WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manku: ją poprosiła lewatywe a pani że za późno i pyta czy robilam a ja że tak że parę razy a ona że spoko i nic się nie stało, poza tym że się posikalam (sądząc ,że to wody płodowe) prac

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Manku: ją poprosiła lewatywe a pani że za późno i pyta czy robilam a ja że tak że parę razy a ona że spoko i nic się nie stało, poza tym że się posikalam (sądząc ,że to wody płodowe) prac

mhm to chyba zestaw zakupie jak mnie nie przeczyści to zrobie w domu albo zabiorę do szpitala i sama zrobię lub z pomocą pielęgniarki bo boje się tych bakterii. A siku to luz ważne że dziecko zdrowe:)

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie myslalam o bakteriach, ale o wstydzie :) ja mialam gbs wiec i tak podali antybiotyk.

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne, ja kupuję Zuzi praktycznie wszystko w pepco i nic się w praniu nie niszczy. :)

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    halo Biedronka????

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    halo Maniek :)
    jestem w domu ale po wizycie u gina rozwarcie na dwa lużne palce przednia częśc jeszcze sie trzyma gin obstawia piątek zobaczymy :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no masakra Ty już w sumie cierpisz a tu nic się jeszcze konkretnego nie dzieje...obyś się przed finałem jakoś trochę wyspała i odpoczęła co by mieć siłę. Trzymam kciuki:)

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko: moze masz delikatny program w pralce :), moje byly zmasakrowane juz po pierwszym praniu przed zalozeniem

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nio dziś to byłam masakrycznie wykonczona tymi skurczami tym wstawaniem do Zuzi szok dlatego zaraz wskakuje w piżamkę :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    nio dziś to byłam masakrycznie wykonczona tymi skurczami tym wstawaniem do Zuzi szok dlatego zaraz wskakuje w piżamkę :)
    Wyśpij się kochana bo coś czuję że będziesz potrzebowała energii niedługo :D

Arienna lubi tę wiadomość

• beszka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko, toz dwa luzne palce to sporo! Odpoczywaj jesli mozesz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 20:42

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e tam Biedro urodź za parę ni, w moje urodziny, choć i jutro dobry dzień (imieniny Lucindy)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze, ze temat cc I sn... moje zdanie jest jedank w tej kwestii takie jak lekarzy, jesli nie ma wskazan medycznych do cc to lepien sn. No jednak cc to operacja a nie zabieg. Jednakze nie zgodze sie, ze kobiety ktore mialy cc maja mniejsza czy inna wiez z malenstwem. Calkowita bzdura. Maja taka sama wiez co te mamy, ktore rodzily sn. A jak ktos uwaza inaczwj to jest poprostu ograniczony umyslowo.... ja Marcela rodzilam sn I bylam mega zodowolona ale tez tu mam inna opieke niz w pl. Wiem, ze w pl kobiete rodzaca w wiekszosci przypadkow traktuja zle. Dlatego pewnie jest wiele kobiet, ktore wolalyby cc.

U mnie mala bolesnie sie juz rozpycha I bolesnie kopie. Juz coraz ciezej mi sie prowadzi auto. Aczkolwiek w razie, kiedy moj T bylby w Niemczech podczas gdy u mnie sie zacznie to mam nadzieje sama zawiezc sie jeszcze do szpitala. Ale oczywiscie wszyatko wyjdzie w praniu. Oby tylko zdazyl na porod :-)

Ja dzis od rana do 14:30 siedzialam nad papierami z Niemiec. Jestem padnieta. Potem pojechalam po Marcela I skoczylam do mamy I Sebastiana. Zabralam ich na zakupy I wrocilam do domu... teraz zastanawiam sie gdzie kupic koszule porodowa I do karmienia. Tu sa po okolo 35 € a w pl z tego co wiem juz za 50zl mozna kupic. Ciekawe czy ktos z allegro by wyslal do Belgii... musze o tym pomyslec. Jutro mam spotkanie na jednym z projektow a potem zamierzam jechac kupic dres do szpitala bo jeszcze nie mam....

Aaa I jutro mamy rozdanie raportow. Ciekawe jak poszy egzaminy Marcelowi :-)

Ok... alez siw rozpisalam...

Biedroneczko trzymam kciuki za rozkrecenie akcji :-)

Cati mam nadzieje, ze teraz czesciej bedziesz tu do nas zagladac.

Co z nasza Lili??? Haloooooo gdzie jestes????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 20:55

Nieukowa lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj biedna biedroneczko :/
    Dziewczyny bylam w sr i polozna mowila, ze jak juz wyczujemy, ze zbliza sie porod to mamy zjesc duzy, syty posilek, bo pozniej nie ma sil na parcie po kilku godzinach...jak to sie ma do lewatywy???
    Nie pytalam, bo juz z nia weszlam wczesniej w dyskusje o znieczuleniu i przez to nie przerobilismy dzisejszego materialu.
    Zapytala sie, czy rozwazamy srodki przeciwbolowe, to powiedzialam, jako jedyna, ze tak..no i sie zaczelo. Czy znam jakie sa powiklania itp....no masakra czulam sie zaatakowana. Ale no coz , wyszlam na zolze i slabeusza.
    Nie potrzebnie sie odzywalam, bo przez to nie powiedziala nic o tych srodkach bo skonczyl sie czas :/
    Ech wrocilismy do domu, bo ja mam dola teraz, poszlam sie kapac i jak wyszlam to meza nie bylo...znow gdzies sie ulotnil...my nie umiemy chyba celebrowac swiat ;/

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tam nie czyscilo przed.

BESZKO - niestety Domi nie chce smoczka zadnego. Czasem udaje mi sie go zmusic. Jak na przyklad nie chce zasmac a juz sie napil tyle mleka ze mu nosem wychodzi to go usypiam dajac cycka ale za chwile wkladam mu smoczka i przyciskam piersia. Maly mysli wtedy ze to cycek i ssie tak jak nalezy i usypia.
    Juz zaakceptowalam i nei bede usuwac :D

MISIA - a jakie sa powiklania?

Dzisiaj musialam karmic malego podczas spaceru! Zaczal wyc w nieboglosy w wozku i nic nie pomagalo. Nosilam, zmienilam pieluszke. Udalo mi sie nalezc jakis zaulek (kolo garazy przy kamienicach) i tam go na kamieniu siedzac nakarmilam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 21:10

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia nie stresuj się... Ja miałam znieczulenie i mam zdrowe dziecko... Tylko pyskate, to na pewno od tego znieczulenia ;D

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia no co Ty jaki słabeusz jak można sobie pomoc to po co się męczyć a poza tym zzo nie eliminuje bólu tylko zmniejsza a powikłania to najcześciej migrena ale mi anestozjolog mówił ze to ok 2 dni trwa i maja ja osoby ze skłonnościami do migren u bóle w lędźwiach tez trwające kilka dni związane z tym uklociem jak się płyn wydostaje , jakieś paraliże itd nie zdążają się i jak zwykle ludzie sobie dopowiadają.
    Mi tez położna mówiła ze trzeba się najeść i do dużej torby która będzie miał maź spakować np bułki maślanki z biedry i jakieś słodycze bo w trakcie porodu często każą jeść by mieć energię ... I nie zawsze urodzisz przed posiłkiem w szpitalu wiec lepiej coś mieć.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie bardzo balam tych migran po zzo i bardzo nie chcialam z tego korzystac ale w trakcie porodu juz mi bylo wszystko jedno.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic konkretnego o powiklaniach nie mowila, tylko, ze to samolub e i ze kobiety chca przy drobnych poczatkowych bolach juz cos przeciwnolowego. Tlumaczylam, ze chodzi mi o to, ze ja nie wiem co zrobie bo to moj pietworodny , ale z tego co slyszalam to bol jest duzy. No i sie zaczelo, ze mamy nikogo nie sluchac, ze koniety nie pamietaja dobrze wszystkiego z porodu i pozniej wyolbrzymiaja. Noto ja jej powiedzialam, ze ja wole sluchac by wiedziec czego sie ewentualnie spodziewac na co sie przygotowac i wcale to nie oznacza, ze bardziej sie bede bac. Wole byc swiadoma...oj chyba mnie juz nie lubi :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps maz wrocil z bukietem kwiatow :-)

Anuśka, beszka, Arienna, marissith, Blondik, MANIEK lubią tę wiadomość

‹‹ 950 951 952 953 954 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ