Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik cudnosci ta sesja :) ja tez chce taka :) ale niech Lila wreszcie wyjdzie

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• LaRa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymam za Was kciuki:
    Za Pati by skurcze ustały,
    Za Biedronkę by te sie w końcu zaczęły!

Właśnie sie dowiedziałam, ze muszę przełożyć Chrzciny bo chrzestnej przełożyli urlop (ze wzgl na zamach w Tunezji). Miałam iść teraz do księdza ale moje (.) błagały o ulgę i muszę iść jutro rano.
    Mogłam zrobic tak jak planowałam czyli początek czerwca ale tez byłam poproszona o przeniesienie. Juz mam dosyc...

Pati Belgia lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chcę stąd uciekać. Dość mam siedzenia z dzieckiem i sprzątania gotowania itd
    Jak bym nie ugotowala nic by nie było, ale mam wewnętrzny prikaz.
    Chyba się wyrwę na weekend do mamy, z małą oczywiście

justta lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    Kotka czemu zapomnieć?? kochana bycie matką to piękny i dla nas najważniejszy czas więc bądź dumna z tego ze osiągnęłaś wyższy level kobiecości ;) a gwarantuje Ci że faceci rozstępów nie widzą, mój ostatnio do mnie pełen troski wiedząc że się boję rozstępów: kurcze smarujesz kochanie brzuszek bo chyba wyskoczył ci rozstęp na biodrze- a ja na to - tak kochanie smaruję a te kilkanaście rozstępów które mam na biodrach i udach wyskoczyły mi w 7 klasie podstawówki jak w okresie dojrzewania zaczęłam tyć ;)

także wierz mi - oni tego nie widzą :P

Ale moj brzuch wyglada naprawd emasakrycznie. TO nie jest kilka rozsepow, jest caly pomarszczony i w pregi :/
    Narazie nie rozpaczam bo podobaja mi sie stroje jednoczesciowe.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kup taki w ktorym bedziesz się czuła dobrze :)

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byl u mnie moj kchany Marcelwk. Bardzo ciezko mi sie z nim zegna... szkoda mi babla.... ale na szczeacie jutro zakonczenie roku szkolnego I wolne 2 miesiace. Malz zabierze go jitro na wesole miastwczko bo wczoraj sie nie udalo przez ta cala.sytuacje ze mna...

Alez ja sie poce przez te kroplowki na skurcze... jak swinka ;-):-D

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero jutro koniec roku Was to ciekawe. Zawsze 30 czerwca?
    Moja już coraz krócej SPÖ, dziś od 14 do teraz małe tylko drzemki.

A jak jest u Was? Przez ten cały czas albo je albo trza ją zabawiać, trochę powiedział w lezaczku ale tak to macham grzechotka, nosze, tule, pokazuje książeczkę kontrastowa

Pati: trzymaj się tam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 22:21

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko u nas zawsze tak jest, ze podstawowka I przedszkole chodzi do 30 czerwca. Gimnazjum natomiast ma juz wole po egzaminach. Czyli juz od tygodnia bo sa to starsze dzieci, ktore moga zostac same w domu. Ale I tak zakonczenie I odenranie raportow jest 30 czerwca I dla podstawowki I dla gimnazjum :-)

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no wlasnie ksiazeczki! Mialam napisac ze Domis jest zafascynowany ksiazeczkami z koleczkami i kwadracikami! Pewnei to takie jak ty ZGREDKA wspominasz.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo halo :)

Pati, wieze ze nadal w 2paku :) i oby jak najdluzej...

Biedronko, nadal trzymam kciuki

Psotka, kiedy wyjezdzacie na wakacje?

My jutro jedziemy do Bergen do szpitala ze starszym synem. Mam nadz.ze H bedzie grzeczna i brzuszek nie bedzie jej bolal...
    Po wizycie w szpitalu chcemy podjechac do akwarium z chlopakami, jakis obiad i do sklepu z wozkami (nasz hartan znow uszkodzony, bedzie,y reklamowac, ale chcemy kupic inny a ten bedIe w PL do konca wrzesnia a potem na sprzedaz wystawie ).

Xhcielismy w przyszlym tyg.do PL poleciec, ale maz nie moze, wiec dopiero 23 lecimy i tylko na tydzien, buuu ale moze H bedzie spokojniejsza, to i lot przyjemniejszy ;)
    Mielismy poczekac z kunem biletow, az malej sie poprawi, ale nie wiemy kiedy to nastapi a ja juz baaardzo tesknie za Polska....

Postka, pati macie inywatelstwo tylko polskie? Czy iba? Czy tylko niemieckie/belgijskie?

A co z Helen i Lili?

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko ja mam tylko belgijskie obywatelstwo. Musialam zrezygnowac z polskiego.

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka ja nadal w dwupaku ale obawiam sie odstawienia kroplowki. To jest dawka 3 12sto godzinnych kroplowek. Pptem musza odstawic. I ewentualnie tabletki. Zeby mala.chociaz wytrzymala do skonczonego 34 tygodnia. Powiedzieli, ze wtedy dzieca szanse sa o wiele wieksze na pelne zdrowie zewzdledu na pluca i wieksza moznosc utrzymania cieploty ciala poza inkubatorem.

Dobrze, ze ten szpital, ktory wybralam ma bardzo dobry oddzial neonatologii...

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry,

Pati, dobrze ze na razie sie wyciszyło, nie stresuj sie bo stres moze powodować skurcze...
    Biedronka siedzi cicho, wiec pewnie nic sie nie dzieje

Ja walcze z laktatorem, mała spi, a dodatkowo przeglądam zaproszenia na chrzest. Podobają mi sie takie ze zdjęciem dziecka :) i jedne z kokardka (mojemu R niestety nie, ale to ja tu mam głos przeważający) a co do zdjęcia to chyba musimy małej dzis sesje wytworzyć, i wybrać, zamówić itd.
    No i właśnie do 11:00 muszę odwiedzić ksieciunia.

Miłego dnia!

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaprasza telefonicznie, choć póki co nie mam daty, no i obiad chciałam zrobić we własnym zakresie, ale nie wiem jeszcze kto będzie.
    Jestem ledwo żywa i zła, bo mój uważa, że jak rano się do mnie przytuli i zaatakuje wzwodem to mi wsparcie okaże, niech spada, nic się dziś nie odezwalam, ale jutro mu powiem ci o tym myślę

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Freja Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry!

Gardło mnie boli masakrycznie!!!!

Na kleszcza dostałam antybiotyk ale zamiast na 3 tygodnie to jednorazową końską dawkę, zaraz idę do apteki.

Wczoraj miałam wieczorkiem tak silne skurcze że już myślałam że się rozkręci, w nocy chyba przeszły bo spałam a teraz rano znowu delikatne, mam tylko nadzieję że po tych ćwiczeniach to poród będzie raz-dwa :)

Pati - trzymam kciuki
    Biedra - wspieram Cię w oczekiwaniu ;)

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronko, Freja, Cati. Rozdziele te moje skurcze pomiedzy Was. Ja znowu pod ktg i skurcze znowu sie pisza.... zaczyna znowu bolec brzuch i krzuz i to rozpoeranie na dole brzucha....

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Pati :( oby sie wyciszyło :(

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry....

Pati, jestes w szpitalu???? Trzymam kciuki żeby przeszło kochana :*

Uparciuszków z Biedroneczką na czele pozdrawiam :D

Wszystkich pozdrawiam :)
    zgredka wrote:
    a ja lepiej się czuje w bikini, bo w jednoczesciowym czuje się jak ziemniak, zbita masa.
    ja również, jak seler :P

Muszę donieść że Kingusia dziś usiadła i siedziała kilka minut. Później się przekulała do przodu

Pati Belgia, zgredka, LaRa, nick nieaktualny, Nieukowa lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D :D https://www.youtube.com/watch?v=syRcFWnJCAA :D :D

Arienna lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Freja Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati chętnie wezmę od Ciebie skurcze, podzielę się z Cati i Biedronką - mam nadzieję że skurcze miną i wszystko jeszcze się uspokoi, trzymam mocno kciuki

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
‹‹ ‹ 964 965 966 967 968 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ