X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemasz Mari ;) Siedź tu i nie waż się stąd ruszyć :)
    Nieukowa ja rodziłam w 40t+2d, chyba pobijesz ten mały rekordzik z naszej listy ;)

marissith, Nieukowa lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też spadek nastroju. na smutki polecam mleko w tubie i czereśnie :)

Freja lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari :D
    CZekaliśmy na Ciebie :)

marissith lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho Mari,

My bylysmy na spaceru 9-12, bo zapowiadali 31 stopni w cieniu u mnie. Teraz po zamykane siedziby, zasłony zasuniete, dobrze, że w domu mam chłodniej..

Moja walnela znowu do pieluchy wielorazowej i trochę się wyglądem kupy zdziwilam, ale to pewnie dlatego, że miałam okazję się przyjrzeć, bo wcześniej wyrzucalam jednorazowki nie patrząc.. (Do czego to doszło, żebym o kupach pisała, a kiedyś smialam się z takich bab).. Ale powracając: w kupie były białe włókna, myslalam, że dotychczas kupa była zupełnie płynna żółta, stąd moje zdziwienie na to coś a la ciało stałe hmm

A w ogóle od kilku dni denerwuje mnie syf w domu, wszystko leży gdzie popadnie, nie mam gdzie upychac rzeczy, zalamac się idzie, nie mogę na to patrzeć

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Freja Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mari! :)

zostajesz z nami ;]

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari, witaj i zostan juz z nami :)

ja w koncu zakonczylam segregacje ciuszków Ani, popakowalam reszte w prozniowe worki, i korzystajac ze tatus wrocil po 3 dniach nieobecnosci, wzielam sie za sprztanie, pot leci do majtek ;/

współczuje Wam dziewczyny bedace na koncówce, bo toz to sie funkcjonowac nie da ;/
    i chyba (tak sobie myslalam, ze gdybym miala planowac kolejne dziecko - za rok - to bede zaczynac starania od maja) zeby w lecie z brzucholem nie chodzic bo pasc mozna ;/

marissith, Pati Belgia lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari witamy serdecznie :) Zostaniesz z nami napewno :) Może nie do 40tc bo możesz urodzić w 39tc ;) Ale długo tu zabawisz :P

Widziałam dzisiaj babeczkę z dzidziolkiem w chuście i musiałam ją zaczepić :) Dowiedziałam się że nie ma u nas nauki chustowania ale ona nauczyła się z YT.

Jejku jak mi się chce czereśni.... Boziuniu jak bardzo :)

marissith, Nieukowa lubią tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i Zgredko chciałam spytać o opaskę Lusi (na zdjęciu na fb) czykupilas na allegro czy w jakimś sklepie stacjonarnym?

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko masz racje. U nas pracownicy tez czesto mowia, ze oni na nas pracuja, tylko oni pracuja od 7 do 16 a potem maja wszystko w doopie a my dalej zapierdzielamy plus weekendy... ach co pozmawiqc z nimi... nie ma sensu...

Nieukowa ale babsztyl.... trzebabylo spytac czy rodzenie dzieci to wyscigi....

Mari gratuluje serdecznie I witaj na fioletowej :-)

Krokodylica, marissith lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari witamy gratulacje :)

a ja mam dziś powera hehehe zakupy na targu na obiad kluski na parze z truskawakami potem byłam u kumpeli dostał ful witamin bo ona nie zuzyła a mnie sie przydadzą na poporodzie
    fryzjer zaliczony i włoski 15cm krótsze jupiii
    wypis odebrany wszystko młoda ma na 37tydzien a głowa 35 heh wiec moze duża nie bedzie :P

marissith, Pati Belgia lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari fajnie że wdepłaś na fioletową. :)

Do mnie przyjechał nawilżacz powietrza, ale fajna sprawa. :)

Zuzia leży na macie edukacyjnej - ostatnio jej zakupiłam, ciekawe jak długo poleży. ;)

Niedługo chyba idziemy na chrzciny - kuzynowi urodził się synek tydzień przed moją Zuzią. :) Mieszkają trzy ulice od nas, więc pewnie będą chodzić do jednej szkoły itd. :) Muszę pomyśleć nad jakimś prezentem. Myślałam o bujaku? Matę edukacyjną mają. Nam się bujak przydaje. Co sądzicie?

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha Nieukowa jak ja spotykałam w ciaży taka jedną moją znajomą to zawsze mówiła "luuudzieee a Ty jeszcze łazisz" po czym dawała mi jakieś kolejne genialne rady na przyśpieszenie porodu. Szkoda tylko że byłam przed terminem i nie wiem w czym był problem że jeszcze nie rodziłam?

Nieukowa lubi tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie burza ;/

Zgredka fajny pomysł bo bujak zawsze się przydaje :) tylko obczaj czy na pewno nie mają.

Biedronka u mnie też kluchy z truskawkami. Moje dziecko będzie truskawkowe na bank no przecież ja codziennie zjadam prawie kg truskawek i wcale mi nie brzydną:)

Chciałam was jeszcze zapytać czy GBS to wymaz czy jakoś inaczej to się pobiera do badania? trzeba się jakoś przygotować?

A o masażu krocza mogę zapomnieć bo ja ciągle walcze z zakażeniem pęcherza ( no chyba że teraz wyniki będą dobre) buuu :(

edit

Lara no jest ciężko co tu ukrywać najgorzej jak upał ale trzeba wytrwać tak se myśle to nie ma idealnego czasu na wielki brzuch bo w zimie jest zimno i trzeba dodatkowo kurtkę kupić i nosić ...ze nie wspomnę o kozakach także każda z nas musi się z czymś pomęczyć:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 15:56

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Aaa i Zgredko chciałam spytać o opaskę Lusi (na zdjęciu na fb) czykupilas na allegro czy w jakimś sklepie stacjonarnym?

Kupilam w rmiu w sklepie, ale oni mają allegro i swoje www nazywają się flaming
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=21469799

Maniek:
    Ja się tylko umylam do gbs

MANIEK lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko jeśli to były białe grudki, to no problem, to resztki mleka niestrawione to....a jeśli ciągnące się coś a la "śluz" to już gorzej...mała mozemna coś co jesz źle reagować...

Mari hej hej...

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq a co u Was?

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Maniutku...brniemy powoli do przodu....:-D

MANIEK lubi tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki...
    Byliśmy z mężem po raz fafnasty w Ikei, bo w naszej sypialni komody brakowało :)

Od spaceru po hali młody bryka, ale skurczy brak. Z tej też okazji jutro umówiłam się na grilla, a pojutrze na kawę :P
    DO tego mam plan z rana z mężem ogarnąć kuchnię i łazienkę :)
    I się poseksić.

Termin srermir. Olewam.

Misi@ lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam z koleżanką odnośnie maluchów. Ma prawie dwuletniego chłopca i wspomniała mi o fajnych paputkach dla dziecka.
    Rozmawialam z fizjoterapeweutką i ona mówiła, że najlepiej jakby dziecko chodziło boso. A te tzw. tuptusie mają taką wlaściowść :)
    tu wklejam link do artykułu o tuptusiach dla zainteresowanych :)
    http://mandarynkowa-mama.blogspot.com/2013/01/tuptusie-od-amomapl-recenzja.html
    a tu znalazłam sklep internetowy
    https://www.fiorino.eu/sklep/kategoria

Neukowa jesteś niesamowita :)

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari gratulacje :)

ZGREDZIA - u mnie to samo, nie ogarniach chaosu i juz sie poddalam. Kazdy z dzieckiem tak ma chyba. Mnie nerwica bierze ale coz zrobic...

LARA - jak zdecyduje sie na nastepne dziecko to tez chce zeby sie urodzilo jaos na wiosne, zebym nie musiala w ciazy chodzic latem. W zimie to bardzo praktyczne bo jest cieplej :P. A mi w szpitalu mowili ze latem to jest nawal rdzacych i istny armagedon na porodowce czyli tak jakby kobitki celowaly wlasnie zeby rodzic latem.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 909 910 911 912 913 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ