X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dxieki ze pytacie+ jest lepiej choc nie idealnie. Karmie pol na pol cycki-laktator. Z prawej piersi moge karmic w kazdej pozycji i bez nakladek (chox Radek dalej za plytko chwyta). Druga tylko na lezaco w kapturku. Jsk nie sciagne po mlodym laktatorem to zaraz mam zastoje, wiec od dojarki sie nie uwolnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 15:22

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaki reczny laktator mozecie polecic? a moze sa jakies ktore mozna w aucie podlaczyc?
    Pytam bo chce kupic na nasza podroz na wszelki wypadek. nmie chcialabym gdzie w turcji zapalenia cyckow dostac.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jaki masz laktator? jesteś zadowolona z niego?

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zbliżają sie upały....
    Czy będziecie wychodziły z dzieciaczkami? I jak je ubieracie?
    Pytam, bo gdy widze dzieci poubierane jakby było 15 st (przy dzisiejszej temp) to mi niedobrze :(

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie nei wiem. Upal jak upal ale najgorsze jest swiecace slonce prosto w wozek :/. Wtedy musze budke stawiac i zakrywac a maly sie wtedy zlosci i placze bo nic nei widzi wiec co to za interes :/

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,
    Nieukowa super że się poprawiło.
    Co do środków piorących ja mam lovelle w sumie nie przeszkadza mi ten zapach kupiłam bo w biedrze był w promocji i to płyn do prania bo chyba lepiej się płucze...ale to każdy sam sobie dobiera wiem że dużo osób lubi używać płatków mydlanych.

Biedra nie ma Cie to moze po schodach śmigasz:)
    U mnie położna mówiła żeby w takie upałty tylko krótki bodziak założyć i broń boże czapkę jak dziecko w wózku jedzie. W zanadrzu mieć pieluszkę jak słońce się obróci i będzie razić malucha, albo parasolkę.

Dziewczyny mam dziś doła jak kanion ww colorado :( mama zadzwoniła do mnie i tak w luźnej rozmowie powiedziała mi że mój brat powiedział że strasznie cała utyłam ...kuźwa no właśnie takiej wiadomości mi było trzeba. Mam ochotę schować się gdzieś i z nikim nie widywać do zimy...Wiem że utyłam ale nie chciałam tego słyszeć od nikogo ...:(

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko wysłałam Ci zaproszenie. Chciałam się z Tobą skonsultować bo nasze zawody są ze sobą powiązane a nie chce tu zaśmiecać forum.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek po porodzie stracisz ponad 10kg w 2 tyg :) takze nie stresuj sie i olej takie teksty!

Ja mam ektryczny laktstor aventa, poki co jest super. Jest do nieho ladowarka na baterie paluszki, nie wiem czy o to ci Psotka chodzi, ale nadaje sie w podroz jak masz czym akumulatorki AA ladowac..
    Dzis bylam z nalym w poludnie na spacerze, ubralam mu galotki i kaftanik. Stopki gole, glowka bez czapeczki. Do okrycia flanelka zamiast kocyka. Bylo ok, stopki cieple, kark tez ale nie spocony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 16:07

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    Pati, jak się czujesz?
    Blondik narazie leze pod ktg. O 19 konczy sie ostatnia kroplowka. Zobaczymy co bedzie sie dzialo przez noc i jutrzejszy dzien.

Wlasnie organizuje moja au pair zeby w przyszlym tygodniu przyjechala juz. Marcel dzis mial zakonczenie szkoly wiec przydalaby sie juz. Ale moze wyjechac dopiero w przyszlym tygodniu z Polski. To i tak dobrze ze przyjedzie wczesniej. Dopilnuje Marcela i obiady bedzie gotowala to dziecko po restauracjach jak teraz nie bedzie musialo jadac.

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    hej,
    Nieukowa super że się poprawiło.
    Co do środków piorących ja mam lovelle w sumie nie przeszkadza mi ten zapach kupiłam bo w biedrze był w promocji i to płyn do prania bo chyba lepiej się płucze...ale to każdy sam sobie dobiera wiem że dużo osób lubi używać płatków mydlanych.

Biedra nie ma Cie to moze po schodach śmigasz:)
    U mnie położna mówiła żeby w takie upałty tylko krótki bodziak założyć i broń boże czapkę jak dziecko w wózku jedzie. W zanadrzu mieć pieluszkę jak słońce się obróci i będzie razić malucha, albo parasolkę.

Dziewczyny mam dziś doła jak kanion ww colorado :( mama zadzwoniła do mnie i tak w luźnej rozmowie powiedziała mi że mój brat powiedział że strasznie cała utyłam ...kuźwa no właśnie takiej wiadomości mi było trzeba. Mam ochotę schować się gdzieś i z nikim nie widywać do zimy...Wiem że utyłam ale nie chciałam tego słyszeć od nikogo ...:(

Maniek czym Ty sie przejmujesz? Kochana w ciazy jestes. To normalne. Nie przejmuj sie opiniami innych. Po pprodzie zrzucisz tak jak pisze Nieukowa i wrocisz do formy. Glowa do gory. Badz dumna, ze nosisz w sobie nowe zycie.

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati trzymam kciuki żeby po kroplówce nic się nie wydarzyło.

wiem dziewczynki że w ciąży się tyje i że strace ok 10 kg po porodzie ale drugie 10 mi zostanie na dłuższą walkę eehhh nie chciałam się w ciąży odchudzać i spodziewałam się takich nadprogramowych kg ale zaplanowałam że sobie z nimi powalcze po porodzie na spokojnie z dietetykiem...przykro mi się zrobiło że moi najblizsi nie pomyślą że skoro ich o to nie pytam to nie chce znać ich zdania na ten temat.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek, nie spotkałam jeszcze kobiety w zaawansowanej ciąży która by nie przytyła... To przejsciowy stan i wszyscy o tym wiedzą. Dodatkowo ciało puchnie z nadmiaru wody co nie ma nic wspólnego z tyciem... Wiem, ze przykro Ci się zrobiło.. trzeba zignorować podobne komentarze (tulam)

Dziś Kinga na spacerze ubrana była w body z krótkim rękawem i bawełniane szorciki. Bez skarpet i czapeczki ale z opaską. Przykrycia nie miała, ale w cieni gdzie sama czułam chłód zarzucałam jej pieluszkę tetrową setkę (tę cienką)
    spocona nie była ale i my spacerowaliśmy po alejkach mocno ocienionymi potężnymi i starymi drzewami. Na osiedle (patelni) ubrałabym jeszcze przewiewniej

Mam ręczny laktator z medeli Mini Lactaset, Laktator ręczny (z tłokiem). Na początku ciężko się przyzwyczaić do ciągnięcia go ręką, ale odciąga najlepiej ze wszystkich ręcznych jakie próbowałam. Elektryczny mam z canpola easy start. Mozna go zasilać bateriami, równiez akumulatorami.

Nieukowa lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy któraś z Was orientuje się moze jak długo ważna jest recepta na okulary? Konsultację mamy dopiero 20go lipca... nie wiem czy kupować jej te okularki już

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manius ja to latałam 2h po Auchanie z wózkiem zakupowym jak mój tata to zobaczył pyta czy zapasy na wojne robie :p a mnie sie wszystko pokonczyło sól cukier mąka kasze ryże :) zostawiłam 250zł wrr ale cuż zapasy są najutro dorsz patroszony na obiadek

zaraz zbieramy sie do pepeco jeszcze i na działke :P jak dziś nie urodze to znaczy ze moje dziecko jest mega uparte :p

Yasmin lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik super wózek jakbym miała kupowac to bym go brała :)

Blondik lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• zgredka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka: może miecho było felerne, warto też namoczyc w mleku no i za długo nie smażyć
    Ja mam laktatorowalam lovi w jednej paczce i elektrycxny i ręczny, też marzy mi się ładowaniew samochodzie.

Ide czytać Was dalej

Nieukowa: a próbowała karmić e pozycji futbolowej czy tam spod pachy ?
    Mi pomogła

Lara: ją będę wychodzić jak wstaniemy raniutko.. Moja dziś ubrana w krótki rękaw i spiochy a i tak mogłam ubrac jakieś portki cieńsze a wczoraj widziałam dzieci w kombinezonach lub grubszych bluzach, a moja była w kaftaniku
    I też się dziś słońcem wnerwiala..

Maniek: ją tam porodem zgubilam porodem, ale kolejne 7 nadal schodzi dietetyczka mi wytłumaczyła, że jak ktoś walczy z nadwagą to tak łatwo mnie schudnie, mój organizm pamięta bo miał długo taką wagę jak mam teraz więc zostało mi obecnie jeszcze 4 kg do wagi sprzed ciąży i kolejne 2+3 do wagi idealnej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 17:18

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o tak Blondik, mnie się też podoba (to nic że podobny do mojego :P)

Beszko, Twoja Niunia płacze nadal? tak sobie myślę... Kinga też dużo płakała. Owszem miała kolki i wiele innych bolesnych dolegliwości, ale jak już jej przeszło to była bardzo niecierpliwa, szukała ciągłego kontaktu z mamą i nie wiedziała co ma ze sobą zrobić. zauwazyłam że uspokaja ją trzęsienie wózkiem lub bujanie na boki. Kupiłam jej huśtawkę i bujak w jednym. jest zachwycona i bardzo się uspokoiła.
    takie coś: https://www.youtube.com/watch?v=zcd2t0E0cgI

Próbowaliście kołyski?

Blondik lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati co się dzieje, czemu jesteś w szpitalu? Przepraszam ale nie dam rady doczytac.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś kończymy 3 miesiące a zarazem 13 tygodni.

MANIEK, Misi@, LaRa, Malenq, justta, Pati Belgia, PsotkaKotka, Blondik lubią tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko no własnie wiem że tak jest ja mam tendencję do tycia i kiedyś ważyłam tyle ile bede zaraz po porodzie więc zdaje sobie sprawę że łatwo zgubić tego cholerstwa nie bedzie ale nie jest to niemożliwe ...a sama jesteś dowodem:) i tego się bede trzymać.

Edit:
    Zgredko napisałąm Ci wiadomość na priv.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 18:22

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

‹‹ 966 967 968 969 970 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ