X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dxieki ze pytacie+ jest lepiej choc nie idealnie. Karmie pol na pol cycki-laktator. Z prawej piersi moge karmic w kazdej pozycji i bez nakladek (chox Radek dalej za plytko chwyta). Druga tylko na lezaco w kapturku. Jsk nie sciagne po mlodym laktatorem to zaraz mam zastoje, wiec od dojarki sie nie uwolnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 15:22

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaki reczny laktator mozecie polecic? a moze sa jakies ktore mozna w aucie podlaczyc?
    Pytam bo chce kupic na nasza podroz na wszelki wypadek. nmie chcialabym gdzie w turcji zapalenia cyckow dostac.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jaki masz laktator? jesteś zadowolona z niego?

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zbliżają sie upały....
    Czy będziecie wychodziły z dzieciaczkami? I jak je ubieracie?
    Pytam, bo gdy widze dzieci poubierane jakby było 15 st (przy dzisiejszej temp) to mi niedobrze :(

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie nei wiem. Upal jak upal ale najgorsze jest swiecace slonce prosto w wozek :/. Wtedy musze budke stawiac i zakrywac a maly sie wtedy zlosci i placze bo nic nei widzi wiec co to za interes :/

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,
    Nieukowa super że się poprawiło.
    Co do środków piorących ja mam lovelle w sumie nie przeszkadza mi ten zapach kupiłam bo w biedrze był w promocji i to płyn do prania bo chyba lepiej się płucze...ale to każdy sam sobie dobiera wiem że dużo osób lubi używać płatków mydlanych.

Biedra nie ma Cie to moze po schodach śmigasz:)
    U mnie położna mówiła żeby w takie upałty tylko krótki bodziak założyć i broń boże czapkę jak dziecko w wózku jedzie. W zanadrzu mieć pieluszkę jak słońce się obróci i będzie razić malucha, albo parasolkę.

Dziewczyny mam dziś doła jak kanion ww colorado :( mama zadzwoniła do mnie i tak w luźnej rozmowie powiedziała mi że mój brat powiedział że strasznie cała utyłam ...kuźwa no właśnie takiej wiadomości mi było trzeba. Mam ochotę schować się gdzieś i z nikim nie widywać do zimy...Wiem że utyłam ale nie chciałam tego słyszeć od nikogo ...:(

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko wysłałam Ci zaproszenie. Chciałam się z Tobą skonsultować bo nasze zawody są ze sobą powiązane a nie chce tu zaśmiecać forum.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek po porodzie stracisz ponad 10kg w 2 tyg :) takze nie stresuj sie i olej takie teksty!

Ja mam ektryczny laktstor aventa, poki co jest super. Jest do nieho ladowarka na baterie paluszki, nie wiem czy o to ci Psotka chodzi, ale nadaje sie w podroz jak masz czym akumulatorki AA ladowac..
    Dzis bylam z nalym w poludnie na spacerze, ubralam mu galotki i kaftanik. Stopki gole, glowka bez czapeczki. Do okrycia flanelka zamiast kocyka. Bylo ok, stopki cieple, kark tez ale nie spocony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 16:07

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    Pati, jak się czujesz?
    Blondik narazie leze pod ktg. O 19 konczy sie ostatnia kroplowka. Zobaczymy co bedzie sie dzialo przez noc i jutrzejszy dzien.

Wlasnie organizuje moja au pair zeby w przyszlym tygodniu przyjechala juz. Marcel dzis mial zakonczenie szkoly wiec przydalaby sie juz. Ale moze wyjechac dopiero w przyszlym tygodniu z Polski. To i tak dobrze ze przyjedzie wczesniej. Dopilnuje Marcela i obiady bedzie gotowala to dziecko po restauracjach jak teraz nie bedzie musialo jadac.

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    hej,
    Nieukowa super że się poprawiło.
    Co do środków piorących ja mam lovelle w sumie nie przeszkadza mi ten zapach kupiłam bo w biedrze był w promocji i to płyn do prania bo chyba lepiej się płucze...ale to każdy sam sobie dobiera wiem że dużo osób lubi używać płatków mydlanych.

Biedra nie ma Cie to moze po schodach śmigasz:)
    U mnie położna mówiła żeby w takie upałty tylko krótki bodziak założyć i broń boże czapkę jak dziecko w wózku jedzie. W zanadrzu mieć pieluszkę jak słońce się obróci i będzie razić malucha, albo parasolkę.

Dziewczyny mam dziś doła jak kanion ww colorado :( mama zadzwoniła do mnie i tak w luźnej rozmowie powiedziała mi że mój brat powiedział że strasznie cała utyłam ...kuźwa no właśnie takiej wiadomości mi było trzeba. Mam ochotę schować się gdzieś i z nikim nie widywać do zimy...Wiem że utyłam ale nie chciałam tego słyszeć od nikogo ...:(

Maniek czym Ty sie przejmujesz? Kochana w ciazy jestes. To normalne. Nie przejmuj sie opiniami innych. Po pprodzie zrzucisz tak jak pisze Nieukowa i wrocisz do formy. Glowa do gory. Badz dumna, ze nosisz w sobie nowe zycie.

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati trzymam kciuki żeby po kroplówce nic się nie wydarzyło.

wiem dziewczynki że w ciąży się tyje i że strace ok 10 kg po porodzie ale drugie 10 mi zostanie na dłuższą walkę eehhh nie chciałam się w ciąży odchudzać i spodziewałam się takich nadprogramowych kg ale zaplanowałam że sobie z nimi powalcze po porodzie na spokojnie z dietetykiem...przykro mi się zrobiło że moi najblizsi nie pomyślą że skoro ich o to nie pytam to nie chce znać ich zdania na ten temat.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek, nie spotkałam jeszcze kobiety w zaawansowanej ciąży która by nie przytyła... To przejsciowy stan i wszyscy o tym wiedzą. Dodatkowo ciało puchnie z nadmiaru wody co nie ma nic wspólnego z tyciem... Wiem, ze przykro Ci się zrobiło.. trzeba zignorować podobne komentarze (tulam)

Dziś Kinga na spacerze ubrana była w body z krótkim rękawem i bawełniane szorciki. Bez skarpet i czapeczki ale z opaską. Przykrycia nie miała, ale w cieni gdzie sama czułam chłód zarzucałam jej pieluszkę tetrową setkę (tę cienką)
    spocona nie była ale i my spacerowaliśmy po alejkach mocno ocienionymi potężnymi i starymi drzewami. Na osiedle (patelni) ubrałabym jeszcze przewiewniej

Mam ręczny laktator z medeli Mini Lactaset, Laktator ręczny (z tłokiem). Na początku ciężko się przyzwyczaić do ciągnięcia go ręką, ale odciąga najlepiej ze wszystkich ręcznych jakie próbowałam. Elektryczny mam z canpola easy start. Mozna go zasilać bateriami, równiez akumulatorami.

Nieukowa lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy któraś z Was orientuje się moze jak długo ważna jest recepta na okulary? Konsultację mamy dopiero 20go lipca... nie wiem czy kupować jej te okularki już

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manius ja to latałam 2h po Auchanie z wózkiem zakupowym jak mój tata to zobaczył pyta czy zapasy na wojne robie :p a mnie sie wszystko pokonczyło sól cukier mąka kasze ryże :) zostawiłam 250zł wrr ale cuż zapasy są najutro dorsz patroszony na obiadek

zaraz zbieramy sie do pepeco jeszcze i na działke :P jak dziś nie urodze to znaczy ze moje dziecko jest mega uparte :p

Yasmin lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik super wózek jakbym miała kupowac to bym go brała :)

Blondik lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• zgredka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka: może miecho było felerne, warto też namoczyc w mleku no i za długo nie smażyć
    Ja mam laktatorowalam lovi w jednej paczce i elektrycxny i ręczny, też marzy mi się ładowaniew samochodzie.

Ide czytać Was dalej

Nieukowa: a próbowała karmić e pozycji futbolowej czy tam spod pachy ?
    Mi pomogła

Lara: ją będę wychodzić jak wstaniemy raniutko.. Moja dziś ubrana w krótki rękaw i spiochy a i tak mogłam ubrac jakieś portki cieńsze a wczoraj widziałam dzieci w kombinezonach lub grubszych bluzach, a moja była w kaftaniku
    I też się dziś słońcem wnerwiala..

Maniek: ją tam porodem zgubilam porodem, ale kolejne 7 nadal schodzi dietetyczka mi wytłumaczyła, że jak ktoś walczy z nadwagą to tak łatwo mnie schudnie, mój organizm pamięta bo miał długo taką wagę jak mam teraz więc zostało mi obecnie jeszcze 4 kg do wagi sprzed ciąży i kolejne 2+3 do wagi idealnej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 17:18

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o tak Blondik, mnie się też podoba (to nic że podobny do mojego :P)

Beszko, Twoja Niunia płacze nadal? tak sobie myślę... Kinga też dużo płakała. Owszem miała kolki i wiele innych bolesnych dolegliwości, ale jak już jej przeszło to była bardzo niecierpliwa, szukała ciągłego kontaktu z mamą i nie wiedziała co ma ze sobą zrobić. zauwazyłam że uspokaja ją trzęsienie wózkiem lub bujanie na boki. Kupiłam jej huśtawkę i bujak w jednym. jest zachwycona i bardzo się uspokoiła.
    takie coś: https://www.youtube.com/watch?v=zcd2t0E0cgI

Próbowaliście kołyski?

Blondik lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati co się dzieje, czemu jesteś w szpitalu? Przepraszam ale nie dam rady doczytac.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś kończymy 3 miesiące a zarazem 13 tygodni.

MANIEK, Misi@, LaRa, Malenq, justta, Pati Belgia, PsotkaKotka, Blondik lubią tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko no własnie wiem że tak jest ja mam tendencję do tycia i kiedyś ważyłam tyle ile bede zaraz po porodzie więc zdaje sobie sprawę że łatwo zgubić tego cholerstwa nie bedzie ale nie jest to niemożliwe ...a sama jesteś dowodem:) i tego się bede trzymać.

Edit:
    Zgredko napisałąm Ci wiadomość na priv.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 18:22

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

‹‹ 966 967 968 969 970 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ