Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
właśnie znalałam co może oznaczać dla nienarodzone dziecka borelioza i wcale mi się to nie podoba
"Borelioza wrodzona
płód może być zarażony borelioza przez łożysko na każdym etapie ciąży i przez mleko matki
współinfekcje: babesja, bartonella, mikoplasma i ehrlichia mogą być przekazane przez łożysko
do płodu
borelioza w czasie ciąży może wywołać upławy, utratę płodu, zgon płodu w czasie porodu,
wodogłowie, problemy z sercem i krążeniem i płodu, opóźnienie rozwoju płodu, problemy
z oddychaniem u nowonarodzonego dziecka, zakażenie krwi i śmierć dziecka
borelioza może też wywołać żółtaczkę okołoporodową, ślepotę, nagłą śmierć noworodka, zatrucie
ciążowe
krętki boreliozy były znalezione po autopsji w mózgu płodu, w wątrobie, w nadnerczu, w szpiku,
sercu, łożysku – żaden z tych organów nie miał stanu zapalnego
leczenie matki podczas ciąży nie gwarantuje tego, że płód nie został zarażony
kobiety w ciąży z boreliozą powinny być leczone przez całą ciążę"
-
Freya a nie mówił Ci nikt byś nie czytała google dopóki nie będziesz miałam diagnozy od lekarza???
hej laski- koszmarny weekend za mną, jeden egzamin (metodologię) jakimś cudem zdałam - znaczy gosć obniżył próg zdawalności i udało się - załapałam się
niedzielny egzamin- czekam na wyniki
ale za to mój małż wczoraj jadąc z kumplem po mnie na uczelnię, wpadł w poślizg uderzył kołami o krawężnik pogiął dwie felgi (jedna jest do wyrzucenia) i teraz modlimy se żeby zawieszenie z przodu było całe- teraz kurde jak kasy brak, auto znów u mechanika, pies cały dzień przez to sam w domu (bo zanim nas laweta ściągnęła z Katowic to trwało) tak był zdenerwowany że całą noc nie spał tylko przychodził do mnie i piszczał- cała noc nie spalam razem z nim ( teraz odsypiałam - i dopiero wstałam).... całe szczęście że się chłopakom nic nie stało - jakby jechali szybciej to by dachowali i skasowali całe auto.... kurde nerwy jak nie wiem co
Pati- trzymam kciuki by maleńka jeszcze posiedziała trochę
Biedronka- a za ciebie by już nie czekała
ech jestem taka zmęczona ze szok - teraz tylko wyniki i 11 lipca poprawka ćwiczeń i wreszcie wakacje
Pati Belgia lubi tę wiadomość
-
Ari - współczuję przejść z samochodem, oby na felgach się skończyło
a co do czytania w necie to jest opracowanie wykonane przez lekarzy, a diagnozy tak jak pisałam nikt nie postawi przez minimum 2-3 tygodnie, a działać trzeba już i to w ciemno, ale masz rację decyzja należy do lekarza, u którego dzisiaj będę -
nick nieaktualnyFreja, mam nadzieje, ze jednak okaze sie, ze wszystko jest w porzadku.
Pati, trzymaj sie!
Blondik zdjecia Hanii sa cudne, ja tez bym chciala taka sesje dla mojego Antosia, obym dala rade, bo to w ciagu dwoch tygodni od urodzenia nalezy ja wykonac. No i bylby fajny prezent na gwaizadke dla dziadkow i rodzenstwa ; Nikomu nie powiemy o tej sesji, by na gwazdke byla niespodzianka...obym dala rade to utrzymac w tajemnicy ;p
Choc wczoraj tak mnie zdenerwowala tesciowa i brat meza, ze mam ochote im wogole nie pokazywac malego...
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Pati trzymajcie sie,
Blondik nasz Leos spal w rozku albo w spiworku od urodzenia, teraz spiworek albo kocyk, kolderka z poduszka jeszcze czeka
Milego dnia kochane, my idziemy w gory z mezusiem i Leoskiem, w koncu urlopik maPati Belgia lubi tę wiadomość
-
sesje noworodkowe, najlepiej wykonywac je do 2 tyg zycia, bo maleństwo wtedy najwiecej spi.
Nasza siostrzenica (ta z rozszczepem podniebienia)
http://alladynstudio.pl/news/109/73/Witamy-na-swiecie-najmlodzsza-Alladynke-Hanie.htmlMisi@ lubi tę wiadomość
-
A my po pediatrze. Fajna babeczka, konkretna, dostalam liste szczepien do wyboru i chyba biore ktores 6 w 1.
Maly Agent zasikal w gabinecie ciuszki, kocyk i przewijak, potem walnal kupe na wadze, potem kolejna w swieza pieluche. Waga Pierdka: 3255, czyli wow  w 2 tyg przybral 600g. Mam brac koniecznie dha z wit d3 i jesc codziennie zielenine, bo maly mnie doslownie drenuje tyle jedzac...marissith, Blondik, Pati Belgia, LaRa, Anuśka lubią tę wiadomość
-
Kotka czemu zapomnieć?? kochana bycie matką to piękny i dla nas najważniejszy czas więc bądź dumna z tego ze osiągnęłaś wyższy level kobiecości
a gwarantuje Ci że faceci rozstępów nie widzą, mój ostatnio do mnie pełen troski wiedząc że się boję rozstępów: kurcze smarujesz kochanie brzuszek bo chyba wyskoczył ci rozstęp na biodrze- a ja na to - tak kochanie smaruję a te kilkanaście rozstępów które mam na biodrach i udach wyskoczyły mi w 7 klasie podstawówki jak w okresie dojrzewania zaczęłam tyć
także wierz mi - oni tego nie widząNieukowa, Misi@, Pati Belgia, justta lubią tę wiadomość
-
a my dziś mamy iść do teściów na lasagnę
i znów nie musiałam gotować
ok zmykam bo muszę ogarnąć mieszkanie zanim małż wróci z pracypapa :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 15:24
justta lubi tę wiadomość