WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie dziś nie miałam za dużo czasu, ale po wypłacie to tam pójdę bo podobają mi się też kocyki i rampersy są genialne i w ogóle zajebiaszcza przecena- za jedne śpiochy w Tesco trzeba dać koło 50zł a tu po 7, po 10zł mega... a ze mam rzeczy tylko neutralne i chłopięce bo koleżanki samych synów rodziły to przyda mi się troszkę takich laleczkowych rzeczy :D

Blondik lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajne w pepco są też pieluskzi tetrowe i flanelkowe z nadrukami... ostatnio kupilam też w rossmanie 5ciopak tetrowych za 20zł :) też z wzorkami

Arienna, justta lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macham skurcze nadal nieregularne zjadłam obiadek moja maruda co troszke coś chce ode mnie mamo pic mamo siku mamo jeśc hehehe niestety gorączka wwraca jak bumerang po 4h :( popołudniu wpadają rodzice a ja czuje sie jak zombi

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• LaRa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do Pepco uderzę w piątek :)
    Tez wydaje mi sie ze ubranka sa fajne i niedrogie :)
    Tak jak pisałam po ostatniej wizycie w Pepco, ze kupiłam małej bluzeczki, ktore na ta chwile idealnie sprawdzają sie jako sukieneczki :)

Aaaa i jutro ide do ginki podejrzeć czy wszystko juz wróciło do normy :)
    I znow stresssssss hihihi

Edit: Biedronko, zdrowka dla Zuz i siły dla ciebie :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 14:24

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pepco fajne rzeczy ale raz sie upierze w pralce i po nich, rozciągnięte, zmechacone..

Malenq lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    W pepco fajne rzeczy ale raz sie upierze w pralce i po nich, rozciągnięte, zmechacone..
    dokładnie, tylko kilka rzeczy mi się nie "zepsuło".......najlepsza bawełna to F&F (w tesco) jakościowo super - a przynajmniej takie mam:)

• Blondik Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zalezy jak się trafi :)
    siostra mi odradza bodziaki z Hm, bo się bardzo rozciagaja przy "dekoltach".

Kazdy ma jakies swoje za i przeciw :)
    Ale niektóre sklepy mnie powalają cenami.... Skarpetki niemowlece po 20zł za parę...cholerka, ja sobie takich drogich nie kupuję...z czeo one sa zrobione, ze takie drogie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 14:30

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • beszka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helo :)

Widze ze dyskusje nt.sn i cc....ja cc nie mialM wiec nie wiem...sn 2 bardzo trudne a trzeci bajka mimo okropnego bolu przy parciu. Tyle ze wieksza czesc porodu ogromnie sie balam. Ladnie oddychalam , roluznialam cialo, ale strach byl ogromny(popekania sie balam).

Psotko, pamietam ze pisalas iz Dominik mial glowke - 38 cm ? U nas w Norge to jeszcze glowa standardowa :/ moi chlopcy mieli 35 i 36. Hania miala 34 co jest norma w PLa tu ciagle mnie na usg ganiali, bo glowka mala ;) powiem Ci ze mi sie najtrudniej te najmniejsza Hanki glowe rodzilo. Jasia orozniciagiem wyjeli, wiec nie ma co porownywac, a drugiego syna - 36 cm, poszlo ok. Bolalo, pieklo i palilo, ale nie bylo tak tragicznie jak z Hanka , chociaz tutaj moze strach tez zadzialal ;)

Zarz wysle Ci maila.

Jasko w tym tyg, dwa ostatnie dni w przedszkolu..od sierpnia szkola. Dzis cos marudny ze stanem podgoraczkowym. W ogole wkurzylam sie dzis bardzo. Ostatnio gdy chlopcy byli u tesciow, to przywlekli jakiegos wirusa od kuzyna, kotry mieszka oraktycznie z tesciami (ciagle oni go pilnuja). Wszyscy bylismy chorzy przez 2 tyg. Ja nadal nie czuje sie jakos w 100% zdrowa. Od kilku dni wydzwanaili di nas, zebysmy na Jana chlopakow do nich wyslali. Robili ognisko na plazy. Potem chlopcy mieli zostac u nich do jutra w sumie. Maz sie pytal wczoraj wieczorem, zanim chloocow zawiozl, czy wszyscy zdrowi. Powiedzieli ze tak...a dzis sie okazalo, ze ten maly co u nich ciagle jest, mial wczoraj biegunke i goraczke ! Oj wscieklam sie. Chlopaki juz w domu i szybko dziadkow nie odwiedza. Mam straszna nadzieje, ze nic nie zlapali bo kolejnego chorobska, gdy poprzednie dopiero co sie skonczylo, nie przezyje....ani fizycznie ani psychicznie :/

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w Tesco też są fajne jak najbardziej, ale tylko na przecenach bo jak mam dać za pajacyka w Tesco od 40zł-60zł i sobie pomyślę że mała ubierze to 2-3 razy bo potem wyrośnie to wolę kupić w Pepco za 7zł i po kilku praniach wyrzucić

edit: zdrówka dla wszystkich chorujących, a że dziś dzień przytulania to

tumblr_n22uelHCmg1tojbwso1_400.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 14:48

Blondik, Anuśka, Misi@ lubią tę wiadomość

ewebii4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczywiście że po przecenach........ale na allegro dużo jest ciuszków FF i mi się to opłaca...do tego olx, gdzie markowe i w dobrym stanie ciuszki można po 2zł za sztukę kupić...
    moja mała teraz przy zębach ślini się bardzo bardzo bardzo, przed chwilą 20raz została przebrana, bo ubranie mokre, do tego jak zacznie jeść to już widzę górę ubrań dziennie, dlatego często kupuję używane ciuszki, bo bym nie wyrobiła...poza tym ostatnio dostała od mojej sis właśnie kilka koszulek z pepco i wszystkie po praniu były "szmatkami"........

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:

edit: zdrówka dla wszystkich chorujących, a że dziś dzień przytulania to

tumblr_n22uelHCmg1tojbwso1_400.gif
    hehe mój ulubiony dzień, a do tego rocznica mojego ślubu, ale mąż oczywiście zapomniał. wysłałam mu życzenia od moich rodziców, by sobie przypomniał ;p

Arienna, Blondik lubią tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe dobre.... zapamiętam :D jakby co to poproszę mamę by wysyłała przypominajki :P

ewebii4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    hehehe dobre.... zapamiętam :D jakby co to poproszę mamę by wysyłała przypominajki :P
    Ja mu zainstalowałam już kalendarz w tel z przypominajką, ale zmienił tel i go nie skonfigurował, wiec klopsss :)

Arienna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia to wszystkiego naj naj

Misi@ lubi tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:
    Helo :)

Widze ze dyskusje nt.sn i cc....ja cc nie mialM wiec nie wiem...sn 2 bardzo trudne a trzeci bajka mimo okropnego bolu przy parciu. Tyle ze wieksza czesc porodu ogromnie sie balam. Ladnie oddychalam , roluznialam cialo, ale strach byl ogromny(popekania sie balam).

Psotko, pamietam ze pisalas iz Dominik mial glowke - 38 cm ? U nas w Norge to jeszcze glowa standardowa :/ moi chlopcy mieli 35 i 36. Hania miala 34 co jest norma w PLa tu ciagle mnie na usg ganiali, bo glowka mala ;) powiem Ci ze mi sie najtrudniej te najmniejsza Hanki glowe rodzilo. Jasia orozniciagiem wyjeli, wiec nie ma co porownywac, a drugiego syna - 36 cm, poszlo ok. Bolalo, pieklo i palilo, ale nie bylo tak tragicznie jak z Hanka , chociaz tutaj moze strach tez zadzialal ;)

Zarz wysle Ci maila.

Jasko w tym tyg, dwa ostatnie dni w przedszkolu..od sierpnia szkola. Dzis cos marudny ze stanem podgoraczkowym. W ogole wkurzylam sie dzis bardzo. Ostatnio gdy chlopcy byli u tesciow, to przywlekli jakiegos wirusa od kuzyna, kotry mieszka oraktycznie z tesciami (ciagle oni go pilnuja). Wszyscy bylismy chorzy przez 2 tyg. Ja nadal nie czuje sie jakos w 100% zdrowa. Od kilku dni wydzwanaili di nas, zebysmy na Jana chlopakow do nich wyslali. Robili ognisko na plazy. Potem chlopcy mieli zostac u nich do jutra w sumie. Maz sie pytal wczoraj wieczorem, zanim chloocow zawiozl, czy wszyscy zdrowi. Powiedzieli ze tak...a dzis sie okazalo, ze ten maly co u nich ciagle jest, mial wczoraj biegunke i goraczke ! Oj wscieklam sie. Chlopaki juz w domu i szybko dziadkow nie odwiedza. Mam straszna nadzieje, ze nic nie zlapali bo kolejnego chorobska, gdy poprzednie dopiero co sie skonczylo, nie przezyje....ani fizycznie ani psychicznie :/

Mi szefowa porodowki mowila ze czasem wlasnie mniejsze glowki rodzi sie ciezej bo sa twarde jak kokos a wieksze sie czasem bardziej daja zgniesc.
    Moj mial 37,5cm i nie zszedl do kanalu nawet.

Ja sobie chwale bodziaki z h&m, przynajmniej takie z dlugim rekawem w paseczki :), mam ich 3 sztuki.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taką główkę to moja ma dopiero teraz ehh i ją neizle te jej maleńka zgniotlam, że miała jajo
    Chrzest wstępnie zalatwiony, inny ksiądz i od razu problemu nie ma (może dlatego, że mnie poznał z kolędy)

Dzis był ostatni spacer w spioszkach jednych, ale smutek ;/

Jak porobie foty, to wystawie może przyszłe mamy coś zainteresuje

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu byłam z psem na spacerze i myślałam że nie dam rady wrócić do domu bo mi dzidzia głową na jelita uciska i o matko i córko miałam łzy w oczach wchodząc do windy.
    I urodziło mi się w głowie pytanie czy Wy długo przed porodem miałyście takie nagłe "oczyszczanie" organizmu???? i ta 2 była w sumie prawie taka jak 1????
    Przepraszam że obrzydliwe pytania zadaje ale po prostu ogarnęła mnie panika.
    Właśnie wstawiłam torby do prania i odświeżenia jak się wysusza to się spakuje.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• beszka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manius, mnie nie czysciolo az tak bardzo. Jakos na pare tyg.przed porodem zaczelam chodzic do toalety czesciej niz zwykle.

Kotka musisz mnie do przyjaciolek przyjac, abym Ci ten link mogla wyslac (potem mozesz mnie usunac :p )
    Bierze Dominik smoczek? Moja nadal niet :]

Mielismy dzis podac jej butle zamiast cyca (bo po cycu butli juz nie chce), zobaczyc czy spokojniejsza po tym bedzie...ale jakos mam opory. Boje sie, ze zaraz mi laktacja zmaleje a i tak mam wrazenie ze ostatnio mam mniej mleka...

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek: mnie czyscilo w dzień porodu i właściwie dzięki temu wiedziałam, ze to może to.
    Ale kilka razy a nie raz

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Maniek: mnie czyscilo w dzień porodu i właściwie dzięki temu wiedziałam, ze to może to.
    Ale kilka razy a nie raz

czyli w razie czego nie musze robić lewatywy??? Bo wciąż borykam się z tą myślą jeszcze nie zakupiłam w aptece ale silnie o tym myślę bo nie chcę się krępować podczas porodu.

Beszko trzymam kciuki żeby ten kryzys szybko minął

beszka lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

‹‹ 949 950 951 952 953 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ