X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macham moje kochane moje dziecko ewidentnie chce byc lipcowe

Yasmin, Nieukowa lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze troszke sie wyciszyly... nie ma co sie cackac. Bedzie dobrze. Musi byc. Lekarze byli i mam miec spotkanie najprawdopodobiej jeszcze dzis z neonatologiem, ktory wszystko mi wytlumaczy.

Yasmin lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdazylam Wam wyslac posta i Pani doktor neonatolog weszla do mnie na sale.
    Powiedziala, ze jesli urodze przed 36 tygodniem ciazy to mala beda musialy zabrac od rqzu do inkubatora. Pokaza nam ja tylko na sekunde. W inkubatorze bedzie lezala napewno do 36 tygodnia. Najpawdopodobniej bedzie karmiona sonda. Moze takze potrzebowac pomocy przy oddychaniu lecz na tym etapie nie moze nic mi powiedziec. Wszystko bedzie zalezalo od stanu w jakim sie urodzi. Jesli urkdzi sie w stanie ogolnym dobrym to ma duze szanse na normalnosc. Bo jak to okreslila, po 34 tygodniu jesli kobieta rodzi jest to wczeaniactwo srodkowe. Middel... Marcel nie bedzie mogl do malek przychodzic kiedy bedzie w inkubatorze. A i pani doktor ppwoedziala, ze raczej nie dotrzymam z takimi skurczami do ciazy donoszonej. Choc mowi, ze wszystko moze sie wydarzyc. Troszke mnie to przygniotlo...

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ;( trzeba być dobrej myśli teraz wiadomo, każdy dzień się liczy
    Będziemy trzymać kciuki i modlić się
    A ile mała obecnie waży?

Yas: jak seler usmialam się

A mi popsuł sietv, od SB mam horizon UPC i tam iles filmów do oglądania, więc siedze i non-stop oglądam brewkinh bad, a dziś mi napisali, że usługa niedostępna, bo TV pracuje w trybie awaryjnym .. No jak to?? :o

Pati Belgia lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati trzymam kciuki zeby jednak jeszcze Roxy posiedziała w brzuchu jak najdłuzej dla niej każdy dzien sie liczy

Ja jade z moim tatą na zakupy do Auchana a co niech sie co ruszy bo sfiksuje :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Pati ;( trzeba być dobrej myśli teraz wiadomo, każdy dzień się liczy
    Będziemy trzymać kciuki i modlić się
    A ile mała obecnie waży?

Yas: jak seler usmialam się

A mi popsuł sietv, od SB mam horizon UPC i tam iles filmów do oglądania, więc siedze i non-stop oglądam brewkinh bad, a dziś mi napisali, że usługa niedostępna, bo TV pracuje w trybie awaryjnym .. No jak to?? :o
    Na chwile obecna z usg wychodzi, ze 2400g ale neonatolog powiedziala, ze nie chodzi tylko o wage a o wiek ciazy.

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Pati - kochana trzymam kciuki serduszko by było ok :*

witam Was dziołszki - u nas znów wróciły upały .... mała aktywna, szaleje w brzuchu a ja bym spala cały czas :P

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tez zaczyna sie ciepło robić juz jest z 26 stopni moje dzieci kochają upały :/ pewnie znowu poród bedzie gorący

konwalianka lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry Pati tulam kochana oby sie Roxi uspokoiła .

Ja mam dzień śpiocha, wyladowalam z lodówki wszystko bo chce umyć i co musiałam sie godz przespać .. Idę ja myć potem apteka i pewnie znów spanie ... No nic korzystam póki mogę

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BESZKO - ja mam tylko Polskie, na Niemieckie musialabym jeszcz echyb az rok poczekac (8 lat trzeba mieszkac) ale ja nei chce niemeickiego jesli musze polskie oddac.

Na wakacje jedziemy we wtorek -do Rewala na pare dni a potem dopeiro na 2 miesiace we wrzesniu

Zamowilam sobie wczoraj tankini :)
    Wlasnie skrocilam sobie sukienke na maszynie :)-krzywo jak cholera ale ona jest dluga wiec nic nei widac z daleka :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 11:50

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, oby Roxy wytrzymała w brzuszku jak najdłużej, każdy dzień na wagę złota.

ja po kolejnych zakupach "wyprawkowych"...dziewczyny powiedzcie mi czy jets jakaś różnica między proszkiem jelp a lovela?

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik: ciekawe pytanie o proszek. Może przeczytaj skład ;p a tak serio mam oba i wolę jelp lovella ma dla mnie zbyt mocny zapach. Na hbo2 oglądam film (nie znam tytułu bo to się zepsulo) z Seanem pennem jak gra upośledzonego w rozwoju (choć chyba ma autyzm jakiś) i zajmuje się niemowlakiem, bo matka dzieciaczka porzuciła..

U mnie sprawdza się też proszek dzidziuś ;)
    Moja nie ma reakcji po żadnym z nich.

O dziecko jest już duże i gra ją dakota fanning.. W prawdziwym życiu w USA na pewno by mu odebrali dziecko, właśnie dziecko mu mówi że jest inny, so sad.. Ale mała mu mówi, że ma szczęście

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 13:00

Blondik lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest. Lovela mi smierdzi ;)

Pati kciuki za kolejne tygodnie trzymam!

Dronka ale sie lenisz...

Laski czy kiedys bedzie tak, ze mleko bedzie cieklo tylko z 1 cyca na ktorym wisi dziecko, czy to zawsze tak bedzie ze powodz z obu naraz???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 12:57

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do proszku to mam tylko lovele, kilka razy przypadkiem wypralam rzeczy małej z dorosłymi w normalnym proszku, nic nie wyskoczyło, wiec jak skończą sie te dziecięce proszki to będę kupować proszek dla dorosłych tylko sensitive.

Uciekam zaraz na ogrodek skosić trawę i przyciąć żywopłot (muszę korzystać póki jest babcia)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 13:08

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa: u mnie od jakiegoś miesiąc w ogóle nie cieknie, tylko jak jest już mega wypełnione. Ale nie wiem o co Ci dokładnie chodzi ;)

Ja chyba podobnie jak Lara będę kupować, tylko do ręcznego mam np biały jeleń delikatny.
    Moja ma tylko jakby potowki podskórne na policzkach czasem, no ale to raczej nie od proszku skoro tylko tam

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to dobrze, ze nie ma złych opini, bo kupiłam dziś 3 takie proszki...były po 10,50 za 2,8kg opakowania... dopiero w domu zaczelam sie zastanawiac czy dobrze robię ;)

ma któraś z WAs wózek adamex? najbardziej podobaja mi się wózki tej firmy, widziałam je w smyku i jestem zachwycona. ma chyba wszystko,co trzeba?

http://allegro.pl/adamex-wozek-uniwersalny-3w1-barletta-fotelik-gr-i5305113639.html

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde w ogóle o adamexie nie słyszałam...
    Ja mam tako i mi się sprawdza
    Jest taką strona z opiniami na temat sprzętów dla dzieci.. Bangla - tam looknij

Blondik lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, jak się czujesz?

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEUKOWA - mi zwykle kapie tez z tego drugiego podczas karmienia. Dlatego nosze wkladki laktacyjne a w nocy wkladam sobie podczas karmienia na drugiego cycka mala sciereczke.
    A jak tam w ogole cycki? Wszystko ok?

Zrobilam tiramisu bo moj maz ma urodziny dzisiaj.
    Wczoraj zrobilam schab pod beszamelem z pieczarkami ale twardy jak podeszwa :(. Co zrobic zeby schaboszczak byl miekki?

Nieukowa lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Pati :*

Nieukowa, u mnie chyba jakoś do końca 3 mca tak leciało. Bardzo mnie to denerwowało... Teraz jak K wisi przy jednym to czuje napływ do drugiego. Czasem tam tez coś kapnie, ale jak jest przepełniony. Jak Twoja infekcja?

Ja nie używam proszków dla dzieci ale płynów do prania. Mam lovelę do białego i do koloru. Bardzo mocno pachnie, ale na razie ubranka Kingi nie są mocno zabrudzane więc używam połowę dozownika (jak jest w instrukcji) i ładnie się wypłukuje.
    Należy pamiętać żeby wsady ubranek dla dzieci były wypełnione do 3/4 objętości pralki (na początku). Zostało mi jeszcze 1,5l loveli do koloru, 1,5l do białego i przechodzę na płyn dla dorosłych sensitive.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 15:11

Nieukowa, Pati Belgia lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
‹‹ 965 966 967 968 969 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ