X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcialabym miec.problem niani, co by znaczylo wieksze mieszkanie. Ale niestety..

Babka kazala podawac malej zelazo przeciw anemii, takie rozpuszczalne w mleku lub wodzie, a wiec sciagnelam nieco i rozpuscilam i co? I mala gardzi nim

Wrr

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziecka nie siedzącego NIE wolno nosić w nosidełkach, nawet jak mają wkładkę dla noworodków i niemowląt! Większość nosideł jest od 7kg, ale to nie wytyczna waga ma tu znaczenie a kręgosłup dziecka. Sama nabylam Tule i wstrzymuje się, choć bardzo mnie korci. Poczytajcie na ten temat, kobsultowalam się z kilkoma osobami, a zabronił kategorycznie rehabilitantka.

Dziękuję za życzenia dla Tymka - Pati, Maniek

Dzięki Yas, pomyślę o nim, a do jakiego wieku mieści się tam dziecko?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 19:41

zgredka, Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• justta Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W bondolino mozna nosic od urodzenis poniewaz jest tam pozycja fuzjologiczna na zabke, niby tak, ja po konsultacjach nosilam od 4 miesiaca, i to jest juz bezpieczbiejsza obcja, wiadomo co czlowiek to opinia

Nieukowa lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi Bondolino to jest cos ala chusta wiazana w kangurka, tylko w latwoejszej formie. Jest od urodzenia, przytrzymuje pupke i zachowuje okragle plecki, plus trzyma glowke. Tula za szeroko odeodzi nozki, dlatego sie nie nadaje dla noworodkow. Poza Bondolino chyba ze 2 inne sie nadaja- Marsupi i cos jeszcze...

A mi ulzylo- jadlam wczoraj mega pikantna pomidorowa z jalapenos i czosnkiem, ale maly sie tym nie przejal. Czyli zywie sie nornalnie, zero ograniczen poki co :)

justta lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jakies dziwne skurcze cisną mnie na odbyt ale nie bola sa jak przepowiadające

LaRa, Nieukowa, Pati Belgia, Blondik lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEUKOWA - mi nie chodzi o "wirusy" tylko o inne substancje zawarte w szczpionkach, przede wszystkim aluminium.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedro: Ty co prawda wiesz lepiej, bo to Twoje drugie, ale ją też myslalam, że mam przepowiadajace ;)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, nie wiem czy mozna foty wrzucić inacżej niż przez fotosie. Pewnie mozna....

Biedronko, czyli juz sie zaczyna :) trzymam kciuki i będę zaglądać czy sytuacja sie rozwija! Powodzenia!

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheheh Biedra zaczęlo się....heheh powodzenia...

• justta Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko zaciskam coraz mocniej kciuki ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Biedro: Ty co prawda wiesz lepiej, bo to Twoje drugie, ale ją też myslalam, że mam przepowiadajace ;)

No ja tez.Pamietam jak mi tu ktoras z was napisala ze 3 dni przed terminem to raczej nie sa juz przepowiadajace ;)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dronka go go go!

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O aluminium i innych dodatkach szczepionek o tutaj:
    Http://blogdebart.pl/2014/04/02/niepelna-informacja-o-szczepieniach/

"Owszem, szczepionki zawierają aluminium. Tak jak zawiera je woda pitna i wiele produktów żywnościowych (mleko sojowe, a big no-no). W przeciągu pierwszych sześciu miesięcy dziecko przyjmie 4 miligramy aluminium w szczepionkach i 10 miligramów w mleku matki (dorośli potrafią przyjąć w pokarmie nawet kilkanaście mg aluminium dziennie)"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 21:42

Blondik lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jussta muszę się zastanowić, czy w ogóle będę takowego nosidła używać. Jak coś to dam znać. A na ciuszki jak pisałam jestem chętna.

justta lubi tę wiadomość

• beszka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 04:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka, trzymam kciuki :)

Psotka, jesli chcesz to moge Ci wyslac link do art. Nt.szczepionek 6 w 1. Mialam anglojezyczny, ale znalezc nie moge, wiec po polsku by byl.

My mamy manduce od 3,5 kg i czasem sie nosimy. Nie widze roznicy w pozycji dziecka w tym a w chuscie, ale ekspertem nie jestem...

Maniek, probowalismy jej kiedys podac butle zaraz po cycu, ale nie chce. Musimy raz podac zamiast cyca, a z cyca odciagnac. Zobaczyc jak sie po butli zachowuje

U nas chyba kryzys laktacyjny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 04:38

Nieukowa lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cala noc skurczy i bólu pleców Zuza goraczkowala masakra mnie nadal boli brzuch okresowo ale czekam na rozwój akcji

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki :)
    Biedra powiedziałabym że leniwa ta Twoja Lilcia ale w sumie to ona ma jeszcze czas :) Wydaje mi się że jak do weekendu wytrzymasz to będzie sukces :) I najpóźniej w weekend zobaczysz swoją kruszynkę :)

U nas dzisiaj piękne słonko i cieplutko :D

• zgredka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Biedra powoli się akcja rozwija, ale kto wie może już w szpitalu będzie ekspresowa, tylko się długo zapowiada gwiazda ;)

U mnie mała budziła się tylko raz w nocy, a potem po 5 (nie uznaje 5tej za noc, bo jest już jasno) piersi do tego cżasu urosły jak balony, a teraz śpi ;)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wiem, nie znam się. Nosidło kupiłam po dużym zastanowieniu, posilkowalam się opiniami rehabilitantow, dlatego kupiłam tule. Każdy robi jak uważa :) A w chuście Patryk drze się jak obierany ze skóry.

Trzymam kciuki Biedronko, dziś na świat przyjdzie tez moja bratowa-Amelka

Anuśka, MANIEK, Krokodylica lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Dziewczyny, nie wiem, nie znam się. Nosidło kupiłam po dużym zastanowieniu, posilkowalam się opiniami rehabilitantow, dlatego kupiłam tule. Każdy robi jak uważa :) A w chuście Patryk drze się jak obierany ze skóry.

Trzymam kciuki Biedronko, dziś na świat przyjdzie tez moja bratowa-Amelka
    Moja przeżywa bunt chustowy, ani kieszonka, ani kangurek i nawet w kółkowej nie chce być....:-\ a sił brak do noszenia na rękach...may jeszcze mei tai tuli, ale tęż zbytnio nie chce:-\

Biedra powodzenia

‹‹ 946 947 948 949 950 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ