Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzin dobry, chociaz moze wcale nie taki dobry.
Dziewczyny z maluszkami jak oganiacie sprawy papierkowe? Ja nei ogarniam. No nie jestem w stanie sie skupic na takich rzeczach, jakis podatki, jakies ubezpieczenia itp. ????
wiecie moze czy przy kp mozna pic herbate z czarnego bzu albo lipy? bierze mnie przeziebienie
ZGRDKA - a ty juz na fitnes biegasz??? Myslalam ze przy kp to nie jest wskazane?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 10:47
-
Kurcze, moje dziecko wycisza sie przy..... odkurzaczu hehe gdy marudzi włączam odkurzacz i cisza
Polecam, moze i wam sie sprawdzi...
Kotła co do herbatek to nie wiem, ja pijam te na laktacje i ewentualnie jedna cżarna dziennie.
A z ćwiczeniami wstrzymuje sie jeszcze do wizyty u gin, jak sprawdzi i powie ze juz jest ok to wtedy zacznę.
Na początek duzo spaceruje.
A wszelkie sprawy papierkowe ogarnia maz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 11:24
-
Dzien dobry
Yas, kochana dziekuje za zainteresowanie....mala je niewiele z piersi (piers rzado jest porzadnie oprozniona). Probiwalismy ja dokarmiac w zw.z marnym przyrostem wagi, ale nie chce. Placzliwa jest bardzo.
Musze wybrac sie do centrum kupic jej czapeczki a chlopakom spodnie i nici. Ona zje...oare minut cicho siedzi i ryczy. Wtedy trzeba ja zapakowac w wozek i na dwor, ale nie byle gdzie...musimy jezdzic po takich malusich kamyczkachtylko tam sie uspokaja....chociaz ostatnio i to nie dziala...placze aznsie zmeczy i tak caly dzien.mzadne wyjscie nue jest mozliwe do znajmoy h, rodziny itp. Ciezko jest.
Ogladali ja w isrodku zdrowia wp2 tyg.temu to iczywiscie wage komentuja bardzo. Teraz czekam na swoje wymiki, bo jesli ja mam niedobor czegos to i ona. Ale reszte maja w dupie. To samo przechodzilam z chlopakami tutaj. Dla nich to wszystko kolka. A potem okazaky sie inny rzeczy.
Jeszcze raz pojdziemy z H do lekarza. Jak zniw zero kinkretnej reakcji zw.z jej olaczem, to w PL zrobie badania. Jesli wyjdzie cos....refluks, aleria (watpie bo kupy ladne) to zrobie tu awanture. Do gazety pojde itp. Bo to niempierwszy raz taka sytuacja.
Wh mnie, przy takich beznadsiejnych wynikach jakie mialam w ciazy i przed ciaza to powinni Hanka porzadnie juz w szpitalu zbadac. Moja mama miala okroone wynki w ciazy ze mna i mnie zaraz po porodzie badali. Mialam anemie.
Pisalam juz chyba, ze Hanka malo sygnalizuje, ze jest glodna. Rzadko placze. Ztego powodu. Budze sie w nocy, bo ona macha rekona...nie placze. (Z tego zmeczenia juz nie pamietam co pisze).
Psotka, o jakie podatki i ubez.ci chodzi? Takie zandom, zycie, auto itp.? My plavimy za rok z gory w styczniu i z glowy. Ubezpueczenie dodatkowe dla dzieci zalatwia nam nasz ooiekun w banku. Hania jakmsie urodzila, maz wyslal maila z jeh danymi i zalozyli jej konto i cala reszte. Podjechalismy tylko dok.podpisac, chociaz paninproponiwala, ze wysle a my odeslemy.
Ktos tu sie o sposoby walki z mdlosciami pytal.na poczatku cos zjedzonego jeszce w lozku troche pomagalo....potem nic. Zadne leki zadne sposoby. Rzyganie dzien i noc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 11:33
-
nick nieaktualnyDzien doberek..
Biedroneczko trzymam kciuki za postępy porodowe!
Pati ja ostatnio bylam z mamą i siostrami w kawiarni i każda z nas złożyła inne desery...ja miałam największy i tez było dużo śmiechu z tego powodu
muszę wziąć się za obiad, a nie mam siły się ruszyć...ech
Buziaki mamuski
Pati Belgia lubi tę wiadomość
-
Hejka!
Witam się w przelocie, wrócilismy od logopedy a zaraz do pediatry z młodą i tym rumieniem po kleszczu bo nie zlazł
jutro zaczynam 39 tydzień, kupiłam dziś herbatkę z liści malin - nie chciałam przed zdjęciem szwu pić, piję też siemie lniane
i czekam
a tu tylko braxtony - za to coraz silniejsze, we czwartek ktg
pozdrawiam, nie weim kiedy Was nadrobię -
Misia naleza nam sie jakies chwile roskoszy
Lara Marcel przy kolce tez uspypial jak byl szum. Najczesciej wlaczalam suszarke. I wyobraz sobie, ze do tej pory na dzwiek suszarki, chocby nie wiem co robil I jak byl zajety, przybiega do lazienki I siedzie dopoki nie wylaczeNieukowa lubi tę wiadomość
-
Moj Domis tez lubi suszarke ale nie zasypia przy niej. Tak samo jak wlaczam wyciag w kuchni-uspokaja sie jesli plakal ale do snu to mu daleko.
Wczoraj synek pierwszy raz spal juz w swoim lozeczku (dostawka). Dopiero nad rane wzielam go do siebie pod kolderke bo go musialam w kaftan bezpieczenswa wsadzic bo sie rzucal, a ze troche chlodnawo jest to nei chcialam go samego tak zostawiac na materacyku a mam fobie przed przykrywaniem kocem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 12:48
Biedroneczka83 lubi tę wiadomość
-
Kotka: czemu nie wskazane? Nie wskazana jest zbyt dramatyczna uboga dieta, a ja mam zrobiona przez dietetyczke która wie, że fitnesuje. Wskazane jest żebym schudla, bo będę w depresji niedługo.
Lara: co do usg takie miałam wskazania przy wypisie że szpitala, bo miała krwiaczek czy coś podobnego, bylysmy u neonatolog, która skierowała na tonusg pod koniec lipca poza tym przepisał coś przeciwko anemii ( chyba w związku z ilością oddawanej kupy no i może wynikami krwi)
Krew z palca i na pewno będzie wyć, bo trzeba trochę tych kropel wyciągnąć a to nieco trwa
Kotka: a co to jest kaftan bezpieczeństwa?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 13:03
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Co do chudniecia,mto moja trenkra (specjalizuje sie. W treningach dla ciezarnych i po pologu) nie pozwala mi ostro treniwac. Pow.,ze brzuszki moge, jogging po 3 miesiacach czyli niedlugo, ale obserwowac malucha czy nie odrzuca piersi, ze zwgl. Na inny smak mleka (keas mlekowy). A po 6 mies. Mowi ze juz ostro mozna cwiczyc.
Ja mialam prblem z laktacja na poczatku i wole byc ostrozna. Zle sie czuje taka gruba...ale tudno. Przezyje -
marissith wrote:Hej,
Biedra jak tam?
Jakie macie sposoby na mdłości? Kroko jesteś ekspertem w rzyganiu tęczą
Mi na rzyganie tęczą nie pomogło nic...
Tak jak dziewczyny piszą, jeść mało a często, imbir do herbaty, chrupki kukurydziane i tym podobne przekąski (by żoładek nie był nigdy pusty). Jak mi wyrzucało wszystko to kisiel - tylko to zostawało w żołądku. No i dużo pij wody. A rano nie wstawać gwałtownie z łóżka, tylko poleżeć, pomiętolić jakiegoś chrupka czy chleba. Na chwilę uściąść, posiedzieć i dopiero wstać.marissith lubi tę wiadomość
-
Kotka: a tego nie wiem, ale skoro nie mogę inaczej wrócić do wagi sprzed ciąży, zdrowej wagi (teraz mam nadwagę) dietetyczka układając dietę zwracała uwagę, żeby nie tracić pokarmu, zawsze to lepiej zjeść 5 posiłków odżywczych niż wchmulic loda na spacerze z małą
Lara: no niestety, ale zaraz nie będzie o tym pamiętaćWiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 13:26
Krokodylica, LaRa lubią tę wiadomość
-
Hejka kochane dodaje zdjęcia Leośka w wiaderku Tummy Tub, uwielbia się kąpać
No i nosideło ergonomiczne Bondolino, jest do sprzedania, jakby ktoś chciał, link do sklepu gdzie kupowałam
http://www.bondolino.pl/bondolino-popelina/66-nosidlo-bondolino-popelina-walnuss-elch.html
Leoś na początku uwielbiał w tym być noszony, teraz za bardzo żywy jest i lubi ciągle zmieniać pozycję hihi, dosłownie użyte na parę spacerów
Pozdrowionka dziewczynki i lecę cokolwiek poczytać bo mały zasnął pewnie na chwilę ale co tam, dobre i to
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 14:06
PsotkaKotka, Biedroneczka83, marissith, beszka, LaRa, Nenaaa, Nieukowa, Pati Belgia lubią tę wiadomość