X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka
    dobrze kombinujesz z tą antykoncepcją.

Nena
    nie mów że brzuch Was jeszcze męczy. :/ Ja się ciągle pocieszam że to po 3 miesiącu mija a tu takie rzeczy.

Kotka
    każdej z nas się zdarzają wpadki, ja też miałam kilka.

Anuśka
    wózek wygląda super. Za tą kasę bym brała. :)

Ja z moją w taką długą podróż bym się nie wybrała na razie. Podróże muszę trochę poczekać. Tym bardziej że karmię mm i każde wyjście / wyjazd to wyprawa strategiczna...

Smoku, a ta "nowa" babka jak Ci powiedziała żeby dziecko nosić? Bo ja noszę w rękach bez niczego, a mama i teściowa mi trują że "one nosiły w beciku".

beszko heh, popatrz, ja mam pco i miałam śladowe ilości pokarmu. Mądre rzeczy tu piszesz. :)

cdn

• beszka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnosnie tego co jeszcze syczytalan na norweskiej str.dot. Kp to ze oprocz, jak powszechnie wiad. , szalwii i miecie to rowniez tymianek, oregano i pietruszka dzialaja negatywnie na laktacje. Omg a ja uwielbiam wszystkie te przyprawy ;)

Kroko, to masz chrzest z glowy. Ma za tydzien mamy.....

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka: co do USG ODP brzmi: "to oczywiście podczas laktacji, jest dużo trudniejsze w interpretacji, ale jeśli coś się dzieje, pacjentka wyczuwa jakieś nieregularne zgrubienie, guz, etc. to powinna koniecznie zrobić, nawet biopsje cienko- i gruboigłowe wykonujemy u karmiących, jeśli oczywiście jest podejrzenie jakiejś grożnej choroby"..

Nieukowa lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki :)
    Pojechaliśmy z małżem do tych znajomych obglądnąć ten wózek :) No i kurczę wróciliśmy z wózkiem do domu :) Jest świetny, bardzo mi się spodobał. Od razu sobie pojeździliśmy po domku :D Musiałam tylko wszystkie zdejmowane materiały wrzucić do pralki na odświeżanie, bo u tych znajomych w domu lekka wilgoć jest i trochę wilgocią zalatywał, ale już się suszy i pięknie pachnie. No i zapłaciliśmy nie 700zł tylko 650zł i jeszcze laktator dołożyli :)

Kroko no to Ci się trafiło na chrzest akurat ;)

Nieukowa a Ty się nie bałaś opalać? Podobno w ciąży jakieś plamy mogą wyjść na skórze... Ja przed wakacjami planuję się zapisać na natryskowe opalanie piękny kolorek daje i nie ma po nim plam :)

Nieukowa, Krokodylica, Pati Belgia, MANIEK, Misi@ lubią tę wiadomość

• beszka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnosnie usg piersi....mi jeszcze w szpitalu, juz podczas usg w zeszlym roku, gdy pow.,ze staramy sie o dziecko, poinformowano ze przez 2 lata po ciazy bede w grupue podwyzszonego ryzyka zachorowania na nowotwor, wiec usg mam co roku. Tyle ze u mnie w rodzinie niestety duzo tej choroby :( wiec nie wiem czy to dityczy wszystkich kobiet (mysle ze twk). juz 5 lat temu proponowali mi tutaj wyk.bad.genetycznych.....za 4 lata je wykonam....jesli posiadam dany gen, to czeka mnie operacja najpierw mastektomia oraz wszczepienie imolantow podczas jednej operacji....pozniej usuniecie jajnikow, ktore zalecaja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 21:26

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja sie wlasnie nie opalalam... Gdybym sie opalala to brzuch i szyje tez :)

Smarowalam sie f30 jak spacerowalam albo robilam w ogrodzie a i tak sie opalilam jak na zalaczonym obrazku :/

Anuska czyli milosc wozkowa od 1go wejrzenia :)

Kroko gratuluje kolejnego etapu w zyciu malutkiej :) jestem anty chrzczeniu nieswiadomych dzieci, ale skoro to dla was wazne to samej pomyslnosci dla Zuz we wspolnocie chrzescijanskiej :)

Zgredka zaczynam ci zazdroscic tej szybkiej i z zaskoczenia akcji porodowej... Ja zaczynam miec schizy, ze u mnie to sie w ogole nic nie wydarzy :) zero czopow, serii skurczy, boli okresowych, sraczek, opadlych brzuchow- nic. Nawet braxtony i hicksy na ktg mi zanikly, a mialam od polowy ciazy czesto...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 21:32

Krokodylica lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:
    Odnosnie usg piersi....mi jeszcze w szpitalu, juz podczas usg w zeszlym roku, gdy pow.,ze staramy sie o dziecko, poinformowano ze przez 2 lata po ciazy bede w grupue podwyzszonego ryzyka zachorowania na nowotwor, wiec usg mam co roku. Tyle ze u mnie w rodzinie niestety duzo tej choroby :( wiec nie wiem czy to dityczy wszystkich kobiet (mysle ze twk). juz 5 lat temu proponowali mi tutaj wyk.bad.genetycznych.....za 4 lata je wykonam....jesli posiadam dany gen, to czeka mnie operacja najpierw mastektomia oraz wszczepienie imolantow podczas jednej operacji....pozniej usuniecie jajnikow, ktore zalecaja.

Ja po śmierci mamy też trafiłam do jakiegoś programu profilaktyki raka piersi i badali czy mam ten gen. Okazało się że nie mam, ale nie wiem czy to znaczy, że nic mi nie grozi podczas kp?

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska akurat podczas ciazy i karmienia jest mniejsze ryzyko nowotworu- spadaja estrogeny, a to one w wiekszosci odpowiadaja za wzrost nowotworow piersi. I same gruczoly jak produkuja mleko to nowotwory stopuja.
    Dopiero jak sie na powrot unormuja cykle owu po porodzie, to znow rosnie ryzyko.
    Skoro nie masz brca1/2 to nue chroni cie przed nowotworem, ale masz male ryzyko w porownaniu z tymi co maja dodatni...

Anuśka lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Nieukowa: ja to wszystko o czym piszesz (poza czołem, który to był tylko śluzem krwistym) miałam w dzień porodu ;) może tez Ci się tak trafi

Ja właśnie pokazywalam mojemu na jutubie bajkę wuzle (wuzzles), leciała kiedyś na jedynce jak byłam mała i ją uwielbialam, a on o niej nie słyszał, zresztą jak większość ludzi..kochalam jej czołówkę ;) a on stwierdził, ze była okropna wrrr

Misi@ lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • beszka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska, mi specjalisci w jendym z najwiekszych szpitali tutaj powiedzieli, ze przez dwa lata po ciazy jest sie w grupie podwyzszonego ryzyka zachorowania na nowotwor pirsi, wiec zalecaja chociazby badanie usg. ja po tej ciazy, podobnie jak po pierwszej, miesiaczkuje juz,w eic chyba gospodarka hormonalna wraca do normy.

Anuśka lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEUKOWA - wynajac nie chcemy bo podroz planujemy na dwa miesiace to by nas za duzo wynioslo.

LARA- mi sie wydaje z emoj sie juz usmiecha swiadomie czasem. Tzn. to jest jeszcze taki niesmialy usmiech narazie. Ale i tak najlepsze jest jak przez sen sie na glos podsmiewa ;D

Ja jak moj sie mlekiem krztusi to nic nie robie, czekam az zlapie oddech, ewentualnie troche pionizuje.

Od 22 do 6 rano bez karmienia??? Wow, ale ci dobrze. A potem co? Musialas wstac czy nakarmilas na spiocha i dalej spaliscie?
    Dla mnie najgorsze jest to ze maly sie tak kolo 5-6 budzi i raczej nei bardzo chc ezasnac. Jest czesto juz rozbudzony i zadowolony a mi sie o tej godzinie nie chce jeszczw wstawac :/.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka imię Antek fajne.
    Gratuluję zakupu wózka. ;)

Lara przy zachłyśnięciu szybko na rękę i na kolano głową do dołu, a drugą ręką poklepuję po pleckach.

arturowa jak po takim czasie żadnych efektów i tylko luteina to sorry, ale to jakieś nieporozumienie dla mnie.

cati dzięki.

beszka to trzymam kciuki za chrzciny. :)

Nieukowa jak Ci się nic nie rozkręci, to Ci wywołają, Radek w końcu wylezie czy tego chce czy nie. :P

Anuśka, zgredka, beszka lubią tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nie miala pelnej drzemki od 14, a jak nie na piersi to marudzi, chyba to jakis skok rozwojowy kto wie.. moze po kapieli zasnie..
    chcialabym dzis troche poserduchowac, ale nie wiem czy to bedzie mozliwe. Wczoraj ledwo zaczelismy mala sie obudzila :/

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie kochane...

Wkoncu mogę powiedzieć, ze jak na te warunki ciążowe to sie wyspalam :-) oj dawno juz tak nie było :-)

Matko na tym wesołym miasteczku była masa ludzi... Zlazilam sie jak nie wiem co. Ale za to Marcel sie wyjezdzil i wyświetla a ja przy okazji wszystko jadłam co było dostępne ;-) taka napchana wyszłam, ze szok. Jeszcze dwie waty cukrowe zapakowane tachalam do samochodu :-)

Miłego dzionka życze i WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA NASZYCH DZIECI!!!! Oby były zdrowe bo to najważniejsze a reszta przyjdzie sama :-)

Krokodylica, Misi@ lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Najlepszego dla wszystkich dzieciaczków :)
    Ja oficjalnie zaczęłam walkę z zaparciami... Chyba czas pomyśleć o komponowaniu posiłków, jakoś muszę sobie pomóc w tych ciężkich czasach :P
    Pati no to miałaś wczoraj niezły dzień dziecka :) Ja wczoraj w drodze po wózek pochłonęłam gofra i loda z automatu :D Szczęście niepojęte :) Strach pomyśleć jakie rozmiary osiągnie moje dupsko jak tak dalej będę jadła ;)

Pati Belgia, Arienna, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia nie przejmuj sie kochana. Ja do 4 miesiąca chudlam bo ciagle wymiotowalam a teraz jak Ty to kiedys powiedziałaś nie jestem w stanie opanować swojej szczęki ;-) juz mam 10 kg na plusie a ostatnio cieszylam sie, ze tylko 6... Ale cóż zrobic, głodzić sie nie bede :-) i rozkoszy chociaż tych podniebiennych żałować sobie nie bede :-)

Anuśka, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc,

wszystkiego najlepszego

Krokodylica lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Arienna Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej misie :)

wszystkiego naj dla dzieci :D

ależ miałam sny, kurde śniło mi się że mnie mąż od wielu lat zdradza i pojawiła się babka z pozytywnym testem ciążowym że to będzie jego dziecko i to wszystko przez to że ja jestem w ciąży i on nie chce się ze mną kochać :/ ja pierdziu tak się przez sen zestresowałam ze mnie złapały skurcze w łydce :(

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    NIEUKOWA - wynajac nie chcemy bo podroz planujemy na dwa miesiace to by nas za duzo wynioslo.

LARA- mi sie wydaje z emoj sie juz usmiecha swiadomie czasem. Tzn. to jest jeszcze taki niesmialy usmiech narazie. Ale i tak najlepsze jest jak przez sen sie na glos podsmiewa ;D

Ja jak moj sie mlekiem krztusi to nic nie robie, czekam az zlapie oddech, ewentualnie troche pionizuje.

Od 22 do 6 rano bez karmienia??? Wow, ale ci dobrze. A potem co? Musialas wstac czy nakarmilas na spiocha i dalej spaliscie?
    Dla mnie najgorsze jest to ze maly sie tak kolo 5-6 budzi i raczej nei bardzo chc ezasnac. Jest czesto juz rozbudzony i zadowolony a mi sie o tej godzinie nie chce jeszczw wstawac :/.

Hej, dzisiejsza noc także należała do tych "śpiących" Ania padła po 22 i obudziła mnie kwiląc o 5:40. Przystawilam wiec do (.) na leżąco i spałyśmy do 8:30 :) ona sobie ciumkala co chwilkę a ja spałam - czuwając :)

Dzis lecę do ciucholandu bo nowy towar wrzucają i mam nadzieje ze znajdę coś ciekawego :)

Nieukowa, jeszcze troszkę czasu Ci zostalo :) korzystaj ze snu ile wlezie :)

Miłego dnia :)

Ps. Wszystkiego najjjjjj dla dzieciaczków :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 09:13

Pati Belgia, Misi@ lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo,
    Wszystkiego naj dla dzieciaków

Moja przespała ładnie całą noc (albo ja się po prostu ze zmęczenia nie obudził am), ale wczoraj mnie umeczyla. Czuje, że źle zrobilam, za mało ją do lozeczka kladlam i teraz jak ją wkładał jak chcę np sobie śniadanie zrobić to od razu wyje, a może to kwestia wieku, może jak będzie starsza to dłużej będzie zajmować się sobą, ale myślę, że sama ją źle nastawiam na przeżywanie chwili samotności, no i mój mi nie pomaga, bo jak zaplacze to od razu bierze ja na ręce i z nią łazi

Ehh

Misi@ lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 879 880 881 882 883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ