ahhh
Co do karmienia ja bede karmic jak mi laktacja pozwoli 1 -1,5 max
Niech dziecko zacznie probowac innych smakow niz nudne mleko mamuski
Apropos torby do szpitala tu pytanie do Beszki - co mi tam bedzie potrzebne ? a co nie , bo np. maja wsio w szpitalu ?
Smoczyca daj troche tego slonka ... od miesiaca tu taka depresyjna pogoda slonca brak(((
Zgredka to tylko sie cieszyc ze apetyt jej dopisuje !: D
Nieukowa zostaw spakowana torbe w domu mysle ze facet ci ja przywiezie w/w
Malenq lubi tę wiadomość
-
39tc mi się zaczął tak w ogóle
Ale mi chodzi o to, że jak by mi gdzieś na mieście się polało, to bym się mogła przebrać i nie straszyć ludziAnuśka, LaRa, Pati Belgia, Malenq, beszka, cati, MANIEK, Misi@, konwalianka, Krokodylica, Nenaaa, Blondik lubią tę wiadomość
-
Smoczyca cieszę się że z brzuszkiem już lepiej
U nas znowu Antonina odpada bo mamy piesa Tośkę
Malenq u mnie na wsi niestety nie ma aż takiego spokoju. Teraz jak mam otwarte okna to słyszę co ksiądz na każdej mszy mówiNo i rano budzą mnie dzwony
Nieukowa jak Cię dopadnie na mieście to dzwoń na 112 i czekaj na karetkę, nie wiem czy będziesz wtedy miała siłę i ochotę myśleć czy dobrze wyglądasz
A brzusio masz świetny -
Dzien dobry
Nieukowa,msliczny brzusio
Malenqu, zycze siloj pamietam i wspolczuje....
Smoczku ciesze sie,mze unwas lepiej z brzuszkiem
Cati, podklady, podoaski, pieluchy maja. Jakies mydlomi szamoon pod prysznicem jest, majtki jednorazowe sa, jakies ubranka dla dziecka jest. Reczniki i koszule do spania sa. Oliwka i plyd do kapielimdlamdziecka, jest (jesli bedziesz chciala to pomoga ci mala wykapac, jak chcesz to mozesz sama lub odmowic i wykapac wmdomu). Mleko i butelki, jesli potrzebme maja.njedzenia maja mnostwo - przynajmniej u nas. Problem byl w stavanger, bo spalismy w hotelu, pozno urodzila, i zaraz po porodzie dali mi jesc, ale jak o 4 rano ki sie zachcialo, to restauracja byla zamknieta. Maz jakies paluszki gdzies kupil.
Ja wzielam ze soba:
Kapcie dla siebie i meza, swoje kosmetyki i szczoteczke do zebow, ubranka swoje dla malej i kocyki (w szpitalu sa koce i kolderki dla dziecka, w ktorych mala spala zaraz po porodzie, bo je nagrzewaja by cieple byky, potem przelozylam do swoich). Wzielammtez dla siebie wygodne ubraniami bluzki do karmienia, w kotrych paradowalam. W naszym szpitalu byla kuchnia czynna 24 h a tam kanapki, ciasto, soki kawa herbata, stolik by razem zjesc. W pomieszczeniu obok kanapy i tv, wiec miekiedy tam siedzielismy. Jesli bedzie ie mieli salemrodzinna, to ubraniami kosmetyki dla meza. Suszarkamdo wlosow, ladowarki do tel, ipada, kompa, aparatu itp.
Ja mialam ze soba na porod plyte z muzyka, cole i snikersa co by energii so ie dodac, ale nei zdarzylam zjesc a przy poprzednich porodoach w ogole omtym nie myslalamjesli w trakcie orodu zglodniejsz, to dadza ci jesc
My w ogole torby ze soba nie kielismy, bo w aucie zostala (bylam oewna, ze do domu wroce). Gdy okazalomsie, ze rozwarcie na 5 i szybko,postepujel to nie bylo,kiedy tej torny przymiesc. Po,porodzie wskoczylam w ich rze zym szczoteczke do zebow dostalam w szpitalu. Rano maz przyniosl nasze rzeczy. Wiec jakbyscie czegos ze soba nie mieli, to tragedii nie bedzie
Generalnie kazdy szpital jest troche inaczej zorganizowany. Polozna nie proponowala ci ogladanaimporodowki? Wtedy pokazujamkazde pomieszczenie,mweicmsiemdowiesz czy kuchnia jest czynna caly czas(po porodzie przynosza tace z kanapkami, sokuem, flaga i kwiatami
)
Dam znac, jakby cos mi sie przypomnialo. -
Dzieki Beszka takiego wyczerpującej odpowiedzi sie n ie spodziewalam ale super ze mi to napisalas juz sobie to spisuje
) bo dzis bede pakowac torbe to wiadomo musze wiedziec co i jak
Nieukowa widac ze sie opalałastu taka sniada cera brzuszek bialutki niczym księżyć
a ja za to cala taka blada jestem no moze nie biala ale od zeszlych wakacji moja skóra slonca nie widziala. no ale sliczny brzusio na 39 tydz.
JA dzis 36 tydz. zaczelam pozniej jakas fotke strzelebo w tej chwili wygladam jak zoombie... cisnenie slabe , za oknem pada tylko czlowiek by spał...
-
U mnie bylo tak samo, ja bylam na badaniu, chlop czekal w poczekalni a torba w samochodzie. Wychodze mowie, ze 3cm rozwarcia i zostaje, ten musial po torbe leciec bo ja musialam juz sie przebrac bo wsio juz mialam mokre.
Nieuk: ale masz bialy bebenek -
Cati, nie ma za co. Widze ze napisalam z tyloma bledami,mze szok. Ale to orzez to, ze pisze w trakcie cyckiwania. Czasem cos napisze, muszanmloda podniesx do odbicia i po chili pisze to samo :p a pisowania...straszna. Jeszcze raz orzeoraszam i kokliny w wasza str,,ze potraficie to rozszyfrowac
-
beszka
nie ma problema sama sie sobie dziwie ale rozszyfrowalam twoje bazgroły co do slowa
telepatia matczyna czy co
hehhe
Zgredka czyli odrazu wskoczylas w koszule porodowa?beszka lubi tę wiadomość
-
Cześć laski.
Postaram się Was później jakos nadrobić, ale to nie będzie łatwe bo Zuza od wczoraj ma jakieś złe nastroje, nie wiem, może faza księżyca jej nie odpowiada, ciągle trzeba się nią zajmować.
Wczoraj ochrzciliśmy Zuzkę.
Wczoraj przed wyjściem na chrzciny nawiedziła mnie pierwsza od porodu @. Wiedziała kiedy przyjść. :]
Zaczynam nowy cykl. Trzeba się teraz pilnować.cati, Pati Belgia, Malenq lubią tę wiadomość