Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
a ja Wam powiem, ze w ogole nie pomyslalam o zzo w trakcie, nie myślałam o jakiejkolwiek decyzji po prostu się poddałam położnym (w przeciwieństwie do Nieukowej, która rozstawiała wszystkich po kątach ;>)
po porodzie dopiero zastanawiałam się czemu mi nie zaproponowano.Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Ja mialam doskonale wspomnienia z SN i przejigdy nie zamienilabym na cesarke. W zasadzie nie pisnelam nawet na skurzach, oddechem je odreagowywalam... Moze jestem eytrzymala na bol, moze podeszlam do sprawy.zadaniowo i to dlatrgo? Nie wiem ale.znam gorsze bole niz porodowy. Nagroda byla.pelna mobilnosc na 2h po porodzie, wtedymkiedy najbardziej nam potrzeba kontaktu z dzieckiem.
Ja sie nie oczyszczalam, co wiecej wpierdzielilam kolacje szpitalna podczas poroduczyscilo mnie przez momebt po odejsciu wod i tyle.
Odebralam z olx Calme Medeli. I powiem wam ze faktycznie maly ssal ja jak cyca... Ale.nie uzyjwle jej wiecej. Jest niebezpiezpieczna, moment nieuwagi i dziecko sie krztusi i to powaznie. To samo wyczytalam w sieci
No i jak to podac noworodkowi, jak dziecko ma siedziec przy karmieniuSzkoda
..Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 00:28
-
nick nieaktualny
-
Hej!
Biedra jak tam? a może jeszcze śpisz? to dobrze odpoczywaj
wczoraj wieczorem męczyły mnie skurcze przez ponad 2 h najpierw co 10 a potem co 7 min i ustały, w nocy jeszcze 2 razy poczułam skurcz a po za tym spałam jak zabita, strasznie zmęczona jestem, i lekko opuchnięte mam nogi - nawet rano
dziś KTGn i kontrola usg + szyjka zobaczymy czy coś drgnęło, bo tydzień temu zdjeli szew i ładnie sie trzymała sama -
nick nieaktualnyDzień dobry:-D
Dronka a może Ty już na porodówce???
Nieukowa dziwne:-\ moja mała nigdy nie zakrztusila się calmądziwne...
Misia wampirem powiadasz, heheh miło:-D
U mnie też słonko, zapowiada się śliczny dzień, jagoda kamczacka do zbioru, czarna pożeczka potrzebuje jeszcze kilku dni, truskawy też już dzisiaj do mrożenia trafiąaaaa i dynie kwitną
Freja powodzenia na badaniachWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 08:24
Misi@, LaRa lubią tę wiadomość
-
Kurde mam problem na uczelni. Nie ma to jak skostnialy system, totalnie antyrodzicielski... Zanosze zaswiadczenie o macierzynskim, a baba z dziekanatu wyskakuje mi z tekstem ze to nie wystarczy, potrzebny jest WNIOSEK I PODPISY KIEROWNIKA STUDIOW I DZIEKANA. Wiec teraz musze albo pakowac malego w auto, albo zostawiac mezowi pokarm i jezdzic do Poznania durne podpisy zbierac pod wnioskiem. To chyba jasne ze mi nie odmowia urlopu bo nie maja prawa! Ale i tak papiery trzeba pisac!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 08:34
-
Współczuję Nieukowa, papierologi - eh... wszędzie to samo - papiery, podpisy itp
przy najstarszej byłam na studiach ale to były zaoczne więc luzik nie było mnie na 1 lub 2 zjazdach - już nie pamiętam, więc oficjalnie nic nie zgłaszałam, tyle że za nieobecnośc na jednych ćwiczeniach (prowadzący obiecał że mogę w czerwcu odrobić, a w czerwcu stwierdził że teraz to się nie da i zaprasza po wakacjach, żebym przyszła jak będą robić akurat to ćwiczenie to w maju sobie odrobię) musiałam cały semestr z jednego przedmiotu powtarzać -
Hejo,
Wczoraj wpadlam na CBs drama (tak, jest tako kanał) na "sunset beach" nie wiem czy kojarzycie leciał kiedyś na rtl7 kiedy w Polsce było RTL (ja byłam w 8 klasie czyli było to z 15 lat temu) i zatrzymalam się na nim. Gra aktorów porażająca, a dialogi z kosmosu,ponadto bohaterowie tłumacza swoją motywacje na głos mówiąc do siebie, kiedy rozmówca wyjdzie z planu
Dramat. Jednak bardziej poruszające jest to, że dziś znowu włączyłam...
Mała zarta w nocy, teraz zresztą też je. Wkladalam jej jedno z ulubienszych body, a tam niespodzianka - nie dało się zapiac i brakowało parę ładnych cm ;o
Nieukowa: wkurzajace to nie ma co, biurokracja ;(
Kroko: coś dla Ciebie
http://allegro.pl/f-f-bawelniana-pizamka-krokodyle-98cm-i5453754221.html
http://allegro.pl/sliczna-bluzka-z-krokodylem-68cm-i5455151488.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 09:05
Misi@, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFreja trzymam kciuki za wszystko!
Neukowa, współczuje. Ja miałam teraz tez mały problem, bo nie wiedziałam, czy bede mogła chodzić i złozyłam wniosek o indywidualną organizacje studiów i co...wniosek odrzucony;/
Zmienił się dziekan, który stwierdził, ze nie ma podstaw. Rozmawialam z jego zastepcom, to schwycil sie za glowe i stwierdził, ze mi pomoże, bo to nie jest fer. Ale odpuścilam, jakos udało się, amino miałam akurat jak nie było zjazdu, wiec nie opuściłam żadnych zajęć
A mi chodziło tylko o to, że w momencie gdyby sie coś stało, by później nie było problemów jak u Freji, a chodzić zamierzałam jeśli będe w stanie. No nic ważne, że już koniec, tylko obrona dyplomu i finisz
Malenqa zazdroszcze ogrodu
Zgredko brawo dla małej...rosną nam maluszki rosną
A jeszcze tak z ciekawostek, kupilam jakieś pół roku temu pomadkę maxfaktor, którą Ari polecała i wczoraj przed wyjsciem ją uzylam. Mimo, że się wykapałam, wymyłam, rano wstaje a pomadka się trzyma. Wprawdzie juz nie tak intensywnie, ale kolorek jest. Działa jednakWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 08:56
-
Witam sie niewyspana.
Co prawda maly spal w miare dobrze ale ja jestem przeziebiona i kaszel mna rzucal i gardlo drapie. Moze dzisiaj juz bedzie lepiej. a pogoda piekna sie zapowiada a ja mam zamiar ja przespac
Synus nasikal mi dzisiaj do lozka....Rano nie chce mi sie wstawac do przewijaka wiec robie to na lozku. No i sie stalo, i tak dobrze ze nei kupal.
Nieukowa wrote:Ja mialam doskonale wspomnienia z SN i przejigdy nie zamienilabym na cesarke. W zasadzie nie pisnelam nawet na skurzach, oddechem je odreagowywalam... Moze jestem eytrzymala na bol, moze podeszlam do sprawy.zadaniowo i to dlatrgo? Nie wiem ale.znam gorsze bole niz porodowy. Nagroda byla.pelna mobilnosc na 2h po porodzie, wtedymkiedy najbardziej nam potrzeba kontaktu z dzieckiem.
Ja sie nie oczyszczalam, co wiecej wpierdzielilam kolacje szpitalna podczas poroduczyscilo mnie przez momebt po odejsciu wod i tyle.
Szkoda
..
Ja sie darlam przez caly dzien. Ale wcale nei dlatego ze chcialam tylko dlatego ze mi ciagle polozne i mowily ze mam krzyczec. Juz mnie tym wku*wialy wiec robilam co kaza. A zdecydowanie lepiej bylo mi wysapywac ten bol co juz na koncu robilam majac gdzies polozna.
zdecydowanie najgorsze bylo to ze nie moglam zlapac oddechu w skurczu i ze mi polozna nie wierzyla ze zaras sie chyba udusze. Lapalam tylko jeden oddech a potem myslalam ze sie udusze bo drugi lapalam jak na jakiejs ogromnej wysokosci. Dopeiro pozycja na wznak na plecach mi pomogla. Dziwne ale tak niestety bylo.
Ja akurat nie znam gorszego bolu. No ale moze to dlatego ze bylam taka zmeczona po 2 nocach niespania. Mam nadzieje ze biedronke to ominie! Dla mnie ten bol to taki jakby skurcz lydek tylko ze w brzuchu i jeszcz esilniejszy. Stwierdzilam ze nie rozumiem natury, dlaczego kaze kobietom tak cierpiec.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 09:13
-
hej misie
a nie dziś obudziły dziewczyny telefonem ze są wyniki z zajęć które wiem ze oblałammasakra
co do dziwnych snów to mnie się śniło że urodziłam (a raczej mała mi wypadła) w pokoju u rodziców i byłam zaskoczona bo mała zaczęła biegać wokół stołu ciągnąc za sobą na pępowinie łożysko a potem stanęła przede mną i stwierdziła na głos że wraca z powrotem i próbowała się wepchać do brzucha przez pępek
to jest dopiero schizMisi@, Anuśka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyArienna wrote:hej misie
a nie dziś obudziły dziewczyny telefonem ze są wyniki z zajęć które wiem ze oblałammasakra
co do dziwnych snów to mnie się śniło że urodziłam (a raczej mała mi wypadła) w pokoju u rodziców i byłam zaskoczona bo mała zaczęła biegać wokół stołu ciągnąc za sobą na pępowinie łożysko a potem stanęła przede mną i stwierdziła na głos że wraca z powrotem i próbowała się wepchać do brzucha przez pępek
to jest dopiero schizchodzi oczywiscie o sen. Mam nadzieje, ze jednak bedzie dobrze z tym egzaminem!
Trzymam jednak kciuki bys zaliczyla!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 09:59
-
o matko 40 tydzien zaczynam ciekawe czy lILKA BEDZI ETAKA TERMINOWA JAK rADZIO
strasznie mnie biodra bolą hmm chyba jak tata przyjdzie walne runde po schodach
nie mam siły na nic takie mnie dopadło zmęczenie ogólne
ciekwe czy słowa położnej sie sprawdzą ze lada dzien urodze bo juz to po mnie widaćona jest taka kochana chciałbym ją miec przy porodzie ale niestety szpital nie dopuszcza obcych
Nieukowa lubi tę wiadomość