X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam zamiar do 6 miesiąca max, co prawda i moja mam i starsza siostra miały bardzo mało pokarmu, ale zobaczymy, po za tym będę jeździć na zjazdy do szkoły więc i tak dzidzia będzie pić z butli :)

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg speców od 1 pomocy z warsztatów jeżeli zakrztuszenie jest od mleka, to wystarczy przerwać karmienie na chwilę i dziecko sobie poradzi - przełknie, uleje albo bańki pójdą nosem :P
    Jeśli to coś poważniejszego, duże zachłyśnięcie albo np. pokarmem stałym, to nie wolno pionizować tylko główkę trzeba skierować niżej niż tułów, czyli np. na kolanach rodzica i puknąć do 5x dwoma palcami między łopatki...

Jak mi się uda karmić cycem to chcę nawet do roku- zależy czy będzie u mnie laktacja i czy po powrocie do pracy będzie mi się chciało 1x dziennie w robocie odciągać, bo mamy ku temu średnie warunki (szatnia albo kibel, z dwojga złego bym się w szatni zamykała...)

Umówiłam się na lody z kumpelą i na spacer :D I teraz się waham, czy pakować już do plecaka przy każdym wyjściu dużą podpaskę albo podkład porodowy i zapasowe spodnie... strasznie dużo rzeczy bym musiała ze sobą tachać, bo jeszcze picie, dokumenty, parasolka itp...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 10:03

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neukowa, może koleżanka przyjdzie do Ciebie :P bo wiesz wyprawka do szpitala jest dość spora do noszenia :P

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa: spokojnie, jakby co maz przywiezie wsio :) poza tym widze marzy Ci sie szybki porod widze, a tu zanim sie rozwinie, to zdazysz wsio zrobic :) acz zycze oczywiscie jak najsprawniej przeprowadzonej akcji wyjscia nowego kolegi :)

Moja sobie z ulewaniem dobrze radzi, nawet jej to nie demerwuje, ot wystrzeli czasem fontanna lub pare kropel i zadowolona moze jesc dalej (choc ostatnio przesadza z apetytem).

Cos mialam jeszcze napisac ale zapomnialam

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej...
    Jak Malenq i Nieukowa mówią nigdy nie pionizuje na kolana buzia w dół.
    Malenq współczuję noecek ale pomysł ze jak Wy będziecie ząbki miały to my będziemy przez to przechodzić i Ciebie o porady prosić ;) sił życzę kochana!
    Co do imienia Atos tez mi się podoba...rozwazalam imię Antonina ale ze moja S.p. babcia była Zofia to wybór prosty ;)
    Tylko wszyscy w domu do malej mówimy lala i smieje się ze będzie się tak przedstawiać ;)
    U nas naprawdę lepiej z brzuszkiem poplakuje co prawda ale zdecydowanie mniej może czary pomogły a może układ pokarmowy trochę dojrzał. ..
    U nas piękne słońce i 18 stopni :)
    Miłego dzionka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 10:45

Malenq, Malenq, beszka lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• arturowa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 22:48

5 lat starań, IO, pcos, niedoczynność tarczycy, hashimoto, hiperprolaktynemia + ALLOmlr 48%(z20), kir AA + oligosperma/azoospermia męża = cztery ciąże biochem.

Starania od czerwca 2014.
  • cati Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Kobietki jak tam niedzela ?? :)
    Malenq wrote:
    Pościg pod oknem super...u mnie INO dojarki słychać i od czasu do czasu sklep obwoźny przejedzie i zatrąbi.....
    Malenku hahaha :D az mi sie przypomnialo jak mieszkalam na wsi jako dziecko to byly piekne czasy .. ahhh

Co do karmienia ja bede karmic jak mi laktacja pozwoli 1 -1,5 max
    Niech dziecko zacznie probowac innych smakow niz nudne mleko mamuski :D
    Apropos torby do szpitala tu pytanie do Beszki - co mi tam bedzie potrzebne ? a co nie , bo np. maja wsio w szpitalu ? :P

Smoczyca daj troche tego slonka ... od miesiaca tu taka depresyjna pogoda slonca brak :((((

Zgredka to tylko sie cieszyc ze apetyt jej dopisuje !: D

Nieukowa zostaw spakowana torbe w domu mysle ze facet ci ja przywiezie w/w :)

Malenq lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    39tc mi się zaczął tak w ogóle :)
    49om3fkje7re.jpg

Ale mi chodzi o to, że jak by mi gdzieś na mieście się polało, to bym się mogła przebrać i nie straszyć ludzi :P

Anuśka, LaRa, Pati Belgia, Malenq, beszka, cati, MANIEK, Misi@, konwalianka, Krokodylica, Nenaaa, Blondik lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca cieszę się że z brzuszkiem już lepiej :) U nas znowu Antonina odpada bo mamy piesa Tośkę :)
    Malenq u mnie na wsi niestety nie ma aż takiego spokoju. Teraz jak mam otwarte okna to słyszę co ksiądz na każdej mszy mówi :) No i rano budzą mnie dzwony :)

Nieukowa jak Cię dopadnie na mieście to dzwoń na 112 i czekaj na karetkę, nie wiem czy będziesz wtedy miała siłę i ochotę myśleć czy dobrze wyglądasz :)
    A brzusio masz świetny :)

• LaRa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, Nieukowa, brzuszek wieelki i cudny, naciesz sie nim jeszcze :)
    Zgredka, ja mam wrazenie ze Ania ciagle je, ciagle....

W Tesco jest promocja na pampersy Giant Box za 69,99

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska hehe a my mamy swinke morska Toske

Anuśka lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• beszka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Nieukowa,msliczny brzusio :)

Malenqu, zycze sil ;) oj pamietam i wspolczuje....

Smoczku ciesze sie,mze unwas lepiej z brzuszkiem :)

Cati, podklady, podoaski, pieluchy maja. Jakies mydlomi szamoon pod prysznicem jest, majtki jednorazowe sa, jakies ubranka dla dziecka jest. Reczniki i koszule do spania sa. Oliwka i plyd do kapielimdlamdziecka, jest (jesli bedziesz chciala to pomoga ci mala wykapac, jak chcesz to mozesz sama lub odmowic i wykapac wmdomu). Mleko i butelki, jesli potrzebme maja.njedzenia maja mnostwo - przynajmniej u nas. Problem byl w stavanger, bo spalismy w hotelu, pozno urodzila, i zaraz po porodzie dali mi jesc, ale jak o 4 rano ki sie zachcialo, to restauracja byla zamknieta. Maz jakies paluszki gdzies kupil.

Ja wzielam ze soba:
    Kapcie dla siebie i meza, swoje kosmetyki i szczoteczke do zebow, ubranka swoje dla malej i kocyki (w szpitalu sa koce i kolderki dla dziecka, w ktorych mala spala zaraz po porodzie, bo je nagrzewaja by cieple byky, potem przelozylam do swoich). Wzielammtez dla siebie wygodne ubraniami bluzki do karmienia, w kotrych paradowalam. W naszym szpitalu byla kuchnia czynna 24 h a tam kanapki, ciasto, soki kawa herbata, stolik by razem zjesc. W pomieszczeniu obok kanapy i tv, wiec miekiedy tam siedzielismy. Jesli bedzie ie mieli salemrodzinna, to ubraniami kosmetyki dla meza. Suszarkamdo wlosow, ladowarki do tel, ipada, kompa, aparatu itp.

Ja mialam ze soba na porod plyte z muzyka, cole i snikersa co by energii so ie dodac, ale nei zdarzylam zjesc a przy poprzednich porodoach w ogole omtym nie myslalam ;) jesli w trakcie orodu zglodniejsz, to dadza ci jesc ;)

My w ogole torby ze soba nie kielismy, bo w aucie zostala (bylam oewna, ze do domu wroce). Gdy okazalomsie, ze rozwarcie na 5 i szybko,postepujel to nie bylo,kiedy tej torny przymiesc. Po,porodzie wskoczylam w ich rze zym szczoteczke do zebow dostalam w szpitalu. Rano maz przyniosl nasze rzeczy. Wiec jakbyscie czegos ze soba nie mieli, to tragedii nie bedzie

Generalnie kazdy szpital jest troche inaczej zorganizowany. Polozna nie proponowala ci ogladanaimporodowki? Wtedy pokazujamkazde pomieszczenie,mweicmsiemdowiesz czy kuchnia jest czynna caly czas ;) (po porodzie przynosza tace z kanapkami, sokuem, flaga i kwiatami ;) )

Dam znac, jakby cos mi sie przypomnialo.

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na TVN Style jest właśnie miasto kobiet i mówią o ludziach, którzy zjadają łożysko o.O

• cati Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Beszka takiego wyczerpującej odpowiedzi sie n ie spodziewalam ale super ze mi to napisalas juz sobie to spisuje :)) bo dzis bede pakowac torbe to wiadomo musze wiedziec co i jak :)

Nieukowa widac ze sie opalałas :D tu taka sniada cera brzuszek bialutki niczym księżyć :D a ja za to cala taka blada jestem no moze nie biala ale od zeszlych wakacji moja skóra slonca nie widziala. no ale sliczny brzusio na 39 tydz.

JA dzis 36 tydz. zaczelam pozniej jakas fotke strzele :P bo w tej chwili wygladam jak zoombie... cisnenie slabe , za oknem pada tylko czlowiek by spał...

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bylo tak samo, ja bylam na badaniu, chlop czekal w poczekalni a torba w samochodzie. Wychodze mowie, ze 3cm rozwarcia i zostaje, ten musial po torbe leciec bo ja musialam juz sie przebrac bo wsio juz mialam mokre.

Nieuk: ale masz bialy bebenek :)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • beszka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati, nie ma za co. Widze ze napisalam z tyloma bledami,mze szok. Ale to orzez to, ze pisze w trakcie cyckiwania. Czasem cos napisze, muszanmloda podniesx do odbicia i po chili pisze to samo :p a pisowania...straszna. Jeszcze raz orzeoraszam i kokliny w wasza str,,ze potraficie to rozszyfrowac ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • cati Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka :D nie ma problema sama sie sobie dziwie ale rozszyfrowalam twoje bazgroły co do slowa :D telepatia matczyna czy co :D hehhe
    Zgredka czyli odrazu wskoczylas w koszule porodowa? :D

beszka lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laski.

Postaram się Was później jakos nadrobić, ale to nie będzie łatwe bo Zuza od wczoraj ma jakieś złe nastroje, nie wiem, może faza księżyca jej nie odpowiada, ciągle trzeba się nią zajmować.

Wczoraj ochrzciliśmy Zuzkę. :)

Wczoraj przed wyjściem na chrzciny nawiedziła mnie pierwsza od porodu @. Wiedziała kiedy przyjść. :]
    Zaczynam nowy cykl. Trzeba się teraz pilnować. :P

cati, Pati Belgia, Malenq lubią tę wiadomość

• cati Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko :D no no :D Najlepszego dla Zuzi !! :D

Krokodylica lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam sie ciesze, ze szybko dostalam @, bo wczesniej tez.mozna zajsc, a tak przynajmniej mniej wiecej wien kiedy mozna a kiedy nie.

Cati: tak od razu w koszule :)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 878 879 880 881 882 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ