Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej mamuski
Wlasnie wrocilismy od lekarza.
Antos wazy juz 1192 gr a jeszcze dwa tygodnie temu z groszami 740.
Wszystko u niego dobrZe jammoczywiscie zapomnialam powiedziec o skurczach lydek i ud, ale biore magnez wiec juz nie bede niepokoic. Swedzi mnie brzuch i nogi wiec mam zlecona jakies badania, ale mnie sie wydaje, ze to skora sie pewnie rosciaga.
Edit. A i powiedzial mi, ze na pajaczki mam jesc rosol...dziwne, ale ok bede go wcinac:)
A bylam na nauce chustonoszenia i ponosilam malutkie dzieci przy okazji
I przymierzalam rozne chusty i mi najbardziej przypasowala littefrog. Sprawdzalam ceny w necie, calkiem przystepne, wiec bede je zamawiac. Tylko zastanawiam sie nad rozmiarem, bo mi pasowaly 3,6 i 4,2, ale dziecko przeciez urosnie wiec moze kupic 4,6.
Wy jaka macie rozmiarowke?
Teraz bede Was nadrabiac, choc widze, ze Biedroneczka juz na wolnosci a Neukowa caly czas oczekuje potomka
BuziakiWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 20:21
Malenq, Nieukowa, Krokodylica, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość
-
zgredka wrote:Lara: a tamten stary laktator zdechł? Jak często odciagasz? Bo ja tylko Na wyjscia. Kiedy ja wychodze i ich zostawiam.
A Ty coś chyba często.
Na spacerze mała ładnie spała. Chyba nie będę mogła wyjść na fitness jak tak pójdzie, w sensie jak mała nie będzie dała się ululac, a może to jakiś skok rozwojowy skoro jest taką marudna hmmm
Ściągam 2x dziennie, wiec nie tak często
A z tamtym (medela) coś sie porobiło i nie ma juz takiej mocy (idzie do reklamacji) -
No właśnie ściąganie 2x dziennie to dla mnie mega dużo, jeśli karmi się piersią i jest się w domu, sciagasz w obawie, że się skończy czy na noc np?
My właśnie po kąpieli, czytam małej Brzechwe, a zaraz szykujemy się na *małpę w kąpieli"..
Dziś była grzeczna i bardzo aktywna. Ładnie siedziała w bujacxku, ale też chciała być noszona, by moc oglądać. Najbardziej spodobało jej się na balkonie..
Misia: rozmiar chusty zależy bardziej od Twojego rozmiaru, my no mamy 4.6 i to jest dużo za dużo z pół metra musimy uciąć, ją mam rozm 40 a moj chlop ma trochę ponad 170cm wzrostu
Że zbyt dużą się umeczysz -
Zgredko, pisałam kiedys ze muszę A dokarmiać mm, dodatkowo łatwiej mi ja nakarmić moim mlekiem ale z butli, przy (.) potrafi być cały dzien. wieczorem usypia przy (.) zostawiajac je w miarę pełne, wiec właśnie ściągam.
Dobranoczgredka lubi tę wiadomość
-
Dobry mamuśki
Pati znam ten ból... Jak prowadziłam swój sklep internetowy to też nie miałam spokoju... Rodzinka na plaży zamki budowała a ja pod parasolem z kompem i telefonem przepraszałam klientów że wysyłki w tym tyg. nie wyjdą i przyjmowałam nowe zamówienia
Misia jakie ładne imię wybrałaś dla synkaCoraz bardziej mi się podoba
Ale rośnie jak na drożdżach
W jakich miejscach robią takie pokazy chustonoszenia? Też bym chętnie spróbowała tylko nie wiem czy w mojej wsi coś takiego jest...
Misi@ lubi tę wiadomość
-
Anuska: nawet jeśli u Ciebie nie ma kursów to możesz na jutubie poszukać jak się zakłada.
Moja się obudziła o 3, ale po zarciu zasnęła ładnie i obudziła się po 7.
Czas na ddtvnczyli coś dla baby na macierzynskim. Muszę się dziś tak ustawić na spacerze, żeby nogi opalic, bo jest blady trup. A pokazują właśnie się u mnie 31 stopni ;( upieke sie
Anuśka lubi tę wiadomość
-
Nieukowa moja Zuzka miała obwód głowy 35cm, było ciężko wypchnąć hehe.
Faza parcia 10 minut.
Pati ludzie którzy nie wiedzą jak to jest prowadzić własną działalność często nie tylko myślą że my odpoczywamy ale padają stwierdzenia że to pracownicy na nas robią. Nic mnie tak nie podkuźwia jak to hasło.
Ja po takich dwóch dniach jak wczoraj i przedwczoraj mam dość wszystkiego a najbardziej opieki nad Zuzką... Dała mi w cirę jak nigdy.
Za to dzisiaj w nocy dała mi pospać aż 6,5 godziny!!! I od razu świat jest piękniejszy.
Obudziła się o 6:30 więc zebrałam się, zjadłam śniadanie i miałam ją brać na spacerek i zakupy na bazarku, a tu mężuś sprawił że dziecko zasnęło z powrotem. Chyba muszę go częściej z Zuzią zostawiać.
Misi@, Anuśka, Pati Belgia lubią tę wiadomość
-
Macham w upalny piątunio
Zjadłam śniadanko zbieram sie zaraz jade na targ po czeresnie małż bedzie winko nastawiał, potem do szpitala odebrac wypis i fryzjer o 11:30
Lara ja to nawet do 4 razy dziennie ściągałam bo mała pojadła a ja jeszcze miałam dużo mleka wiec odciągałam i mroziłam
Kotka to ci maluch pospałMisi@ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzien dobry!
Anuska u mnie w szkole rodzenia byl kurs z doradczynia chustonoszenia i fizjoterapeutka. Kosztowalo mnie to 51 zl. I nie zaluje. Fajna jest ta kobietka i tlumaczyla jak ulozyc by nie zaszkodzic dziecku. Np.tzw. kieszonka jest polecana dopiero dzieciom siedzacym samodzielnie bo mozna znieksztalcic bioderka i kregoslup. Ja jestem mega zadowolona
Zgredko tak mysle o chuscie 4,2 m maz ma prawie dwa metry, ale w sumie nie jest grubaskiem, wiec moze da rade, ale glownie to ja chce nosic.
A moj babel wczoraj nie chcial sie pokazac. Jeden polik mial zanurzony w lozysku, , przy drugim mial raczke, a na twarzy stopke...jest takim akrobata, ze hoho.
No i nadal ma glowke wieksza od brzuszka. Glowka juz ma 26 cm. A brzusio 23.
Chyba mi sie wlasnie przekreca. Wczoraj mial glowke na dole a dzis juz czulam wyciaganie jej po prawej stronie w gorze kolo zeber
Dziewczyny a gdzie jest nasza lista?
Ja prawdopodobnie bede miec cc w sierpniu, ale to po urlopie z lekarzem omowimy.
A i swedzi mnie brzuch i nogi, jekarz zlecil mi badania, ale mnie sie wydaje, ze to rosciaganie skory.
Anuśka lubi tę wiadomość
-
Ech a mnie jakis brak powera dzis nawiedzil... Czuje ze nie mam na nic ochoty... Zaplanowalam mycie lazienki i sprzatanie po roleciarzach, ale zero motywacji. Ja wiem, ze powinnam to zrobic zanim maly raczy wyjsc, ale nie mam najmniejszego sygnalu, ze w ogole to nastapi. Termin jutro, w moich ieealnych wyobrazeniach mialam urodzic przed koncem 40tc a tu dupa.
Baby tez sa dziwne, mam wrazenie ze przenoszona ciaza dla wielu matek to jakis powod do kpin... Wczoraj wieczorem na fb jedna mnie taka dorwala z tekstem "to na bank przenosisz, a widzisz, a ja swoje urodzilam w terminie".
Zly dzien 
No nic, ide sie wykapac, zrobie zakupy i zabiore sie za te lazienke... -
Misia prawda jest taka, ze powinnas miec na kangurka mala chuste, 3,6-4,2. Ja mam kupiona na probe standardowa 4,6 i po zawiazaniu sie w kangurka na sucho, na przytulance potykalam sie o poły z przodu. A wiazanie 10 wezlow pod dupcia malego albo motanie sie w pasie po kilka razy wyglada brzydko i krepuje ci ruchy.
No chyba ze masz wyjatkowo bujne gabaryty albo ogromnego meza, to moze zamotasz wygodnie...
Aha, przy zakupie chusty zwroc uwage, zeby wzor byl asymetryczny, najlepiej gradient, dla poczatkujacego latwiej wtedy ogarnac, ktora strone wybierac i jak. Ja mam z tym problem bo mam chuste wzorzysta i nie ma roznic gora-dol...
Suma summarum raczej bede uzywac nosidla Bondolino.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 09:39
Misi@ lubi tę wiadomość
-
Bry!
Witam się w upalny dzionek, nie ogarnaiam rzeczywistości, nie mogę Was nadrobić, nie mam siły i nic mi się nie chce... a tu tyle rzeczy jeszcze do zrobienia ;(
buu
chcę spać i leżeć
a w niedzielę młodego zaległe urodziny i musze tort zrobić, ogarnąć mieszkanie, pranie i takie tam
gardło mnie boli jak cholera, internista mnie wczoraj nie przyjął, na nocny dyżuż to chyba za zdrowa jestem, psikam już od poniedziałki tantum verde i nic
gorzej jet
gorączki brak tylko we wtorek CRP niecałe 8 więc lekko podniesione, nie chce mi się powtarzać badania
ehh...
marudzę, jakiś spadek nastroju mam
pozdrawiam
i leze na zakupy bo nie mam z czego tego tortu zrobić :[ -
heja
Nieukowa co za psita ...co to za pierd***nie i co z tego że w terminie a kogo to obchodzi pfffffffffffff a Radkowi jest dobrze i se siedzi i tyle, a poza tym to termin masz jutro a dziś cały dzień i noc przed Tobą
Co do braku mocy to łącze się z Wami...zrobiłam pranie i mam fure prasowania ale buuu nie chce mi się,,,,a i wciąż się też jeszcze nie spakowałam...przynajmniej do fryzjera w środe pójde:)Maniek
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny
jeszcze nieoficjalnie witam się z wami na fioletowej stronie. Za tydzień idę na pierwsze USG i mam nadzieję, że już wtedy będę tu na legalu do 40 tcMANIEK, Smoczyca1, Nieukowa, Nenaaa, PsotkaKotka, Misi@, Freja, LaRa, Anuśka, Pati Belgia, Biedroneczka83, Krokodylica, Blondik lubią tę wiadomość