Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dxieki ze pytacie+ jest lepiej choc nie idealnie. Karmie pol na pol cycki-laktator. Z prawej piersi moge karmic w kazdej pozycji i bez nakladek (chox Radek dalej za plytko chwyta). Druga tylko na lezaco w kapturku. Jsk nie sciagne po mlodym laktatorem to zaraz mam zastoje, wiec od dojarki sie nie uwolnie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 15:22
-
Dziewczyny, zbliżają sie upały....
Czy będziecie wychodziły z dzieciaczkami? I jak je ubieracie?
Pytam, bo gdy widze dzieci poubierane jakby było 15 st (przy dzisiejszej temp) to mi niedobrze -
hej,
Nieukowa super że się poprawiło.
Co do środków piorących ja mam lovelle w sumie nie przeszkadza mi ten zapach kupiłam bo w biedrze był w promocji i to płyn do prania bo chyba lepiej się płucze...ale to każdy sam sobie dobiera wiem że dużo osób lubi używać płatków mydlanych.
Biedra nie ma Cie to moze po schodach śmigasz:)
U mnie położna mówiła żeby w takie upałty tylko krótki bodziak założyć i broń boże czapkę jak dziecko w wózku jedzie. W zanadrzu mieć pieluszkę jak słońce się obróci i będzie razić malucha, albo parasolkę.
Dziewczyny mam dziś doła jak kanion ww coloradomama zadzwoniła do mnie i tak w luźnej rozmowie powiedziała mi że mój brat powiedział że strasznie cała utyłam ...kuźwa no właśnie takiej wiadomości mi było trzeba. Mam ochotę schować się gdzieś i z nikim nie widywać do zimy...Wiem że utyłam ale nie chciałam tego słyszeć od nikogo ...
Maniek
-
Maniek po porodzie stracisz ponad 10kg w 2 tyg
takze nie stresuj sie i olej takie teksty!
Ja mam ektryczny laktstor aventa, poki co jest super. Jest do nieho ladowarka na baterie paluszki, nie wiem czy o to ci Psotka chodzi, ale nadaje sie w podroz jak masz czym akumulatorki AA ladowac..
Dzis bylam z nalym w poludnie na spacerze, ubralam mu galotki i kaftanik. Stopki gole, glowka bez czapeczki. Do okrycia flanelka zamiast kocyka. Bylo ok, stopki cieple, kark tez ale nie spocony.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 16:07
-
Blondik wrote:Pati, jak się czujesz?
Wlasnie organizuje moja au pair zeby w przyszlym tygodniu przyjechala juz. Marcel dzis mial zakonczenie szkoly wiec przydalaby sie juz. Ale moze wyjechac dopiero w przyszlym tygodniu z Polski. To i tak dobrze ze przyjedzie wczesniej. Dopilnuje Marcela i obiady bedzie gotowala to dziecko po restauracjach jak teraz nie bedzie musialo jadac. -
MANIEK wrote:hej,
Nieukowa super że się poprawiło.
Co do środków piorących ja mam lovelle w sumie nie przeszkadza mi ten zapach kupiłam bo w biedrze był w promocji i to płyn do prania bo chyba lepiej się płucze...ale to każdy sam sobie dobiera wiem że dużo osób lubi używać płatków mydlanych.
Biedra nie ma Cie to moze po schodach śmigasz:)
U mnie położna mówiła żeby w takie upałty tylko krótki bodziak założyć i broń boże czapkę jak dziecko w wózku jedzie. W zanadrzu mieć pieluszkę jak słońce się obróci i będzie razić malucha, albo parasolkę.
Dziewczyny mam dziś doła jak kanion ww coloradomama zadzwoniła do mnie i tak w luźnej rozmowie powiedziała mi że mój brat powiedział że strasznie cała utyłam ...kuźwa no właśnie takiej wiadomości mi było trzeba. Mam ochotę schować się gdzieś i z nikim nie widywać do zimy...Wiem że utyłam ale nie chciałam tego słyszeć od nikogo ...
Maniek czym Ty sie przejmujesz? Kochana w ciazy jestes. To normalne. Nie przejmuj sie opiniami innych. Po pprodzie zrzucisz tak jak pisze Nieukowa i wrocisz do formy. Glowa do gory. Badz dumna, ze nosisz w sobie nowe zycie.
-
Pati trzymam kciuki żeby po kroplówce nic się nie wydarzyło.
wiem dziewczynki że w ciąży się tyje i że strace ok 10 kg po porodzie ale drugie 10 mi zostanie na dłuższą walkę eehhh nie chciałam się w ciąży odchudzać i spodziewałam się takich nadprogramowych kg ale zaplanowałam że sobie z nimi powalcze po porodzie na spokojnie z dietetykiem...przykro mi się zrobiło że moi najblizsi nie pomyślą że skoro ich o to nie pytam to nie chce znać ich zdania na ten temat.
Maniek
-
Maniek, nie spotkałam jeszcze kobiety w zaawansowanej ciąży która by nie przytyła... To przejsciowy stan i wszyscy o tym wiedzą. Dodatkowo ciało puchnie z nadmiaru wody co nie ma nic wspólnego z tyciem... Wiem, ze przykro Ci się zrobiło.. trzeba zignorować podobne komentarze (tulam)
Dziś Kinga na spacerze ubrana była w body z krótkim rękawem i bawełniane szorciki. Bez skarpet i czapeczki ale z opaską. Przykrycia nie miała, ale w cieni gdzie sama czułam chłód zarzucałam jej pieluszkę tetrową setkę (tę cienką)
spocona nie była ale i my spacerowaliśmy po alejkach mocno ocienionymi potężnymi i starymi drzewami. Na osiedle (patelni) ubrałabym jeszcze przewiewniej
Mam ręczny laktator z medeli Mini Lactaset, Laktator ręczny (z tłokiem). Na początku ciężko się przyzwyczaić do ciągnięcia go ręką, ale odciąga najlepiej ze wszystkich ręcznych jakie próbowałam. Elektryczny mam z canpola easy start. Mozna go zasilać bateriami, równiez akumulatorami.
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Manius ja to latałam 2h po Auchanie z wózkiem zakupowym jak mój tata to zobaczył pyta czy zapasy na wojne robie :p a mnie sie wszystko pokonczyło sól cukier mąka kasze ryże
zostawiłam 250zł wrr ale cuż zapasy są najutro dorsz patroszony na obiadek
zaraz zbieramy sie do pepeco jeszcze i na działkejak dziś nie urodze to znaczy ze moje dziecko jest mega uparte :p
Yasmin lubi tę wiadomość
-
Kotka: może miecho było felerne, warto też namoczyc w mleku no i za długo nie smażyć
Ja mam laktatorowalam lovi w jednej paczce i elektrycxny i ręczny, też marzy mi się ładowaniew samochodzie.
Ide czytać Was dalej
Nieukowa: a próbowała karmić e pozycji futbolowej czy tam spod pachy ?
Mi pomogła
Lara: ją będę wychodzić jak wstaniemy raniutko.. Moja dziś ubrana w krótki rękaw i spiochy a i tak mogłam ubrac jakieś portki cieńsze a wczoraj widziałam dzieci w kombinezonach lub grubszych bluzach, a moja była w kaftaniku
I też się dziś słońcem wnerwiala..
Maniek: ją tam porodem zgubilam porodem, ale kolejne 7 nadal schodzi dietetyczka mi wytłumaczyła, że jak ktoś walczy z nadwagą to tak łatwo mnie schudnie, mój organizm pamięta bo miał długo taką wagę jak mam teraz więc zostało mi obecnie jeszcze 4 kg do wagi sprzed ciąży i kolejne 2+3 do wagi idealnejWiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 17:18
-
o tak Blondik, mnie się też podoba (to nic że podobny do mojego
)
Beszko, Twoja Niunia płacze nadal? tak sobie myślę... Kinga też dużo płakała. Owszem miała kolki i wiele innych bolesnych dolegliwości, ale jak już jej przeszło to była bardzo niecierpliwa, szukała ciągłego kontaktu z mamą i nie wiedziała co ma ze sobą zrobić. zauwazyłam że uspokaja ją trzęsienie wózkiem lub bujanie na boki. Kupiłam jej huśtawkę i bujak w jednym. jest zachwycona i bardzo się uspokoiła.
takie coś: https://www.youtube.com/watch?v=zcd2t0E0cgI
Próbowaliście kołyski?Blondik lubi tę wiadomość
-
Zgredko no własnie wiem że tak jest ja mam tendencję do tycia i kiedyś ważyłam tyle ile bede zaraz po porodzie więc zdaje sobie sprawę że łatwo zgubić tego cholerstwa nie bedzie ale nie jest to niemożliwe ...a sama jesteś dowodem:) i tego się bede trzymać.
Edit:
Zgredko napisałąm Ci wiadomość na priv.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 18:22
Maniek