X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemasz Mari ;) Siedź tu i nie waż się stąd ruszyć :)
    Nieukowa ja rodziłam w 40t+2d, chyba pobijesz ten mały rekordzik z naszej listy ;)

marissith, Nieukowa lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też spadek nastroju. na smutki polecam mleko w tubie i czereśnie :)

Freja lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari :D
    CZekaliśmy na Ciebie :)

marissith lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho Mari,

My bylysmy na spaceru 9-12, bo zapowiadali 31 stopni w cieniu u mnie. Teraz po zamykane siedziby, zasłony zasuniete, dobrze, że w domu mam chłodniej..

Moja walnela znowu do pieluchy wielorazowej i trochę się wyglądem kupy zdziwilam, ale to pewnie dlatego, że miałam okazję się przyjrzeć, bo wcześniej wyrzucalam jednorazowki nie patrząc.. (Do czego to doszło, żebym o kupach pisała, a kiedyś smialam się z takich bab).. Ale powracając: w kupie były białe włókna, myslalam, że dotychczas kupa była zupełnie płynna żółta, stąd moje zdziwienie na to coś a la ciało stałe hmm

A w ogóle od kilku dni denerwuje mnie syf w domu, wszystko leży gdzie popadnie, nie mam gdzie upychac rzeczy, zalamac się idzie, nie mogę na to patrzeć

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Freja Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mari! :)

zostajesz z nami ;]

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari, witaj i zostan juz z nami :)

ja w koncu zakonczylam segregacje ciuszków Ani, popakowalam reszte w prozniowe worki, i korzystajac ze tatus wrocil po 3 dniach nieobecnosci, wzielam sie za sprztanie, pot leci do majtek ;/

współczuje Wam dziewczyny bedace na koncówce, bo toz to sie funkcjonowac nie da ;/
    i chyba (tak sobie myslalam, ze gdybym miala planowac kolejne dziecko - za rok - to bede zaczynac starania od maja) zeby w lecie z brzucholem nie chodzic bo pasc mozna ;/

marissith, Pati Belgia lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari witamy serdecznie :) Zostaniesz z nami napewno :) Może nie do 40tc bo możesz urodzić w 39tc ;) Ale długo tu zabawisz :P

Widziałam dzisiaj babeczkę z dzidziolkiem w chuście i musiałam ją zaczepić :) Dowiedziałam się że nie ma u nas nauki chustowania ale ona nauczyła się z YT.

Jejku jak mi się chce czereśni.... Boziuniu jak bardzo :)

marissith, Nieukowa lubią tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i Zgredko chciałam spytać o opaskę Lusi (na zdjęciu na fb) czykupilas na allegro czy w jakimś sklepie stacjonarnym?

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko masz racje. U nas pracownicy tez czesto mowia, ze oni na nas pracuja, tylko oni pracuja od 7 do 16 a potem maja wszystko w doopie a my dalej zapierdzielamy plus weekendy... ach co pozmawiqc z nimi... nie ma sensu...

Nieukowa ale babsztyl.... trzebabylo spytac czy rodzenie dzieci to wyscigi....

Mari gratuluje serdecznie I witaj na fioletowej :-)

Krokodylica, marissith lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari witamy gratulacje :)

a ja mam dziś powera hehehe zakupy na targu na obiad kluski na parze z truskawakami potem byłam u kumpeli dostał ful witamin bo ona nie zuzyła a mnie sie przydadzą na poporodzie
    fryzjer zaliczony i włoski 15cm krótsze jupiii
    wypis odebrany wszystko młoda ma na 37tydzien a głowa 35 heh wiec moze duża nie bedzie :P

marissith, Pati Belgia lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari fajnie że wdepłaś na fioletową. :)

Do mnie przyjechał nawilżacz powietrza, ale fajna sprawa. :)

Zuzia leży na macie edukacyjnej - ostatnio jej zakupiłam, ciekawe jak długo poleży. ;)

Niedługo chyba idziemy na chrzciny - kuzynowi urodził się synek tydzień przed moją Zuzią. :) Mieszkają trzy ulice od nas, więc pewnie będą chodzić do jednej szkoły itd. :) Muszę pomyśleć nad jakimś prezentem. Myślałam o bujaku? Matę edukacyjną mają. Nam się bujak przydaje. Co sądzicie?

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha Nieukowa jak ja spotykałam w ciaży taka jedną moją znajomą to zawsze mówiła "luuudzieee a Ty jeszcze łazisz" po czym dawała mi jakieś kolejne genialne rady na przyśpieszenie porodu. Szkoda tylko że byłam przed terminem i nie wiem w czym był problem że jeszcze nie rodziłam?

Nieukowa lubi tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie burza ;/

Zgredka fajny pomysł bo bujak zawsze się przydaje :) tylko obczaj czy na pewno nie mają.

Biedronka u mnie też kluchy z truskawkami. Moje dziecko będzie truskawkowe na bank no przecież ja codziennie zjadam prawie kg truskawek i wcale mi nie brzydną:)

Chciałam was jeszcze zapytać czy GBS to wymaz czy jakoś inaczej to się pobiera do badania? trzeba się jakoś przygotować?

A o masażu krocza mogę zapomnieć bo ja ciągle walcze z zakażeniem pęcherza ( no chyba że teraz wyniki będą dobre) buuu :(

edit

Lara no jest ciężko co tu ukrywać najgorzej jak upał ale trzeba wytrwać tak se myśle to nie ma idealnego czasu na wielki brzuch bo w zimie jest zimno i trzeba dodatkowo kurtkę kupić i nosić ...ze nie wspomnę o kozakach także każda z nas musi się z czymś pomęczyć:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 15:56

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Aaa i Zgredko chciałam spytać o opaskę Lusi (na zdjęciu na fb) czykupilas na allegro czy w jakimś sklepie stacjonarnym?

Kupilam w rmiu w sklepie, ale oni mają allegro i swoje www nazywają się flaming
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=21469799

Maniek:
    Ja się tylko umylam do gbs

MANIEK lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko jeśli to były białe grudki, to no problem, to resztki mleka niestrawione to....a jeśli ciągnące się coś a la "śluz" to już gorzej...mała mozemna coś co jesz źle reagować...

Mari hej hej...

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq a co u Was?

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Maniutku...brniemy powoli do przodu....:-D

MANIEK lubi tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki...
    Byliśmy z mężem po raz fafnasty w Ikei, bo w naszej sypialni komody brakowało :)

Od spaceru po hali młody bryka, ale skurczy brak. Z tej też okazji jutro umówiłam się na grilla, a pojutrze na kawę :P
    DO tego mam plan z rana z mężem ogarnąć kuchnię i łazienkę :)
    I się poseksić.

Termin srermir. Olewam.

Misi@ lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam z koleżanką odnośnie maluchów. Ma prawie dwuletniego chłopca i wspomniała mi o fajnych paputkach dla dziecka.
    Rozmawialam z fizjoterapeweutką i ona mówiła, że najlepiej jakby dziecko chodziło boso. A te tzw. tuptusie mają taką wlaściowść :)
    tu wklejam link do artykułu o tuptusiach dla zainteresowanych :)
    http://mandarynkowa-mama.blogspot.com/2013/01/tuptusie-od-amomapl-recenzja.html
    a tu znalazłam sklep internetowy
    https://www.fiorino.eu/sklep/kategoria

Neukowa jesteś niesamowita :)

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari gratulacje :)

ZGREDZIA - u mnie to samo, nie ogarniach chaosu i juz sie poddalam. Kazdy z dzieckiem tak ma chyba. Mnie nerwica bierze ale coz zrobic...

LARA - jak zdecyduje sie na nastepne dziecko to tez chce zeby sie urodzilo jaos na wiosne, zebym nie musiala w ciazy chodzic latem. W zimie to bardzo praktyczne bo jest cieplej :P. A mi w szpitalu mowili ze latem to jest nawal rdzacych i istny armagedon na porodowce czyli tak jakby kobitki celowaly wlasnie zeby rodzic latem.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 909 910 911 912 913 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ