WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jestem mprzerazona. Mieszkam prawie na odludziu, ale jest tu zaklad kt. Produkuje cos tam. Wlasciwie tylko biura i przyjechalo pelno strazy. Wlaczylam sobie wiadomosci a tam, ze nastapil wyciek gazu. I jeszcze nie ewakuowano pobliskich mieszkancow...kurcze teraz tyo boje sie zasnac ;/ oby nic nie wybuchlo. Maz chce przesunac lozko by w razie wybuchu odlamki szkla nas nie poranily ;/

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co to zaklad kt?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale podobno cala produkcje przeniesli a tu sa tylko biura. Mamy zamkniete okna. Duchota straszna:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 05:18

• cati Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Misi@ .... jak tu spac jak tu takie zagrozenie o.0
    szok szok....

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia:myślę o Was, żeby było dobrze.

Moja właśnie jest usypiala, ale słabo idzie, a wszyscy w domu chcą już spać. ;( przynajmniej w dobrym humorze dało radę ją wykąpać..

Malenq: śliczna malutka, takie oczy żywe i kumate ;)

Malenq, Misi@ lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 02:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Malenq na szczescie zdążyłam zdjęcia obejrzeć. Kosia jest prześliczna. Ma piękne oczka. Bedzie łamała serca chłopców. Jak ona juz urosła... Jej nie mogę w to uwierzyć. Pamietam jak pokazywalas nam mała jak sie urodziła... A teraz... Taka śliczna mała królewna... Możesz być dumna z coruni :-)
    Miałaś rację jak napisałaś kiedyś że dzieci tak szybko rosną... Dla mnie też teraz czas "ucieka" każdy dzień, tydzień zmienia moją malutką córeczkę...
    Wczoraj pierwszą łyżeczka marchewki a za "chwilę" pierwsza randka......
    Oooo tak Zgredko "kumata" to ona jest już na całego:-D

Misi@ jejuuuu uuuu.....nawet nie Wim co napisać...jesteście nadal w domku? Czy jednak ewakuacja?

Pati Belgia, Misi@ lubią tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak tam MISIA? Ewakuowali was?

U nas okropna noc. Maly sie caly czas budzil i rzucal :/. Uratowalo mnie woombi chociaz tez sie rzucal w nim ale o wiele mniej. Moj plan jest teraz zmeczyc go na maksa, napompowac mlekiem, zapakowac do wombiaka i lulu.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka: co znaczy, że się rzucał? Macha lapkami i nóżkami, usztywnia się i płacze?

Moja raz się obudziła (chyba), potem znowu koło 7 i po szybkim karmieniu zasnęła i śpi..
    Ja dziś idę do psychologa na badania w związku z praca, zbadać czy się nadaje, nie żebym nie robiła tego 2 lata temu ;( wrr

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej gangsterki :-)
    Dzis jade po odbior auta a na 16 do gina mam wizyte :-)

Milego dnia :-)

Ps Misi@ I jak tam u Was sytuacja?

Malenq to prawda.... dzieci rosna tak szybko... moj Marcel juz ma 7, 5 a tak niedawno polozyli mi go od razu po porodzke na brzuchu...

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ co z Wami? Mam nadzieje, że wszystko ok.
    Cati?
    Freja?

Ostatnio cicho tu od Kroko i Smoczycy, Yas, Nenaa, Helenq, Lili nie wspominając juz o Tamce ;(

Krokodylica lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buuu, a ja się nie załapalam na zdjęcia Kosi :/

Misia, jak nocka?

Cati trzymam kciuki za wizytę i skurcze

Obaj moi synowie mają imiona drugie, po dziadkach, podoba mi się ten zwyczaj, choć imię drugie Tymka bardzo mi się podoba i zastanawiałam się czy czasem nie nazwać tak Patryka.

Patryk wczoraj spał od 19.10do dziś 5.30, dwa razy karmienie, pierwsze 1 w nocy. Od 5.30 do 6 . 10 przelezal w łóżeczku i gadal, a my spaliśmy dalej..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 13:35

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Freja Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

Witam się przeterminowana ;( 40+1 ciekawe ile jeszcze?

Misia - mam nadzieję że noc była spokojna i wszystko ok
    cati wrote:
    A tak odnosnie mnie... to jutro jade na kontrole do szpitala , KTG moze USG jak uprosze , i zobaczymy co dalej :) tak wiec o 12:30 mam wizyte zobaczymy co mi powiedza moze mi wywolaja porod... :P

Ja mam się na ktg zgłosić w piątej jeśli dalej nic się nie wydarzy i wówczas mam się umówić na przyjęcie do szpitala, ale liczę że nie będzie takiej konieczności - żenada by to była jak by trzeba było wywoływać 3 poród :]

Kupiłam wczoraj jeszcze leki dla psa ( czterdzieści parę złotych) no i się okazało że już w tym miesiącu nie ma szans aby jej kupić tę karmę co zwykle (niby lepszą Brit dla tłuściochów) bo w ostatnim miesiącu przez moje badania i inne nie spodziewane wydatki musiała mieć Pedrigree, tym razem dostała Friskies Maxi - mam nadzieję że nic jej nie będzie bo piszą o tych karmach że to trucizna - choć jak była młodsza to dostawała karmy z tego przedziału cenowego - tzw supermarketowe... ale wydatek 700zł w ciągu tygodnia jednak poczułam po kieszeni..

teraz młoda na obóz jedzie więc jeszcze kieszonkowe i zapewne jakieś drobiazgi przed wyjazdem, a wypłata kolejna pewnie juz 80% - ze względu na urlop macierzyński

dobrze że dla bąbla mam już wyprawkę z zapasem, chyba że też coś mnie zaskoczy
    wiadomo witaminki trzeba będzie kupić ale to już nie są straszne koszty

Pati Belgia lubi tę wiadomość

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja, Cati to 3mam kciuki - wszak już 40tyg minęło......

Tamuś na FB się udziela, śliczny ten jej kawaler:)

Moja też ciężko spała tzn. prawie nie spała, a ja dziś zombie jestem :-/

a ja szukam kojca dla małej, bo wędruje-pełza po całym pokoju - ale takiego co mogłabym na zewnątrz też wynosić, i spacerówki bo ta dodana do gondoli jest strasznie masywna, ocieplana więc na zimę w sam raz....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 14:58

Freja, Pati Belgia, Blondik, konwalianka lubią tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FREJA - oby szybko poszlo!

ZGREDKA - machal raczkami bardzo duzo i nozkami. Nie prezyl sie.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    udało sie nam przetrwać :)
    Dopiero przed wyjściem do pracy mąż pootwierał okna...od razu przyjemniej :)
    Dziś przychodzi do mnie siostra...a moja mama już od rana dzwoniła, że tata pojechał po ogórki, by mogli mi zaprawić i ugotują mi zupę buraczkowa, gołąbki, potrawkę z kurczaka i podrzucą. :)

Miłego dnia!

Cati, Freja trzymam kciuki za maleństwa, by juz nie bawiły sie w chowanego i chciały już pojawić się na świecie :)
    Miłego dnia!

Freja, Malenq, Pati Belgia lubią tę wiadomość

• beszka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Misia, same pysznosci.

Ja w zw.z Hanki kolkami jestem na diecie, ale chyba janoleje, bo efektow nie widze. Jedynie produkty mleczne odstawie.
    Kawa mi sie marzy i zastanawiam sie nad jej spozyciem ;)

Psotka, moja Hanka jak macha i sie rzuca tzn,ze brzuch boli. Biore na rece i nosze. Czasem godzine, az sie mala zrelaksuje i odbije, wypierdzi porzadnie.

Malenqu, sorawdzilam. Mam trilac plus. W jakiej dawce podajesz kosi?
    Moj starszak cierpi na zaparcia od urodzenia, w zw. Z czym jezdzi na kontrole do kliniki. Probowaismi z innymi probiotykami, ale moze faktycznie ten sprobujemy.

Ja jem sniadanko. Nieprzytomna i zastanWiam sie jak to wszystko ogarnac, bo maz z H na dworze, J i L w domu i trzeb aim jakos czas zorganizowac, ale musze tez ogarnac dom, bo nie pmaietam kiedy byl ostatnio sprzatany tak porzadniej ;)
    Do tego sniadanie w siebie wmuszam, bo znow to samo. Juz nie moge.

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko jak masz w kroplach to 5-6kropli na łyżeczkę z mleczkiem, lub do butelki, a Ty również przyjmuj probiotyk, dla synka też daj....widzisz trilac plus jako jeden z niewielu nie posiada w składzie nic z mleka...u nas zaczęło się normować po ok 8-10dniach, a teraz jak bierzemy codziennie to problemów kupkowo-wzdęciowych brak...nawet teraz przy ząbkowaniu.....

tu masz trochę o działaniu trilacu
    http://ostoja-gostyn.pl/3249-2/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 09:53

beszka lubi tę wiadomość

• Freja Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się zdziwiłam - moja ginka do mnie smsa wysłała z pytaniem "jak tam?" - miło że pamięta, że wczoraj termin minął - jestem pod wrażeniem :) bardzo pozytywnym

Malenq, LaRa, Misi@, beszka, Pati Belgia, Nieukowa lubią tę wiadomość

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja wrote:
    Ale się zdziwiłam - moja ginka do mnie smsa wysłała z pytaniem "jak tam?" - miło że pamięta, że wczoraj termin minął - jestem pod wrażeniem :) bardzo pozytywnym
    chwalić takich lekarzy GŁOŚNO.......mój 5razy po porodzie pytał się "co się urodziło (sam przyjmował mnie na oddział) i czy z ostatnim usg trafiliśmy z płcią"......
    więcej do niego nie wrócę...

Freja lubi tę wiadomość

• Freja Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta moja lekarka ma niesamowitą pamięć - nie wiem jak ona to robi po i płeć pamięta i leki jakie mi dała, ostatnio się przyznała, że niestety nie pamięta na adresu ale jakoś na ko... była ulica (przy pisaniu recepty) i zdębiałam że to też pamięta

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
‹‹ 992 993 994 995 996 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ