X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej babeczki
    Małż wrócił z pralni z niczym bo nie piorą wózków :( Będę musiała sama się zebrać i uprać samodzielnie... Ehhh...
    Dziewczyny wytapiam się, tak mi jest duszno i gorąco że szok :P

• Freja Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    kurna byłam u księgowej - spacerem bo bez auta jestem i cholera pod mi po doopie leci... kupiłam po drodze truskawki i zaraz idę po resztę zakupów bo chcę dziś ogórkową robić... chcialam knedle ale jest tak gorąco ze nie chce mi się stać i lepić... przyniosłam też z rossmana kartę rossnę i będę się rejestrować może jakiś prezent przyślą :P

prezentu nie przyślą ale często są do odbioru w rosmanie -ja dostałam maila z info że czeka na mnie oliwka p/rozstępom a dziś dostałam gratis krem do twarzy bielenda z serii sexi mama :)

z hipp'a przysłali mi kupon na min płyn do mycia ciala i włosów 2w1 o 20% taniej - młody też miał i byłam bardzo zadowolona

Arienna lubi tę wiadomość

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Freja Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Hej babeczki
    Małż wrócił z pralni z niczym bo nie piorą wózków :( Będę musiała sama się zebrać i uprać samodzielnie... Ehhh...
    Dziewczyny wytapiam się, tak mi jest duszno i gorąco że szok :P

Anuśka - co się da to do pralki, a po za tym ja z brzuchem na wannie dałam radę więc i ty dasz radę - zresztą możesz poczekać na II trymestr - bo po co tak wcześnie - jeszcze sie zakurzyć zdąży, a wtedy będziesz sie lepiej czuła

Anuśka lubi tę wiadomość

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja- własnie na takie prezenty liczę :P mogę sobie po nie iść :D

Anuśka- dziwne ale spoko nie piorą, no cóż zostaje wanna

dobra ide po ogórki na zupkę

UFFFF jak gorąco - ale to dobrze , dość mam już zimna po za tym nie mieszczę się już w kurtki więc wole gorąco :P

dobra przegięłam mówiąc że mój dzieć jest leniwy :P teraz po tym gorącym spacerze jak się rozszalał to mam ubaw jak nie wiem co bo non stop dostaję kopniaka :D a jak mu/jej popukam to mi odpukuje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 13:59

Anuśka lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macham ledwo zywa pogoda bezsenna noc płaczliwość chyba oszaleje
    zawiozłam dziada do sklepu a potem zrobiło mi sie słabo wiec pojechałm do rodziców wypiłam kawe sok z marchewki zjadłam truskawki i wróciłysmy do dom spojenie mnie boli :(

co do szczepien ja byłam zadowolona z 5w1 i teraz tez tak bede szczepic :)

Anuska ja tez gondole bede w wannie prała w koncu :) jak mąż wysprzata balkon zebym miała gdzie suszyc :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• zgredka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    kurna byłam u księgowej - spacerem bo bez auta jestem i cholera pod mi po doopie leci... kupiłam po drodze truskawki i zaraz idę po resztę zakupów bo chcę dziś ogórkową robić... chcialam knedle ale jest tak gorąco ze nie chce mi się stać i lepić... przyniosłam też z rossmana kartę rossnę i będę się rejestrować może jakiś prezent przyślą :P

Nienawidze jak pot po dupie leci a najgorsze, że ja nadal jestem mega tłusta a zaraz będzie gorąco i będę wyc, ale jak tu przejść na dietę ja regularności posiłków nie mogę zapewnić, chyba ze kilka na raz będę robić w chwili wolnej..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara tego zpkt 3nie zrealizujesz..laktator nie powie ile mleczka masz..
    Wolałabym całą godzinę leżeć z cyca karmić małą niż na tym cholernym sprzęcie wisieć.....ale jak masz pobudzać do zamów sobie ekstrakt słodu jęczmiennego i owsianka jedź, po tym jest więcej mleczka

beszka lubi tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś na jakimś hormonalnym wkurwie, głownie na męża. Do tego zgaga i brak motywacji ;(
    No nic, ubieram się i jadę na miasto... może mi trochę przejdzie...

A propos zrzucania kg po ciąży- jak wyglądają wasze brzuchy? skóra się zredukowała całkiem, czy mocno widać że brzuchy pociążowe?

Jakieś sprawdzone ćwiczenia Zgredka?

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukawa to my chyba obie w jednej fazie ja mam to samo do tego non stop mi sie ryczec chce :/ oj ciezko widze te 30 ostatnich dni do konca hmm wsumie to chciałbym zeby mała sie urodział w 38 tyg gdzies

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety skóra wisi, ale ja nie ćwiczę, bo nie chce stracić mleczka... Może nie jest tragicznie, ale widać ze w ciąży przytyłam dużzzżo...mieszczą się w ubrania 40/42 przed ciąża 38/40 a ważę tyle samo, nawet 1kg mniej...

• beszka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, polecam tez kasze jeczmienna. Ona wlasnie zawieraslod jeczmienny. Ja codziennie zajacam kasze jeczmienna....za to owsianke raz na jakis czas, bo wydaje mi sie ze mala bardzo brzuch po niej boli....

U nas dzien tragiczny :( mala boli brzuch, do tego jak zwykle spac nie chce, tzn jest bardzo zmeczona...przemeczona jest tak,mze jak juz brzuch nie boli, to i tak sie drze a cyca nie chce mimo pory karmienia :( jak dzis ze sklepu wrocilam na kolejenkarmienie i ja zobaczylam to az sie rozplakalam...takpo oczkach widac, ze zmeczona a zasnac nie koze. Oczywiscie cyca nie wziela, nic nie zjadlamnawet z butli mojego odcisgnietego.....zal mi jej bardzo i boje sie, ze laktacja sie zmniejszy. Maz zabral ja na dwir, bo jedynie tam dluzej spi, mimo bardzo silmego wiatru, deszczu jakby sie po prysznicem stalo .

A ja sobie na mije wielkei duosko i 6 miesieczny ciazowy brzuch nic nie kupialm :/ masakra....w dresie chyba pojde...

Ktos mi tu pisal bym na looz dala z powrotem do wagi...no ale ja po 2 poprzednich ciazach to juz dawno zapomnialam ze w ciazy bylam, a w 1 duuuuuzo wiecej utylam....takze gdyby nie poprzednie 2 doswiadczenia, to bym sie nie martwika a tak boje sie, ze tak juz zostanie...

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi chyba @ idzie :( kurcze.... Szybko coś :(

Malenq, moje dziecko akurat wisi juz na (.) godzinkę spiąć przy tym i od czasu do czasu sobie ciumka
    Na pobudżenie laktacji pije Femaltiker, karmi, herbatki laktacyjne i wodę

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • beszka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqu a ile masz wzrostu....ja mam 172 przed ciaza nosilam 36/38 a teraz tez wlasnie 40/42 zalezy jakiej firmy i jaki kroj.

Waga jest masakrycznie wysoka i nie mieszcze sie w nic. No w gacie jedynie....

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • beszka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara mi tez mleczko bardzo wolno plynie, bo mam wieeelkie piersi (niestety, kolejny efekt ciaz) oraz zwezone kanaliki mleczne. Do tego nie produkuje wystraczajaco oxytol ktora dostawalam w kroplach na poczatku. Teraz juz bez kropli sie obedzie. Mala czasem wisi godzine, czasem 20 min.....a od paru dni to albo w ogole albo kilka minut :(

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka mam (miałam ) takie same wymiary...a dużo przytyłaś?

Wybacz że pytam ale nie wiem co oznacza "dużo" ...moja znajoma przytyła 37 kg druga 25 kg ale zrzuciły w ciągu pół roku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 14:34

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Arienna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale Wam zaraz wirtualnie doopska skopię :P ja przed ciążą nosiłam 42 rozmiar a Wy się 40-tka martwicie ... już się boję jak będę po ciąży wyglądać, co prawda póki co przytyłam 2 kilo ale doopa mi urosła bo spodnie ciążowe które kupiłam zgodnie z zaleceniami w takim rozmiarze jaki nosiłam przed ciążą- zaczynają być ciasne :/

Freja lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Freja Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przed ciążą się spasłam i miałam rozmiar 42, po poronieniu zrobił się 44
    a teraz jak dla hecy w tabeli rozmiarów sprawdzałam to rozmiar 50-52 choć to głównie przez rozmiar w tali ;) o ile taka u mnie istnieje

sądzę ze po porodzie to może uda się 44-46 założyć, jesienią raczej nie schudnę, ale mam nadzieję że kolejna wiosna to może to 42 założe

a w szafie wiszą ulubione rzeczy 38-40 buuuu chyba pora je wywalić bo nie ma szans na taki rozmiar

zresztą zauważyłam że chudnę dopiero po skończonej laktacji niestety a nie w czasie karmienia :( młoda 3 lata na cycu, młody 2 lata a teraz to nie wiem ile to potrwa chciałabym przynajmniej rok

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek ze ile przytyly??? O masakra, ja mam 14kg na+ i to uwazam ze sie juz trudno dzwiga!
    Fakt ze gabarytowo jestem raczej szersza niz dluzsza (68kg przy wzroscie 164 wazylam przed ciaza) ale teraz mam ochote wziac sie za siebie korzystajac z "resetu" jaki daje porod i troche kondychy nadrobic. Zobaczymy na ile maly mi pozwoli :P

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tata miał zawał ;( jest w szpitalu świadomy, sam zadzwonił po karetkę, miał koronografie ide badać co to jwsr
    Zaraz Was doczytam..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    totalnie nic mi się dziś nie chce..obiad skleciłam w 20min: kasza bulgur i jajko sadzone + surówka: marchew z jabłkiem.. wyprasowałam 5 pralek (!), ufarobowałam wlosy, przydało by się ogolić nogi..ale nie chce mi się.. zaraz Tymek wparuje do domu z przedszkola.. uff..

Ja obecnie mam rozmiar 38, przed ciążą 34/36.. nada mam 2kg na plus..brzuch niby nie odstaje jakoś dużo, ale skóra zwisa..

ja na chrzciny szyłam sukienkę, bo w nic się nie mieściłam

zgredka przykro mi, ttrzymam kciuki za Tate!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 15:01

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

‹‹ 885 886 887 888 889 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ