X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko, własnie mam mu podawac fenistil, zobaczymy

Anuska, mnie tez sie podoba Antoś, mój dziadek mial tak na imię, ale P. nie chciał się zgodzić ze względu na jakiegoś bardzo nielubianego wujka.. z tego co wiem, to Misi@ tak nazwie synka...a własnie, gdzie jest Misi@?

siedzę z dojarka..mam raptem 60 ml mleka a wychodzę dziś na 4h:( nic nie leci.. masakra..dodam, ze nie karmiłam z tej piersi 4h!

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• zgredka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam wyjść z małą i zasnęłam, potem znowu miałam wyjść to zadzwonili, ze przyszli z drzwiami (frontowe wymienić) i dupa ze spaceru, a taka piękna pogoda ;(

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

KONWI - a jak tam Tymek sie sprawuje? Przyzwyczail sie do brata czy nadal zazdrosnik?

NENA - pewnei kazdy z nas podobnie wyglada. Ja staram sie codziennie jakis make up zrobic. Krem na zmarszki pod oczy, krem BB, puder, bronzer i czesto tusz. Od razu inaczej sie wyglada ;)

Dzisiaj zachustowalam malego w domu bo nie chcial spac. I tym sposobem zrobilam pranie, odkurzylam i zjadlam obiad :)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, nie wiem jaki kolor oczu ma moje dziecko.
    Cos miedzy ciemno niebieski, szary, zielony z brazowym.

Nieukowa lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko dobrze mnie zrozumiałaś :) ale ksiądz też przynudzał także Ari luzik:)

Nieukowa babo jedna. W takie wojaże się wybierasz teraz hehe:) w końcu faktycznie na przystanku Cie złapie.

Anuśka ja mam podobne ciśnienie u mnie to normalne ale gin mówiła że jedną kawkę mogę sobie strzelić to będę się lepiej czuła.

Anuśka lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Arienna Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małym dzieciom się chyba zmieniają prawda? a taki kolor oczu mam ja :) czasami są szare, czasami zielone a czasami niebieskie w piwne plamki... nawet babka od paszportów nie umiała określić ;)

"Kolor oczu większości noworodków to błękitny, granatowy lub szary. Od pierwszego roku życia kolor oczu dziecka zaczyna się zmieniać. Zmiana koloru oczu u dzieci na kolor „docelowy” może nastąpić dopiero około trzecich urodzin dziecka."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 14:44

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Wszystkiego najlepszego dla dzieciaczków :)

Knowi zdrówka!

Neukowa...uważaj na siebie, no chyba, że czatujesz dla Radzia na dożywotni bilet na mpk ;p Śliczny masz brzusio...ja jestem cała taka bieluśka. A właściwie jak mawia moja siostra przezroczysta...ale ja to u siebie lubie i nigdy sie nie opalałam. Mój pradziadek był hrabią, więc zawsze zdziwionym tłumacze, że płynie we mnie niebieska krew i nie wypada mi się opalać;p A tak na prawde nie lubie ;D

Ja ostatnio codziennnie wcinam truskawki z lodami śmietankowymi, normalnie powstrzymać się nie mogę i tak dzięki temu juz mam 8 na plusie, ale co tam.

Anuśka my też będziemy mieć Antoniego lub Antoniusza, jeszcze się zastanawiamy :)
    Super, że udało się, ten wózek załatwić w tak niskiej cenie :)

Maniek, ja wczoraj w kościele, nie byłam wstanie uklęknąć, więc kucałam, niech sobie patrza, mam to gdzieś!

Słyszałyście o becikowym 2016 1000 zł miesięcznie przez 12 miesięcy? Całkiem fajny pomysł :)

konwalianka, Anuśka lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mojej Zuzki też długo nie mogłam stwierdzić jaki jest ten kolor, aż w końcu okazało się że ma oczy po moim małżu czyli szaro niebiesko zielone, a jak się bliżej przyjrzeć to ma brązowe kreseczki na tęczówkach - to po mamusi :)

Misia ale to becikowe to pomysł czy weszło w życie? Może ja Antosia przetrzymam te parę dni ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 15:05

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, mój Tymek na szczęście nie był zazdrosny, przynajmniej nie w taki oczywisty sposób, bardzo kocha Patryka, ciągle go głaszcze, chce przytulać, woła, jak mały płacze i mówi: "mamo on jest głodny, czemu go głodzisz" :) albo :"mamo no daj mu tego cycusia, bo placze"..ogólnie nie widzę takiej zazdrości i bardzo się cieszę..ale też dużo przytulam Tymka, dużo czasu z nim spędzam i staram się poświęcić czas "tylko jemu", podobnie mąż..

miałam właśnie pisać, że kolor oczu to jeszcze się zmieni.. mój Patryk miał granatowe, a obecnie ma takie jaśniejsze niebieskie.. Tymek i P mają identyczne oczy.. w środku zielone a na zewnątrz brąz.. ja mam błękitno - zielone, zobaczymy, jak Patryk

Misi@ a to becikowe to nie tylko dla tych mam, które są na bezrobociu?

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macham ledwo żywa bawilandia potem lody w mc donaldzie u babci ZUz zjadła arbuza a teraz nagetsy i pomidorowa :P
    ja ledwo zyje a jeszcze na pokazy karate mamy jechać nie wiem czy dam rade :/

to becikowe to dla osób bezrobotnych lub studentek któym sie macierzynskie nie na leży jak dla mnie nie fer troszke bo ja zapieprzałam za najniższą krajową i jeszcze mi obetną 80% bede miec a niepracujące dosytaną 1000zł beznadzieja jak dla mnie

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Arienna Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komu przysługiwać będzie nowy "zasiłek macierzyński"?

W 2016 roku każdej rodzinie, w której urodzi się dziecko będzie przysługiwało 1000zł miesięcznie przez okres roku. W przypadku bliźniaków lub trojaczków okres wypłaty ma być wydłużony. Świadczenie ma być wypłacane bez względu na status ubezpieczeniowy rodzica. Prawo do „minimalnego zasiłku macierzyńskiego” będą mieć między innymi: studenci, bezrobotni, osoby zatrudnione na umowach cywilno-prawych oraz osoby samozatrudnione, które nie opłacały dobrowolnych składek na ubezpieczenie. Świadczenie ma objąć również rodziny, które przysposobią dziecko.
    Osoby ubezpieczone w ZUS oraz bezrobotne, których zasiłek będzie niższy niż wysokość świadczenia rodzicielskiego otrzymają dopłatę wynoszącą różnicę pomiędzy zasiłkiem a kwotą 1000zł. Zabieg ten ma zapobiec sytuacji, w której zasiłek macierzyński będzie niższy niż nowe świadczenie rodzicielskie.
    Zmienią się również zasady dotyczące KRUS, wypłata macierzyńskiego nie będzie już świadczeniem jednorazowym, ani opartym o wysokości emerytury rolniczej.

Komu nie będzie przysługiwać nowe świadczenie rodzicielskie?

Świadczenie rodzicielskie nie będzie przysługiwać osobom uprawnionym do zasiłku macierzyńskiego.

ewebii4.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka - zgadzam sie, ba nawet uważam ze to jest nieprzemyślane, bo poza nielicznymi przypadkami dziewczyn które w przyczyn losowych straciły pracę albo nie z własnej winy są bezrobotne bez prawa do zasiłku... to zasiłek rodzicielski będzie płacony głownie patologii, niestety/ albo i stety, osoby które przypadkowo są w takiej sytuacji / studentki albo dziewczyny które pracę straciły są w rażącej mniejszości, większość osób które do tych zasad pasują to patologia która nie chce pracować bo woli dostać milion dwieście zasiłków z wielu miejsc dziecko zrobi dla nowego zasiłku a kasa zostanie przepita- niestety taka jest prawda.... zasiłek taki powinni dostać rodzice którzy chcą pracować, odprowadzają podatki i składki a zasiłek ten pomoże w starcie nowym rodzicom

ewebii4.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jak zwykle mi nie przysługuje :/ Nic mi się w tym kraju nie należy... Jak czegoś nie wydrę pazurami to goofno dostanę ;)

• Arienna Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety mam tak samo - jak nie wykombinuje czegoś sama to państwo ma mnie doopie

ewebii4.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, tak, mieszkam w Spejn od dosyć dawna :) A gdzie Wy wakacjujecie w tymże kraju?

Zatkajcie dzieciom uszy. Będą bluzgi!
    Kurwa!!! Utopiłam kolejny telefon. Jeden uprałam, drugi zalałam herbatą, a ten dzisiaj wpadł mi do wiaderka od mopa...podłogi myłam. Mam pierdolony niefart do telefonów, jestem niezdarnym debilem.
    To tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 15:33

Anuśka lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaa: a gdzies Ty miala ten tel myjac podloge?

Ja ogladam porody, zamknieta w pokoju z mala i psem. Na przedpokoju dzieja sie hardcory ale na razie nie wierca, przy najwiekszych nawierceniach mala zasnela, jest goraco i jestem ulepiona a nie moge nic zrobic, caly dom bedzie w pyle (k$$%& mac), niby powtykalam reczniki pod drzwi ale czy to cos da...

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenuś Ty się serce nie martw tylko zamień te telefony na Sony Xperia M2 aqua, jest wodoszczelny i ogólnie zarąbisty, ja teraz mam Sony Xperia J a następny chcę właśnie M2 :D i nie będzie problemu :)

Nieukowa lubi tę wiadomość

ewebii4.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka, wzięłam na chwilę tel. coś zerknąć, nad tym wiaderkiem nieszczęsnym stałam i on mi gnój wypadł jakoś. Do teraz nie wiem jak...

Arienna, no mój mąż już myślał o jakimś pancernym dla mnie ;) Oblukam ten o którym piszesz. Dejta spokój, gorsza niż dzieci...

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest jeszcze Nokia taka pancerna ale nie pamiętam modelu, szwagier ma na budowę można nią nawet gwoździe wbijać :P ale jest brzydka... ale tą M2 sobie obczaj bo jest mega elegancka :)

Nenaaa lubi tę wiadomość

ewebii4.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok smigam na obiad do teściów pa :*

ewebii4.png
‹‹ 881 882 883 884 885 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ