Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kotka, tak jest bardzo dużo miejsca, jedną ręką podtrzymuję mu główkę, a drugą swobodnie go myje, jest świetne no i odkąd mamy wiaderko to kupy są codziennie hihi, oczywiście do wody
jest też polecane przy kolkach i bólach brzuszka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 14:07
-
DObra, wchodze w temat szczepionek.
Nie jestem pewna czy dobrze robie i bardzo boje sie szczepic.
Jak patrz na kalendarz i widze ile dawek w to dziecko trzeba wpakowac to naprawde mam ochote nie szczepic albo zrobic to pozniej. Nie wyobrazam sobie w takiego 2miesiecznego maluszka wpakowac tyle tego dziadostwa! -
O 6 w 1 ostatnio jakies negatywny art.przeczytalam.
Kotka, my sie zastanWiLismy nad odroczeniem szczepionek do ukonczenia 6 m.z. Ale w zw. Zgym ze tutaj. Ieszka bardzo duzo obcokrajowcow, ktorzy podrozuja do swoich domow, gdzie wiele chorob,ktory h u nas nie ma, tam nadal istnieja. My duzo podrozujemy oraz ludzie. Z naszego otoczenia rowniez, to szczepimy wg kalendarza norweskiego, ktry nie jest taki zly patrzac na inne. Pierwsze szczepienie po ukonczeniu 3 m.z (dzieki czemu dziecko dostaje jedna dawke mniej), oprocz rota, bo tu pierwsza dawka do picia w 6 t.z kolejna w 3 m.z.
Szczepionki 5 w 1. Brak szczepionki na gruzlice, bo PL wg Norwegii nie jest w grupie krajow wysokiego ryzyka. Brak szczepionki na zoltaczke i poki co szczepic nie bedziemy...moze kiedys w zw. Z podrozami. Jedyne co, to pneumokoki podaja teraz, przed ukonczeniem 2 r.z. W zw. Z czym sa dwie dawki. Po ukonczeniu 2 r.z. Jest jedna, ale mala bedzie miala kontakt z dziecmi szkolno- przedszkolnymi, wiec szczepimy. Pewnie tylko MMR odlozymy do ukonczenia 3 r.z. Jak przy chlopcachcati lubi tę wiadomość
-
Hej hej
Widze ze rozne pojemniczki na kąpiele dziecka testujecie
ja mialam z Stokke ten pojemnik ale nie sprawdzil sie...
wiaderko wydaje sie byc lepszym pomyslem
ja dalej spakowana czekam) zobaczymy kiedy na mnie bedzie pora! :]
Pati Belgia lubi tę wiadomość
-
modle sie zeby w nocy coś ruszyło cały czas mi sie spina brzuch boli męczy a tu nic
Fajne to wiaderko
co do szczepionek hmm Zuza była 5w1 szczepiona teraz zmieniam i w sumie pare znajomych szczepiło i jest ok a z tymi szczepieniami to wogóle można zgłupiec
-
W tej calej panice antyszczepionkowej nie rozumiem jednego... Co za roznica jeden antygen mniej lub wiecej? Dziecko od urodzenia styka sie wnpierwszym roku zycia z ponad 100 tysiacami roznych gatunkow bakterii, grzybow wirusow- kazde z nich ma wiecej niz jeden antygen w sobie, do tego pylki, bialka z pokarmu, cukrowce, siersc zwierzat, roztocza itd. Dlaczego jeden immunogen wiecej robi wam taka roznice? Jak dla mnie to niepowazne...
Bobdolino nabylam, rodzice maja je nam w weekend przywiezc i az nie moge sie doczekac pierwszego zalozenia go z Zaba wewnatrz
Justta nosilas malego od samego poczatku w nim czy od jakiego wieku?Biedroneczka83, zgredka lubią tę wiadomość
-
Ja tez sie jakos nie nakrecam tą kampanią antyszczepieniową wole zaszczepic niz potem zeby dziecko chorowało nas szczepili nie az tak przebadanymi szczepionkami i jakoś żyjemy
ok mykam kochane kąpiel sex o ile Zuza zaśnie bo coś ma gorączke dałam jej nurofen i mam nadzieje ze nic z tego sie nie rozkrecizgredka, Blondik lubią tę wiadomość
-
bry,
Konwi 100 lat W ZDROWIU dla Tymka:)
Zgredka fajnie że prowadzi Cię dietetyk bo to najrozsądniejsze- też mam taki plan.
Blondik masakra z tym podniebieniem:(
W sprawie szczepionek mam zdanie jak Nieukowa.
Jussta Leoś wygląda uroczo w tym wiadrze hehe:) i co najważniejsze kupa jest to jest uśmiech.
Beszko współczuje kurcze może Hania faktycznie głodna jest a potem się denerwuje i nie chce jeść i koło się zamyka hmm nie wiem sama.
Dziewczynki mam pytanie o elektroniczną nianie - polecacie jakąś??
Biedronko trzymam kciuki.konwalianka lubi tę wiadomość
Maniek