X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ja zamierzam butki zakładać dopiero jak zacznie wstawać i łazić po ogrodzie, czyli najwcześniej przyszła wiosna.
    I też mam faworyta wśród pierwszych butów: drogie w cholerę ale 2 pary takich kupię na bank. Te tuptusie to wyglądają mi jak worki na nogi i nie wiem jak to może być wygodne...
    http://www.attipas.pl/sklep

A co do późnej ciąży w lecie: nie czuję większego dyskomfortu niż na codzień... wkurzałoby mnie raczej chodzenie w zimowych płaszczach z brzuchem więc dla mnie termi n między majem-wrześniem jest chyba najlepszy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 22:15

Misi@ lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa: nie badań tylko rodź ;p

A ją zamykam interes (tablet że śladami na egzamin) i wale w kime..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :-)

Co do terminu porodu kiedy lepiej to powiem tak... Marcela rodzilam w styczniu a mala bede rodzic w sierpniu I jednak mniej uciazliwe ostatnie tygodnie ciazy sa jednak w zimniejszych miesiach... teraz niestety przez te upaly opuchlizna, ciezej sie oddycha... ale coz zrobic... ciezko utrafic z terminem... ja Marxelem staralam sie 3 lata a Roxy 11 cykli wiec wiecie musze jakos dac rade ;-)

Dzis jade po mame I Sebastiana. Mama mi ogrud ogarnie bo ja wiecej sapie niz robie... juz mi ciezko w pozycji na kolanach :-)

Milego dnia :-)

Nieukowa lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)

NIEUKOWA - dzisiaj twoj termin, rodzimy! :D

zgredka lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Śniło mi się dzisiaj że mały brykał w brzuszku i że dokładnie czułam jego ruchy :D Obudziłam się tak uchachana że nawet kot mi nie popsuł humoru, a zarzygał salon bo upolował myszkę wczoraj i ją zjadł. No i myszkę w kawałkach zbierałam z podłogi dzisiaj ;) Ale nic to :) Najważniejsze były te ruchy ehhh już się nie mogę doczekać jak faktycznie je poczuję :)
    Ja się cieszę że rodzę zimą, jedyny problem to to że wszystkie moje dzieci są zimowe (Piotrek początek grudnia, Zuzia koniec stycznia i teraz Antoś będzie koniec grudnia lub początek stycznia) i nie mogę im urodzinowych grilli robić w ogrodzie tylko kisimy się w domu zawsze :)
    Nieukowa trzymam kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 07:50

PsotkaKotka, Misi@ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja mam teoretycznie termin na 17 lutego. Trochę się w domu pokisimy i zaraz będzie wiosna i będzie można szaleć na spacerach ;)
    Kurde martwie się bo nie mam żadnych objawów :( nie chcę żeby znowu groszek sobie poszedł :( fcuk :(

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Hej :) ja mam teoretycznie termin na 17 lutego. Trochę się w domu pokisimy i zaraz będzie wiosna i będzie można szaleć na spacerach ;)
    Kurde martwie się bo nie mam żadnych objawów :( nie chcę żeby znowu groszek sobie poszedł :( fcuk :(
    Wyluzuj, ja też nie miałam objawów i jak nienormalna sikałam na testy ;) Nawet jak już na USG zobaczyłam serduszko, to po kilku dniach bez żadnych objawów znowu zaczęłam robić testy :P Więc absolutnie Cię rozumiem... I powiem Ci to co mi mówiły wtedy dziewczyny... Ciesz się że nie rzygasz jak Kroko :) I nie czytaj głupot w necie że mdłości itp to objaw dobrze rozwijającej się ciąży bo to goofno prawda :) Ja rzygałam chyba tylko ze dwa razy do tej pory i raz to było od słońca a drugi od jakiejś niekoniecznie dobrej bitej śmietany na gofrze. A w poprzedniej ciąży nie rzygałam i mam zdrową córę :) Więc luz blues i orzeszki :)

marissith, Misi@, Krokodylica lubią tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł :)

Mari, nie musisz miec objawów - ja nie miałam :) proszę..... Nie czytaj nic w internecie o.O

Wczoraj poszłam na Rodos dopiero przed 18 kosić trawę :) ohh jak mi dobrze było :) malutka zajął sie jej tatuś a ja mogłam sie oddać koszeniu :) wie, wiem głupie, ze ciesze sie z koszenia trawy, ale brakowało mi prac ogrodowych :)

Dzis tez wyruszę dopiero po 17 bo ma być u mnie 32 st C
    A ze mam gore prasowania to moze do 17 sie z nią wyrobie :)

Miłego dnia

Pati Belgia, Misi@ lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska: a skąd Ty wiesz, że będzie chłopak? Hę??

E tam brak objawów. Coraz się tym i ile ;)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari Anuśka dobrze prawi.
    Moja rada jest taka, że jeżeli sądzisz ci to pomoże, to umów się do gina szybko, rób testy i bety co kawałek... Ale to faktycznie NIC NIE pomoże :) Tylko czas pokaże że groszek lub fasola ma się dobrze :) Brutalna prawda... ja byłam poschizowana, zrobiłam raz betę i chodziłam po ścianach że coś niska... Do gina umówiłam się późno bo w 7tc, bo wolałam brak wiadomości niż niepokój, że pęcherzyk się wolniej rozwija itd.

W sumie mamy podobne historie- ja starałam się 16 cykli i też poroniłam w międzyczasie... I jak widać: udało mi się w końcu od tego trochę przytyć :)

Objawy miałam, owszem, ale zaczęły się dopiero w 6-7tc. Pierwsze był nabrzmiałe cycki i ból jak na okres, potem cycki przestały boleć i panika :D A potem jak mnie wzięło w 10tc z mdłościami i ciągłym zmułem to masakra. Chociaż rzygałam ino 2x :P

marissith lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziwna pogoda- mgła smoleńska od rana, ale powoli robi się słonecznie.
    Jak już pisałam, nie rodzę bo mam grilla :P

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do pożyczenia dziecko płci męskiej, około 7 kg, stan ogólny bardzo dobry, jedyna wada to to, że nie śpi w nocy. Nudzi się ktoś w nocy?
    Kurde, jestem wrakiem człowieka...

Nikt nie chce?...Zapłacę.
    To co? Wystawić na allegro?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 08:41

marissith, Anuśka, Nieukowa, MANIEK, Biedroneczka83, Krokodylica lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za słowa otuchy, jednak takie czarne myśli zawsze będą gdzieś w głowie. Lekarz zabronił robić bety żebym się nie denerwowała. To nie zostaje mi nic innego jak czekać na USG w piątek. Podobno serduszko już powinno bić. Wiecie może po co mam brać acard? Nie zapytałam go z tego wszystkiego.

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari bądź dobrej myśli, ją objawów długo nie miałam żadnych. To nic nie znaczny. Czekamy na USG :) Ja nic nie brałam...żadnych leków...to nie wiem.

marissith lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acard... jest przeciwzakrzepowy, powinien zapobiegać poronieniom z powodu zakrzepów w naczyniach łączących ciężarną i zarodek. Często podaje się profilaktycznie po poronienianach. Miałaś badania leiden, mthfr i protrombiny? Jeśli masz któreś dodatnie to może dlatego...

Nena ja podziękuję - wydaje mi się że mi się trafi podobny model co tobie, więc po co mi dwa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 09:07

marissith, Krokodylica lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa no faktycznie są jakieś priorytety :) Grilla szkoda opuścić ;) A Radziowi w brzuszku dobrze to chwilkę jeszcze se popływa :P

Mariss do piątku już nie daleko damy radę doczekać :)

Zgredka ja wiem że chłopak ale nie wiem skąd wiem ;) Na połówkowym się potwierdzi dopiero :)

Nenaaa współczuję nie przespanych nocek... Ale pocieszę Cię, zawsze coś będzie nam spędzać sen z powiek :P Ale zagrzmiałam hi hi mądrość ludowa ;D

Acard nie ma czasem za zadanie pomagać w zagnieżdżeniu, poprzez większe ukrwienie macicy? Ja też jestem po poronieniu a nie dostałam acarda...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 09:12

Nenaaa, marissith lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa nie robiłam tych badań. Gin kazał brać po pół tabletki rano do wizyty.
    Ogólnie fajny ten mój lekarz, ucieszył się, że ojcem zostanie jak przyszłam z wynikami bety. Śmiał się, że użył wszystkich możliwych sposobów i całej inteligencji żebym w ciążę zaszła ;)

Anuśka, Nenaaa, Nieukowa, MANIEK, Misi@, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Nieukowa nie robiłam tych badań. Gin kazał brać po pół tabletki rano do wizyty.
    Ogólnie fajny ten mój lekarz, ucieszył się, że ojcem zostanie jak przyszłam z wynikami bety. Śmiał się, że użył wszystkich możliwych sposobów i całej inteligencji żebym w ciążę zaszła ;)
    Mariss ale że WSZYSTKICH???????

marissith, Nieukowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Mariss ale że WSZYSTKICH???????
    Noooo :) pytał co mąż na to :) powiedziałam, że są do siebie podobni więc wychowa jak swoje :P

LaRa, Anuśka, Misi@, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, już Ty se tam nie kracz, skąd te myśli? Grzeczny będzie, tu same dobre dzieci...tylko ten mój łotr taki narwany ;)

Anusia, toś mnie pocieszyła!

Anuśka, Nieukowa lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
‹‹ 910 911 912 913 914 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ