WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin wrote:
    czeeeeekaaaaam :D No i proszę zawsze słuchać wróżki Yasminki :P
    Będę, będę :D

Lecę spać dziewuszki :)
    Do jutra :)

Yasmin lubi tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc :)

Anuska jutro trzymam kciuki!

Anuśka lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej tu marcowka, Dziewczyny przegladac fb napotkalam sie na ta mala dziewczynke ,
    http://www.corinfantis.org/podopieczni/60-planowe-zabiegi/497-michalina-baranek-ta-hipoplazja-komory-prawej-i-tetnicy-plucnej-vsd-i-etap
    ma wade serduszka i potrzebuje pieniazkow na opreracje. Prosse jesli ktoras moglaby rej chociaz pare groszy przeslac. Ja wyslalam tyle ile mogla. Teraz siedzeo rycze jak glupia, bo nie moge patrzec na to zdjecie tej malej slicznotki, tyle jeszcze przed nia bolu i cierpienia. Pomozy jej, by mogla dalej zyc :(

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej gangstereczki :-)

Wpadlam sie tylko przywitac I spadam Marcela zawiezc I do Niemiec jade. Dzis odebranie pierwszych10 apartamentow. Trzymajcie kciuki :-)
    Milego dnia :-)

Misi@, Nieukowa lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jaka tu cisza z rana
    Biedronko, melduj sytuacje :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OJ dzieje się widzę :)

BIEDRA KCIUKI, MOŻE JUŻ RODZISZ?

Jussta kopę lat :) Super facet ci rośnie!

Maris przerabiałam to samo, nasze historie są dość podobne- u mnie 16 cykli starań i też poronienie w międzyczasie. Chodziłam na rzęsach do 8tc, bo nic nie było mnie w stanie uspokoić! Nie ma rady, musisz poczekać, początek 6tc to naprawdę za wcześnie żeby w większości przypadków usłyszeć serduszko, a nawet jeśli ono jest tak wcześnie, to jeszcze nie gwarantuje sukcesu. 8 tydzień- wtedy na bank będzie serducho i będzie biło jak dzwon. Zainwestuj w robótki ręczne, folię bombelkową, worek boksersji- coś co pomoże ci się wyżyć. Bo tylko czekanie ci pozostało :(

Zgredka: dobrze że pierś się odkochuje. U mnie znaczna poprawa, jak tylko wycisnęłam laktatorem zsiadnłe mleko z zapchanego pęcherzyka (jak to brzmi lol) to od razu gorączka poszła won i nie wróciła. Co więcej, na antybiotyku jakoś lepiej się brodawki czują. No i całkowita przerwa od przystawiania małego masakratora i już prawie się obie wygoiły :)

Misi@: ja poproszę o kontakt do specjalistów od wzroku! Wiem że za wcześnie na takie prognozy, ale boję się że nasz malutek będzie miał zeza. Identycznie zezuje jak mój mąż, który miał operacyjnie oko leczone. NIestety w tamtych czasach te operacje były na niższym poziomie, no i miał ją późno i nie ma całkowitej zbieżności wzroku. Uniemożliwia mu to podjęcie wymarzonej pracy- kierowcy zawodowego ;/ Chcę tego maluszkowi oszczędzić i jak skończy pół roku zacząć się konsultować (o ile wada nie zniknie).

Wczoraj miałam lekki sajgon - nie wypiłam dość płynów i mleka miałam mniej. Mąż już mnie terroryzował że to przez 2 dni używania laktatora i że mi pokarm zanika (już chciał dzwonić do ojca po porady, ech...), mały ryczał wniebogłosy a ja siedziałam non stop z tą cholerną dojarką żeby tylko te 10ml jeszcze zebrać, coby się zamknął i zasnął.
    Przeżyliśmy :) dziś rano małego po raz pierwszy dossałam do wygojonego cyca. Takie fochy że masakra! Zawsze protestował bo mu się cyc nie podoba, ale po takim czasie tylko z butlą robił awanturę kwadrans zanim załapał że to da się ssać.
    Suma sumarum to co szacuję że mały wypił i to co odciągnęłam laktatorem dziś rano pozwoliło mi zrobić zapasy na 2 karmienia więc dobry zen wrócił :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 08:40

marissith, justta lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Freja Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Melduje się Freja!

16 dni do porodu, i nic

niby skurcze są nawet czasem regularne bywają ale rozkręcić się jeszcze nie chcą

chyba pora na szorowanie podłóg i mycie okien wraz z herbatką malinową i siemieniem lnianym :)

weekend minął nam szybciutko - byliśmy na Wiankach i na sztucznych ogniach i na jarmarku świętojańskim, młodemu się turniej rycerski podobał

póki co pozdrawiam

miłego dzionka

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej misie :)

nie było mnie jednen dzień a tu nowe zakładki i nareszcie podgląd wszystkich moich wątków i ostatnio dodane wiadomości, mam nadzieję że nie znikną tak szybko jak opcja "nie lubię" :P

okazało się że wszystkie egzaminy z tego weekendu zdałam :D - tak strzelec ze mnie wyborowy :D
    zostały mi jeszcze dwa :(

Biedronka- trzymam kciuki bardzo mocno :)

a ja dziewczynki jestem obolała jak nie wiem co, bolą mnie pachwiny, wszystkie więzadła w miednicy i mięśnie między udami i na piśce (kurde nie wiedziałam ze tam są mięśnie :/ ) no i czuję jakbym miała zakwasy w podbrzuszu - ewidentnie są to mięśnie bo czuję ból płytko pod skórą i tylko przy ruchu, chodzę jak paralityk, nie umiem przerzucić się z boku na bok w nocy i oczywiście mam problem ze zwleczeniem się z łóżka :(

masakra- rozmawiałam z koleżanką która też jest w ciąży i mówiła że ma dokładnie tak samo i pytała lekarza i powiedział że to normalne więc mojemu nawet głowy póki co nie zawracam i nie panikuję... mała dokazuje więc jest wszystko z nią ok

a i mogę powitać się w 7 miesiącu a pod koniec tygodnia stuknie mi 3 trymestr :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 08:48

Misi@, Anuśka lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pobozne zyczenie

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski
    Biedra trzymam kciuki, daj znać co u Ciebie :)
    Nieukowa dzięki <3 ale masz przygody z kp ;)

Ja się od wczoraj źle czuje, co biorę za dobry znak. Jest mi niedobrze i nie mogę jeść, a jak jestem głodna jest mi jeszcze bardziej niedobrze. Mam nadzieję, że te 2 tyg szybko zlecą.
    Miłego dnia
    P.S. zastanawiam się jakby w pracy niczego nie zarzygać ;)

Anuśka lubi tę wiadomość

Wysłany: 22 czerwca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ucielo wrrr

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Freja Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedra co tam słychać ? odkorkowana jak doczytałam już od soboty jesteś!

Nieukowa - współczuję przejść z karmieniem, ale mam nadzieję że teraz już bedzie ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 08:50

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde: ją wczoraj to tylko 2 Inki i 2 herbaty wypilam ..
    Mała zasysa, kamień przeszedł, ale sutek jeszcze pobolewa, jak mała zje to przyłożenia liścia.

No i Freja się coś nie odzywa, miała pisać jakby rodziła, napisze do niej jutro jak do tej pory się nie odezwie.

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Freja Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jestem, niestety jeszcze nie rodzę
    tylko w weekendy nie zbliżam się do kompa :)

a napisałam Ci Zgredka na priv :)

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK

Wysłany: 22 czerwca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok teraz moge pisać na komórce mi obcina posty wrr
    tak odkorkowana w nocy jakieś takie okresowe bóle miałam ale przeszło rano poleciałąm biegusiem do kibelka hmm wiec oczyszczona jestem :P
    teraz lekko podbrzusze pobolewa ale nic specjalnego :/

jade zaraz z Zuza na targ :P popołudniu mamy festyn w przedszkolu i ur taty mojego wiec zleci :P ot 10 dni zostało mam nadzieje ze nie bede musiał zgłaszac sie z przenoszoną poterminowa ciążą bo to mnie przeraża

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Freja Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam Biedra kciuki - dzień masz zalatany to szybko minie

Dziewczyny, głupie pytanie mam - jak toz jest z tymi piłkami na porodówce, bo ostatnio jak byłam to piłki nie miałam był worek ale nie korzystałam bo kazali zostać w samej koszuli i na sofę dali podkład

więc miałam obiekcje co do siedzenia gołym tyłkiem na tym worku, a u Was jak to było, czy na szkole coś o tym mówili?
    bo nawet jak się w bieliźnie zostanie to przecież cieknie z człowieka już sporo (przynajmniej ja tak miałam) i nie bardzo widzę brykanie na oślizgłej piłce

a wiem że dobrze działa bo w domku już sobie skaczę :)

pytanie może głupie ale na serio nie mogę jakos tego sobie w głowie ułożyć

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK

Wysłany: 22 czerwca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja ja mam mniejszy podkład na piłke 60x60 ale mnie powiedzili ze moge ten z łóżka brac na piłke

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Freja Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Biedra za radę, już wkładam do torby, co prawda to taki do przewijania dla dzieci ale chyba może być ?

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry

Nieukowa, cieszę się że juz lepiej. To jest właśnie główne niebezpieczeństwo włączenia butli... żę dziecko odrzuci piers. Mogę polecić Ci butelkę medeli Calma. A w zasadzie ten smoczek. Nie ma lepszej imitacji piersi niż to. Jeżeli masz jakąkolwiek butelke medeli to smoczek dokupisz np w smyku. Wyjdzie nieco taniej bo są 2 w komplecie. Zestaw z butelką (1 butelka i 1 smoczek) to koszt około 55 zł. Sporo... Ale warto. Smoczek pasuje też do małego gwinta z canpola i do dr brownsa

Zezik jak najbardziej skonsultujcie jeżeli jest obciążenie rodzinne, ale do roku wszczystkie dzieci zezują bo maja niewykształtowane mięśnie

Biedroneczko i Freju :) trzymam kciuki. Emocje cudowne wprowadzacie :) :****

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 09:45

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane, niesamowicie tęsknię za Wami, ale mam w domu meksyk, do tego wczoraj robiliśmy Tymkowi urodziny, cały dom dzieci - 9-tka i 8 dorosłych. W sobotę pieklam tort, ciasteczka, wczoraj babeczki i spanie. Padłam o 22. Bardzo to męczące. Najważniejsze to to, że Tymek zadowolony.

Patryk dalej chory, katar i kaszel, biedulek mój, ale jest boski. Uwielbiam go, jest taki spokojny, emanuje z niego taki spokój.. Ładujemy przy nim baterie.
    Podobnie, jak Kinga Yas bardzo rwie się do siadania i juz trudno go utrzymać w pozycji pollezacej, bo z niej siada bez problemu. Tez nie chce aby to robił, w przyszłym tyg zaczynamy rehabilitację, to porozmawiam o tym.

Biedna, Freja trzymam kciuki za szybkie porody

Ari, gratuluję zdania egzaminów
    Nieukowa, współczuję

Lecę poćwiczyć póki młody śpi

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

‹‹ 940 941 942 943 944 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ