Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Misi@ wrote:Anuska odpocznij, ja mialam cos takiego, ale niby sie nic nie dzialo. Dopiero na ostatniej wizycie okazalo sie, ze szyjka sie skrocila, ale mialam wowczas bardziej skurcze niz klucie w szyjce.
Misi@ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPsotkaKotka wrote:Macie pomysl na jakies fajne ciasto? Mam ochote. Najlepiej cos w miare prostego i szybkiego. Byle nei sernik.
Baśka - Perfekcyjna Pani Domu cz. 1/3
Ciasto jogurtowe z rabarbarem i kruszonką - SKŁADNIKI:
• 40-45 dag rabarbaru
• łyżka cukru
• CIASTO:
• 33 dag mąki pszennej
• 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
• 2/3 szklanki cukru
• 16 g cukru wanilinowego
• 100 ml oleju rzepakowego
• 1 duże jajko
• 40 dag jogurtu greckiego
• KRUSZONKA:
• 10 dag mąki pszennej
• 7 dag cukru
• 7 dag zimnego masła
Ciasto jogurtowe z rabarbarem i kruszonką - PRZYGOTOWANIE:
Rabarbar umyć, odciąć końcówki, pokroić na kawałki, wrzucić na suchą patelnię, zasypać
łyżką cukru i podsmażać aż cukier się rozpuści, a rabarbar nabierze intensywniejszej barwy
(ma pozostać twardy). KRUSZONKA: Mąkę przesiać, dodać cukier i zimne masło. Posiekać
na drobne grudki, wstawić do lodówki. CIASTO: Do jednej miski przesiać mąkę i sodę
oczyszczoną. Do drugiej miski wsypać cukier, cukier wanilinowy, wbić jajko, wlać olej i
jogurt. Wymieszać łyżką. Do płynnych składników wsypać mąkę z sodą, wymieszać łyżką do
połączenia składników (jak przy muffinkach, ciasto nie musi być gładkie). Piekarnik rozgrzać
do 160 stopni termo obieg. Blaszkę o wymiarach 23x28 wyłożyć papierem do pieczenia.
Ciasto wyłożyć do blaszki, rozłożyć na nim kawałki rabarbaru. Wierzch posypać kruszonką.
Piec około 45 minut. Żeby grudki kruszonki były większe, zgniatam ją w garści i dopiero
rozkruszam po cieście.
Zamiast rabararu dodaje inne owoce, ale nie smaże ich na patelni...ciasto jest pyszne... Cista sie wydaje malo jak sie do blaszki wlozy, ale potem rosnie jak szaloneWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 15:35
-
nick nieaktualny
-
Dzieki MISIA. Nib zdecydowalam sie juz na inne ciasto ale twoje tez wyglada dobrze i moze jednak zrobie je ale z gruszkami bo juz kupilam. Ehhh tyle teraz jest przepisow z truskawkami a moj maz toleruje tylko swieze bo mowi ze pieczone truskawki to zbrodnia.
Misi@ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzy jest na sali lekarz?
Odebrałam wyniki, niestety szału nie ma
Erytrocyty na dolnej granicy
Hemoglobina poniżej normy
Hematokryt poniżej normy
RDW -SD poniżej normy
TSH spadło do 0,81 [0,27-4,2]
No i CMV IGG dodatniprzed chwilą byłam zrobić IGM, jutro wyniki.
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4cfe8cdef47b.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/267b01e56bdb.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d46d381aee47.jpg
Misi@, marissith, PsotkaKotka, Anuśka, LaRa, beszka, Pati Belgia, Malenq, justta, MANIEK lubią tę wiadomość
-
Do mnie dzis zadzwonił znajomy mechanik i powiedział, ze znalazł mi auto. Hyundai santa fe. Powiedział, ze jest warty uwagi i kupna. Pojechałam, obejrzalam, przejechałem sie i kupiłam
dzis zarajestrowalam i jutro jadę odebrać. Nareszcie jestem spokojna. Dzis ciage leżę, za wyjątkiem kiedy pojechałam obejrzeć auto i po ubezpieczenie. Także juz teraz na spokojnie
marissith lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBiedra rozpłynęłam się nad zdęciem siostrzyczek:-D ślicznie
Mari pokzywa, sok z pokrzywy herbatki na przemian z sokiem z buraków na żelazo...ale nie przejmuj się tak niskimi wynikami, ją też na początku wszystkie miałam poniżej normy, pamiętaj że to są normy dla zdrowej NIE CIĘŻARNEJ kobiety..Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 19:37
marissith lubi tę wiadomość