Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
zgredka
dobrze kombinujesz z tą antykoncepcją.
Nena
nie mów że brzuch Was jeszcze męczy.Ja się ciągle pocieszam że to po 3 miesiącu mija a tu takie rzeczy.
Kotka
każdej z nas się zdarzają wpadki, ja też miałam kilka.
Anuśka
wózek wygląda super. Za tą kasę bym brała.
Ja z moją w taką długą podróż bym się nie wybrała na razie. Podróże muszę trochę poczekać. Tym bardziej że karmię mm i każde wyjście / wyjazd to wyprawa strategiczna...
Smoku, a ta "nowa" babka jak Ci powiedziała żeby dziecko nosić? Bo ja noszę w rękach bez niczego, a mama i teściowa mi trują że "one nosiły w beciku".
beszko heh, popatrz, ja mam pco i miałam śladowe ilości pokarmu. Mądre rzeczy tu piszesz.
cdn -
Odnosnie tego co jeszcze syczytalan na norweskiej str.dot. Kp to ze oprocz, jak powszechnie wiad. , szalwii i miecie to rowniez tymianek, oregano i pietruszka dzialaja negatywnie na laktacje. Omg a ja uwielbiam wszystkie te przyprawy
Kroko, to masz chrzest z glowy. Ma za tydzien mamy..... -
Kotka: co do USG ODP brzmi: "to oczywiście podczas laktacji, jest dużo trudniejsze w interpretacji, ale jeśli coś się dzieje, pacjentka wyczuwa jakieś nieregularne zgrubienie, guz, etc. to powinna koniecznie zrobić, nawet biopsje cienko- i gruboigłowe wykonujemy u karmiących, jeśli oczywiście jest podejrzenie jakiejś grożnej choroby"..
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Hej laseczki
Pojechaliśmy z małżem do tych znajomych obglądnąć ten wózekNo i kurczę wróciliśmy z wózkiem do domu
Jest świetny, bardzo mi się spodobał. Od razu sobie pojeździliśmy po domku
Musiałam tylko wszystkie zdejmowane materiały wrzucić do pralki na odświeżanie, bo u tych znajomych w domu lekka wilgoć jest i trochę wilgocią zalatywał, ale już się suszy i pięknie pachnie. No i zapłaciliśmy nie 700zł tylko 650zł i jeszcze laktator dołożyli
Kroko no to Ci się trafiło na chrzest akurat
Nieukowa a Ty się nie bałaś opalać? Podobno w ciąży jakieś plamy mogą wyjść na skórze... Ja przed wakacjami planuję się zapisać na natryskowe opalanie piękny kolorek daje i nie ma po nim plam
Nieukowa, Krokodylica, Pati Belgia, MANIEK, Misi@ lubią tę wiadomość
-
Odnosnie usg piersi....mi jeszcze w szpitalu, juz podczas usg w zeszlym roku, gdy pow.,ze staramy sie o dziecko, poinformowano ze przez 2 lata po ciazy bede w grupue podwyzszonego ryzyka zachorowania na nowotwor, wiec usg mam co roku. Tyle ze u mnie w rodzinie niestety duzo tej choroby
wiec nie wiem czy to dityczy wszystkich kobiet (mysle ze twk). juz 5 lat temu proponowali mi tutaj wyk.bad.genetycznych.....za 4 lata je wykonam....jesli posiadam dany gen, to czeka mnie operacja najpierw mastektomia oraz wszczepienie imolantow podczas jednej operacji....pozniej usuniecie jajnikow, ktore zalecaja.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 21:26
-
Kurcze ja sie wlasnie nie opalalam... Gdybym sie opalala to brzuch i szyje tez
Smarowalam sie f30 jak spacerowalam albo robilam w ogrodzie a i tak sie opalilam jak na zalaczonym obrazku
Anuska czyli milosc wozkowa od 1go wejrzenia
Kroko gratuluje kolejnego etapu w zyciu malutkiejjestem anty chrzczeniu nieswiadomych dzieci, ale skoro to dla was wazne to samej pomyslnosci dla Zuz we wspolnocie chrzescijanskiej
Zgredka zaczynam ci zazdroscic tej szybkiej i z zaskoczenia akcji porodowej... Ja zaczynam miec schizy, ze u mnie to sie w ogole nic nie wydarzyzero czopow, serii skurczy, boli okresowych, sraczek, opadlych brzuchow- nic. Nawet braxtony i hicksy na ktg mi zanikly, a mialam od polowy ciazy czesto...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 21:32
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
beszka wrote:Odnosnie usg piersi....mi jeszcze w szpitalu, juz podczas usg w zeszlym roku, gdy pow.,ze staramy sie o dziecko, poinformowano ze przez 2 lata po ciazy bede w grupue podwyzszonego ryzyka zachorowania na nowotwor, wiec usg mam co roku. Tyle ze u mnie w rodzinie niestety duzo tej choroby
wiec nie wiem czy to dityczy wszystkich kobiet (mysle ze twk). juz 5 lat temu proponowali mi tutaj wyk.bad.genetycznych.....za 4 lata je wykonam....jesli posiadam dany gen, to czeka mnie operacja najpierw mastektomia oraz wszczepienie imolantow podczas jednej operacji....pozniej usuniecie jajnikow, ktore zalecaja.
Ja po śmierci mamy też trafiłam do jakiegoś programu profilaktyki raka piersi i badali czy mam ten gen. Okazało się że nie mam, ale nie wiem czy to znaczy, że nic mi nie grozi podczas kp? -
Anuska akurat podczas ciazy i karmienia jest mniejsze ryzyko nowotworu- spadaja estrogeny, a to one w wiekszosci odpowiadaja za wzrost nowotworow piersi. I same gruczoly jak produkuja mleko to nowotwory stopuja.
Dopiero jak sie na powrot unormuja cykle owu po porodzie, to znow rosnie ryzyko.
Skoro nie masz brca1/2 to nue chroni cie przed nowotworem, ale masz male ryzyko w porownaniu z tymi co maja dodatni...Anuśka lubi tę wiadomość
-
No Nieukowa: ja to wszystko o czym piszesz (poza czołem, który to był tylko śluzem krwistym) miałam w dzień porodu
może tez Ci się tak trafi
Ja właśnie pokazywalam mojemu na jutubie bajkę wuzle (wuzzles), leciała kiedyś na jedynce jak byłam mała i ją uwielbialam, a on o niej nie słyszał, zresztą jak większość ludzi..kochalam jej czołówkęa on stwierdził, ze była okropna wrrr
Misi@ lubi tę wiadomość
-
Anuska, mi specjalisci w jendym z najwiekszych szpitali tutaj powiedzieli, ze przez dwa lata po ciazy jest sie w grupie podwyzszonego ryzyka zachorowania na nowotwor pirsi, wiec zalecaja chociazby badanie usg. ja po tej ciazy, podobnie jak po pierwszej, miesiaczkuje juz,w eic chyba gospodarka hormonalna wraca do normy.
Anuśka lubi tę wiadomość
-
NIEUKOWA - wynajac nie chcemy bo podroz planujemy na dwa miesiace to by nas za duzo wynioslo.
LARA- mi sie wydaje z emoj sie juz usmiecha swiadomie czasem. Tzn. to jest jeszcze taki niesmialy usmiech narazie. Ale i tak najlepsze jest jak przez sen sie na glos podsmiewa
Ja jak moj sie mlekiem krztusi to nic nie robie, czekam az zlapie oddech, ewentualnie troche pionizuje.
Od 22 do 6 rano bez karmienia??? Wow, ale ci dobrze. A potem co? Musialas wstac czy nakarmilas na spiocha i dalej spaliscie?
Dla mnie najgorsze jest to ze maly sie tak kolo 5-6 budzi i raczej nei bardzo chc ezasnac. Jest czesto juz rozbudzony i zadowolony a mi sie o tej godzinie nie chce jeszczw wstawac.
-
Anuśka imię Antek fajne.
Gratuluję zakupu wózka.
Lara przy zachłyśnięciu szybko na rękę i na kolano głową do dołu, a drugą ręką poklepuję po pleckach.
arturowa jak po takim czasie żadnych efektów i tylko luteina to sorry, ale to jakieś nieporozumienie dla mnie.
cati dzięki.
beszka to trzymam kciuki za chrzciny.
Nieukowa jak Ci się nic nie rozkręci, to Ci wywołają, Radek w końcu wylezie czy tego chce czy nie.Anuśka, zgredka, beszka lubią tę wiadomość
-
Moja nie miala pelnej drzemki od 14, a jak nie na piersi to marudzi, chyba to jakis skok rozwojowy kto wie.. moze po kapieli zasnie..
chcialabym dzis troche poserduchowac, ale nie wiem czy to bedzie mozliwe. Wczoraj ledwo zaczelismy mala sie obudzila -
Witam sie kochane...
Wkoncu mogę powiedzieć, ze jak na te warunki ciążowe to sie wyspalamoj dawno juz tak nie było
Matko na tym wesołym miasteczku była masa ludzi... Zlazilam sie jak nie wiem co. Ale za to Marcel sie wyjezdzil i wyświetla a ja przy okazji wszystko jadłam co było dostępnetaka napchana wyszłam, ze szok. Jeszcze dwie waty cukrowe zapakowane tachalam do samochodu
Miłego dzionka życze i WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA NASZYCH DZIECI!!!! Oby były zdrowe bo to najważniejsze a reszta przyjdzie sama
Krokodylica, Misi@ lubią tę wiadomość
-
Hej
Najlepszego dla wszystkich dzieciaczków
Ja oficjalnie zaczęłam walkę z zaparciami... Chyba czas pomyśleć o komponowaniu posiłków, jakoś muszę sobie pomóc w tych ciężkich czasach
Pati no to miałaś wczoraj niezły dzień dzieckaJa wczoraj w drodze po wózek pochłonęłam gofra i loda z automatu
Szczęście niepojęte
Strach pomyśleć jakie rozmiary osiągnie moje dupsko jak tak dalej będę jadła
Pati Belgia, Arienna, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Anusia nie przejmuj sie kochana. Ja do 4 miesiąca chudlam bo ciagle wymiotowalam a teraz jak Ty to kiedys powiedziałaś nie jestem w stanie opanować swojej szczęki
juz mam 10 kg na plusie a ostatnio cieszylam sie, ze tylko 6... Ale cóż zrobic, głodzić sie nie bede
i rozkoszy chociaż tych podniebiennych żałować sobie nie bede
Anuśka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
hej misie
wszystkiego naj dla dzieci
ależ miałam sny, kurde śniło mi się że mnie mąż od wielu lat zdradza i pojawiła się babka z pozytywnym testem ciążowym że to będzie jego dziecko i to wszystko przez to że ja jestem w ciąży i on nie chce się ze mną kochaćja pierdziu tak się przez sen zestresowałam ze mnie złapały skurcze w łydce
-
PsotkaKotka wrote:NIEUKOWA - wynajac nie chcemy bo podroz planujemy na dwa miesiace to by nas za duzo wynioslo.
LARA- mi sie wydaje z emoj sie juz usmiecha swiadomie czasem. Tzn. to jest jeszcze taki niesmialy usmiech narazie. Ale i tak najlepsze jest jak przez sen sie na glos podsmiewa
Ja jak moj sie mlekiem krztusi to nic nie robie, czekam az zlapie oddech, ewentualnie troche pionizuje.
Od 22 do 6 rano bez karmienia??? Wow, ale ci dobrze. A potem co? Musialas wstac czy nakarmilas na spiocha i dalej spaliscie?
Dla mnie najgorsze jest to ze maly sie tak kolo 5-6 budzi i raczej nei bardzo chc ezasnac. Jest czesto juz rozbudzony i zadowolony a mi sie o tej godzinie nie chce jeszczw wstawac.
Hej, dzisiejsza noc także należała do tych "śpiących" Ania padła po 22 i obudziła mnie kwiląc o 5:40. Przystawilam wiec do (.) na leżąco i spałyśmy do 8:30ona sobie ciumkala co chwilkę a ja spałam - czuwając
Dzis lecę do ciucholandu bo nowy towar wrzucają i mam nadzieje ze znajdę coś ciekawego
Nieukowa, jeszcze troszkę czasu Ci zostalokorzystaj ze snu ile wlezie
Miłego dnia
Ps. Wszystkiego najjjjjj dla dzieciaczkówWiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 09:13
Pati Belgia, Misi@ lubią tę wiadomość
-
Hejo,
Wszystkiego naj dla dzieciaków
Moja przespała ładnie całą noc (albo ja się po prostu ze zmęczenia nie obudził am), ale wczoraj mnie umeczyla. Czuje, że źle zrobilam, za mało ją do lozeczka kladlam i teraz jak ją wkładał jak chcę np sobie śniadanie zrobić to od razu wyje, a może to kwestia wieku, może jak będzie starsza to dłużej będzie zajmować się sobą, ale myślę, że sama ją źle nastawiam na przeżywanie chwili samotności, no i mój mi nie pomaga, bo jak zaplacze to od razu bierze ja na ręce i z nią łazi
EhhMisi@ lubi tę wiadomość