X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ja zamierzam butki zakładać dopiero jak zacznie wstawać i łazić po ogrodzie, czyli najwcześniej przyszła wiosna.
    I też mam faworyta wśród pierwszych butów: drogie w cholerę ale 2 pary takich kupię na bank. Te tuptusie to wyglądają mi jak worki na nogi i nie wiem jak to może być wygodne...
    http://www.attipas.pl/sklep

A co do późnej ciąży w lecie: nie czuję większego dyskomfortu niż na codzień... wkurzałoby mnie raczej chodzenie w zimowych płaszczach z brzuchem więc dla mnie termi n między majem-wrześniem jest chyba najlepszy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 22:15

Misi@ lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa: nie badań tylko rodź ;p

A ją zamykam interes (tablet że śladami na egzamin) i wale w kime..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :-)

Co do terminu porodu kiedy lepiej to powiem tak... Marcela rodzilam w styczniu a mala bede rodzic w sierpniu I jednak mniej uciazliwe ostatnie tygodnie ciazy sa jednak w zimniejszych miesiach... teraz niestety przez te upaly opuchlizna, ciezej sie oddycha... ale coz zrobic... ciezko utrafic z terminem... ja Marxelem staralam sie 3 lata a Roxy 11 cykli wiec wiecie musze jakos dac rade ;-)

Dzis jade po mame I Sebastiana. Mama mi ogrud ogarnie bo ja wiecej sapie niz robie... juz mi ciezko w pozycji na kolanach :-)

Milego dnia :-)

Nieukowa lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)

NIEUKOWA - dzisiaj twoj termin, rodzimy! :D

zgredka lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Śniło mi się dzisiaj że mały brykał w brzuszku i że dokładnie czułam jego ruchy :D Obudziłam się tak uchachana że nawet kot mi nie popsuł humoru, a zarzygał salon bo upolował myszkę wczoraj i ją zjadł. No i myszkę w kawałkach zbierałam z podłogi dzisiaj ;) Ale nic to :) Najważniejsze były te ruchy ehhh już się nie mogę doczekać jak faktycznie je poczuję :)
    Ja się cieszę że rodzę zimą, jedyny problem to to że wszystkie moje dzieci są zimowe (Piotrek początek grudnia, Zuzia koniec stycznia i teraz Antoś będzie koniec grudnia lub początek stycznia) i nie mogę im urodzinowych grilli robić w ogrodzie tylko kisimy się w domu zawsze :)
    Nieukowa trzymam kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 07:50

PsotkaKotka, Misi@ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja mam teoretycznie termin na 17 lutego. Trochę się w domu pokisimy i zaraz będzie wiosna i będzie można szaleć na spacerach ;)
    Kurde martwie się bo nie mam żadnych objawów :( nie chcę żeby znowu groszek sobie poszedł :( fcuk :(

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Hej :) ja mam teoretycznie termin na 17 lutego. Trochę się w domu pokisimy i zaraz będzie wiosna i będzie można szaleć na spacerach ;)
    Kurde martwie się bo nie mam żadnych objawów :( nie chcę żeby znowu groszek sobie poszedł :( fcuk :(
    Wyluzuj, ja też nie miałam objawów i jak nienormalna sikałam na testy ;) Nawet jak już na USG zobaczyłam serduszko, to po kilku dniach bez żadnych objawów znowu zaczęłam robić testy :P Więc absolutnie Cię rozumiem... I powiem Ci to co mi mówiły wtedy dziewczyny... Ciesz się że nie rzygasz jak Kroko :) I nie czytaj głupot w necie że mdłości itp to objaw dobrze rozwijającej się ciąży bo to goofno prawda :) Ja rzygałam chyba tylko ze dwa razy do tej pory i raz to było od słońca a drugi od jakiejś niekoniecznie dobrej bitej śmietany na gofrze. A w poprzedniej ciąży nie rzygałam i mam zdrową córę :) Więc luz blues i orzeszki :)

marissith, Misi@, Krokodylica lubią tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł :)

Mari, nie musisz miec objawów - ja nie miałam :) proszę..... Nie czytaj nic w internecie o.O

Wczoraj poszłam na Rodos dopiero przed 18 kosić trawę :) ohh jak mi dobrze było :) malutka zajął sie jej tatuś a ja mogłam sie oddać koszeniu :) wie, wiem głupie, ze ciesze sie z koszenia trawy, ale brakowało mi prac ogrodowych :)

Dzis tez wyruszę dopiero po 17 bo ma być u mnie 32 st C
    A ze mam gore prasowania to moze do 17 sie z nią wyrobie :)

Miłego dnia

Pati Belgia, Misi@ lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska: a skąd Ty wiesz, że będzie chłopak? Hę??

E tam brak objawów. Coraz się tym i ile ;)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari Anuśka dobrze prawi.
    Moja rada jest taka, że jeżeli sądzisz ci to pomoże, to umów się do gina szybko, rób testy i bety co kawałek... Ale to faktycznie NIC NIE pomoże :) Tylko czas pokaże że groszek lub fasola ma się dobrze :) Brutalna prawda... ja byłam poschizowana, zrobiłam raz betę i chodziłam po ścianach że coś niska... Do gina umówiłam się późno bo w 7tc, bo wolałam brak wiadomości niż niepokój, że pęcherzyk się wolniej rozwija itd.

W sumie mamy podobne historie- ja starałam się 16 cykli i też poroniłam w międzyczasie... I jak widać: udało mi się w końcu od tego trochę przytyć :)

Objawy miałam, owszem, ale zaczęły się dopiero w 6-7tc. Pierwsze był nabrzmiałe cycki i ból jak na okres, potem cycki przestały boleć i panika :D A potem jak mnie wzięło w 10tc z mdłościami i ciągłym zmułem to masakra. Chociaż rzygałam ino 2x :P

marissith lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziwna pogoda- mgła smoleńska od rana, ale powoli robi się słonecznie.
    Jak już pisałam, nie rodzę bo mam grilla :P

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do pożyczenia dziecko płci męskiej, około 7 kg, stan ogólny bardzo dobry, jedyna wada to to, że nie śpi w nocy. Nudzi się ktoś w nocy?
    Kurde, jestem wrakiem człowieka...

Nikt nie chce?...Zapłacę.
    To co? Wystawić na allegro?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 08:41

marissith, Anuśka, Nieukowa, MANIEK, Biedroneczka83, Krokodylica lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za słowa otuchy, jednak takie czarne myśli zawsze będą gdzieś w głowie. Lekarz zabronił robić bety żebym się nie denerwowała. To nie zostaje mi nic innego jak czekać na USG w piątek. Podobno serduszko już powinno bić. Wiecie może po co mam brać acard? Nie zapytałam go z tego wszystkiego.

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari bądź dobrej myśli, ją objawów długo nie miałam żadnych. To nic nie znaczny. Czekamy na USG :) Ja nic nie brałam...żadnych leków...to nie wiem.

marissith lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acard... jest przeciwzakrzepowy, powinien zapobiegać poronieniom z powodu zakrzepów w naczyniach łączących ciężarną i zarodek. Często podaje się profilaktycznie po poronienianach. Miałaś badania leiden, mthfr i protrombiny? Jeśli masz któreś dodatnie to może dlatego...

Nena ja podziękuję - wydaje mi się że mi się trafi podobny model co tobie, więc po co mi dwa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 09:07

marissith, Krokodylica lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa no faktycznie są jakieś priorytety :) Grilla szkoda opuścić ;) A Radziowi w brzuszku dobrze to chwilkę jeszcze se popływa :P

Mariss do piątku już nie daleko damy radę doczekać :)

Zgredka ja wiem że chłopak ale nie wiem skąd wiem ;) Na połówkowym się potwierdzi dopiero :)

Nenaaa współczuję nie przespanych nocek... Ale pocieszę Cię, zawsze coś będzie nam spędzać sen z powiek :P Ale zagrzmiałam hi hi mądrość ludowa ;D

Acard nie ma czasem za zadanie pomagać w zagnieżdżeniu, poprzez większe ukrwienie macicy? Ja też jestem po poronieniu a nie dostałam acarda...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 09:12

Nenaaa, marissith lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa nie robiłam tych badań. Gin kazał brać po pół tabletki rano do wizyty.
    Ogólnie fajny ten mój lekarz, ucieszył się, że ojcem zostanie jak przyszłam z wynikami bety. Śmiał się, że użył wszystkich możliwych sposobów i całej inteligencji żebym w ciążę zaszła ;)

Anuśka, Nenaaa, Nieukowa, MANIEK, Misi@, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Nieukowa nie robiłam tych badań. Gin kazał brać po pół tabletki rano do wizyty.
    Ogólnie fajny ten mój lekarz, ucieszył się, że ojcem zostanie jak przyszłam z wynikami bety. Śmiał się, że użył wszystkich możliwych sposobów i całej inteligencji żebym w ciążę zaszła ;)
    Mariss ale że WSZYSTKICH???????

marissith, Nieukowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Mariss ale że WSZYSTKICH???????
    Noooo :) pytał co mąż na to :) powiedziałam, że są do siebie podobni więc wychowa jak swoje :P

LaRa, Anuśka, Misi@, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, już Ty se tam nie kracz, skąd te myśli? Grzeczny będzie, tu same dobre dzieci...tylko ten mój łotr taki narwany ;)

Anusia, toś mnie pocieszyła!

Anuśka, Nieukowa lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
‹‹ 910 911 912 913 914 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ