X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiedy (w jakim wieku) dzieci powinny przekrecsac sie na boki? tzn z plecków na brzuszek, z brzuszka na boczek itd?

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Dobry,

ZGReDKA- wstalas o 4:30??
    U mnie tez chmury :(. Lipa
    Normalka moja mała codziennie o 4:50 wstaje, kolejną drzemka dopiero około 8smej

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Biedronko jesteś mega dzielna w ogóle nie widać po Tobie na zdjęciu że bolało i że zmęczona jesteś bo promieniejesz a tu taki opis porodu. Podziwiam.

Cati, Freja trzymam za Was kciuki. Potem walczy Maniuś:)

Nie spałam dziś od 1 do 4 bo mi tak było duszno i gorąco że chciałam obedrzeć się ze skóry. Przebierałam się 3 razy bo tak się spociłam. Ten ostatni miesiąc daje się we znaki fest.

Muszę dziś nieco posprzątać ale czekam aż mi jakieś moce przyjdą...Obiadu nie robie jest wczorajszy dla męża a ja zjem bób.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    kiedy (w jakim wieku) dzieci powinny przekrecsac sie na boki? tzn z plecków na brzuszek, z brzuszka na boczek itd?

Lara wg mojej książki 2-3 miesiąc ale tak naprawdę każdę dzieciątko ma swój własny zegar na umiejętności motoryczne.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq winszuję półrocza Kosi :D
    To co, zamierzasz kontynuować z laktatorem czy pół roku = koniec?

Cati, Freja, czekam na niusy o bejbikach :D

Dronka ekstra opis, zdrówka dla malutkiej życzę!

Czy jak podawałyście wit D+K do pyszczka maleństwom to też trzaskały takie zdziwione miny? Mój po prostu takie grymasy strzela że idzie boki zrywać :D
    Wcześniej wkraplałam witaminy do odciągniętego mleka i nawet nie zauważał, a teraz to zupełnie co innego :>

Foteczki:
    Po karmieniu
    979gdj19b32v.jpg

Taki dłuuuugi jestem :D
    1cd5hv7alydt.jpg

Pamiątka z masy solnej :)
    dvzyxf4w9gqj.jpg

marissith, MANIEK, beszka, justta, LaRa, PsotkaKotka, Malenq, Misi@, Freja, Blondik, Arienna, Pati Belgia lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Nieukowa wyglądacie bajecznie...a Radzio taki groszek słodki na Twoich kolanach.:)

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, swietny Radzio :) a jaki dłuuuuugi :)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Normalka moja mała codziennie o 4:50 wstaje, kolejną drzemka dopiero około 8smej

No moj tez sie budzi wlasnie tak przed 5ta ale ja go wtedy cak w kaftan bezpieczenstwa, cycus i jakos jeszcze dajemy rade do 6-7mej ;)

NIEUKOWA - sliczny RADZIO :)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa Radzio jaki długaśny i słodki....

Teraz mam plan kolejne pół roku "randkować z laktatorem"

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy wszystkie tez dalyscie podwojne imiona swoim dzieciom? Ja dalam jedno i teraz zaluje :(

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Freja Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ponownie!

Po drzemce :)

nie ma jak wstać o 6 i iść spać o 7 :) - wykorzystałam że po porannej burzy było nieco chłodniej :)
    ale już się skończyło

Cati - no właśnie - co to będzie, co to będzie ... współczuję nocnych skurczy, ja na szczęście albo ich nie mam albo śpię tak mocno że nie czuję

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • beszka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Bidroneczko, jeszczwe raz grautluje. mam nad.ze malej wszystko szybko sie zrosnie :) a dpstalisice skier.na rehabilitacje? moje cioci dziecku, w trakcie porodu zlamali obojczyk. bardzo szybko zaczeli jezdzic na rehabilitacje.

Cati, trzymam kciuki :)

Lara, kazde dziecko rozwija sie w soim tempie. u nas w N mowia, ze dziecko ma sie obracac z brzucha na plecy i odwrotnie od 4 mies.
    moje chlopaki roznie sie rozwijali. Jan w 4 mies. przekrecal sie na boki. Leon nie. jeden jedno robil szybciej lub o czasie, za to inne umojetenosci przychodzily pozniej.
    Hania sie jeszcze nie przekreca. jedynie na boki. ale ona tez duzo na rekach jest przez kolki, wiec ma mnije okazji do cwiczen :( za to rozwoj intelektualny super. tak samo siadanie itp. ona chce juz siadac.
    ja sie nie martwie poki co ;)

za nami kiepska nocka. mala brzuch bolal i trzeba bylo nosic :( ranek tez ciezki. teraz spi w wozeczku an dworzu, a tatus wozi ;)

Kotka, moje wszystkie maja 2 imiona. taka tradycja w mojej rodzinie. tesciowa nosem krecila.
    my rowneiz wstajemy kolo 5 czasem przed 5, a czasem pozniej. generlanie jak sie mloda o tej 5 obudzi, to spania juz nie ma...

Tesciowa mnie wczoraj wkurzyla na maxa. az szkoda pisac. dlugo mnie i dzieci nie zobaczy, tzn. ona niby ma chlopakow gdzies na wakacje zabrac, ale watpie w to. nie chce sie z nia widywac, jak zawsze jest tak niemila dla mnie i potem ja tylko nerwowa chodze, bo nic jej nie powiem poza zwykleym odpyskowaniem, a mam ochote na duuuuuzo wiecej (tylko wtedy bysmy juz pewnie kontaktow z nimi nie utrzymywali w ogole, a szkoda mi dzieci). Hanka niestety nie rozplakala sie na widok babci ;) daje jej czas do konca roku ;) jakos chyba kolo 7-9 dzieci sa bardziej wrazliwe na widok obcych ;) za to sceptyczna do niej byla. jedynie do tescia sie troche usmiechnela ;)

milego dnia

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka moja ma jedno imię ...
    Beszko bo teściowa zawsze pozostaje teściową.....
    LaRa spokojnie każde dziecko rozwija się w swoim tempie...

• beszka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqu, buziaki dla polrocznej Kosi :)

i powodzenia w randkowaniu z laktatorem ;)

Malenq lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na razie tylko pytam bo nie wiem od kiedy powinna sie przekręcać.
    Na ta chwile jest bardzo silna, odpycha sie nożkami, podnosi pupę i wędruje do tylu, łapiąc ja za rączki chce podnosić główkę, ale to jeszcze zdecydowanie nie ten czas.
    Kotka, Ania ma dwa imiona.

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja tylko się przywitać wpadłam bo dziś cały dzień w biegu i nie ma kiedy siąść,

wizytę mam za sobą - wszystko ok :)

w SR byłam i w sumie nic co bym nie wiedziała się nie dowiedziałam :P

ok śmigam do weta z Nikosiem

papa 3majcie się dzielnie ( u nas tez byla zajebista burza)poczytam Was później pa :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 14:49

Malenq, Misi@ lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Freja Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nareszcie dobre wieści od weta - wyniki morfologii się poprawiły - niech żyje wątróbka, która czyni cuda :)

dalej nie wiadomo co jej jest podejżewają babeszjozę lub mycoplasmę - na szczęście to inna niż u ludzi

lecę do apteki i po młodego ;) buziaki

Malenq, Misi@, Nieukowa, LaRa, Pati Belgia lubią tę wiadomość

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki
    Mi dzisiaj BBF oświadczył że rozpoczęłam 16tc :)
    Ale czuję się paskudnie... Cały dzień mnie coś kłuje w szyjce :( Już sobie darowałam latanie po domku i leżę. Miałyście tak w ciąży? bo nie wiem czy panikować, czy poleżeć, może przejdzie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska odpocznij, ja mialam cos takiego, ale niby sie nic nie dzialo. Dopiero na ostatniej wizycie okazalo sie, ze szyjka sie skrocila, ale mialam wowczas bardziej skurcze niz klucie w szyjce.

Anuśka lubi tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie pomysl na jakies fajne ciasto? Mam ochote. Najlepiej cos w miare prostego i szybkiego. Byle nei sernik.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 989 990 991 992 993 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ